View Full Version : максимална скорост на Алфата ви-156 2.0ts 242км/ч-реална 232
пичове,споделете максималната скорост на вашата алфа,каквато и да е алфата!аз се включвам със 242км/ч със 156 2.0тс,не е моя,но данните са реални и тази скорост е овековечена на снимка,която ще кача скоро,когато разбера как!!! :D алфата си е обикновена с гуми 205/60/15!!!
вчера се загледах в гумите на конкретната алфа и забелязах, че размера е 205/55/15, а не 205/60/15 както ви бях казал, което значи, че има разлика 2.8см в диаметъра,което е 4км/ч разлика при 100,следователно при показване 242,реалната е около 232-233 някъде,според километража!
съжалявам за заблудата,но не предполагах,че това момче,което поддържа колата си перфектно ще е със грешни гуми!аз само знаех, че са със широчина 205 и логично беше да са със борд 60,но......
айде пак научната фантастика работи :P
ей всезнайковци бол и тука :lol:що подценяваш алфата бе бро?колата е в испания и предполагам и бензина си оказва влияние!
според братушките макс скорост на Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark 16V е 216км/ч ... друг е въпроса колко е вярно това :)
може колата да има чип :idea:
http://www.avtomarket.ru/scripts/info/tech/?id=163
http://www.avtomarket.ru/scripts/info/tech/?id=181
EvgeniiM
06-07-2007, 17:28
а тия 2 километра отгоре как ги видяхте и сметнахте
а тия 2 километра отгоре как ги видяхте и сметнахте
е па как
со най-точния уред - окомера :wink:
колата няма чип,на реални километри е!!!колата е във производски вид-зелена :P
156 2.0 T.Spark 16V 155 / 6400 5МКПП с 1997 по 2000
---------------------------------------------------------------------------
156 2.0 T.Spark 16V 150 / 6300 5МКПП с 2000 по 2002
ако е с мотор JTS, V max е около 220 км/ч + отклонение 10ина % те ти ги 240 км/ч по километраж...
нямам нищо против да не ви се вярва,ама пишете и за вашите,защото такава беше темата,колкото до това дали ви лъжа,сами си преценете,защото говоря за алфа,а не за голф и по това личи колко сте алфисти и щом вярвате, че лъжа значи самите вие бихте излъгали явно в този форум!!! 8)
Тртей а дизелта всемогъща колко праи по километраж ? Щото на мойта и дават 211км/ч максимална скорост, ама по километраж други изглеждат нещата. Защо ли 156 е със 216км/ч, като е по-тежка, а мотора и скоростите са уй същите. Диференциал може би ?
Тртей а дизелта всемогъща колко праи по километраж ? Щото на мойта и дават 211км/ч максимална скорост, ама по километраж други изглеждат нещата. Защо ли 156 е със 216км/ч, като е по-тежка, а мотора и скоростите са уй същите. Диференциал може би ?
сигурно в твоя случай са зели предвид и теглото на водача :lol: :lol: :lol: :lol:
ако е с мотор JTS, V max е около 220 км/ч + отклонение 10ина % те ти ги 240 км/ч по километраж...
алфата е 1999-година, a JTS са със сребристи пръстени на дупките на километража и оборотомера и рядко се срещат с махагон,тъй че си е TS :wink:
И на моята стрелките са заставали точно там ,няма чипове мипове........ :wink: , НО беше лек наклон надолу :idea: А дали скоростта е такава си има машинки дето показват с точност!
:idea: А дали скоростта е такава си има машинки дето показват с точност!
надали някой ще се хване да си мери скоростта със отделна техника,че да е ясно дали се движи със 238 или 239,5 примерно! 8) то има чукове дето не знаят кви гуми да си турят и си мислят че колите им се движат в деиствителност със 250 и отгоре
Lame_0ne
07-07-2007, 17:28
Изчислявано по обортомер (нямам скоростомер) 5000 оборота - 170км/ч.
Да спестя малко работа и нерви на Проф :mrgreen:
И още нещо което всички пропускат. Този форум е така да го кажем "публичното лице" на КАРБ, а една от основните идеи застъпени при създаването на клуба е повишаване на безопасността на движението по републиканската пътна мрежа. Карането с 200 на всяко друго място освен затворена писта според мен ПО НИКАКЪВ начин не допринася за такова подобряване.
Alfa Romeo 145 1.4 TwinSpark 16V
имам и снимка , и видео - колата вдига на
180 km/h @ 5600 rpm
но не е сменян Ремъка още .. а 400 лева за ремък и ролки не се дават така .. има време.
Да се надяваме 200-210 да направи , каот успеем да дигнем без страх на 6000-6500 оборота ...
Lame_0ne
08-07-2007, 12:44
Забелязал съм, че тези 145, ако всичко им е наред, спокойно си вдигат 200. :wink: :wink:
Забелязал съм, че тези 145, ако всичко им е наред, спокойно си вдигат 200. :wink: :wink:
Още си спомням , преди една година сигурно ... със една A6-ца се прибираме от София , и тогава никога не съм и предполагал , че като карам със 150 покрай мене ще мине 145-ца , дето е къде къде по-малка от A6-цата , все едно бях спрял ...
