View Full Version : Проблем с ел.стъклата
alcatrazy
17-07-2007, 18:07
Проблема ми е следният от един месец на сам имам проблем с дясното стъкло работи работи и спре отварям копчетата на вратите почиствам ги и тръгва но в един момент вече не става този номер и сега ми е отворено дясното стъкло и няма дигане !!! дайте идей как да го дигна , или някои ако знае да каже от каде да си взема такива копчета обаждах се в Алфа Ромео в София и ми обявиха сума от 80-90лв и се чака около месец :frown:
Ндаа тъпа работа :? Моторчето на дясното стъкло (поне на мойта) не е през релета, ми директно от копчето. Аз мисля да го преправям с релета, че нещо и мойто почна да отказва от време на време. Иначе като идея как да го затвориш мога да ти предложа да шунтираш копчето и да подадеш ток към мотора колкото да вдигнеш стъклото. Но без ново копче май няма да минеш :roll:
J_I_V_K_O
17-07-2007, 18:56
и при мен има един такъв отвратителен проблем дясното стълкли при вдигане излиза от канала и се накланя леко напред, и за жалост му помагам малко с ръка... :evil:
и при мен има един такъв отвратителен проблем дясното стълкли при вдигане излиза от канала и се накланя леко напред, и за жалост му помагам малко с ръка... :evil:
Твоя проблем е друг :wink:
J_I_V_K_O
17-07-2007, 19:00
да ясно ми е... но пак е проблем
kanzlera
20-07-2007, 19:11
И аз имам проблем с ел. стъклата от днес като го свалих и вече не може да се вдигне, машинката работи. Отворих го и мисля че нещо жилата са се прецакали, АКО НЯКОЙ ЗНАЕ ПРИНЦИПА НА ДЕЙСТВИЕ НА ЖИЛАТА ДА КАЖЕ ИЛИ ИМА НЯКАКВА ДРУГА ИНФ. ПО МОЯ ПРОБЛЕМ
ПРЕДВАРИТЕЛНИ БЛАГОДАРНОСТИ !!!!!!
Е на жило освен да се скъса кво друго да му се прецака :roll:
Конкретно на алфата машинка не съм правил, но принципа е един и същ - 2 жила, едното вдига стъклото, другото го сваля; колело с канали за жилата; моторче с червячен механизъм, което върти колелото.
Щом моторчето върти, начи се е скъсало жилото което вдига стъклото. Мисля че ще може да се смени.
J_I_V_K_O
21-07-2007, 11:19
аз тоя проблем сън го виждал при други колки само когато е горещо се получава "свалаш стъклото и няма вдигане" е... сменяш пулта и е готова :) та даже в Африка ще работи с ново :lol:
nikola_n
21-07-2007, 12:15
Проблема ми е следният от един месец на сам имам проблем с дясното стъкло работи работи и спре отварям копчетата на вратите почиствам ги и тръгва но в един момент вече не става този номер и сега ми е отворено дясното стъкло и няма дигане !!! дайте идей как да го дигна , или някои ако знае да каже от каде да си взема такива копчета обаждах се в Алфа Ромео в София и ми обявиха сума от 80-90лв и се чака около месец :frown:
Ако си сигурен че е от копчетата (както каза колегата по-горе - шунтирай ги и ще разбереш), защо не провериш по моргите, мисля че доста по-евтино може да се ги намериш.
kanzlera
23-07-2007, 10:52
i sega lesno li smenqt jilata, az gledah no ne movah da razbera ni6to
:( :( :(
kanzlera
26-07-2007, 19:06
разбрах, преебани са ми водачаите на жилата:>
ДАВАЙТЕ ИДЕЙЙ ЗА ОПРАВЯНЕ, но без смяна с нов мехънизъм :D
bart 145
28-07-2007, 19:37
и при мен има един такъв отвратителен проблем дясното стълкли при вдигане излиза от канала и се накланя леко напред, и за жалост му помагам малко с ръка...
Дамммм, да спомена освен, че и аз от вчера имам проблем с ел стъклата. Това на шофьорското място се пуска до край с едно натискане и трябва да натиснеш пак копчето, за да спре. не съм много на ти с тоците и тези неща, та моля за съвети и предложения :roll:
Дамммм, да спомена освен, че и аз от вчера имам проблем с ел стъклата. Това на шофьорското място се пуска до край с едно натискане и трябва да натиснеш пак копчето, за да спре. не съм много на ти с тоците и тези неща, та моля за съвети и предложения :roll:
Това не е проблем, нормално е да ти се спуска стъклото с едно натискане. Дори това се води за екстра.
trustworthy
06-08-2007, 22:25
Ако натиснеш и задържиш копчето, при пускане спира прозорецът. Иначе при едно кратно натискане се свалят/вдигат до край. Това важи само за шофьорското
kanzlera
09-08-2007, 14:58
аха, колега е много прав, това не е проблем
ама при мен има проблем, защото ми се счупи водача, сложих нов, запоих жилото и се извади от споиката, пак запоявам и пак се вади, дайте съвет, с какво да запоя че да не се вади :? :? :?
filip_gad
10-08-2007, 15:06
Здравейте колеги, аз съм с 146-чка и при мен проблема е в водача, когато стъклото се вдигне до средата се накланя напред. Сега взех да звъня да си търся водач, но ми казват, че не можело. Трябва ли да си копувам цялата машинка или някой ще ми каже от къде да намеря само водача?
Много съм зле :roll: То така си е по-удобно май :)
Много съм зле :roll: То така си е по-удобно май :)
alfatras
21-08-2007, 16:29
Много съм зле :roll: То така си е по-удобно май :) :D
alfatras
21-08-2007, 16:29
Много съм зле :roll: То така си е по-удобно май :) :D
filip_gad
23-08-2007, 09:49
Здравейте,
както бях писал и аз имах проблем със стъклото и случайно попаднах на този сайт http://www.madjarov-service.com/default.htm вчера бях там и човека работи много внимателно и много добре. Занимава се с електрически и с механични механизми и е много добър. Даже доколкото разбрах и машинки поправял. Така, че ако някой има желание може да го посети. Е, взе ми 40 лв. за ремонта, но го направи идеално ;)