PDA

View Full Version : Лада пак опря до Фиат ...

Alfa User
08-07-2007, 15:35
Цитирам НетИнфо :

"АвтоВАЗ" преговаря с италианския гигант за разработката на нов автомобил от клас B, торинска платформа, двигатели и полуавтоматична скоростна кутия
05.07.2007

Руската компания "АвтоВАЗ", наследник на могъщия навремето "Волжски автомобилен завод", преговаря с "Фиат" за разработката на нов автомобил от клас B, който да използва готова платформа на италианския гигант, съобщава ИТАР-ТАСС, позовавайки се на шефа на "АвтоВАЗ" Владимир Артяков.
Разговорите освен това включват и евентуална възможност на руската страна да бъде позволено използването на 1,4-литров бензинов турбодвигател и 1,3-литров дизел, разработка на концерна от Торино.
Желанието на хората от Толиати е тези агрегати да бъдат вграждани в ладите с най-високо ниво на оборудване - "Лукс".
Намеренията на хората "АвтоВАЗ" обаче не спират дотук - искат още от "Фиат" да ползват тяхна полуавтоматична скоростна кутия.
В плановете на руснаците влиза и откриване на съвместно предприятие, в което задно с "Фиат" да се сглобяват автомобилни двигатели, които не са само за нужди на руското автомобилостроене, но ще се предлагат и на други производители.
Капацитетът на подобен завод би могъл да достигне до 450 хил. бройки годишно, смятат от "АвтоВАЗ".

Vesko84
08-07-2007, 19:29
Връщат се към корените си, както има една приказка :lol:

Gogata
08-07-2007, 19:35
Намеренията на хората "АвтоВАЗ" обаче не спират дотук - искат още от "Фиат" да ползват тяхна полуавтоматична скоростна кутия.

А само това не!!! :lol: Тея руснаците искат да ни затрият!? :roll:

Aquila
08-07-2007, 20:14
Споко Рено също много сериозно са се насочили към Лада :wink:

valjo
08-07-2007, 20:18
ха така е това ше им е..... :) фиат ми отне едни 30 години да се съвземат, са е ред на рено;)

Aquila
08-07-2007, 20:24
ха така е това ше им е..... :) фиат ми отне едни 30 години да се съвземат, са е ред на рено;)

Те го правят с цел разширяване на пазара. Особено след успеха на Логан , който компенсира загубите от продажбите в Европа. Ако стане както ти казваш ... пак ще гледаме примери как да се стачкува

filip
09-07-2007, 18:10
Аз пък неразбирам какво му е лошото като чуят някои за руснаци и веднага все едно е дошъл краят на света има си експерти икономисти хората знаят какво правят защо българина е свикнал да разбира от всичко :wink:

morfius
11-07-2007, 03:06
Явно Калинката не е помогнала особенно, за развитието на руското автомобилостроене.
Няма лошо, кво се палите толкова... имат свободни мощности и работна ръка, но явно в дизайна и сметките за спретване на читав автомобил са още зле.

VFTI
11-07-2007, 20:58
Разбира се че няма нищо лошо :P

filip
11-07-2007, 21:03
Е че те извадиха лада приора :metal: за руските стандарти са добре!Все пак са продали 338 нови коли в Б-я 8)

KGB
11-07-2007, 21:06
@VFTI,

Колега, редактирай си подписа!!! Защото нарушаваш правилата на форума.

Мерси.

Mury
12-07-2007, 10:42
@VFTI,

Мерси.

Ти вместо да го навикваш земи говори с него за отсъпки за клуба :idea: :idea: момчето бачка в представителя на Аджип :idea:

KGB
12-07-2007, 12:20
@VFTI,

Мерси.

Ти вместо да го навикваш земи говори с него за отсъпки за клуба :idea: :idea: момчето бачка в представителя на Аджип :idea:

Грубото нарушаване на правилата знаеш как се наказва!!! Точка по въпроса!

"1.14 Забранява се включването на рекламни материали по какъвто и да било начин в мнението,подписа и/или автара на потребителя, освен с изричното разрешение на УС на КАРБ"

virusalfa
12-07-2007, 13:55
ха така е това ше им е..... :) фиат ми отне едни 30 години да се съвземат, са е ред на рено;)Елекрическия усилвател на волана е измайсторен именно от руски специалисти,батка,нещо не ми се чини техническа преса да четеш!Освен това истинската лада-десетка е била в изпитания през началото на 80-те години и това е в действителност познатата ни Вектра-А :idea: А от лични наблюдения,специално на тебе ще ти кажа,че ако полагаш половината от грижите за една алфа по една лада,ладата ще изпрати по автоморгите няколко поколения алфичкиНа баща ми жигулата примелно до момента е на над 170 хиляди,на 20 години и примелно е с оригиналния си термостат,който при алфа таман 5 пъти ше го смениш за същия пробег и същия периодЗа твое сведение-старата ни жигула,която в момента се стопанисва от 4-ти собственик и е произведена 1971г още се движи и е с втори термостат,ама е на половин милион :idea: Така,че нищо лошо няма в това да има вземане-даване с ФИАТ!

virusalfa
12-07-2007, 13:56
@VFTI,

Мерси.

"1.14 Забранява се включването на рекламни материали по какъвто и да било начин в мнението,подписа и/или автара на потребителя, освен с изричното разрешение на УС на КАРБ"Ти отстъпки не ползваш ли? :roll:

KGB
12-07-2007, 15:00
Това вирусе какво ли общо има с правилата на форума...

Като някой иска да рекламира има се определ ред за това....до сега никой не сме върнали.

Mury
12-07-2007, 15:53
@VFTI,

Мерси.

"1.14 Забранява се включването на рекламни материали по какъвто и да било начин в мнението,подписа и/или автара на потребителя, освен с изричното разрешение на УС на КАРБ"

Петканеее момчето има желание да помогне на хората от форума и клуба и си мисля че разрешението не е проблем,затова се замисли за това :wink: :wink: аз вече съм казал на Вальо да задвижи нещата :wink:

VFTI
12-07-2007, 19:19
Хайдее спокойно сега... ТОЧНО 10секунди след поста на ПЕТКО СИ СМЕНИХ ПОДПИСА! РАЗБРАХ СИ ГРЕШКАТА! Има си ред :)

Наистина мога да съм от голяма полза... Оставил съм данни, ако решите нещо само казвайте :wink:

KGB
13-07-2007, 01:05
@VFTI,

Мерси.

Петканеее момчето има желание да помогне на хората от форума и клуба и си мисля че разрешението не е проблем,затова се замисли за това :wink: :wink: аз вече съм казал на Вальо да задвижи нещата :wink:

По полека с обращенията, не си в махленски бар :idea:

Искаш ли да си напиша всичките фирмите в които имам някакво участие и с които мога да помогна на хората от форума в подписа си???

Знаеш ли какво би станало ако всеки от нас го направи????

KGB
13-07-2007, 01:07
Хайдее спокойно сега... ТОЧНО 10секунди след поста на ПЕТКО СИ СМЕНИХ ПОДПИСА! РАЗБРАХ СИ ГРЕШКАТА! Има си ред :)

Наистина мога да съм от голяма полза... Оставил съм данни, ако решите нещо само казвайте :wink:

Вальо, трябва да ти е пуснал ЛС. чрез него ще се разберем както си му е реда.

Всеки които иска да помага на клуба е добре дошъл :wink:

filip
13-07-2007, 01:12
Темата не е ли лада пак опря до фиат :wink:

KGB
13-07-2007, 01:15
Темата не е ли лада пак опря до фиат :wink:

В общи приказни знаеш как стават нещата....на 3тото мнения няма нищо общо с темата :lol:

filip
13-07-2007, 01:39
То в това е тръпката :lol:

VFTI
13-07-2007, 08:05
Ами за това трябваше да почнем да коментираме някоя друга тема и все някак щяхме да стигнем до "лада опря до фиат" :lol: Ама тя и темата не е много интересна :lol:

Grozdan
13-07-2007, 08:21
Ами дано руснаците най-накрая направат нормална кола,която може да се харчи из нашите ширини.Направо като ги видях колите на Международното изложение ми стана лошо и то не заради дизайна,изработката или нещо друго, а заради цените.Не може една Лада Калина,на която единствената и екстра са ел.стъкла да се продава за 16000лв......безумие,кой ше ги купува.Да се замислят руснаците какво предлагат,а и на каква цена,пък и не разбраха ли че бъдещето е в дизела.... :D

Mind_Control
13-07-2007, 09:34
Ами дано руснаците най-накрая направат нормална кола,която може да се харчи из нашите ширини.Направо като ги видях колите на Международното изложение ми стана лошо и то не заради дизайна,изработката или нещо друго, а заради цените.Не може една Лада Калина,на която единствената и екстра са ел.стъкла да се продава за 16000лв......безумие,кой ше ги купува.Да се замислят руснаците какво предлагат,а и на каква цена,пък и не разбраха ли че бъдещето е в дизела.... :D

Дреме им на тях за дизела.. Нали си имат нефт. А светлото бъдеще на дизела е съвсем ограничено в 3-4 десетилетия.. После няма дизел, няма бензин.. А другото, което е в Русия е доста студено зимата и дизела като ти замръзне до пролетта, ще те питам дали пак ще си вземеш дизелова кола :D

Grozdan
15-07-2007, 08:11
Ама нали все пак и те гонят европейския пазар и трябва да се съобразяват с предпочитанията на европейците.