View Full Version : Щракане на вратата
При отваряне на шофьорската врата, когато външния край е на около 40 см от купето, се чува едно зверско изщракване, и на около 80 см., още едно изщракване...
Явно проблема е в ограничителя.
Има там два болта под гуменото уплътнение, но дали не трябва да се маха кората на вратата или нещо трябва да се смазва?
Другата врата е ок.
Ако някой се е сблъсквал с подобна работа, моля да пише... Ще Ви бъда много благодарен. :)
и на мен ми се появи това преди месец-два и още не съм взел мерки да видя какво е и как се оправя. мисля да пръсна като за начало малко да видим какво ще стане
Вижте дали всичко е затегнато. на 156 има едно пластмасово чудо, което се разхлабва. Вижда се между купето и вратата.
Проблема е в щифта на обтегача който се намира на колонката-изтъркват се и започват да прескачат :idea: :idea:
При отваряне на шофьорската врата, когато външния край е на около 40 см от купето, се чува едно зверско изщракване, и на около 80 см., още едно изщракване...
Явно проблема е в ограничителя.
Има там два болта под гуменото уплътнение, но дали не трябва да се маха кората на вратата или нещо трябва да се смазва?
Другата врата е ок.
Ако някой се е сблъсквал с подобна работа, моля да пише... Ще Ви бъда много благодарен. :)
Първо провери дали са затегнати болтовете, може и да смажеш механизма ако искаш.
А ето каква беше причината за “щракането” при мен.
JJJ, колко познато :lol: при мен и на двете врати се баха откъснали и двете уши! Заварихме ги и за сега е добре. Голям зор видяхме с разглабянето и после сглабянето. Проблема на колегата предполагам е същият, но е тръгнало да се къса едното ушо примерно, или се е откъснало нацяло (пак само едното).
...А ето каква беше причината за “щракането” при мен...
И при мен беше абсолютно същото. Явно е слабо място на 145.
пп @Bakalov, щом пука значи и при теб е откъснато едното ухо. Прави го докато е време, че ще откъсне и другото. Сваля се кората, обтегача се изважда отвътре.
Благодаря за обяснението и снимките.
Мисля си, дали тази част не се продава, защото ако е счупена, май няма кой да ми я завари? :(
Защо? Заварява се без проблем.
Мдаааа... и аз да запиша участие, явно тоя проблем с вратата трябва да се се сложи в "класически". При мен щракането се появи за една вечер и след раздвижване от моя страна се "оправи" - сега ограничителя се мандахерца свободно из дупката си...
filip_gad
08-04-2008, 15:19
мдааа... проблема явно се оказва масов, при мен е на предна дясна врата ... направо все едно някой ме удря прещраква. А, въобще не искам да разглябям кората, дали пък ако не отварям и затварям вратата продължително време дали пък няма да се счупи и вече да нямам застопоряване на вратата, но пък да не скържа или щрака ..
При мен се оказа, че е от два болта, които се бяха разхлабили и при отваряне на вратата пластинката се удряше доста силно и имах чувството, че ще се разпадне. Стегнах ги здраво и сега няма проблеми ;)
filip_gad
10-04-2008, 11:11
Ама сваля ли кората или самите болтове отвън ги затегна?
Болтовете са отвън :idea:
Абе хора, и на мене ми беше същото като я купих още, ама въобще не се наложиха такива сложни манипулации, като ходих да ми сменият ремъците майстора хвана една отвертка и докато дотърча да видя какво прави - той го оправи, после обаче не искаше да каже какво е направил :( стана за секунди
При мен се оказа, че е от два болта, които се бяха разхлабили и при отваряне на вратата пластинката се удряше доста силно и имах чувството, че ще се разпадне. Стегнах ги здраво и сега няма проблеми ;)
Това звучи да е било решението на проблема при мене, за да стане толкова бързо (нищо не се сваля).
Интересни сплави са използвали италианците. При мен се беше счупило едното ухо на стойката за бобините, без да се забелязва наличие на напрежение в материала при завиване на болтовете на тази стойка.
PEPI-2ALFA
22-04-2008, 01:20
От известно време и моята врата щрака доста зле. Днеска реших да я отворя - след като прочетох тая тема бях сигурен , че и при мен го има тоя проблем. Не знам как е при 145/6 ,но аз на 155 не можах да го извадя механизма. Развих му болтовете ,но си остана във вратата. Огледах го - здрав си е. По-голяма мъка ми беше да го наместя обратно на позиция за завинтване - ужас. Щракането явно е от щифта, който е от страната на колата. Преди време оригиналния се счупи и сложих винт на негово място. Сега резбата на винта се е замазала и има луфт.
filip_gad
22-04-2008, 10:12
Както колегата Blade, сподели за болтовете и при мен се оказа съвсем същото. Просто двата болта се бяха развили, затегнах ги със един шестограм и всичко заспа .... 8)
StarChild
22-04-2008, 11:29
Проблема е в щифта на обтегача който се намира на колонката-изтъркват се и започват да прескачат :idea: :idea:
и аз на бравто имах този проблем и с малко притягане и смазване се оправи :? добре, че щишта не трябваше да се сменя инак щеше да стане приключение :?
При мен проблема е,че не само не щрака,ами нямам никакъв звук при отваряне на вратата.Липсва ми междинно и крайно заступоряване на вратата...някой със същия проблем ?
LeoVin4i
04-05-2008, 10:46
И аз съм така с вратата на боксера. Нещо е счупено май, ама как ли се оправя :roll: :roll:
Еми тва е втора фаза след щракането :lol: :lol: :lol: Просто вече са счупени и двете ушета на обтегача. На първа страница на темата е показано как се оправя.
Boxer_Power
04-06-2008, 16:36
същия проблем от няколко дена и при мене,имам чувството че ще се откачи вратата като я отварям,тея дни се захващам и ас със разглобяване и заваряне,освен ако не намеря в някоя морга,защотото такива ограничители почти няма чисто нови,а ако има цената им била към 35-40лв. разбрах.
Boxer_Power
04-06-2008, 19:42
работата се оправи за 5мин. затегнах болтовете които бяха много разхлабени и спря да щрака.Затваря се като хладилник :P
GammaRay
10-06-2008, 23:05
Това е проблема!
Просто си затегнете болтовете на пантите на вратите. Нищо повече :innocent:
И аз преди месец два се сблъсках с този проблем. Спирам отварям си вратата и едно изщракване. После, когато отварях и затварях, вратата чукаше леко. Реших, че е от болтовете и аз, но се оказа,че ухото, което държи ограничителя към вратата явно се е спукало. След като позавих болтовете направо се откъсна едното ухо и започна такова щракане,че страх да те хване :sad: . Извадих го, заварих го, понаместих го с чука ,че избяга леко междуосовото и тръгнах да го слагам пак. Тоя път ново двайсет - при затягане на болтовете едната резба на ухото превъртя.Материала е сравнително мек,а и дължината на навитата резба в ухото е много малка..та така. Пак свалих всичко и този път заварих по една гайка зад двата отвора на всяко ухо. Така вече всичко си дойде на мястото и вратата се затваря и отваря като нова.:spiteful:
Та като съвет ,ако ви се налижи да заварявате ухо и вие, може предварително да си му капнете по две гайки отзад,за всеки случай.:innocent:
Иначе относно цената - когато питах в магазините ми казаха 30-35 лева, но трябваше да чакам доставка от Италия един месец. Отидох в морга ,където имаше 145-ца и там ми искаха пак толкова, при положение,че въобще не се знае това като го сложа няма ли да изтрака още на деня. Та реших да си я правя и да ви кажа не съжалявам - стана доста по-здрава от оригиналното изпълнение.
AlFonSovCi
03-09-2008, 12:13
И аз като я взех моята кола вратата ми шракаше много силно и то два пъти като я отворяш. Затегнах малко болтовете и пак си шракаше, никакъв резултат. И така една седмица и се оправи сама няма го вече това шракане. Но сега нямам междинен и краен ограничител, което е малко кофти, някой ако може да каже как се оправя това какво трябва да се смени. :):)
Христо_Сираков
03-09-2008, 22:19
Проблема е в щифта на обтегача който се намира на колонката-изтъркват се и започват да прескачат :idea: :idea:и при мен едно време на мареата беше така последва смяна на щифта и се оправи
И аз мислех, че се е изтъркал, но се оказа, че просто са се разхлабили 2 болта и много ми олекна ;)