Log in

View Full Version : При палене припуква

alfa_145_boxer
12-07-2007, 09:46
Здравеите, имам алфа 145 бохер
и проблена е следния
сутрин като е студена като я запаля и като дам газ припуква.
на какво се дължи това един приятел има същата и каза че е от бензина той я карал със 100 октана и нямало никави проблеми.
Моля дайте компетентно мнение

Junior 146
12-07-2007, 13:13
Провери си ламда сондата. И при мене беше така, даже и придърпваше, но само докато не е загряла. Не знам обаче дали боксера има сонда, щото мойта е TS.

cvetelin
12-07-2007, 13:24
Провери си ламда сондата. И при мене беще така, даже и придърпваше, но само докато не е загряла. Не знам обаче дали боксера има сонда, щото мойта е TS.

има :!:
и моята прави такива номера и аз съм за смяна ма ... не остава време да отида да я сменя ... като загрее се по оправя :)
слгай 100 октана и карай така ;)

Sergey_gigov
12-07-2007, 18:13
а ако искаш може първо да видиш от де ти смуче гърнето и тогава да сменяш ламбда сонда

alfa_145_boxer
17-07-2007, 16:17
а ако искаш може първо да видиш от де ти смуче гърнето и тогава да сменяш ламбда сонда

Капута дето ми я продаде беше махнал въздушния филтър !!!
Сложих и нов, но сега прави следното:
като дам газ и след това пусна педала ми гасне, ако не я поддържам газта с крак, но като я раздвижа до сфетофара вече е добре ? Някой има ли на идея от какво е?
Моторче на празен ход? в събота ще я водя при Бобо от клубния :) той да си каже мнението :)
Иначе като цяло колата е супер яка, като изключим изпуснал амортисьор и това с гасненето сутрин, или като е студена!
Амортисьорите Кони за 222лв бройката :) двата 444лв :)

JJJ
17-07-2007, 20:43
Провери си ламда сондата. И при мене беше така, даже и придърпваше, но само докато не е загряла. Не знам обаче дали боксера има сонда, щото мойта е TS.

Аз пък мисля че при пуск на двигателя и известно време след това, ECU–то игнорира показанията на ламбда сондата? :idea:

Lodarski
21-11-2007, 01:04
При мен пукаше от масло в свещите.

Megamix
02-07-2012, 17:41
Извинявам се, че пиша в тази тема. Имам проблем с моята Алфичка... 146 Junior... вчера си измих двигателя, ушким внимавах с миенето, но нещо, където не трябва съм измокрил и сега... ядове :X . Припуква и губи мощност, може ли някои да даде някакви съвети каква беля съм направил? Благодаря предварително!

tonov
02-07-2012, 17:50
Темата е доста възрастна, та май щеше да е по-добре да си пуснеш нова, но вече няма значение.

Вероятно си напълнил свещите с вода. Свали капака (пластмасов или алуминиев, не си казал с кой мотор си), извади лулите и подсуши хубаво. И да знаеш, че за ТС е силно НЕпрепоръчително да се мие.

Megamix
02-07-2012, 17:52
Добрем, мерси много! Ще знам за вбъдеще да не го правя..