PDA

View Full Version : Къде живеем....???!!!

blank_jack
04-07-2007, 18:51
http://netinfo.bg/?tid=40&oid=1067734

:shock: :shock: :shock: :shock: просто нямам думи ... в каква "държава" живеем!!! :shock: :shock: :shock: :shock:

като гледах по телевизията ... направо ... нз просто какво да кажа ...

valjo
04-07-2007, 19:27
т.е. тва става навсякъде? синдикати има само в пролетаризираните браншове, и те се опитват да извлекат някаква изгода като насъскат хорицата.... към блокиране на централен път, което поне аз квото знам, е форма на незаконен протест....
крайно време е органите на реда да предприемат някви мерки ...

blank_jack
04-07-2007, 19:57
т.е. тва става навсякъде? синдикати има само в пролетаризираните браншове, и те се опитват да извлекат някаква изгода като насъскат хорицата.... към блокиране на централен път, което поне аз квото знам, е форма на незаконен протест....
крайно време е органите на реда да предприемат някви мерки ...

ами мисля че са предприели и не са много човешки .. дори да е противозаконно ... ние като минем на червен светофар не ни бият с палка по главата .... :!:

valjo
04-07-2007, 20:02
дабе, спират те и ти съставят акт, ако откажеш да спреш, са в правото си да те стигнат, да те свалят от колата, вкл. с бой, ако се опъваш ;)

тук е същото. сигурно са ги помолили да освободят трасето, те са отказали и са се опитали да използват "законна принуда" ....

крайно време е да се започне и с това, вижте Франция, вижте другите ЕУ страни ... студенти, фермери, незнам си кви ... ако искат да протестират, има си законни форми
закона затва е закон, крайно време е да почне да важи за всички ...

blank_jack
04-07-2007, 20:11
именно там е проблема,че не важи за всички ... не са виновни хорицата чийто труд е експлоатиран и стигат до крайни мерки за да получат правата си, а тези над тях които взимат парите им! Не съм мн запознат каква беше ситуацията с градския транспорт в София, но нали там стачкуваха... нямало пари, нямало пари... като се видяха всички в чудо изведнъж парите изпаднаха от небето... не че после няма да си се издерат от данаци ... по напълно законов ред нищо не би се постигнало - ще се направи един репортаж и на следващия ден .. живота си продължава.... ..

valjo
04-07-2007, 20:48
именно там е проблема,че не важи за всички ... не са виновни хорицата чийто труд е експлоатиран и стигат до крайни мерки за да получат правата си, а тези над тях които взимат парите им! Не съм мн запознат каква беше ситуацията с градския транспорт в София, но нали там стачкуваха... нямало пари, нямало пари... като се видяха всички в чудо изведнъж парите изпаднаха от небето... не че после няма да си се издерат от данаци ... по напълно законов ред нищо не би се постигнало - ще се направи един репортаж и на следващия ден .. живота си продължава.... ..
еми да, и сега като има две спукани глави, дори ше се нахъсат повече, и репортажа няма да е само един :)
ПР:)

pr_00f
05-07-2007, 10:47
ние като минем на червен светофар не ни бият с палка по главата ....

A трябва че то има хора дето от друго не разбират.

именно там е проблема,че не важи за всички ...

Ами да абсолютно прав си. Я си погледни подписа и после ми говори за спазване на закони.
Много ми е интересно как някой хора си правят оглушки, нарушават си законите ( в случая в нашият форум най- често закона за движение по пътищата) А после се правят на ощипани и реват че в ш***ната държва нямало закони, и как никога нямало да се оправим.
АМИ ДА, НЯМА ДА СЕ ОПАРВИМ. АМА НИКОГА НЯМА ДА СЕ ОПРАВИМ.
ИЛИ ПОНЕ ДОКАТО СЪЩЕСТВУВАТ ПОДОБНИ СУБЕКТИ.

Слав
05-07-2007, 15:43
Много ми е интересно как някой хора си правят оглушки, нарушават си законите ( в случая в нашият форум най- често закона за движение по пътищата) А после се правят на ощипани и реват че в ш***ната държва нямало закони, и как никога нямало да се оправим.

И съм съгласен и не съм...малко крайно е това твое изказване, защото:

1.И аз бих си направил кефа(както и всеки с повече бензин в кръвта) да си напълня скоростомера на колата, но на място, където не застрашавам никой :wink:

2.Откъде си сигурен, че тази скорост не е вдигната на някое запуснато летище примерно? :)

botsos
05-07-2007, 15:53
[quote="pr_00f":3g4ssxfz]Много ми е интересно как някой хора си правят оглушки, нарушават си законите ( в случая в нашият форум най- често закона за движение по пътищата) А после се правят на ощипани и реват че в ш***ната държва нямало закони, и как никога нямало да се оправим.

И съм съгласен и не съм...малко крайно е това твое изказване, защото:

1.И аз бих си направил кефа(както и всеки с повече бензин в кръвта) да си напълня скоростомера на колата, но на място, където не застрашавам никой :wink:

2.Откъде си сигурен, че тази скорост не е вдигната на някое запуснато летище примерно? :)[/quote:3g4ssxfz]

Салви, брат! Аз никога досега не съм вдигал повече от 140км.!!!! Вапреки, че и при тази скорост нарушавам закона с 10км.!!!! А, относно запустялото летище - само пича може да каже къде е вдигната тази скорост!!!

blank_jack
05-07-2007, 15:55
ц ц ц ц ц .... с тая снимка в ****** ви бъркам начи ... :shock: .. каквото и където да се изкажа pr_00f 1-вата му работа е за подписа ми да говори ... :wink: ако толкова те дразни кажи да я махна .. :idea:

Слав
05-07-2007, 15:59
Слави, брат! Аз никога досега не съм вдигал повече от 140км.!!!!

Е да, но просто защото не си отишъл на правилното място, за да ги вдигнеш.
Или просто не изпитваш нужда от такъв вид тръпка.Именно заради това всеки човек е различен :D

Не виждам обаче с какво човек, който обича адреналина е по-лош от друг, който обича спокойствието.Естествено при условие, че не застрашава никого :wink: :idea:

pr_00f
05-07-2007, 16:01
Слав, ще ти отговоря. Въпросният колега сам каза че има 6 (шест) месеца стаж като шофьор. И че снимката е правена на магистралата за Пловдив. Било уж през нощта и нямало други коли. А сега като четох blank_jack е написал че това е на авариината писта преди пловдив. Там вярно е перфектен пътя, ама и друго е вярно - всеки който пътува по този маршрут знае че на пистата ограничението е 80км/ч. Да 80 не 200. Според теб нормално ли е толкова неопитен шофьор да кара с толкова виоска скорост? Според мен не е.

Ето виж сам оригинала.

http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopi ... ht=#139350 (http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?p=139350&highlight=#139350)

п.с. Охо доста се раздвижи темата.
Значи - той не е бил сам в колата, така че дори и да е нямало никакви други коли наоколо- излагал е на риск не само себе си.

И още нещо което всички пропускат. Този форум е така да го кажем "публичното лице" на КАРБ, а една от основните идеи застъпени при създаването на клуба е повишаване на безопасността на движението по републиканската пътна мрежа. Карането с 200 на всяко друго място освен затворена писта според мен ПО НИКАКЪВ начин не допринася за такова подобряване.

botsos
05-07-2007, 16:02
Естествено при условие, че не застрашава никого :wink: :idea:

Това е най - важното условие!!! Кофтито е, че почти никои не се замисля за безопасността! :(

pr_00f
05-07-2007, 16:07
А и в първият си посто го казах съвсем ясно, след като сам не спазваш законите - нямаш никакво право да се оплакваш от закони, страна, полиция и прочие бюрокрации.

blank_jack
05-07-2007, 16:14
Слав, ще ти отговоря. Въпросният колега сам каза че има 6 (шест) месеца стаж като шофьор. И че снимката е правена на магистралата за Пловдив. Било уж през нощта и нямало други коли. А сега като четох blank_jack е написал че това е на авариината писта преди пловдив. Там вярно е перфектен пътя, ама и друго е вярно - всеки който пътува по този маршрут знае че на пистата ограничението е 80км/ч. Да 80 не 200. Според теб нормално ли е толкова неопитен шофьор да кара с толкова виоска скорост? Според мен не е.

Ето виж сам оригинала.

http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopi ... ht=#139350 (http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?p=139350&highlight=#139350)

п.с. Охо доста се раздвижи темата.
Значи - той не е бил сам в колата, така че дори и да е нямало никакви други коли наоколо- излагал е на риск не само себе си.

И още нещо което всички пропускат. Този форум е така да го кажем "публичното лице" на КАРБ, а една от основните идеи застъпени при създаването на клуба е повишаване на безопасността на движението по републиканската пътна мрежа. Карането с 200 на всяко друго място освен затворена писта според мен ПО НИКАКЪВ начин не допринася за такова подобряване.

1-во момичето което снима докато карах предварително я попитах дали е съгласна да вдигна въпросната скорост, 2-ро въпреки ограниченията нали се сещаш че имаш видимост , понеже участъка е прав и габаритите на всеки автомобил щяха да се забележат достатъчно отдалеч ... оффф нз и аз кво се обяснявам изобщо ... лично аз слагам точка .. тва вече сме го обсъждали във въпросната тема.. а тва за законите и спазването, аз не се оплаквам, защото не съм от засегнатите, а се възмущавам.

П.С.... кажи ми че не си карал с 51 км/ч в града и ще ти повярвам! :idea:

sa6o_roman
07-07-2007, 14:52
леле писнало ми е от тия глупости за младите 6офиори. не зависи на колко години си а какви умения има6. веднъж като дигнах 140 преди Ботевград на неква отсе4ка с завои и на6те ме гледаха се 1 сам запалил цигара пред тех. мое да сам луд ама не сам самоубиец.

иам книжка от 7 м но карам от втори клас

и ако някои мое мо обясни тоя опит с кво толко 6е ми помогне да дигна 200 6е съм благодарен, 6тот примерно моита кола я познавам отли4но и моа да я паркирам и на купола на Ал Невски дори (примерно) :wink:

Pinky
08-07-2007, 08:37
то това е проблема, че можеш да вдигнеш 200, но в опасна ситуация е много вероятно да не успееш да реагираш адекватно и да се чудя как да изстържа после не само теб, но и мой близък приятел (примерно) от асфалта.
Докато един шофьор с 15 години и двеста хиляди километра зад волана, със сигурност е попадал в ситуации (с по-ниска скорост) и знае какво да направи, ако стане нещо - ако спука гума, ако малоумен тираджия изведнъж реши да навлиза в лява лента, ако излезе куче или друго животно на пътя.
Това е - не го приемай като лична нападка. Шото в града, дори и да ме чукнеш и да ми огънеш ламарините, само ще попсувам, но ако убиеш някого, заради много превишена скорост...

trustworthy
08-07-2007, 10:56
леле писнало ми е от тия глупости за младите 6офиори. не зависи на колко години си а какви умения има6. веднъж като дигнах 140 преди Ботевград на неква отсе4ка с завои и на6те ме гледаха се 1 сам запалил цигара пред тех. мое да сам луд ама не сам самоубиец.

и ако някои мое мо обясни тоя опит с кво толко 6е ми помогне да дигна 200 6е съм благодарен, 6тот примерно моита кола я познавам отли4но и моа да я паркирам и на купола на Ал Невски дори (примерно) :wink:

По груби изчисления аз имам почти толкова шофьорски, колкото ти имаш житейски стаж :) навремето на шофьори с под 2 години стаж задължително им се поставяше знак 'удивителна ' на предното и задно стъкло и те бяха длъжни да се движат с по 10 км/ч под ограниченията. Има си резонна причина за това :idea:

Аз също съм бил 'млад шофьор' и знам какво е. Също съм карал автомобил доста преди да стана на години за книжка, но не парадирам с това. вярно е това, което казваш за уменията, но те не са всичко. ОПИТЪТ си е опит, а той се натрупва с годините. Най-малкото, ако имаш мозък в главата, ти помага да имаш по-уравновесено държание на пътя. После има каране на хлъзгав, заснежен терен и т.н. Там също ти трябва пробег за да разбереш как да се държиш в дадена ситуация

А относно карането с 200км/ч, малко опит с пукане на предна гума при висока скорост би ти влял доста разум ;) надявам се за тези 7 месеца не ти се е случвало и ти пожелавам никога да не ти се случи.

Също така рутината в паркирането няма нищо общо с карането с висока скорост.

Надявам се да ме разбрал правилно ;)

morfius
08-07-2007, 12:40

Я си погледни първо начина на писане (не за да се заяждаме за правопис, а да си видиш отношението и уважението към другите)!
Е точно заради това отношение народа се трепа като гламав по пътищата, защото всеки си мисли, че правилата за него не важат и че НА НЕГО НЯМА ДА МУ СЕ СЛУЧИ!
А опита какво помага ли, най-малкото намалява времето на реакция и вероятноста от неправилна реакция... а това при висока скорост е ЖИЗНЕНОважно.

blank_jack
08-07-2007, 13:32
някой да заключи темата, че цялата стана оффтопик....

morfius
08-07-2007, 13:46
Те ти он топик... разбита глава на миньор от същия простест.
http://www.zazz.bg/play:9faf1c04
Ако някой не е разбрал за какво иде реч, да гледа клипчето внимателно.

deadairplane
09-07-2007, 13:53
Няма няма....... Човека дето заключваше офтопиците си подаде оставката и напусна заради такива като тебе! Между другото аз съм се возил при него спазва всички ограничения (най често доста отдолу ако е с дащеря си), не с 51!

blank_jack
09-07-2007, 14:25
Няма няма....... Човека дето заключваше офтопиците си подаде оставката и напусна заради такива като тебе! Между другото аз съм се возил при него спазва всички ограничения (най често доста отдолу ако е с дащеря си), не с 51!

