PDA

View Full Version : Май ще си купувам 146

buzata
11-07-2007, 17:21
Здравейте колеги!
От известно време си мисля да си сменя колата /Рено клио/ и наистина съм впечатлен от 146-цата. Доста познати и "майстори" ми казват че това е кола, която се троши постоянно и е със скъпи части. Аз обаче имам позат с дизелова 146 и той е много доволен. Прочетох доста мнения от форума и наистина мисля че си зяслужава колата, като се има предвид, че и не е много скъпа. Моля за Вашите мнения!

cvetelin
11-07-2007, 19:37
Здравейте колеги!
От известно време си мисля да си сменя колата /Рено клио/ и наистина съм впечатлен от 146-цата. Доста познати и "майстори" ми казват че това е кола, която се троши постоянно и е със скъпи части. Аз обаче имам позат с дизелова 146 и той е много доволен. Прочетох доста мнения от форума и наистина мисля че си зяслужава колата, като се има предвид, че и не е много скъпа. Моля за Вашите мнения!

интересно, щом задаваш този въпрос клио-то не се ли чупи. ако е вечно да вземим да си купим по 1... примерно...
от към окачване коя кола не се чупи по "родните" пътища.
от към мотор ако не си някой душманин ... и си я гледаш както трябва повярвай ми и тя няма да те предаде...
ако си сметкаджия ... алфата не е кола за теб.
ако искаш кола, коята да ти е на сметка и да те превозва само от точка А до точка Б.... от Франция погледни малко по на дясно към Германия. орентирай се към някое немско возило.
а ако си купуваш кола да и се радваш и да ти доставя удоволствие шофирането и ... това е колата.
а за 146-цата много добър автомобил. еднисвения минус който аз намирам в нея е твърдата возия. Всичко останало си ми харесва.
сам прецени какво искаш ... да е на сметка или да ти доставя удоволствие ....

поздрави

buzata
11-07-2007, 20:00
не ме притеснява толкова цена на частите и такива неща з-то работата ми позволява да си намирам части на цена на вносител.
А за ренцето се почупва ама не е чак толкова зле колкото го описват.
А наистина искам кола, която да ми носи удоволствие от шофирането, а и имам наблюдение над повечето автомобили/обаче в блъснато състояние/ и алфата наистина ми харесва доста. Изчетох доста от този форум и моля колеги то В. Търново да ми кажат как стоят нещата с подръжката в града.
Благодаря за мнението все пак.

BaiJedi
11-07-2007, 20:43
Добър избор! :wink: Алфата определено носи удоволствие от шофирането. Твърдичко вози наистина,но е много стабилна. Не е от най икономичните-на газ ми дава 8.5-9 на дълъг път и около 12 градско. За чупенето-какво да ти кажа-за 10-тина хиляди км. освен първоначалното обслужване ангренажи, филтри и т.н. съм сменил само една водна помпа. А... :lol: и една крушка на пепелника. Хубаво е преди да я купиш да я прегледаш обстойно ако има начин! Успех и пиши да се похвалиш с новата кукла! :D

cvetelin
11-07-2007, 21:12
от цялата хамалогия на покупката ... най важното е да излезе читава...
че после почват едни ядове .. едни цифри за това за онова ...
като я вземаш задължително я карай на диагностика на ДВГ-то и някой да и види ходова част, удари и т.н.
пък в края на краищата ... късмет.. каквато излезе!

успех с покупката ... и да не забравиш да се похвалиш! :)

RoMeO_156_GTA
11-07-2007, 23:29
Здравей колега :D Утре ела на срещата ни и ще ти отговорим на въпросите ,който с каквото може :D
Следи тази тема http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopi ... &start=615 (http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=7408&start=615) Новото място на срещата е 1-2 страници по-назад .Пък и ще можеш да огледаш 146-ците :wink: има 5-6 клубни 8)
Инъче в града всеки се пише за майстор :twisted: Но на TwinSparka има само няколко
P.S на някакъв двигател спрял ли си се :roll:

buzata
12-07-2007, 14:18
Ами не съм си спрал конкретно на мотор но ми се иска да е по-мощен. За боксерите чувам че им се мръщят монтьорите, но ако трябва да слушаме тях щяхме да караме само голфета. Иначе знам, че боксера поне на теория е по пъргав при по ниски обороти. А за ТС знам че е блока на фиат с глава правена специално за него. Благодаря много за инфото.

nikola_n
13-07-2007, 11:56
Ами не съм си спрал конкретно на мотор но ми се иска да е по-мощен. За боксерите чувам че им се мръщят монтьорите, но ако трябва да слушаме тях щяхме да караме само голфета. Иначе знам, че боксера поне на теория е по пъргав при по ниски обороти. А за ТС знам че е блока на фиат с глава правена специално за него. Благодаря много за инфото.

Боксера определено не е пъргав в ниските обороти.

Naso
13-07-2007, 12:25
Той и във високите не е :)

Mind_Control
13-07-2007, 12:44
Той и във високите не е :)

Заеби ти тая работа...

odisey
13-07-2007, 13:17
еднисвения минус който аз намирам в нея е твърдата возия.

е то тва и е най-якото :rosso_spider:

MONI
13-07-2007, 13:38

Аз бих казал че съм totally addicted към по-твърдото окачване.

Naso
13-07-2007, 14:44
Аз пък се изнервям, ако вози меко. Имам усещането, че ше се изтаваня :)

търтей
13-07-2007, 14:45
Аз пък се изнервям, ако вози меко. Имам усещането, че ше се изтаваня :)

ти кат седнеш и сички започват да возят твърдо бе :wink: :lol:

Naso
13-07-2007, 14:47
Що ако съм прав ?

търтей
13-07-2007, 14:47
Що ако съм прав ?

ако си прав начи се возиш в икарус :roll2:

Nasko_77
13-07-2007, 21:17
Ами не съм си спрал конкретно на мотор но ми се иска да е по-мощен. За боксерите чувам че им се мръщят монтьорите, но ако трябва да слушаме тях щяхме да караме само голфета. Иначе знам, че боксера поне на теория е по пъргав при по ниски обороти. А за ТС знам че е блока на фиат с глава правена специално за него. Благодаря много за инфото. По-пъргав :lol: Абе кой ви ги разправя тея. Не че е лош ама звук, пъргавина не дава.

Vatev
14-07-2007, 18:19
0887611089-бартер за Клиото :biker:

cvetelin
15-07-2007, 14:10

и кое му е якото? като караш да оставаш без бъбреци и пломби по зъбите :)

0887611089-бартер за Клиото :biker: :shock:

RaggaJungle
15-07-2007, 16:52

и кое му е якото? като караш да оставаш без бъбреци и пломби по зъбите :)

0887611089-бартер за Клиото :biker: :shock:

щом така мислиш :!: значи не си падаш по спрта :wink: :P

n.ianev
26-08-2007, 12:14
даъ и ние да взимаме евтини части