PDA

View Full Version : Sicko

Aquila
11-07-2007, 03:40
Гледах поредния филм на Майкъл Мур в който се говори за здравното осигуряване в САЩ и по света, и реших да постна линк към една тъжна (за нас) статистика . Не се бях замислял до сега,но не очаквах да сме на 102ро място :

http://www.photius.com/rankings/healthranks.html

blank_jack
11-07-2007, 04:01
ами въобще не се очудвам ... все пак имайки предвид как в Б-я се краде безскрупулно и безобразно... просто недоумявам какво перверзно съзнание трябва да имаш за да си играеш със здравето на хората... Това е като картичките които се продават по улиците за сиропиталища, домове и болни деца... Миналото лято един приятел си търсеше работа за през лятото и му предлагаха да продава такива картички на главната пред Калигула ... където редовно си ги продават ... и каква беше далаверата ?? даваш 1 левче за картичката, от които 30 стотинки мисля отиваха за агенцията която организира нещата, 40 стотинки отиват за този който продава картичката, имаше нещо от сорта на 10 стотинки данък, самата картичка струваше 5 стотинки мисля и за болното дете какво остава??? 15 стотинки????? Абсолютна подигравка ... просто докато има хора за които няма нищо "свято" трудно ще се промени нещо!

x5m
11-07-2007, 11:34
пълна трагедия сме. ама след стотина години ще ги стигнем тези на 10 места пред нас :lol:

TaNo
11-07-2007, 11:43
пълна трагедия сме. ама след стотина години ще ги стигнем тези на 10 места пред нас :lol:

Хубаво е да си оптимист :mrgreen:

bushiDO
11-07-2007, 11:46
не мога да разбера по какъв критерий е изготвена класацията, ноо много ме съмнява здравеопазването в науро, иран, гватемала, албаниа и др. подобни е по-добре развито, (нашето е ужас, но не мисля че там е по-добре...)

Pinky
12-07-2007, 03:44
не мислиш, или не ти се иска да е? ;-)