View Full Version : нов съм и имам питане за 145 boxer
J_I_V_K_O
15-07-2007, 00:05
Здравейте колеги, преди 2 дена си взех Alfa Romeo 145 1.4 boxer :) преди това съм карал само "Французи" :oops: :oops: карам alfata с огромно удоволствие и не ми се слиза от нея. Та искам да попитам дали съм направил добър избор и какви са и слабостите :?: МЕРСИ предварирелно PS :wink:
Nasko_77
15-07-2007, 02:49
Честито и със здраве! Но тука лошо няма да чуеш :wink:
Честито и със здраве! Но тука лошо няма да чуеш :wink:
145 е един ЧУДЕСЕН избор :):P
Защо да не чуе? В крайна сметка няма лошо да чуе какви са честите проблеми с неговата кола или какво може да очаква... няма кола, която да няма своите минуси...
Минусите:
- голям разход
- някои части са доста скъпи
- калпави майстори...колите са капризни и не може всеки квартален майстор да пипа по тях..това не е някой VW
Потдържай си я само с качествени части и при майстори, които са препоръчани от клуба :wink:
Иначе удоволствието от каране на такава кола едва ли може да се изрази в пари :P :P
Ето една тема за ориентир-->
http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopi ... 21&start=0 (http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=2521&start=0)
J_I_V_K_O
15-07-2007, 13:02
emi da vi kaja razhoda mn zavisi ot karaneto :D za sega q ponastupvam no gori to4no kolkoto rendetata s koito sum brum4al ;)
J_I_V_K_O
15-07-2007, 13:02
emi da vi kaja razhoda mn zavisi ot karaneto :D za sega q ponastupvam no gori to4no kolkoto rendetata s koito sum brum4al ;)
RaggaJungle
15-07-2007, 13:09
а колко точно е това горене :?: :D
П.С.не забравай да пишеш на кирилица :wink:
J_I_V_K_O
15-07-2007, 13:18
еми първият ден това беше на петък 13-ти се дърпах с един голф 3 1.8 моно и една мазда 323 1.6 16v и аз бях първи даде ми около 12/100
RaggaJungle
15-07-2007, 16:46
еми първият ден това беше на петък 13-ти се дърпах с един голф 3 1.8 моно и една мазда 323 1.6 16v и аз бях първи даде ми около 12/100
хм бързо си успал да засечеш разхода, но те уверявам че ако караш така на стъпка може и 13 да ти гори, моята е същата, настъпвам ли я лапа ама лапа а като я карам съвсем нормално си ми гори около 9 градско :D :D :D но така е с разхода ще трябва да се примериш, освен ако не и сложиш газова, макар че аз лично съм МНОГО против тея газови и метанови уредби(нищо лично към колегите които са на газ,метан :wink: ) просто не ги одобрявам. Мога да те посаветвам да отидеш да си провериш катализатора да не е запушен, свещи сменил ли си? :?:
J_I_V_K_O
15-07-2007, 21:26
утре ще ходя да ми позакърпят гърнетата и ще ги накарам да видят катализатора а за свещи незнам 4ожекът от които я взех имаше сервиз и каза че е обслужена... но все пак ще проверя МЕРСИ ВСЕ ПАК :) :wink:
Честита нова придобивка колега :D Много безаварийни! За мен лично 145 е чудесен автомобил, но нали знаеш че тук сме малко сектанти :lol:
Сипвай хубаво масълце и не я настъпвай много докато не загрее. Боксерите са малко капризни в тва отношение.
пс: напиши си в профила откъде си, а в подписа каква точно ти е колата. Така по-лесно ще можем да ти отговаряме на специфични технически въпроси и да препоръчваме сервизи и магазини.
J_I_V_K_O
15-07-2007, 23:31
Мерси за съветите :) от Враца съм даже си го и драснах в профила :oops:
RaggaJungle
16-07-2007, 01:36
Честита нова придобивка колега :D Много безаварийни! За мен лично 145 е чудесен автомобил, но нали знаеш че тук сме малко сектанти :lol:
Сипвай хубаво масълце и не я настъпвай много докато не загрее. Боксерите са малко капризни в тва отношение.
пс: напиши си в профила откъде си, а в подписа каква точно ти е колата. Така по-лесно ще можем да ти отговаряме на специфични технически въпроси и да препоръчваме сервизи и магазини.
напълно съм съгласен с колегата, пази си боксерчето и то ще ти се отблагодари :wink: :D :D :D и аз лично те съветвам въпреки че си я взел от сервиз да си провeриш обичайните работи, за твоя сигурност, не се доверявай на 100%
айде и много безаварийни от мен също :wink: :D :D
RaggaJungle
16-07-2007, 01:44
бре бреее извинявам се че се отмятам от темата, но не мога да се сдаржа да поздрава Живко че май разбиранията ни за музика са еднакви :!: :D :D :D :D брао брао не много хора знаят за Tiesto, браво момче в правилната посока си :th_up: :th_up: :th_up: :th_up:
Честито колега много безаварийни :D
Ще трябва да си направим някаква организация и в нашия регион да се събираме.
поздравления за избора :)
и аз като теб, преди карах ренде - много пенсионерски коли...
Алфата си е друго изживяване като се качих в нея за пръв път и я разглеждах около 5 мин преди да я подкарам...
италианците са се постарали.
Вчера брат ми сподели, че е впечатлен колко добра кола са направили...
Ако си я гледкаш и тя ще си те уважава :D
J_I_V_K_O
16-07-2007, 14:13
нищо че е извън темата и все пак ONLY HOUSE MUSIC... :dj:
J_I_V_K_O
16-07-2007, 15:06
ето и малко снимки на красавицата :super:
Kолега за колко я взе Красавицата, ако не е тайна, че имам една такава за продаване :biker:
J_I_V_K_O
16-07-2007, 17:43
еми на 3 беше за 2,8 я взех така с джанти не съм пипал нищо по нея "да чукна на дърво" обслужена я взех на 7-ми миналият месец е вкарана от италия :)
Честито и безаварийно каране! :biker:
RaggaJungle
16-07-2007, 18:09
колата е перфектна, джантите и са СУПЕР :wink: :D :D :D и аз искам такива :cry: :wink:
J_I_V_K_O
16-07-2007, 18:12
по принцип може и 15" да са ще и отиват пове4е но за нашите пътища и за спортната возия на алфите и тея са прилични :)
Честито за возилото и дано да няма проблеми. Аз лично до сега съм се сблъсквал с пробле в лостовата система на скоростите и някои дребни неща но като цяло е добра количка.
J_I_V_K_O
16-07-2007, 23:44
да и аз съм доволен... само на едно се чудя, на талона ми пише 1351кубика значи се води 1.4 а на нея не пише нищо от зад, а тези на който пише 1.3 колко са ? :roll: :?: или е едно и също
да и аз съм доволен... само на едно се чудя, на талона ми пише 1351кубика значи се води 1.4 а на нея не пише нищо от зад, а тези на който пише 1.3 колко са ? :roll: :?: или е едно и също
1.3 си е алфичката :) със здраве да си я караш много дълги километри :P
Немците я водят 1.4 а другите 1.3 :wink: :wink:
J_I_V_K_O
17-07-2007, 13:08
:roll: значи е 1.3 и половина :bouncing_smiley:
при боксерите има една особеност
това са колекторните тръби, които са от долу
и за това трябва да внимаваш с бордюрите и др. такива препятствия
J_I_V_K_O
18-07-2007, 18:19
ще го имам в предвид :)
може ли някой да ми каже откъде да си купя или намеря капака за въздушният филтър на 145 1.6
може ли някой да ми каже откъде да си купя или намеря капака за въздушният филтър на 145 1.6
Колега,
виж раздела купува/продава и там пусни питане :!:
както и да погледнеш тука:
http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=632
Nasko_77
25-07-2007, 22:05
нищо че е извън темата и все пак ONLY HOUSE MUSIC... :dj:Тук съм много съгласен с теб :wink:
J_I_V_K_O
25-07-2007, 22:10
както и че голф3 1.8 мони е 75 коня :drive: абе друго си е да си пуснеш някакво хаусче в колата и да хванеш за морето... а от грозните шваби да звучи софи маринова и конвейрното производство по един калъпна "поп фолкаджийки" които изобщо не са лоши... за гледане :lol: