View Full Version : Какви свещи за 1.8 8в?
Здравейте колеги!Искам да си сменя свешите на Алфата,но незнам каква марка да взема.Вие с какви карате и какви бихте ми препоръчали?Доколкото разбрах май Денсо са най-подходящи или бъркам?
ALFA CORSE
13-07-2007, 13:37
Ами в целия форум се препоръчва само Denso-то.
И аз съм с такива от известно време.
kris11 каза, че вече им е направил към 40 000км :)
Цената е 4лв за брой.
Ясно значи такива ще са.Мерси колега!!!
Сложих NGK и за сега е добре. Виж е тук:
http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=12312
...такива ще са!!!
Такива ще са, ама ако си намериш :evil: След хвалбите последните месеци навсякъде в София, където звънях, са свършили - тва алфистите пазаруват по две порции, деа.... :P
Ако някой някъде намери да имат в наличност Q22P-U, да вика.
BTW аз намерих в Косер Q22PR-U, които имали резистор срещу радиосмущения (единствената разлика с другите), обаче не посмях да ги взема - никъде из нета и в каталозите не видях да се препоръчват за наште коли...
...такива ще са!!!
Такива ще са, ама ако си намериш :evil: След хвалбите последните месеци навсякъде в София, където звънях, са свършили - тва алфистите пазаруват по две порции, деа.... :P
Ако някой някъде намери да имат в наличност Q22P-U, да вика.
BTW аз намерих в Косер Q22PR-U, които имали резистор срещу радиосмущения (единствената разлика с другите), обаче не посмях да ги взема - никъде из нета и в каталозите не видях да се препоръчват за наште коли...
Ами аз не съм от София :lol: :lol: :lol: Но все пак си прав-може да не успея да намеря и затова май е по-добре да имам няколко варианта-за всеки случай.Иначе аз като ида за свещи и винаги ми предлагат Бош или Шампион.Дори и сега имам 4 бройки неупотребявани Бош,които купих преди няколко месеца за другата ми кола за 30 лв.,ама така и не ги сложих.Работата обаче е там,че доколкото знам имало много ментета на Бош,а на ми се дават 60-тина лв. на вятъра.Някой да не би да кара с такива(Бош)? :roll:
И аз днес попаднах на същите (Q22PR-U),ама и аз не посмях да ги взема :?Не че са кой знае колко скъпи(4 лв. бр.),но вече имам 4 които не ползвам и не ми се иска да се набутам с още 8.Наистина в каталога във въпросния магазин не ги дават за тоя двигател,ама знам ли :roll: Ако някой има някаква информация за тях,моля да я сподели!
Днес си купих и сложих въпросният модел Q22PR-U (баш Алфарнишкия го няма), въпреки, че с К. Рангелов не останахме очаровани от искрата в сравнение с 13 хил. км ми Golden Logde \ментак\. Запалих от 2-рия опит след смяната, след това, както и преди от раз, но още е рано да пиша каквото и да е. Като засеча разход ще пиша, че с Golden Lodge-а стигнах 15/100...с пенсионерско каране при това :? .
Ами и аз сложих Q22P-U и съм доста доволен...Вървежа или поведението не са се променили драстично, но разхода ми падна...Като за 4лв. са по добре отколкото да дам 8-10лв за ментета :P
че с Golden Lodge-а стигнах 15/100...с пенсионерско каране при това
Този разход едва ли е от свещите,хубаво е че си ги сменил а сега закарай колата на диагностика да се види за този разход :wink: :wink:
Благодаря за отговорите!Аз още не съм си взел,понеже в момента колатя я карам много рядко,пък и в магазините в нашия край никога нямат в наличност това,което търсиш,а винаги трябва да чакаш да ти го доставят и т.н.
... Q22PR-U ... с К. Рангелов не останахме очаровани от искрата...
От това се притеснявам най-вече. Според писанията из нета резисторът в свещта не би трябвало да оказва практическо влияние върху силата на искрата, поне при по-новите коли. На няколко места обаче се споменава, че при някои модели си има защита срещу радиосмущения в кабелите, капачките на свещите или в друг елемент от запалителната система (пак с някакъв резистор). Ако в такъв автомобил се сложи и свещ с резистор, май вече ще почне да се усеща негатиивен ефект. :roll:
че с Golden Lodge-а стигнах 15/100...с пенсионерско каране при това
Този разход едва ли е от свещите,хубаво е че си ги сменил а сега закарай колата на диагностика да се види за този разход :wink: :wink:
На 1-та свещ и се беше счупил електрода. Смених нея и още 1 с 2 стари Beru UltraX, които имах - с пенсионерско каране свалих разхода на 10/100. Верно е, обаче, че смених и едната бобина, че имах 2 счупени лули към кабелите и е много възможно да е избивало от там.
... Q22PR-U ... с К. Рангелов не останахме очаровани от искрата...
От това се притеснявам най-вече. Според писанията из нета резисторът в свещта не би трябвало да оказва практическо влияние върху силата на искрата, поне при по-новите коли. На няколко места обаче се споменава, че при някои модели си има защита срещу радиосмущения в кабелите, капачките на свещите или в друг елемент от запалителната система (пак с някакъв резистор). Ако в такъв автомобил се сложи и свещ с резистор, май вече ще почне да се усеща негатиивен ефект. :roll:
Да има съпротивления. Карам с Магнет Марели Super Silicon и Краси ги мерна - 6.8 кОма. По принцип на 1-та лула е 1 кО, а на другата 5, останалото е съпротивлението по кабела.
Не ни вдъхна доверие искрата, защото GL, който се убедих, че си е менте хвърляше очевадна искра и лампата на динамото светеше силно, а на въпросното Денсо се взирахме за искрата и лампата светеше чувствително по-слабо.
Доколкото видях, съпротивлението в Q22PR свещите е 5 килоома - съпоставимо с това на кабеляка, може да не е случайна тази работа...
Значи с две думи да не рискуваме с подобни свещи да няма после :brickwall:
Най-вероятно ще си взема NGK,но се чудя дали си струва да се охарча за BCP6ET,които били 3-електродни,или разликата е само в цената.Какво ще кажат по-разбиращите :D :D :D ?
Най-вероятно ще си взема NGK,D :D :D ?
Преди да ги вземеш колега си провери с какви лули на свещите си .
На NGK -то бобчетата на изводите на свещите са запресовани - не могат да се свалят както при по-старите модели на резба.
Затова и сложих Дензо . Заради свещите няма да сменям изправни кабели .
Най-вероятно ще си взема NGK,D :D :D ?
На NGK -то бобчетата на изводите на свещите са запресовани - не могат да се свалят както при по-старите модели на резба.
Не са! Модела който написах по-горе са с отделни.
Аз намерих Denso q22p-u - От Аутохит за един ден събраха два комплекта от различни градове, където ги имало налични по 4.
(btw като уточних, че ми трябват 8, за пореден път бидох застрелян с класическия въпрос "С къв мотор е таа алфа бе!?").
Са обаче пак чуденка - на кутийката пише да си натъкмя разстоянието за искрата според спецификацията на двигателя (за моя е 0.8 мм). На едната снимка се вижда. Ама как пък става това и има ли нужда в моя случай? Вариантите са 0.7, 0.8 и 0.9, като 0.8 е най-популярният и предполагам, че е сетнат дифолтно...?
Вчера най-после си смених свещите,само дето Денсо не можах да намера,апък на NGK-то както вече колегата kris11 каза бяха запресовани и не ставаха за моите кабели и затова си взех Bosch FR6 DC+.А дали са качествени-като ги покарам ще си проличи :?
Аз пък сложих денсото, коригирано до 0.8 мм, както пише на първата картинка.
Днес обаче виждам в сервизното ръководство, че дават 0.7 мм :shock: Вярно, че посочените свещи са Golden Lodge и Champion, амаааа...
Aз не съм ги пипал свещите и да чукам на дърво си е ОК
Аз пък разкарах Denso -R варианта (13 л/100 км + мизерии с паленето), върнах вехтите Beru Ultra X и установих, че "совалката" можела да харчи и 10 л/100 км градско...
nikicarbg
10-08-2007, 12:27
Най-вероятно ще си взема NGK,но се чудя дали си струва да се охарча за BCP6ET,които били 3-електродни,или разликата е само в цената.Какво ще кажат по-разбиращите :D :D :D ?Аналога на на DENSO Q22PR-U е NGK BCR7E a не BCP6ET ????Незнам кой ти ги е предложил тези ВСР6ЕТ ??????
Най-вероятно ще си взема NGK,но се чудя дали си струва да се охарча за BCP6ET,които били 3-електродни,или разликата е само в цената.Какво ще кажат по-разбиращите :D :D :D ?Аналога на на DENSO Q22PR-U е NGK BCR7E a не BCP6ET ????Незнам кой ти ги е предложил тези ВСР6ЕТ ??????
Ами на предната страница колегата Miro е дал линк към др.тема и там пище,че си е взел такива и стават :oops: Както и да е,аз както вече казах по-горе си взех Bosch и засега съм довелен,но занапред.... :roll: :roll: :roll:
Аналога на на DENSO Q22PR-U е NGK BCR7E a не BCP6ET ????Незнам кой ти ги е предложил тези ВСР6ЕТ ??????
Айде много ви моля някой по запознат с въпроса да се произнесе,че май ще хвърлям Бош-а и ще търся NGK,но кой модел :?: :?: :?:
По каталог на NGK излизат BCP6ES http://www.ngkntk.de/index.php?id=403&p ... OMEO&m=155 (http://www.ngkntk.de/index.php?id=403&pd=430&t=pkwzuendkerzen&lmf=ALFA+ROMEO&h=ALFA+ROMEO&m=155)
Вчера намерих въпросните свещи по 3 лв/бр.,а бях чул,че цената е някъде 4-5 лв., дали не са някое менте :roll:
Kostadin
02-09-2007, 20:18
Аналога на на DENSO Q22PR-U е NGK BCR7E a не BCP6ET ????Незнам кой ти ги е предложил тези ВСР6ЕТ ??????
съвсем скоро сложих NGK от тези три полюсните и мога да каже, че колата си бръмчи без никакви проблеми :wink: