View Full Version : в последния ауто билд...
има класация на "Кой произвежда най-добрите коли и кой най-лошите" :)))
за всеобщо учудване VW не е на първо място:
1. Мазда
2. Toyota
3. Honda
.
7. Audi
.
15. BMW
.
.
21. AR
23. Fiat
теста е на няколко страници, ако не ме мързи скоро ще го кача
Здравейте. С любезното съдействие на "pent" и няколко часа упорито търсене файнали успях да намеря тая статистика:
http://www.avtomarket.ru/scripts/info/r ... ear=2007#1 (http://www.avtomarket.ru/scripts/info/reliability/?order=3&tester=1&year=2007#1)
Оставям на вас да определите кой автомобил е по-"добър" и кой по-често дефиктира. :)
Да ама това по статистика на ТЮФ и по точки от списанието - обърнете внимание там където собствениците оценяват колата - там ако не се лъжа сме доста напред( странно защо има още няколко марки със същите точки сложени пред Алфа - ама найсе
Те Ферари са извън класацията даже. Сметайте колко са зле :) Типично немска класация :) Зле били.... ами като са зле не карайте бре :) Или както се казва в английската реклама на 159 "because it's an Alfa Romeo" - това стига и на мен :)
MainaCore
05-07-2007, 12:35
Аутобилд според мен е супер платено издание и повечето неща вътре са далеч от истината, а и освен това вижте, че за алфата пише - лоша сервизна мрежа/подръжка или нещо от сорта, тъй че... въобще тоя тест и ние може да си го напишем както ни хареса ;)
radko_88
05-07-2007, 14:32
колеги незнам дали погледнахте за предната година статистиката 2006 ...алфа държи първите 4 места ...145 , 146 , 147 .156
същите държат класацията и за 2005г
По трошливост ли ?
:Tease:
колеги незнам дали погледнахте за предната година статистиката 2006 ...алфа държи първите 4 места ...145 , 146 , 147 .156
същите държат класацията и за 2005г
Нещо си се объркал май. Когато кликнеш на друга година ги подрежда по азбучен ред. :lol:
Преди няколко месеца и аз реших да си водя статистика, от прозореца на работата. От него се виждат една група от авто-сервизи. В края на втората седмица реших че е безсмислено, Фолксвагените (предимно Голф 3) бяха толкова много. Не знам каква е причината, дали че са най-много или нещо друго. :roll: Имаше само една Алфа, беше 155 червена с крило на багажника, майсторите обаче нещо го отказаха и човека си тръгна.
radko_88
05-07-2007, 23:29
възможно руски не знам :) а па за това че алфите са некви супер трошливи не съм съгласен на наще пътища няма здрава кола!!!!!!
Всички коли са еднакви - чупят се. По-малко или повече първо са относителни понятия и за конкретния случай няма значение. Кво ме топли че примерно Мазда 6 (дето много я хвалят) не се чупела като моята(нямам такава) се окаже пълен боклук.
Всичко е на късмет. И дано никога да не ви изпуска. (не само по отношение на колите).
И четете там където хвалят АЛФА - "шефа" (КГБ) много добре работи в тази посока. Всяка седмица алфа159 на 1-во място. Е как да не съм сигурен че следващата ми кола ще е 159 (пу пу да е по скоро - 5г :) )
Gorgizario
06-07-2007, 11:05
Всички коли са еднакви - чупят се. По-малко или повече първо са относителни понятия и за конкретния случай няма значение. Кво ме топли че примерно Мазда 6 (дето много я хвалят) не се чупела като моята(нямам такава) се окаже пълен боклук.
Всичко е на късмет. И дано никога да не ви изпуска. (не само по отношение на колите).
И четете там където хвалят АЛФА - "шефа" (КГБ) много добре работи в тази посока. Всяка седмица алфа159 на 1-во място. Е как да не съм сигурен че следващата ми кола ще е 159 (пу пу да е по скоро - 5г :) )
Много си прав. Това са само статистики. Ако при Алфа 156 83 коли от 1000 са дали дефект през първите 3 години, а на някоя друга марка са дали примерно 30 коли на 1000, кое е по добре- да случиш на Алфа която не от онези 83 или на хвалена Мазда която да е от 30те дали дефект? Всичко пак опира до КЪСМЕТ :wink: