View Full Version : 145 или 155
Не съм сигурен дали тук или във раздела за 155 да сложа темата, но тъй като съм притежател на този модел реших да си остане тук. Става въпрос за следното:
От доста време изпадам в двумислие относно смяната на моята 145 ца с нещо по голямо. Примерно 146. Но вчера за първи път КАРАХ /много пъти съм се возил/ в 155 и останах очарован. Най вече от по -комфортното купе и удоволствието да караш голяма кола. /напомня ми един ситроен C5 с който хвръчах със 180 по магистралата без да усетиш скоростта/. В последно време все повече ми се налага да пътувам и почти винаги с повечко хора и багаж - за което 145-цата определено е малка. Така че явно ми трябва голяма кола. Естествено алфа ромео. За 156 няма пари :frown:. Сам обаче не мога да реша. Кажете вие просто информативно 145 или 155 - заслужава ли си да правя замяна /има теми за консумативи и т.н., но аз се интересувам по принцип/, имайки в предвид, че съм налял доста пари в моята /газов инжекцион, сменено окачване, музика, и т.н както и по стария фейс та 155-цата /което вече я прави по трудно продаваема по късно/.
Аз бях с твойта дилема Януари но реших доста бързо :twisted: :twisted: и без това си ми беше нещо като мечта 146 ТИ и мисля че не съм сбъркал-определено съм доволен :wink: :wink: Взимай едната от двете която и да вземеш няма да сбъркаш :wink: :wink: 155 може да я вземеш по-ефтино но не забравяй че когато свършва производството на 155 започва на 146 горе долу :wink: Но ако взимаш такава кола вземи с голям мотор -155-2.0 16в или 8в,146 1.8 ТС или 2.0 ТС 16в :wink:
мен ако питаш определено си заслужава :)
аз с моята никакви проблеми не съм имала, определено е много комфортна за дълъг път и не само :)
с нетърпение чакам да я оправя след злоуполуката и отново да я подкарам и нея :roll:
Бе то аз всеки ден съм с нова дилема :lol: . Дали да е такава или онакава /но все алфа де/. Лошото е че бързо ми омръзва па като знам що пари набивам за кратко време.... вече 156 да имах.
Идеята ми е да търся повечко време докато намеря точно това което искам 155 /двг-то ще се уточни след яко четене във раздела за 155 кой от посочените ще е/,. Това с търсенето лесно - имам още поне една кола в момента която да карам. Но като гледам пазара на 145-ците - си е...ло мамата :oops: .
Не знам дали и 3600 ще мога да и взема на моята - доста подобрения направих само газовия е 750 лв, но...
Но и ти си прав: 146 вече е с доста по съвременен дизайн....
Mind_Control
09-07-2007, 11:03
146 като габарити не е ли същата като 145 :roll:
Дилемата ти трябва да клони към 146 само защото е по нова. Но търси 99-2000г. 155 е един прекрасен модел и според мен има своите предимства, но вече има 156 и 159 просто най-новите са 96-97.
по принцип 146 е същата като твоята, но има голям багажник, а ако е със силен мотор (1.8 или 2.0) е перфектна извън града не усещаш километрите. И най вече харчи малко :!:
Това с харченето се отнася за JTD. При почти еднаква маса и еднакви двигатели разликата ще е незначителна.
е като вървене не може да се сравнява JTD с Ti освен това JTD не е евтино :!: Ti се намира за 5000 в момента... Разходът ми на ИГ е към 7-8 макс.
trustworthy
09-07-2007, 14:34
е като вървене не може да се сравнява JTD с Ti ...
Tuka нека Насо да каже :)
...освен това JTD не е евтино :!: Ti се намира за 5000 в момента... Разходът ми на ИГ е към 7-8 макс.
ЖТД са след '99 задължително и това, зедно с двигателя, обуславя цената. Едва ли ti от тези години са по 5к лв ;) Друг е въпросът какво им е предлагането на пазара, де :?
По принцип 145 - 146 - 155 са доста интересни защото са на една и съща база. Междуосието им е еднакво окачването също (като изключиме боксерите) двигателите след 96 също са еднакви просто 145 е по малка 146 би трябвало да е 145 с четири врати а 155 е просто по ранен модел който е в класа на 146 но с малко по голям багажник, и друга обвивка. Абе леко са позиционирани кофти всъшност 146 е по голяма от колкото е трябвало. Та мисълта ми е че между 146 и 155 има разлика в багажник интериор и екстериор но не и механика и обам вътре. Та която по ти допада това е твойта кола:wink:
По принцип 145 - 146 - 155 са доста интересни защото са на една и съща база. Междуосието им е еднакво окачването също (като изключиме боксерите) двигателите след 96 също са еднакви просто 145 е по малка 146 би трябвало да е 145 с четири врати а 155 е просто по ранен модел който е в класа на 146 но с малко по голям багажник, и друга обвивка. Абе леко са позиционирани кофти всъшност 146 е по голяма от колкото е трябвало. Та мисълта ми е че между 146 и 155 има разлика в багажник интериор и екстериор но не и механика и обам вътре. Та която по ти допада това е твойта кола:wink:
Те тва е истината :wink:
е как пък 146 и 155 да са еднакви като обем отвътре :shock: когато съм се качвал отзат в някоя 155 ми е било доста по широко отколкото в 146 ни :shock:
бтв ТИ-та само със старото табло ли са или тези с по-новото табло се намират по-трдно :?
И двете много кефят :P 155 си е наистина голяма кола...За това и я взех..>За да мога да я напълня с музика, с буркани, с мезета и алкохол да кача 4 човека и да отпрашим за балакана :P Скоро бях си спрял алфата до 5 та серия на БМВ 99г. еи алфата е еднакво дълга, но по просторна :P
Иначе двигатели под 2.0 не вземай :P Според мен 97г. 2.0 с всички екстри е много удачен избор :P Успех :P
Брей каква дискусия се завихрила докато ми бяха спрели нета. След голям скандал с тях вече съм на линия.
Основно интереса ми беше за вашите мнения не за големината - то е ясно къде е комфорта. Най-вече се интересувам от поддръжката на по-големите двг спрямо моя, или общата поддръжка на тая кола спрямо моята. Да чукна на дърво от моята съм доволен - върви добре, разхода на газ с клима е към 9-10/100 при 130-140, има си всичко, квото нямаше аз си сложих :D . За това бих я само заменил за нещо такова в комбинация с як двг- около 1500 евро е в чужбина: Пълна кожа не ме блазни, че мнооо пари на д-то :D
:shock: тия седалки не са ли от ГТВ :roll:
е как пък 146 и 155 да са еднакви като обем отвътре :shock: когато съм се качвал отзат в някоя 155 ми е било доста по широко отколкото в 146 ни :shock:
Ами нещата са следните:
дължина ширина междуосие багажник
155 4443 мм 1700 мм 2540 мм 525 л
146 4267 мм 1712 мм 2540 мм 380 л
Та единствено отпред при пътника пода е малко дигнат на 146 заради компютъра другото е самовнушение.
А някой е писал и че 155 била колкото 5-серия :lol: разликата е голяма на 5-цата дължината е поне 4800мм а междуосието 2800мм та там е 164-ката е 155 си е при 3-ката
ALFA CORSE
10-07-2007, 01:38
:shock: тия седалки не са ли от ГТВ :roll:
Седалките са си за 155 - Recaro.
Ето една добра оферта въпреки че има проблем с мотора/не разбирам немски и незнам точно какво и е /пак си заслужава според мен :wink: :wink: все пак другите такива са на цени от 3000-3500 нагоре :wink: :wink: http://mobile.de/SIDpRcrGuBNQIn545seJeK7Yg-t-vaNexlCsAsCsK%F3P%F3R~BmSB11LsearchPublicJ11840896 11A2LsearchPublicD1100CCarX-t-vctpLtt~BmPA1A1B20B16%81T-t-vCaMiMkMoQuSeUnVb_X_Y_x_yposO~BSRA6D1100A6C900BTIB GNCPKWA0HinPublicA2A0A0A0C110A0/cgi-bin/da.pl?bereich=pkw&sprache=2&sr_qual=GN&top=5&id=11111111267415352&
Абе ти все към Ti -то биеш :D . Наистина изглежда добре. Но и аз не разбирам немски. :frown: .
Абе ти все към Ti -то биеш :D . Наистина изглежда добре. Но и аз не разбирам немски. :frown: .
Ами бате ко да ти кажа ТИ-то си е ТИ :twisted: :twisted: :twisted: а и тва тчоно изглежад доста добре :wink: