View Full Version : буфери/подложки за пружини
ALFA CORSE
10-07-2007, 18:49
Не знам точно как се казват, но въпросът ми е задното окачване да стане по-твърдо (стегнато). Предлагат ли се такива неща за типо окачванията?
ми аз имах, shefa от ланча форума ми ги даде, от някъв пасат бяха;)
ама май няма кой знае какъв ефект, затова си върнах спортните пружини, и им направи бат Драго едни подложки отдолу за да се дигне малко, и сега мисля е добре.... т.е. задницата е добре, колата... но комент;)
ALFA CORSE
10-07-2007, 20:06
ама май няма кой знае какъв ефект, затова си върнах спортните пружини, и им направи бат Драго едни подложки отдолу за да се дигне малко, и сега мисля е добре.... т.е. задницата е добре, колата... но комент;)
Тя сега е с Eibach ама въпроса е, че задницата ходи много надолу.
Тя сега е с Eibach ама въпроса е, че задницата ходи много надолу.
Ми сложи си подложки :wink:
ALFA CORSE
10-07-2007, 20:11
Тогава няма ли да се вдигне височината?
Май си трябват по-твърди пружини...
Тогава няма ли да се вдигне височината?
Май си трябват по-твърди пружини...
Да ще се вдигне но нали тва искаш или не съм разбрал :oops: ти нали си със спортни пружини на тях какво им е :wink: :wink:
ALFA CORSE
10-07-2007, 20:22
Да ще се вдигне но нали тва искаш или не съм разбрал :oops: ти нали си със спортни пружини на тях какво им е :wink: :wink:
Не искам да се вдига... само да стане още малко по-твърдо.
Примерно като я натисна отпред хода й е 1см, а отзад 3-4см.
Не искам да се вдига... само да стане още малко по-твърдо.
Примерно като я натисна отпред хода й е 1см, а отзад 3-4см.
Нормално предните пружини винаги са по-твърди от задните :wink: :wink: варианти няма според мен :oops:
И мен ме интересува втвърдяване на окачването отзад...
аз ще ви кажа бе :wink: имах същият проблем,меки задни пружини с дълъг ход,сложих тампони които се поставят м/у витките на пружините,сега задницата е значително по-стегната но не и с влошени качества,сложих по 3 тампона на пружина на по 120 градуса на различна височина на пружината.във всеки магазин за автовасти се намират,аз ги взех за по 1.5 лв. успех
ALFA CORSE
11-07-2007, 18:04
аз ще ви кажа бе :wink: имах същият проблем,меки задни пружини с дълъг ход,сложих тампони които се поставят м/у витките на пружините,сега задницата е значително по-стегната но не и с влошени качества,сложих по 3 тампона на пружина на по 120 градуса на различна височина на пружината.във всеки магазин за автовасти се намират,аз ги взех за по 1.5 лв. успех
Снимки?
Аз бях разглеждал някакви снимки от среща в София и ми се стори, че е вирнал задника спринта?
Има варянт и това е яки амортесъори :wink:
ALFA CORSE
11-07-2007, 18:13
Има варянт и това е яки амортесъори :wink:
Тея като бяха свалени супер яки си изглеждаха... ама като нямам с какво да сравня :roll:
DJraceman
11-07-2007, 18:17
Колеги както каза колегата gigi има вариант да си купите регулируеми амортесьори например Кони и с тях в комбинация с спортни пружини колата става бетон и отпред и отзад просто няма да има ход НО това води до друг проблем окачването се разбива пове4е.
Колеги както каза колегата gigi има вариант да си купите регулируеми амортесьори например Кони и с тях в комбинация с спортни пружини колата става бетон и отпред и отзад просто няма да има ход НО това води до друг проблем окачването се разбива пове4е.
значи проблема е в амортисьорите ;) според мен
па когато се слага спортни прожини и амортисьори трябват и тампони за акочването и си бетон ;)
Снимки?
Аз бях разглеждал някакви снимки от среща в София и ми се стори, че е вирнал задника спринта?
на тези снимки,който си гледал съм с много твърди и високи пружини, но не ми хареса ефекта на "празен зил" и ги разкарах(пружините)сега съм с оригиналните с тампони м/у витките и задницата си дойде на мястото :wink: ,ще се опитам да снимам,ако не ме размързи да свалям гумата
Оффф и мойта задница се вее кат прани гащи д...ба и ненам ко да прааа,хамортесьорите уж са нови ма май в пружините е проблема :evil: :evil: :evil:
ALFA CORSE
12-07-2007, 13:12
Оффф и мойта задница се вее кат прани гащи д...ба и ненам ко да прааа,хамортесьорите уж са нови ма май в пружините е проблема :evil: :evil: :evil:
И аз си мисля, че трябат твърди пружини, защото тези амортисьори, които слагах бяха доста корави - в сервиза като ги питах за смяна на тампони ми викаха, че с тях нямало да стига до тях хода :) ...
А ако самите пружини са меки не мога да си представя как амортисьора ще удържи половин тон, при това нашите са някакви джобен формат?
NIGHT^WALKER
14-07-2007, 14:17
Има амортисьори които са двойно действащи те ще свършат най-добра работа. Иначе ефект от спортни пружини с оригинални амортисьори не е същ като комбинация от двете. Ако и прижините и амортисьорите са спортни съответно по ниски хода става по малък и друса повече както и колата стои повече в пътя. Но наистина ако се търси нещо истинско то това са коиловъри само дето си е играчка за настройване - така съм чувал :).
ALFA CORSE
14-07-2007, 14:45
Има амортисьори които са двойно действащи те ще свършат най-добра работа. Иначе ефект от спортни пружини с оригинални амортисьори не е същ като комбинация от двете. Ако и прижините и амортисьорите са спортни съответно по ниски хода става по малък и друса повече както и колата стои повече в пътя. Но наистина ако се търси нещо истинско то това са коиловъри само дето си е играчка за настройване - така съм чувал :).
Дай повече инфо за коиловърите (цени, къде има...) :) , ако знаеш де.
Още ли има еднодействащи амортисьори въобще. Тези, които са сега на колата са си двойнодействащи, газови.
NIGHT^WALKER
15-07-2007, 14:15
Коиловъри може от интернет да се поръчат иначе във Варна се сещам за 2 места. Едното е срещу стадион "Тича" Елит Авто мисля беше а другото място е до Автозвука м/у МкДриве и Автогара има и там един магазин за име не се сещам но има Вайтек със сигорност щом преди време ми извадиха и за Уното пружини.
За подложки съм карал с такива на заднич мост и имах чуството че ще се откасне във всеки момент. Беше доста твърдо ама ми трябваше че опираха гумите в калниците.