Ако всичко е наред и на тази за която говорих горе , да стискаме палци на някой полигон , а не на магистралата , да пробваме 190-200-210 живот и здраве .. и пари .. и след това да можем да се похвалим , а не да ни хвалят по телевизията ... новините ...
Няма значение :) Алфа си е Алфа .. никога не съм мислел , че ще ми стане една от любимите марки ...
Мойта я карах за момент преди 2 седмици с 210 ма ми тресе зверски волана-нещо не е в ред :evil: :evil: ма са мисля да сменям 5-тата скорост да разтоварим мотора малко :wink:
Аз моята я имам само от няколко месеца и още не съм я пробвал(а и засега нямам такова намерение),но дори и да го направя скоростта едва ли ще е реална защото километража ми явно нещо изпреварва.Наскоро рещих да го проверя -с един приятел караме заедно-неговия заковава на 60,а моя-72-73 km/h.Някакви идеи от какво може да е?
Аз моята я имам само от няколко месеца и още не съм я пробвал(а и засега нямам такова намерение),но дори и да го направя скоростта едва ли ще е реална защото километража ми явно нещо изпреварва.Наскоро рещих да го проверя -с един приятел караме заедно-неговия заковава на 60,а моя-72-73 km/h.Някакви идеи от какво може да е?
Маже да е пипан километража и като са сваляли стрелката после просто да са я сложили без да се съобразяват, че скоростомера почва от 20 км/ч. Наскоро си играх по моята с малкия километраж (не се нулира) и се получи същия проблем, та го свалях още 3-4 пъти докато запоказва по-нормално, но пак мисля, че ми отчита малко повече.
да не са ти малки гумите също провери! :!:
И аз си мисля,че нещо е пипан километража-връщали са км.или пък да изглежда,че върви повече :lol: .А относно гумите не ми се вярва,размерите са както си ги дават-185/60/14 на стандартните алуминиеви джанти.Ще се консултирам с някой,който се е занимавал с километражи(поставяне на бели циферблати и т.н.).Благодаря за отговорите!
trustworthy
09-07-2007, 12:38
За подобна разлика от 12-13 км/ч трябва да е с гуми от полско фиатче, вместо с оригиналните ;)
За подобна разлика от 12-13 км/ч трябва да е с гуми от полско фиатче, вместо с оригиналните ;)
за тва съм написал СЪЩО!!!като се съберат 2-3 фактора и се получава голяма разлика :wink:
Ей не знам колко пъти ще се говори кое е възможно и кое не е ... аз примерно говоря с факти - http://vbox7.com/play:25779286 снимано е с телефона ми за което искренно съжалявам, защото не можех да го обърна към гпс-а който показваше при 230км/ч - 233км/ч освен и гпс-а да лъже като съм с други гуми, не знам какво може да е причина заводски да дават едни стойности (които във всички случай са занижени и в повечето случай показват максимална безопасна скорост - под безопасна разбирам за двигателя, защото поне при мен след продължително каране с над 220 (10 мин да речем) градусите отиват след 90 по уреда в купето) а реално те са съвсем други и често могат да са доста над тях. Ако много държите ще снимам и гпс-а за да сте сигурни ... но пък аз съм сигурен, че и тогава ще се намери кой да извади от 9 кладенеца вода за да докаже, че виждаш ли това е невъзможно. За по просветените имаше един gearcalc.xls някой съфорумник го беше правил дето и според него на тези обороти се движа с тази скорост ама то да ... и километража ми лъже и оборотомера ми лъже пък и гпс-а нещо лъже щото на спътника са му сменили гумите и се е разцентровал сигнала :screwy: :idea: :!:
Ей не знам колко пъти ще се говори кое е възможно и кое не е ... аз примерно говоря с факти ... За по просветените имаше един gearcalc.xls някой съфорумник го беше правил дето и според него на тези обороти се движа с тази скорост ама то да ....:
аз съм го правил калкулатора :wink:
макс скорост дето дават от завода е според ЕУ директива и обикновено е за пълна кола на равен път (не спускането след траянови врата с попътен вятър примерно)
та така
също така като смениш гумите с различен размер от предписаните се променя и скоростта която може да развие колата
Ей не знам колко пъти ще се говори кое е възможно и кое не е ... аз примерно говоря с факти ... За по просветените имаше един gearcalc.xls някой съфорумник го беше правил дето и според него на тези обороти се движа с тази скорост ама то да ....:
макс скорост дето дават от завода е според ЕУ директива и обикновено е за пълна кола на равен път (не спускането след траянови врата с попътен вятър примерно)
та така
също така като смениш гумите с различен размер от предписаните се променя и скоростта която може да развие колата
ю ар деам раит! :wink:
та така
ю ар деам раит! :wink:
ето за невярващите DeX ви показва пича, че за алфа не е невъзможна такава скорост,въпреки заводските данни!колата е 1,8 и прави 230,значи не е невъзможно 2.0 да направи 240,а..._ :!: :?: :wink:
а 3.2 колко ли прави?
