View Full Version : За глобите ?????
Така преди малко чух по новините , че при издаване на дубликат на книжка трябва да си платя всички глоби. Това от кога влиза в сила - ако са го приели днес - значи трябва да се обнародва в четвъртък - значи в сряда да си дам документите за книжка - иначе трябва да кихам над 200 кинта.
П.П. А къде да ги платя глобите в случай че се наложи :?: Ако е в общината - още едно ходене и мотаене :Silent:
На Кат глобите май се плащат вече само в на Костов банката, не е по общините както едно време.
Няма да ти издадат дубликат докато не платиш дължимите глоби.
Това беше прието с последните промени в чл. 159, ал. 2 на ЗДвП, които бяха публикувани в Д.В. бр. 51 от 26 юни 2007 г. Промените влязоха в сила от 00:00 часа на 30 юни 2007 г.
Плащането се извършва в НАП.
За глобите, наложени от Пътна полиция – София, банковата сметка е следната:
Код за вид плащане: 1150 00
Републикански бюджет
Банка: СИБАНК АД
BIC: BUIBBGSF
IBAN: BG26 BUIB 9888 8193 9450 00
cvetelin
03-07-2007, 09:57
определено не е в банката на Костов, а е пак на Борисов.
а за книжките... аз чух,че дори да имаш 2 месеца назад акт и талона ти е в кат трябва да си платиш глобите да си го вземеш.
на печелившите честито;)
Mind_Control
03-07-2007, 13:54
А глобите след колко време се нулират?
Няма да ти издадат дубликат докато не платиш дължимите глоби.
Това беше прието с последните промени в чл. 159, ал. 2 на ЗДвП, които бяха публикувани в Д.В. бр. 51 от 26 юни 2007 г. Промените влязоха в сила от 00:00 часа на 30 юни 2007 г.
Плащането се извършва в НАП.
За глобите, наложени от Пътна полиция – София, банковата сметка е следната:
Код за вид плащане: 1150 00
Републикански бюджет
Банка: СИБАНК АД
BIC: BUIBBGSF
IBAN: BG26 BUIB 9888 8193 9450 00
Добре - това ясно-обаче от къде да разбера колко и по какво имам да плащам глоби. Може ли като отида в КАТ да ми извадят по какви актове и колко глоби дължа, после да пусна едно платежно нареждане от клона на СИБанк в КАТ и с бордерото от платежното да си подам документите за преиздаване на книжката.
Ако е така добре- ама ако ме разкарват след очевидното плащане - до общината за бележка или още по лошо - първо общината да каже какво плащам , после плащам, после бележка - отидоха два дни :?: :!: :?
от къде да разбера колко и по какво имам да плащам глоби. Може ли като отида в КАТ да ми извадят по какви актове и колко глоби дължа, после да пусна едно платежно нареждане от клона на СИБанк в КАТ и с бордерото от платежното да си подам документите за преиздаване на книжката.
А ти не знаеш ли колко глоби дължиш ? :roll: Сигурно голям брой актове си събрал !? :wink:
В КАТ могат да ти кажат колко дължиш и кога и как искат да бъдат платени. За питането (заедно с чакането) ще загубиш макс. 30 мин.
Глобата се погасява с двегодишна давност. Давността започва да тече от датата на влизане в сила на наказателното постановление, с което е наложена. Ако имаш наказателни постановления, които са влезли в сила преди 2 г., те не се нулират автоматично (давността не се прилага служебно), а ще трябва да пуснеш молба до НАП.
Имай предвид обаче, че ако междувременно са предприели действия за събиране на глобите, давността е прекъсната. А от прекъсването на давността започва да тече нова давност.
Mind_Control
03-07-2007, 16:24
от къде да разбера колко и по какво имам да плащам глоби. Може ли като отида в КАТ да ми извадят по какви актове и колко глоби дължа, после да пусна едно платежно нареждане от клона на СИБанк в КАТ и с бордерото от платежното да си подам документите за преиздаване на книжката.
А ти не знаеш ли колко глоби дължиш ? :roll: Сигурно голям брой актове си събрал !? :wink:
В КАТ могат да ти кажат колко дължиш и кога и как искат да бъдат платени. За питането (заедно с чакането) ще загубиш макс. 30 мин.
Глобата се погасява с двегодишна давност. Давността започва да тече от датата на влизане в сила на наказателното постановление, с което е наложена. Ако имаш наказателни постановления, които са влезли в сила преди 2 г., те не се нулират автоматично (давността не се прилага служебно), а ще трябва да пуснеш молба до НАП.