пич нищо лично "заради такива като мене" или коментирай по темата или въобще не се заяждай ... въобще не ме интересува така да кажа малко по-културно как кара, къде кара и кого кара... темата беше една и не беше изместена от мен, така че ... не си хаби излишно клавиатурата :idea:

Gogata
09-07-2007, 14:46
Е това за младите шофъори не е съвсем така!Много е общо да се слагат всичко под един знаменател,пък и това че някой има 10 год.шофъорски стаж(примерно) не е гаранция,че е по-шантав в главата от някой,който има само няколко месеца(примерно)!То всякакви ги има,така че... Всичко е въпрос на култура и си е до човек! :idea:

Има хора,които имат книжки от 10,15-20 години и имат много по-малко изминати километри от други,които нямат този "стаж".Така че смятам,че не сте съвсем прави в тези изказвания.Аз също като млад шофъор не предирам,че съм много можещ,но за разлика от повечето поне имам съвест и се стремя да спазвам правилата за движение по пътищата.Не искам да се заяждам с никого,но не е проблема само в младите шофъори по пътищата! :idea:
Поздрави!

morfius
11-07-2007, 03:15
Е това за младите шофъори не е съвсем така!Много е общо да се слагат всичко под един знаменател,пък и това че някой има 10 год.шофъорски стаж(примерно) не е гаранция,че е по-шантав в главата от някой,който има само няколко месеца(примерно)!То всякакви ги има,така че... Всичко е въпрос на култура и си е до човек! :idea:

Има хора,които имат книжки от 10,15-20 години и имат много по-малко изминати километри от други,които нямат този "стаж".Така че смятам,че не сте съвсем прави в тези изказвания.Аз също като млад шофъор не предирам,че съм много можещ,но за разлика от повечето поне имам съвест и се стремя да спазвам правилата за движение по пътищата.Не искам да се заяждам с никого,но не е проблема само в младите шофъори по пътищата! :idea:
Поздрави!

То проблема ако беше само с младите лесно щеше да се реши.
И не срещу тях е изказването, а срещу тия дето си мислят, че морето им е до колене.

koolio
12-07-2007, 16:40
Вчера по Нова телевизия даваха репортажи и специално за пребития миньор, ако е провокирал полицаите, действията им са правилни. Но, както за всичко останало, не можем да съдим кой крив, кой прав само от репортажите, защото медиите винаги покзват фактите само от изгодната за спонсорите им страна.

Колкото до офтопика, ще си позволя да призова някои колеги да преосмислят пуританските си изблици. Това, че някой е вдигнал 220, не го обрича на гражданска смърт, нали? Според мен е положително, че 19-годишен младеж и то явно в нелошо материално състояние, се замисля над социални и граждански въпроси и няма защо да бъде отблъскван.

pr_00f
26-07-2007, 15:34
Ха да изровим старата тема, тя почна с едно мина през второ и накрая къде свършва. Днес попаднах на интересна статистика:

Материала е взет от тук:
http://auto.dir.bg/2007/07/26/news1930454.html

43% от катастрофите са предизвикани от младите
26 Юли 2007, 12:07 /
Вероятността да причинят катастрофа е 3 пъти по-голяма при младите шофьори на възраст между 15 и 24 години, отколкото при тези над 65 години, съобщават изследователи от Института Ранд, цитирани от БГНЕС.
Статистиката на института сочи, че възрастните хора в САЩ са 15% от общия брой на шофьорите в САЩ. Те са отговорни само за 7% от 330 хиляди фатални автомобилни катастрофи за изминалите 25 години. В същото време водачите на превозни средства под 24 години /13% от общия брой/ са предизвикали 43% от нещастните случаи по пътищата. Получените данни явно опровергават разпространеното мнение в обществото за взимане на книжка от възрастни хора, заявяват експертите.

За изминалите 20 години в САЩ се прилагаше по-строга политика за получаване на книжка от възрастните хора над 60 години, защото се смяташе, че с възрастта отслабва тяхното зрение и реакции. Новото изследване обаче доказва, че възрастните шофьори нанасят значително по-малки вреди както на другите автомобилисти, така и на пешеходците, за разлика от младите. Специалистите твърдят, че възрастните почти винаги шофират през деня, не минават на червено и избягват да карат при лоши климатични условия.

И какво излиза? Обобщено водачите с превозни средства под 24 години /13% от общия брой/ са предизвикали 43% от нещастните случаи. Доста е показателно особенно като се има напредвит че бройката на катастрофите в тази статистика е 330 хиляди!
Та умната момчета и по-бавничко, че големи сакатлъци стават напоследък :(