некъде около 350 може би
:wink: :lol:
а 3.2 колко ли прави?
некъде около 350 може би
Все пак знаете,че зависи от скоростите - има клипчета на 2,5 В6 подминаващи километража си. А на Декс я беше засичал и с ГПС освен по километраж за да няма грешка и беше стигнал 230 с 1,8ТС
а 3.2 колко ли прави?
некъде около 350 може би
както си го подкарал,VEYRON трябва да се движи с 2-3MAX :lol:
а 3.2 колко ли прави?
некъде около 350 може би
по една случайност аз и още един пич от форума сме напълно наясно с максималната скорост на вейрона - практически е тествано :idea:
Моята си прави 170-180 на пътя за Банкя без проблем при това с 14-ки стандартни гуми, така че 2.0 може да вдигне над 220+, ако всичко и е наред, пътя е хубав и без движение :!:
Аз карам 146 1.8 TS и най - много съм стигал до 210 km/h ще я пробвам пак и пак ще пиша за да потвърдя дадената информация
Alfa Romeo 155,1.8TS-230 км/ч на Цариградско в 5 сутринта :D
[quote="търтей":64rgc13m]а 3.2 колко ли прави?
некъде около 350 може би
по една случайност аз и още един пич от форума сме напълно наясно с максималната скорост на вейрона - практически е тествано :idea:[/quote:64rgc13m]
не знам за каква случайност говориш!407 в германия тест на топ гиър може би или ти си тествал 8)
100letov
10-07-2007, 12:45
Скорости се вдигат, ако ще колата да е 1.8 и 5 литра... Зависи от прекалено много други фактори освен обема на двигателя.
Иначе многознаиковци критици бол...
Хората за това са измислили гиър-калкулатори, въвеждаш съотношения на скоростите и диференциала и добавяш размера на сегашните си гуми и воала ти казва примерно на 5-та с 6000 оборота РЕАЛНО с колко се движиш...
Скорости се вдигат, ако ще колата да е 1.8 и 5 литра... Зависи от прекалено много други фактори освен обема на двигателя.
Иначе многознаиковци критици бол...
Хората за това са измислили гиър-калкулатори, въвеждаш съотношения на скоростите и диференциала и добавяш размера на сегашните си гуми и воала ти казва примерно на 5-та с 6000 оборота РЕАЛНО с колко се движиш...
екзактли :wink:
така,че внимавайте какви гуми купувате,че и куките са си прави с техните радари понякога!тука има един голф 4 със гуми 205/45/16 и човека сигурно си мисли,че колата му е неодържима :lol:
Максимална скорост на равно 225 км/ч .Повече не може.
Но Шумен Варна - за 28 минути нееднократно.
Кой както иска да го смята.
tipo1960
06-08-2007, 14:30
Още си спомням , преди една година сигурно ... със една A6-ца се прибираме от София , и тогава никога не съм и предполагал , че като карам със 150 покрай мене ще мине 145-ца , дето е къде къде по-малка от A6-цата , все едно бях спрял ...
НЕО,НЕО..... :clap2:
А и всеки производител си пуска някакви данни каквито иска. С на един приятел Фиат купе 1.8 от караулката се подгонихме по магистралата с едно бмв 318ис пишеше отзад та в купето аз Алфаманяка и собственика Теди, а в беемвето само шофъора. Ми на 200 по баира бмв-то спираше а ние си го задминавахме като дойде наклон на доло оня пич ни настигне и върви до към 220 така на няколко пъти до Пловдив все заедно карахме и на байр бмв-то повече от 200 не можеше а купенцето си пери яко. Та вижте колко дават максимална на купето и колко на бимера та да видиме кой повече лъже и в каква насока. :evil:
Има пак и ксора дето като има кайеш че примерно колата ти е на 330,000 kmi и ти като има кайеш че прави 200км/h дайе ги подминава ти викат ти си луд тя на тея километри ще е издуxана :evil: .стаавa дума за алфата в подписа ми АР 155 1.8 129 hp.Ma kato ima kaje6 are da se драпнем ти с не издуксаната аз с издуксаната и почват да ти носят от 9 кладенеца вода :lol:
е много безсмъртни има тука нещо ...
Такива теми трябва да се изтриват според мен ... :!:
WhitePower
08-08-2007, 11:56
Мойта я карах за момент преди 2 седмици с 210 ма ми тресе зверски волана-нещо не е в ред :evil: :evil: ма са мисля да сменям 5-тата скорост да разтоварим мотора малко :wink:
да ти кажа аз сега съм с скорости от 8в и са малко по къси - на 140 съм с 4300 и колата ми харчи по малко от колкото с старите скорости
сега ти ми кажи защо