Имай предвид обаче, че ако междувременно са предприели действия за събиране на глобите, давността е прекъсната. А от прекъсването на давността започва да тече нова давност.
значи за да се нулират глобите се подава молба, така ли?
[quote=BatVas] от къде да разбера колко и по какво имам да плащам глоби. Може ли като отида в КАТ да ми извадят по какви актове и колко глоби дължа, после да пусна едно платежно нареждане от клона на СИБанк в КАТ и с бордерото от платежното да си подам документите за преиздаване на книжката.
значи за да се нулират глобите се подава молба, така ли?[/quote:33gr031s]
E тия са ебати тапанарите - не може ли да микажат колко имам , да ги пусна от банката в КАТ, да преставя справката за глобите плюс платежните нареждания и готово - какъв НАП, какви щуротии. Ей за тва нямат събираемост - щото за глоба 20 лева ще изхабя цял ден, а ако има и НАП - пиши ги два дена. :Silent: :Silent: :Silent:
Че той чиновника, ако не те види лично за да усети душевен гъдел от "величието" си, за какво е станал чиновник ?! Тъпо е, съгласен съм, но по телефона справка няма да ти направят. Най-много да ти теглят една ...... Учтиво, разбира се, защото там разговорите се записват.
В НАП няма смисъл да ходиш. Най-вероятно куките не са им подали информация за всички твои глоби. Така, че най-добре иди в КАТ за справка. След това плащаш по банков път (Не знам дали в КАТ или някъде наблизо има банков клон). След това със завереното платежно отиваш пак на гишето в КАТ и т.н. Абе, що трябва да е просто, като може да е сложно !!!
па то ако стане така е добре- всичко в КАТ да свърша и ако може да е за един ден - идеално
Драсни после каква е точно процедурата, че и моята Октомври трябва да я сменям. Благодаря предварително... и нека "силата" да е с теб...
па то ако стане така е добре- всичко в КАТ да свърша и ако може да е за един ден - идеално
А, то в БГ администрацията идеални работи няма. Ти се подготви за доста разкарване от гише на гише пък, ако успееш за един ден, ще ти е по-приятно като удариш една бира след това. :wink: Успех !
А, то в БГ администрацията идеални работи няма. Ти се подготви за доста разкарване от гише на гише пък, ако успееш за един ден, ще ти е по-приятно като удариш една бира след това. :wink: Успех !
а дано е от гише на гише - да не е от една институция на друга като растоянието между тях е 13 км :?
значи за да се нулират глобите се подава молба, така ли?
Само за глобите, за които е изтекла погасителната давност.
... какъв НАП, какви щуротии...
Явно не съм се изразил достатъчно ясно, за което се извинявам. Плаща се по банковата сметка на НАП. Не е необходимо да ходиш до НАП.
... какъв НАП, какви щуротии...
Явно не съм се изразил достатъчно ясно, за което се извинявам. Плаща се по банковата сметка на НАП. Не е необходимо да ходиш до НАП.
Абе тея "мозъци" дето ги мислят схемите за събиране на глобите от актове, май не са извънредно много-големи 0/|uгофрени !!!
Аз сигурно имам над 300-400 лв. за 12г. зад волана, и познайте, кога ще ги платя...
Не може ли поне един път като ги "мислят" начините да се поставят на мястото на човека, който ще ги плаща ?
Какво им беше като ги събираха с данъците ??
На това му викам да им бутат пари в г*за, а те да ги п*рдят!
Така момчета. Успях да си пусна заявлението за дубликат на книжката.
Не беше много сложно.
Гадното е че си платих всички глоби - 200 кинта. :roll:
Иначе ти дават справката - отивам на гишето на банката - плащам - връщам се с бордерото и тогава ми приемат документите за издаване на книжката 8) Това е добре - поне вече знам къде се плаща и преди не съм смятал че е проблем да си платя глобите , ама тогава трябваше да се плащат по общини и т.н.т
Mind_Control
07-07-2007, 01:25
Не беше много сложно.
Иначе ти дават справката - отивам на гишето на банката - плащам - връщам се с бордерото и тогава ми приемат документите за издаване на книжката 8) Това е добре - поне вече знам къде се плаща и преди не съм смятал че е проблем да си платя глобите , ама тогава трябваше да се плащат по общини и т.н.т
А ако отидеш на гишето с документите без да си платил глобите не ти ги приемат ли?
Alfamaniak
07-07-2007, 15:45
Не беше много сложно.
А ако отидеш на гишето с документите без да си платил глобите не ти ги приемат ли?
Да правят справка и не ги приемат