Log in

View Full Version : Заседяла 33

S_C
01-07-2007, 01:34
Здравейте.Изправен съм пред доста...странен избор и съветите ви ще са ми от полза.
Преди години дядо ми си взе Алфа 33."Взе"...доста относително казано...един джамбазин превеше сервиз в съседен на наш имот,после се оказа по планове,че е влязъл с 10 метра в нашето място...И понеже беше нива,дядо ми се разбра с него...Оня да му намери някаква кола,срещу което получава съответната част от мястото(което и така беше заел).И така дядо ми....тогава почти на 80 години,се сдоби с Алфа 33.
Преди 2 години дядо ми почина и от тогава 33-ката стои в гаража на вилата.Припалвал съм я 4-5 пъти...работи сравнително добре.Но още едно време си имаше проблеми за оправяне.
Първо...когато я докара човека,автомобила беше на около 100 хил км.За 5-6 години каране след това дядо ми навъртя още толкова...здравето и очите му позволяваха и съответно...не слизаше от колата.Обиколил е БГ сигурно 3 пъти с нея.

Сега пред мен стои въпроса каквод а правя с тая кола.

-Загнила е около резервоара.Предполагам,че се оправя...отдолу гледах...няма ръжди,ама е и доста кална...може и да се покажат в последствие.
-Задните спирачки откровено не държат.Това беше и причината дядо ми да спре да я кара зимно време.Съответно....при спиране доста време цялото натоварване е отивало отпред.Последиците-накладките са за боклука,а дисковете са в почти безнадеждно състояние...имат ръб около милиметър,да не кажа и повече....усеща се много ясно неравната повърхност на диска.
-Съединителя отделя в горе в ламарината.Сменян е при докарването на колата...т.е. преди 100 и нещо хиляди.
-През цялото време тая кола имаше нерешим проблем с ръжди по охладителната сиситема.Антифриза става кафяв за не повече от 2 месеца...като "кафяв"...следва да се разбира в почти оранжев нюанс...Не тече от никъде,не изпуска....но се цапа ужасно бързо.
-Не е карана от Коледа на 2005-та.Тогава почина дядо ми и от тогава никой не я е пипал.Стои в гараж,ама...вече си изглежда като занемарена кола.
-Заден амортисьор е изпуснал.Може би още има някакво остатъчно съпротивление,но около него си личат следи от омасляване.Предполагам другите амртисьори също не са в цветущо здраве.

Майка ми казва да викам скрабаджиите от "Надин" да я взимат и да не се занимавам с нея.Има известно основание-карам само в града...а тая Алфа няма газова (1.4 е мотора,91-2 някъде производство) и съответно...надали ще са и ниски разходите за бензин...Тук из темите четох някакви смайващи числа от по 13-14 градски разход...чувал съм,че колите от Ботуша не са най-икономичните...ама...това определено ще ми дойде в повече.

Та..на въпроса..какво ще ме посъветвате...заслужава ли си разправията да пускам тая кола в движение?Части...намират ли се все още?

Lisan
01-07-2007, 02:20
:lol: Ти само части искай,ще те зарина с тях.Решиш ли да не я правиш може да се обадиш -ще я купя :!:

S_C
01-07-2007, 03:20
То..неправенето лесно...От както взех книжка преди 10 години,карам ТИКО.Толкова свикнах вече да слагам в една кола само бензин и масло,че някак не ми се иска тепърва да добивам навици в тежки и сложни ремонти.Позачетох се из форума днес...33-ките не изглеждат от най-безпроблемните коли.И въпреки всичко...тая конкретна кола има по-особена стойност.Дядо ми беше върл фен на марката.Още от войната някъде...имал е алфа Жулиета (или Джулиета...нещо такова) през 60-те някъде,после Алфасюд.Последната си я спомням откъслечно...бил съм много малък тогава,но има останали разни снимки на които се вижда колата.От сърце ненавиждаше съветското автомобилостроене и изобщо руската техника.Твърдеше,че всяка кола има по някой недостатък,понеже сред хората които я създават все се намира по някой идиот...Руските обаче били правени от цял колектив идиоти...:)

Та...да я зарежа в гаража да гние,да я пратя на вторични или да я продам е най-лесно.Идеята е дали си заслужава да я привеждам в движение.Все пак е на 15 и отгоре години...а единственото място,където мога да прочета нещо повече за тия коли е...този и един руски форум.Нямам нито един познат,дето да кара или дори някога да е карал Алфа.

Alfa User
01-07-2007, 12:33
Пич, шапка свалям на дядо ти! Ти обаче, ако не си фен на марката (както разбирам от думите ти), по-добре не се захващай с 33-ката. Супер е колата, обаче не е за редовия авто-потребител. Тая кола трябва да я обичаш, за да можеш да й прощаваш малките глезотии, които си позволява от време на време. Иначе можеш да влезеш във връзка с колегата Lisan - при него е рая за Алфа 33.
Поздрави, и чакаме да кажеш какво ще я правиш тая колица.

S_C
01-07-2007, 13:34
Проблемът е не толкова в самата кола...колкото в абсолютната неизвестност относно цената на привеждането и в движение и след това разходите по нея.Преди години приятел си купи Ланча Делта.Адска резачка,много върви,много стабилна,климатици,чудеса...Ама един ден строши предната пружина в дупка.Следващите 3 месеца колата прекара на улицата.Ланчата се оказа някаква лимитирана версия с не нам`кво си окачване...Сменява се целия преден носач....А той е поръчка,чака се от порядъла на месец и струва колкото половината кола.Междувременно кварталните вандали му бяха потрошили стъклата на фаровете и стоповете...от тия няма спасение...като видят поизоставена кола,първата им работа е да идат да и теглят 4-5 шута и да скочат 4-5 пъти върху покрива...

Слав
01-07-2007, 14:10
Абе човек Лисан ти каза, че може да те засипе с части.

Защо просто не го попиташ какви са цените и готово.Че части има има.Въпроса е дали ти имаш желание :idea:

zlatko
01-07-2007, 19:53
4естито за наследството :D не се захващаи с алфата ако не ти е на сърце трбва да си фен а според твоите думи не е така :wink:

Lisan
01-07-2007, 22:57
Дай да я видя и ще ти кажа дали да се захващаш да я правиш или да бега 200 към нас за части :lol: