View Full Version : много бързо ми загрява колата - помагайте
Ivan Gopin
02-07-2007, 13:01
Здравейте колеги!
Имам Alfa Romeo 33 1.5 IE карбораторна от 10 години. Чак сега колата започна да ми загрява . За 10 мин. стига 110 градуса и чак тогава се включва перката. Какъв и къде може да бъде според вас проблема. Предварително ви благодаря за съветите.
emil georgiev
02-07-2007, 13:14
Здравейте колеги!
Имам Alfa Romeo 33 1.5 IE карбораторна от 10 години. Чак сега колата започна да ми загрява . За 10 мин. стига 110 градуса и чак тогава се включва перката. Какъв и къде може да бъде според вас проблема. Предварително ви благодаря за съветите. виж антифриза и на колко градуса се отваря 2 кръг за това свали термостата и го сложи в вода на котлон и гледай кога ще се отвори или най просто иди в сервиз
JORDANGT
03-07-2007, 00:29
Смени си температурният датчик на радиатора с такъв от Лада(8-10лв.) със стойности 87/92 градуса :wink:
vikoalfa
03-07-2007, 00:32
[quote="Ivan Gopin":3cp8uhzd]Здравейте колеги!
Имам Alfa Romeo 33 1.5 IE карбораторна от 10 години. Чак сега колата започна да ми загрява . За 10 мин. стига 110 градуса и чак тогава се включва перката. Какъв и къде може да бъде според вас проблема. Предварително ви благодаря за съветите. виж антифриза и на колко градуса се отваря 2 кръг за това свали термостата и го сложи в вода на котлон и гледай кога ще се отвори или най просто иди в сервиз[/quote:3cp8uhzd]
Здравей.Кажи от кой град си за да те насочим към майстор.Внимавай да не я прегрееш,че лесно си отиват основните лагери от личен опит ти казвам :wink: Виж и да не си запушил системата.Датчика включва перката на 90-95градуса 110 са много стига и да е вярна стрелката :idea: пак ти казвам внимавай да не я опрасиш в тия жеги