PDA

View Full Version : Щракане на вратата

Bakalov
06-07-2007, 17:26
При отваряне на шофьорската врата, когато външния край е на около 40 см от купето, се чува едно зверско изщракване, и на около 80 см., още едно изщракване...
Явно проблема е в ограничителя.
Има там два болта под гуменото уплътнение, но дали не трябва да се маха кората на вратата или нещо трябва да се смазва?

Другата врата е ок.

Ако някой се е сблъсквал с подобна работа, моля да пише... Ще Ви бъда много благодарен. :)

Pinky
06-07-2007, 17:46
и на мен ми се появи това преди месец-два и още не съм взел мерки да видя какво е и как се оправя. мисля да пръсна като за начало малко да видим какво ще стане

Nikiboy
06-07-2007, 18:55
Вижте дали всичко е затегнато. на 156 има едно пластмасово чудо, което се разхлабва. Вижда се между купето и вратата.

Mury
06-07-2007, 19:45
Проблема е в щифта на обтегача който се намира на колонката-изтъркват се и започват да прескачат :idea: :idea:

JJJ
07-07-2007, 02:12
При отваряне на шофьорската врата, когато външния край е на около 40 см от купето, се чува едно зверско изщракване, и на около 80 см., още едно изщракване...
Явно проблема е в ограничителя.
Има там два болта под гуменото уплътнение, но дали не трябва да се маха кората на вратата или нещо трябва да се смазва?

Другата врата е ок.

Ако някой се е сблъсквал с подобна работа, моля да пише... Ще Ви бъда много благодарен. :)

Първо провери дали са затегнати болтовете, може и да смажеш механизма ако искаш.
А ето каква беше причината за “щракането” при мен.

Bodom
07-07-2007, 14:37
JJJ, колко познато :lol: при мен и на двете врати се баха откъснали и двете уши! Заварихме ги и за сега е добре. Голям зор видяхме с разглабянето и после сглабянето. Проблема на колегата предполагам е същият, но е тръгнало да се къса едното ушо примерно, или се е откъснало нацяло (пак само едното).

tonov
07-07-2007, 18:41
...А ето каква беше причината за “щракането” при мен...

И при мен беше абсолютно същото. Явно е слабо място на 145.

пп @Bakalov, щом пука значи и при теб е откъснато едното ухо. Прави го докато е време, че ще откъсне и другото. Сваля се кората, обтегача се изважда отвътре.

Bakalov
07-07-2007, 22:42
Благодаря за обяснението и снимките.
Мисля си, дали тази част не се продава, защото ако е счупена, май няма кой да ми я завари? :(

tonov
08-07-2007, 00:20
Защо? Заварява се без проблем.

chico
09-07-2007, 11:02
Мдаааа... и аз да запиша участие, явно тоя проблем с вратата трябва да се се сложи в "класически". При мен щракането се появи за една вечер и след раздвижване от моя страна се "оправи" - сега ограничителя се мандахерца свободно из дупката си...

filip_gad
08-04-2008, 15:19
мдааа... проблема явно се оказва масов, при мен е на предна дясна врата ... направо все едно някой ме удря прещраква. А, въобще не искам да разглябям кората, дали пък ако не отварям и затварям вратата продължително време дали пък няма да се счупи и вече да нямам застопоряване на вратата, но пък да не скържа или щрака ..

Blade
09-04-2008, 23:30
При мен се оказа, че е от два болта, които се бяха разхлабили и при отваряне на вратата пластинката се удряше доста силно и имах чувството, че ще се разпадне. Стегнах ги здраво и сега няма проблеми ;)

filip_gad
10-04-2008, 11:11
Ама сваля ли кората или самите болтове отвън ги затегна?

tonov
10-04-2008, 20:42
Болтовете са отвън :idea:

blabla
14-04-2008, 11:28
Абе хора, и на мене ми беше същото като я купих още, ама въобще не се наложиха такива сложни манипулации, като ходих да ми сменият ремъците майстора хвана една отвертка и докато дотърча да видя какво прави - той го оправи, после обаче не искаше да каже какво е направил :( стана за секунди

blabla
14-04-2008, 11:30
При мен се оказа, че е от два болта, които се бяха разхлабили и при отваряне на вратата пластинката се удряше доста силно и имах чувството, че ще се разпадне. Стегнах ги здраво и сега няма проблеми ;)

Това звучи да е било решението на проблема при мене, за да стане толкова бързо (нищо не се сваля).

Viktor_
15-04-2008, 00:09
Интересни сплави са използвали италианците. При мен се беше счупило едното ухо на стойката за бобините, без да се забелязва наличие на напрежение в материала при завиване на болтовете на тази стойка.

PEPI-2ALFA
22-04-2008, 01:20
От известно време и моята врата щрака доста зле. Днеска реших да я отворя - след като прочетох тая тема бях сигурен , че и при мен го има тоя проблем. Не знам как е при 145/6 ,но аз на 155 не можах да го извадя механизма. Развих му болтовете ,но си остана във вратата. Огледах го - здрав си е. По-голяма мъка ми беше да го наместя обратно на позиция за завинтване - ужас. Щракането явно е от щифта, който е от страната на колата. Преди време оригиналния се счупи и сложих винт на негово място. Сега резбата на винта се е замазала и има луфт.

filip_gad
22-04-2008, 10:12
Както колегата Blade, сподели за болтовете и при мен се оказа съвсем същото. Просто двата болта се бяха развили, затегнах ги със един шестограм и всичко заспа .... 8)

StarChild
22-04-2008, 11:29
Проблема е в щифта на обтегача който се намира на колонката-изтъркват се и започват да прескачат :idea: :idea:

и аз на бравто имах този проблем и с малко притягане и смазване се оправи :? добре, че щишта не трябваше да се сменя инак щеше да стане приключение :?

Ferno
04-05-2008, 10:17
При мен проблема е,че не само не щрака,ами нямам никакъв звук при отваряне на вратата.Липсва ми междинно и крайно заступоряване на вратата...някой със същия проблем ?

LeoVin4i
04-05-2008, 10:46
И аз съм така с вратата на боксера. Нещо е счупено май, ама как ли се оправя :roll: :roll:

tonov
04-05-2008, 12:35
Еми тва е втора фаза след щракането :lol: :lol: :lol: Просто вече са счупени и двете ушета на обтегача. На първа страница на темата е показано как се оправя.

Boxer_Power
04-06-2008, 16:36
същия проблем от няколко дена и при мене,имам чувството че ще се откачи вратата като я отварям,тея дни се захващам и ас със разглобяване и заваряне,освен ако не намеря в някоя морга,защотото такива ограничители почти няма чисто нови,а ако има цената им била към 35-40лв. разбрах.

Boxer_Power
04-06-2008, 19:42
работата се оправи за 5мин. затегнах болтовете които бяха много разхлабени и спря да щрака.Затваря се като хладилник :P

GammaRay
10-06-2008, 23:05

Това е проблема!

Pepo
03-09-2008, 09:40
Просто си затегнете болтовете на пантите на вратите. Нищо повече :innocent:

MBlaST
03-09-2008, 11:21
И аз преди месец два се сблъсках с този проблем. Спирам отварям си вратата и едно изщракване. После, когато отварях и затварях, вратата чукаше леко. Реших, че е от болтовете и аз, но се оказа,че ухото, което държи ограничителя към вратата явно се е спукало. След като позавих болтовете направо се откъсна едното ухо и започна такова щракане,че страх да те хване :sad: . Извадих го, заварих го, понаместих го с чука ,че избяга леко междуосовото и тръгнах да го слагам пак. Тоя път ново двайсет - при затягане на болтовете едната резба на ухото превъртя.Материала е сравнително мек,а и дължината на навитата резба в ухото е много малка..та така. Пак свалих всичко и този път заварих по една гайка зад двата отвора на всяко ухо. Така вече всичко си дойде на мястото и вратата се затваря и отваря като нова.:spiteful:

Та като съвет ,ако ви се налижи да заварявате ухо и вие, може предварително да си му капнете по две гайки отзад,за всеки случай.:innocent:

Иначе относно цената - когато питах в магазините ми казаха 30-35 лева, но трябваше да чакам доставка от Италия един месец. Отидох в морга ,където имаше 145-ца и там ми искаха пак толкова, при положение,че въобще не се знае това като го сложа няма ли да изтрака още на деня. Та реших да си я правя и да ви кажа не съжалявам - стана доста по-здрава от оригиналното изпълнение.

AlFonSovCi
03-09-2008, 12:13
И аз като я взех моята кола вратата ми шракаше много силно и то два пъти като я отворяш. Затегнах малко болтовете и пак си шракаше, никакъв резултат. И така една седмица и се оправи сама няма го вече това шракане. Но сега нямам междинен и краен ограничител, което е малко кофти, някой ако може да каже как се оправя това какво трябва да се смени. :):)

Христо_Сираков
03-09-2008, 22:19
Проблема е в щифта на обтегача който се намира на колонката-изтъркват се и започват да прескачат :idea: :idea:и при мен едно време на мареата беше така последва смяна на щифта и се оправи

Blade
04-09-2008, 10:42
И аз мислех, че се е изтъркал, но се оказа, че просто са се разхлабили 2 болта и много ми олекна ;)