PDA

View Full Version : Какъв Лаптоп?

VFTI
18-07-2007, 23:11
Здравейте...Сестра ми ще си взема лаптоп в близките дни и само ми бръмчи на главата гледа слуша разни " майстори" и иска лаптоп със всестранни ненужни глупости, макар че се рови само в и-нет...Абе женска работа :lol: Върви обяснявай ама те се знаят тяхното...

Та въпроса е сега да и се избере нещо на цена околко 1500-700лв. което хем да е функционално, че да мога да и казвам "ето виждаш ли и това го има твоя лаптоп...абе страшен е" хем да няма излишни неща и да е здрава машинка...

Така гледам и имам някакви изисквания...средни 1гб рам, 100гб хард, Intel Core Duo процесора...

Давайте съвети и коментари :P
Благодаря предварително :P

EvgeniiM
18-07-2007, 23:27
Аз взех Амило 1718 -1500 и нещо лева от Кире Алфаманиака - напълно ти отговаря на изискванията само дето харда е 160 гб , двд записвачка , уиндоус Виста , вградено Wi Fi, пълен кеф

VFTI
19-07-2007, 00:02
Аз взех Амило 1718 -1500 и нещо лева от Кире Алфаманиака - напълно ти отговаря на изискванията само дето харда е 160 гб , двд записвачка , уиндоус Виста , вградено Wi Fi, пълен кеф

Ами търси се нещо ново и гаранционно... По принцип тя гледа големите вериги магазини...Плесио, Мултирама и прочие..

EvgeniiM
19-07-2007, 00:18
Е ти що реши че Киро ги дава втора употреба и без гаранция

VFTI
19-07-2007, 19:39

Ами незнам ...ако може още инфо...

Хайде още някой да се вкл. :)

morfius
19-07-2007, 19:53
Плесио, Мултирама и прочие..
Грешка, там ще си я одерат доволно, тая реклама кой мислиш я плаща?
Ако ще е голям магазин - Технополис, засякох наскоро 50 лева разлика в цената на 1 монитор от МултиДрама :lol:
А като се има предвид, че сервизите на всяка фирма не зависят от продавача... от къде ще се купи няма грам значение.

EvgeniiM
19-07-2007, 20:06

Ами незнам ...ако може още инфо...

Хайде още някой да се вкл. :)

пиши му едно лично какво горе долу се търси и ще ти каже човека

Nasko_77
19-07-2007, 21:21
Значи е за Тошиба. Аз съм много доволен. Изпускал съм го не еднократно. :oops: Даже Малкия съм го заварвал с двата крака стипил от горе :shock: Щях да умра при гледката. Викам .... е ся вече няма да запали. Ама излезе корав. :wink:
А мой приятел си взе Ейсър и още на втората седмица замина за гаранциония сервиз в София. Повече от месец го мотаха. Някъкъв хардуерен проблем беше та трябваше тая част от вънка да я поръчват, че нямали. Беше полудял пича.

П.С Сори одеве бях объркал и съм написъл Фиджицу :oops:

VFTI
19-07-2007, 22:37
Аз за това чакам съвети тук :P

Може ли точно да ми напишете ника на Киро, че не го знам :roll:

Сестра ми ще си търси на изплащане нещо за 1г.
:roll:

Един приятел ми сподели много хубави отзиви от BENQ какво ще кажете?

morfius
19-07-2007, 22:44
Бенкю то са пълна боза според мен.

Nasko_77
19-07-2007, 23:13
Аз за това чакам съвети тук :P

Може ли точно да ми напишете ника на Киро, че не го знам :roll:

Сестра ми ще си търси на изплащане нещо за 1г.
:roll:

Един приятел ми сподели много хубави отзиви от BENQ какво ще кажете?Какво означава хубави отзиви? :) Някакви краш-тестове ли :lol: Аз от BENQ TFT мониторче имам лоши впечатления. Всичко вече се прави в Китай или някъде под нея. Важното е производителя на частите. Не толкова марката на самия Лап-Топ. Само дето "оная" малко по-скъпата и по-реномираната си подбира и по-квалитетни производители за вътрешноста си :wink: Да взима каквото си хареса и това е. Все пак няма нищо вечно. То и тук малко е на късмет работата. Аз специално се старая да залагам на по-марковите от техниката до колкото мога, че там нещата са много финни. А съм патил.

valjo
19-07-2007, 23:18
аз твърдо знам че FSC нотбуците не изкарват кой знае колко, както и Acer, това от популярните марки

няма ефтино и хубаво, да знаете, просто няма;)

аз залагам на "разумен" компромис - HP - моделите с АМД, много прилични цени, и много прилични параметри - ок 800евро за дуал кор 2гхз, 2г рам, Vista Business/ 160gb HDD, WXGA+ ТФТ, сичкия кеф
малко от фасон не докарва, но за тия пари....модела мисля е 6715b или нещо такова, утре от офиса ще видя кой точно беше

Aquila
20-07-2007, 00:03
аз твърдо знам че FSC нотбуците не изкарват кой знае колко, както и Acer, това от популярните марки

няма ефтино и хубаво, да знаете, просто няма;)

аз залагам на "разумен" компромис - HP - моделите с АМД, много прилични цени, и много прилични параметри - ок 800евро за дуал кор 2гхз, 2г рам, Vista Business/ 160gb HDD, WXGA+ ТФТ, сичкия кеф
малко от фасон не докарва, но за тия пари....модела мисля е 6715b или нещо такова, утре от офиса ще видя кой точно беше

Аз съм с HP, взех го по едно и също време с двама познати които взеха Accer, до момента (вече година) моя се държи най-добре.

Grigor
20-07-2007, 03:17
Личното ми мнение е:

- ACER не! Имат доста тънки модели с приятна визия, но повечето пъти са с 12м. гаранция и сервиза е кретенски!

- HP малка гаранция и винаги има по-добра оферта. Модела на Вальо го знам, не е лош, но определено не е нищо особено.

- FCS нямам лоши впечатления за качеството от продадените досега, НО сервиза им е един от най-добрите в БГ! Само да не се объркате да ги носите в Стемо /те също са официален сервиз/. Като цени и модели според мен и фактите /цена+параметри/ са по-добри от HP.

- Тошиба само скъпите модели са ТОШИБА в пълния си блясък... тези пинизи от 1000-1300лв не са нищо особено /според мен/. Сервиза им е точен /най-точния им човек напусна де, но се надавам сервиза още да е точен/.

- Пакард Белл - не лоши модели, като някой имат много добри цени. 24м. гаранция на всички модели + обещание за ремонт до 48-72 часа /досега не съм има строшен да проверя - вече около година и 20-30 броя от тази марка/.

- Prestigo са доста интересни модели с 24м . гаранция и много добър сервиз и вносител! Има и силни и слаби модели, но като цяло съм доста доволен от тях. Кретенското име не трябва да плаши - шаситата са маркови... Това е търговска марка на АСБИС интернейшънъл.

- SONY не знам как са сега, но преди сервиз им бяха АСИ. Готини хора, но реално сервиз в БГ нямаше, защото не бяха официален. От тях знам, че проблемните лаптопи се пращат в Франция. Като модели са много красиви и безумно скъпи... и честно казано спред мен не си струват парите

- VBI - Verified By Intel - за мен това в момента е най-добрия избор. Продаваме ги от както ги има /началото на годината по спомени/. Идеята на кратко е: Интел налага стандарти са лаптопа - заменяеми части и 100% съвместимост. За момента има 3 фирми производители и над 20 модела сертифицирани шасита.
Най-големия плус е възможниостта за избор на компонентите в машината: Процесор, памет, диск, мрежа - всеки един от тези параметри може да се избере от потребителя.

Другия + е, че гаранцията е към Интел директно! 24 месеца а шаси и 6 месеца за батерия. Избраните компоненти към шасито си имат СОБСТВЕНИ гаранции и повечето са между 24 и 36 месеца! Транспорта е за тяхна сметка в 2-те посоки и трябва да имате оправен лаптоп до 7-12 дни. Ако има дефект в първите 30 дни - шасито се сменя /не се праща за ремонт/.

последен, но не по значение плюс е, че са едни от малкото шасита хубави външни карти /nVidia 7300, 7400, 7600, 8600, ATi 1600/ за под и около 2000лв /крайна клиентска цена без отсъпки и с включено ДДС/

Имат само 14.1 и 15.4 модели в БГ за момента, като имат рядката птица - 15.4 екран с висока резолюция 1440х900 /стандартно е 1280х800/ и 8600ГТ карта /това е май най-скъпия модел за сега/.

на последно място е опцията за персонализация на шасито - задния капак е планиран 90% от размера си за стикер по желание на клиента - т.е. печаташ, поръчваш и лепиш каквото те кефи :-)

Лаптоп на старо за мен е ГРЕШКА! При положение, че за 1000лв има тънки модели с 24м. гаранция. Лайната дето продават на старо в БГ за мен са със супер завишени и нереални цени - няма да пиша примери, но който иска мога веднага да докажа и покажа :-)

В този бизнес професионално съм от 4-5 години, любителски от повече от 14 години... и мога да кажа, че преносимите компютри са едни от най-скъпите и трудно поправими системи....

-----------------------
п.с.

извинявам се че така наблегнах на VBI... не исам да има правя реклама или нещо подобно, но според мен те са нещо доста интересно и за момента малко познато в БГ и заслужават внимание. На запад /УСА/ можеш да си конфигурираш и HP и DELL, но в БГ ... още не, или мнооого трудно.

Bottata
20-07-2007, 07:12
разгледай, харесваш и отнасяш....
Според мен Тошиба няма конкуренция в БГ. Единствените с читав сервиз, при която и да е друга марка имаш ли проблем го ядеш голямото дърво...

mim
20-07-2007, 09:39
ако си харесаш НР като марка може да ти измислим добра оферта

VFTI
22-07-2007, 19:39
Благодаря на всички за отговорите...Ще се възползвам аз и сестра ми максимално от тях :P :P :P

Naso
22-07-2007, 20:04
Епъл ;) ама скъпо :) сички останали са фокин' аматьорс :)

valjo
22-07-2007, 23:33
не съм съгласен с Григор само по няколко параметъра
1. FSC нема нищо общо със сервиз! ама нищо, и моделите които внасят дистрибуторите са със смешни параметри за смешни пари, дизайна им е непоследователен ( а именно разнопосочен). не бъди пристрастен ;)
2. За разлика от това, HP имат много сериозно развит сервизен канал, и много систематичен дизайн (вярно че ако не те кефи, няма да те изкефи нито един от тях).

а за параметрите, аз ужасно не понасям екрани със стандартни резолюции, ама ужасно :) 15" трябва да е 1400х1050 или 1680х1050, а такива масово не се внасят.... :)

Grigor
23-07-2007, 00:34
И аз не съм съгласен с теб :-)

1. Няма нищо пристрастно! Би трябвало даме познаваш по-добре!!!

2. Сервиз на FCS са и Viewpoint, а много добре знаеш че те са МНОГО добри! Канала работи бързо /2 до 7 дни/, хората са професионалисти.

3. Дизайна и на HP и на FCS и на всички други лаптопи има достатъчно кусури. За мен това че няма последователност е +... защото ако не ти хареса 1 модел друг на същата марка може да ти хареса.

Лично аз също не понасям стандартните резолюции, но повечето хора ги. Че не се внасят, а и дори много не се правят е факт.

pinko
23-07-2007, 00:43
Аз съм доволен от сервиза на Фуджицу-Сименс. Преди 2 седмици ми гръмна харддиска (за щастие беше предизвестена смърт и имах време да архивирам всичко на ДВД - за една нощ изпекох 16 ДВД-та, а на другия ден лаптопта вече не искаше да зареди ОС).

Купих лаптопа през ноември, има две години гаранция. Занесох го в сервиза, който пишеше на гаранционната карта (до летището) и за 5 работни дни го оправиха - смениха харддиска. Оказа се, че цялата партида 120 Гб хардискове била дефектна - били произведени в Хърватска. Бързо и любезно обслужване - нямам оплаквания.

Една ли ФС имат вина за дефектната партида хардискове на доставчиците им. Пък и за ~1300 лева тва Фуджитсу си беше оферта - 1 Гб рам, 120 гиги диск и повечето екстри - уайрлес, син зъб и кво ли още не :D И без това го ползвам само за пишеша машина и джиткане из интернет.

155super
23-07-2007, 01:09
Нали видя днес твоята марка :D Тошиба брат . Вярно не съм го изпускал , нито ходил отгоре му , но почти всеки ден минават от 1 до 5 коли на диагностика (ваг-ком) през него и то все дизели , и що вибраций от мотора на ауди Б4 е отнесал нямаш си на представа (буксата е под предния капак) . Веднъж не е имало случай да не се съгласи с мене . А помеждодругото , като го копувах колко не ме кефеше тая марка Тошиба , а са се кефя че избрах точно него 8)

Grigor
23-07-2007, 01:20
Не бъркай старите тошиби с сегашните.... малко като мерцедесите е положението :-)

Това разбира се важи и за всички лаптопи и коли /по-модерни и по-калпави/ :-)

Naso
23-07-2007, 10:44
Добре де, какво им е на Епъл ? Според мен тия знаят кво правят от край време :)

valjo
23-07-2007, 11:13
Добре де, какво им е на Епъл ? Според мен тия знаят кво правят от край време :)престани па ти с тоя развлекателен хардуер;)))

Naso
Казах Епъл, не ЕксБокс :)

valjo
И аз не съм съгласен с теб :-)

1. Няма нищо пристрастно! Би трябвало даме познаваш по-добре!!!

2. Сервиз на FCS са и Viewpoint, а много добре знаеш че те са МНОГО добри! Канала работи бързо /2 до 7 дни/, хората са професионалисти.

3. Дизайна и на HP и на FCS и на всички други лаптопи има достатъчно кусури. За мен това че няма последователност е +... защото ако не ти хареса 1 модел друг на същата марка може да ти хареса.

Лично аз също не понасям стандартните резолюции, но повечето хора ги. Че не се внасят, а и дори много не се правят е факт.
е демек си се съгласил с мен, за ВюПойнт съм съгласен и аз;)

buldan
24-07-2007, 09:22
Вече почти всички фирми работят с едни и същи продукити Softwer и Hardwer. Самите фирми само ги сглобяват. Изключение в това отношение прави Toshiba, която изцяло рачита на собствен продукт, но това не и се отдава, поне засега. Kolkoto do windows - Vista - ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ. няма драйвери за него и много приятели, които имам го заменят със стария но работещ SP2.

Pinky
24-07-2007, 11:29
колега, извине ме, че ще съм директен, но е по-добре най-напред да се научиш как се пише софтуер и хардуер (няма значение дали на български или на английски) и после да даваш мнения относно избора.

Nasko_77
24-07-2007, 14:14
Вече почти всички фирми работят с едни и същи продукити Softwer и Hardwer. Самите фирми само ги сглобяват. Изключение в това отношение прави Toshiba, която изцяло рачита на собствен продукт, но това не и се отдава, поне засега. Kolkoto do windows - Vista - ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ. няма драйвери за него и много приятели, които имам го заменят със стария но работещ SP2. Какво не и се отдава на Тошиба :roll: Да прави Лаптопи ли каза :lol: :lol:

Mind_Control
24-07-2007, 20:34
А бе вземете си Делл с 3 години гаранция и да ти е мирна главата... И без това след 3 години ще го хвърлиш, щото ще е барака от към параметри вече.. ама поне през това време ако се преебе си имаш гаранция!

buldan
25-07-2007, 20:23
Вече почти всички фирми работят с едни и същи продукити Softwer и Hardwer. Самите фирми само ги сглобяват. Изключение в това отношение прави Toshiba, която изцяло рачита на собствен продукт, но това не и се отдава, поне засега. Kolkoto do windows - Vista - ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ. няма драйвери за него и много приятели, които имам го заменят със стария но работещ SP2. Какво не и се отдава на Тошиба :roll: Да прави Лаптопи ли каза :lol: :lol:
Тошиба и Laptop. Това е все едно да имаш цифров фотоапарат, който няма оптичен zoom :P :P :P . Така че ако имате възможност - не си купувайте Toshiba. За два месеца 4-ма познати си купиха такива - двама от тях сега искат да ги върнатн но......sorry. Купи си HP - това е все едно да караш Alfa :!:

stelt
25-07-2007, 23:03
Тошиба и Laptop. Това е все едно да имаш цифров фотоапарат, който няма оптичен zoom :P :P :P . Така че ако имате възможност - не си купувайте Toshiba. За два месеца 4-ма познати си купиха такива - двама от тях сега искат да ги върнатн но......sorry. Купи си HP - това е все едно да караш Alfa :!:

Странно :screwy: . Аз от две години ползвам TOSHIBA .

buldan
25-07-2007, 23:12
КЪСМЕТЛИЯ

Странно :screwy: . Аз от две години ползвам TOSHIBA .

Dodo 155
25-07-2007, 23:40
... По принцип тя гледа големите вериги магазини...Плесио, Мултирама и прочие..
И кое им е голямото на тези вериги :roll:
По-некомпетентни продавачи от тези в МУЛТИРАМА няма :!: :wink:
Големите вериги са Техномаркет, Технополис и др. :wink:
Вземи си от Кирчо, ще знаеш поне какво ти продава :wink:

VFTI
26-07-2007, 00:17
Ами сега сестра ми пък си хареса Пакърд Бел.... Аз също мисля, че е добър избор... ОТ JAR къмпутърс :D Гледам всички имат отлични впечатления от марката, а и аз съм доволен от техни продукти...А и има 2г...

Айде някой да ми даде един тел. на "Кирчо' че да звънна най-накрая и да видя за какво става въпрос... Не ми се занимава с ЛС и други глупости...Мерси предварително :D

Mind_Control
26-07-2007, 00:32
Ами сега сестра ми пък си хареса Пакърд Бел.... Аз също мисля, че е добър избор... ОТ JAR къмпутърс :D Гледам всички имат отлични впечатления от марката, а и аз съм доволен от техни продукти...А и има 2г...

Айде някой да ми даде един тел. на "Кирчо' че да звънна най-накрая и да видя за какво става въпрос... Не ми се занимава с ЛС и други глупости...Мерси предварително :D

Сакън недей... Пакарт бел, няма толкова недомислен лап топ. USBтата са направени така, че не всички памети могат да влизат в тях + това издават странни жужащи звуци...

morfius
26-07-2007, 11:05
Купи си HP - това е все едно да караш Alfa :!:
HP или Compaq ?
Щото омнибуците (оригиналните НР) са си чисто недоразумение, виж Компак е друга бира :lol:

mim
26-07-2007, 11:30
недей от JAR, лош съпорт

kris11
29-07-2007, 00:50
Какво пък им има на Тошибите ? Вече 2ра година съм с такав аот Канада.

morfius
29-07-2007, 02:07
ОТ JAR къмпутърс :D
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
НЕ правете тази грешка!

VFTI
30-07-2007, 22:25
Аи лаптопа вече е факт... Днес сестра ми се е дигнала и отишла в Plesio..
Знаете много баби хилаво бебе и и втръсна и чуди...В крайна сметка в нейната стая вече работи...Тошиба... Незнам модела, но знам цена.. 2200лв. КОр Дуо 1.83гхз, 200гб Хард, 1гб РАМ, Видео Ге форс 528 Мб :shock: , Уиндоус виста, кард рийдери, камерки и тем подобни шукарийки, които си я интересуват нея... Дисплея е 15,4 ..

Мисля, че машинката доста бива...Има и 2г. м/ународна гаранция.. Готин е елегантен...Дано само да е здрав и да не и прави проблеми :P :P

А сега един въпрос...Как е най-удачна употребата му с цел запазване живота на батерията.... Лаптопа ще работи като настолен по цяла седмица и през почивните дни ще си го носи...

Та как е най-добре да пази живота на батерията :)

valjo
30-07-2007, 22:27
да я извади

иначе да и е честит, и да провери колко струва още 1г рам:)
преди да е станала колекционна;)

Furious 155
30-07-2007, 22:34
батерията е литиево-йонна и си има живот като цикли...колкот до времето дали ще е в лаптопа или няма, няма да я има разлика за нейния живот. живота и е брой цикли в по-голяма степен, отколкото във време като продължителност на неупотреба.

valjo
30-07-2007, 22:49
батерията е литиево-йонна и си има живот като цикли...колкот до времето дали ще е в лаптопа или няма, няма да я има разлика за нейния живот. живота и е брой цикли в по-голяма степен, отколкото във време като продължителност на неупотреба.
е аз съм съсипал 2 такива литиево йонни батерии на лаптопи от такова държане на ток :)
в инструкцията пише да не се държи "повече от две седмици постоянно вкл. в тока" :)

чудех се ако се земе докинг станция, има некви "смарт" , те дали не оправят и циклите на зареждане презареждане?

pent
30-07-2007, 22:53
не правят нищо на батерията, не че нещо ама с докинг станция вече нямаш лаптоп :)

Furious 155
31-07-2007, 00:51
ето какво говори НР за батериите примерно (с НР техника работя по цял ден): http://search.hp.com/redirect.html?url= ... =batteries (http://search.hp.com/redirect.html?url=http%3A//h20239.www2.hp.com/techcenter/battery/battery_ts.htm%3Fjumpid%3Dhpr_R1002_USEN&qt=battery&type=HPR&pos=3&key=battery&alias=batteries)

а и със здраве да си ползвате новата преносима придобивка!!! 8)

valjo
31-07-2007, 00:57
ето какво говори НР за батериите примерно (с НР техника работя по цял ден): http://search.hp.com/redirect.html?url= ... =batteries (http://search.hp.com/redirect.html?url=http%3A//h20239.www2.hp.com/techcenter/battery/battery_ts.htm%3Fjumpid%3Dhpr_R1002_USEN&qt=battery&type=HPR&pos=3&key=battery&alias=batteries)

а и със здраве да си ползвате новата преносима придобивка!!! 8)еми аз имам nx6325, купен е септември миналата година, и батерията му изкарва 30 минути в момента.... но аз го ползвам под Виста и HP Batery Check-a естествено не работи ;) а имам и още един пак същия модел, неговата батерия си е 6..... но не е ползвана "нонстоп на ток" ....

може би греша, но това е моя опит

Furious 155
31-07-2007, 01:31
може така да се е случило.... батерията по принцип при НР има гаранция 1 година... без значение на лаптопа дали е 1 или 3, тя е с отделна... може точно твоята да е леко дефектна...за такова поведение(30 мин живот става обикновено поне след 2 години употреба) би трябвало ако още е в гаранция да се замени :)

pent
31-07-2007, 13:39
ето полезен линк за батерията под Виста :)

http://radar.oreilly.com/archives/2007/ ... batte.html (http://radar.oreilly.com/archives/2007/07/save_your_batte.html)

ПС.
засега Вистата не е пръв приятел на батерията :)))

Nasko_77
06-08-2007, 13:49
Аи лаптопа вече е факт... Днес сестра ми се е дигнала и отишла в Plesio..
Знаете много баби хилаво бебе и и втръсна и чуди...В крайна сметка в нейната стая вече работи...Тошиба... Незнам модела, но знам цена.. 2200лв. КОр Дуо 1.83гхз, 200гб Хард, 1гб РАМ, Видео Ге форс 528 Мб :shock: , Уиндоус виста, кард рийдери, камерки и тем подобни шукарийки, които си я интересуват нея... Дисплея е 15,4 ..

Мисля, че машинката доста бива...Има и 2г. м/ународна гаранция.. Готин е елегантен...Дано само да е здрав и да не и прави проблеми :P :P

А сега един въпрос...Как е най-удачна употребата му с цел запазване живота на батерията.... Лаптопа ще работи като настолен по цяла седмица и през почивните дни ще си го носи...

Та как е най-добре да пази живота на батерията :) Охаа. Браво! Страхотен избор. Да и е честит. И аз препоръчвам да си мине на XP.

deq
06-08-2007, 18:24
Моят лаптоп е HP COMPAQ 500 RQ260AA

Ето характеристики (http://www.get.bg/catalog/product_info.php?products_id=19392)

Доволна съм и то доста,има оргинален Windows,след проблем с него преинсталацията става супер лесно с едно копче,без нищичко др. да се прави.

vladu
07-08-2007, 11:11
1. apple
2. sony
3. hp
.
.
.
2343654. Toshiba.
34345645. Fujitsu.

AMD mobile процесорите са тотал шит.

За мен ХП нц6400 е върха цена/качество/пърфоманс/маса/размер
За ефтини - ХП 530 са добри (<1000 лева)

trustworthy
07-08-2007, 11:31
Имам Тошиба SA30-504 от 3 години, ползвам го интензивно на батерия и в момента ми държи повече от час и то при средно натоварване. Няма такава батерия! Процесорът е Целерон 2.8, има 2 турбини, наскоро чистих кулера, че беше събрал вълна за един пуловер...няма ядове тоя тефтер ;)

А ябълките и крушите са полезни плодове, да, аз също ги слагам на първо място...в хранителния си режим :)

Furious 155
07-08-2007, 11:34
тия модели дето даже не са с мобилни процесори, изобщо не ми говорете за живот на батерията.... тия процесори като целерон М, нямат нито спийдстеп, нито поддържат инструкцийте за намалено енергопотребление... :D

trustworthy
07-08-2007, 11:39
тия модели дето даже не са с мобилни процесори, изобщо не ми говорете за живот на батерията.... тия процесори като целерон М, нямат нито спийдстеп, нито поддържат инструкцийте за намалено енергопотребление... :D

Аз ти говоря за гол Селерон, няма "М" естествено! Като ти е читава батерията, читава си е :idea:

Furious 155
07-08-2007, 11:42
то читавостта идва от броя клетки в нея и таяхните качества. не можеш да очакваш от 4 клетъчна батерия на целерон от тоя тип да работи на батерия повече от 2 часа(даже са много)... тия модели най-евтините идват даже с настолни процесори в преносим компютър!

Mind_Control
07-08-2007, 14:07

Ти луд ли си... Тва въобще не е така..

vladu
07-08-2007, 14:28

Ти луд ли си... Тва въобще не е така..

кое не е така, мойто момче?

pent
07-08-2007, 14:40

ти да не работиш в HP :)))))

а на епъл по кой показател ги сложи най-отгоре?

интересно ми е как се сравняват нормален лаптоп и ай бук :lol:

Furious 155
07-08-2007, 14:46
ми вече се равняват горе долу... платформата и на двете вече са мобилни процесори и чипове на интел :lol: МАК-а вече го направиха за интел и така(И аз бих си купил такова МАК-че, ама струва като за колата дето искам да си купя :shock: )! А това за НР - има си модели дето се вика за всеки, друг е въпроса конкретно твоята бройка как покрива изискаванията ти и колко читава е излязла от завода, а и идва момента и със съхранението и ползването на машината, че аз работя с тия НР-та и мога да кажа че много зависи от ползвателя - идвали са ми машини на по 4 години като нови, а модел на 3 месеца беше като кенеф направен... така че :!: :!: :!: и айде не правете темата да изглежда като спор между марките вече

vladu
07-08-2007, 14:49

ти да не работиш в HP :)))))

а на епъл по кой показател ги сложи най-отгоре?

интересно ми е как се сравняват нормален лаптоп и ай бук :lol:

1. не работя в ХП.
2. по всеки ... ябълките правят превъзходен хардуер и това важи не само за лаптопите им; и не говоря за айбуук, а за макбуук и макбуук про.

3. сравнявай си ги както искаш; явно не ти се отдава щом питаш.

VFTI
26-05-2008, 18:32
Пак съм аз :lol: :lol:

Сега след като сестра ми се обзаведе с Тошибата...Аз ще си купувам...Ще си го поръчвам от САЩ :P
Тааа пак се чудя...То не се чудя, а има един проблем...Какъв Нов лаптоп да си взема, който да не работи на ВИСТА... Искам си едно прекраснооо XP с СП2 и да не се занимавам с тежки и грозни висти...Аз съм традиционалист в това отношение и си предпочитам старите изпитани системи...(A и съм сигурен, че когато го натоваря с Photoshop CS2,Imagre ready и още 2 програми наведнъж ще се тормози и с тая тежка виста...)

Иначе за момента, особенно след като 1г. сестра ми вече си ползва лаптопа без дефекти се чудя за Toshiba...HP...Compaq...

В прочем някой ще ми каже ли нещо за компак :roll: :roll:

Иначе лаптопа ще струва около 800долара в САЩ...

pent
26-05-2008, 18:44
:)))))))) а вариант да вземеш какъвто_и_ще_да_е_виста_лаптоп и да преинсталираш с последното XP? :)

Walker
26-05-2008, 18:56
:)))))))) а вариант да вземеш какъвто_и_ще_да_е_виста_лаптоп и да преинсталираш с последното XP? :)
Повечето нови модели които са на виста за да подкараш XP трябва да слагаш специален драйвер за диска, което се прави под dos и... не е много приятно :roll:
Поне при HP е така.

pent
26-05-2008, 19:09
Поне при HP е така.
сигурно и при другите е така... аз нов лаптоп скоро не съм виждал :)

deadairplane
26-05-2008, 20:00
Защо ти е да махаш Вистата след като си традиционалист махни и темата да изглежда като 2К и ще преоткриеш Вина. Там поне всички тулове без прословутото говорене работят.
Аз лично съм доволен от моделите на НР които започват с Compaq. Моя издържа на няколко пясъчни бури, температури над 60 градуса на сянка и още работи.

ПП въпросния драйвер можеш да си го вградиш в инсталацията на Вина и няма да се занимаваш с ДОС (ако не можеш да се занимаваш с ДОС)

VFTI
26-05-2008, 22:53
Ами доста съм бос на тази тема.... Аз виста не искам, защото чувам че товари много компа....И има логика...А реално нямам нужда от разни шарани windosi искам просто бърза машинка без нищо излишно :roll:

Друг вариант е да взема на сестра ми компа...И той е с vista но е малко по стар модел...Toshiba А200 незнам той дали има възможност и драйвери да му се сложи XP :roll:

pipi
26-05-2008, 23:09
Ако ще взимаш HP много внимавай, доста от тях не са читави. Мен ако ме питаш лаптоп не ми трябва, но имам служебен дето ми е писнало да го разнасям. Вистата също не я харесвам(Мога да ти покажа как за 2 мин се скапва). По принцип Тошиба ги водят читави.

Furious 155
26-05-2008, 23:15
Повечето нови модели които са на виста за да подкараш XP трябва да слагаш специален драйвер за диска, което се прави под dos и... не е много приятно :roll:
Поне при HP е така.

туй последното не е вярно!

махаш sata native mode и инсталираш нормално и после вече като имаш вин, слагаш matrix storage driver и ако искаш си пускаш sata native mode-a. Четете ей :):):)

Grim
26-05-2008, 23:30
явно всички тук са освен мега рацери и мулти хакери........
аман от пишман разбирачи....... служебния е 6720s и работи съвсем нормално за работна машинка...
а щом ще поръчваш от USA - виж нещо Alienware........ :twisted:

Pinky
26-05-2008, 23:36
Добре, обясни ми, нужно ли е да имаш такъв изказ?

Grim
26-05-2008, 23:47
аз ли?

pent
26-05-2008, 23:51
:) даскала дойде :) вадете букварите :lol:

deadairplane
27-05-2008, 00:00
Аз виста не искам, защото чувам че товари много компа....И има логика...А реално нямам нужда от разни шарани windosi искам просто бърза машинка без нищо излишно :roll:
Всъщност Виста Аеро товари а не самата Виста. Спираш го и имаш Виста която изглежда като 2К със всичките и шукарийки. Спира се по същия начин както се спира Луната на ХР.

Пипи, как успя да събориш Виста за 2 минути? Докато бях в хелпдеска ни един юзер не се обади за проблем с Вистата, само питаха кое къде е и как да го направят? За ХР и 2К картинката беше точно обратното, да нямаш проблеми с драйвери?

ПП забравих да спомена, че нито една Тошиба не се върна читава от пустинята. И Леново също.

VFTI
28-05-2008, 02:07
Добре значи, някак може да се махне некво приложение от VIsta и тя да заработи по леко и да не товари компа

:P

А как стои въпрос със сервиза...Аз особенно като нямам гаранция :roll: За момента HP са най-продавани в УСА и има най-много оферти за тях :roll: Ама чух, че нямат сервиз и са капризни :roll:

Walker
28-05-2008, 08:57
Поне при HP е така.

туй последното не е вярно!

махаш sata native mode и инсталираш нормално и после вече като имаш вин, слагаш matrix storage driver и ако искаш си пускаш sata native mode-a. Четете ей :):):)

:oops: ми... доста приятели, които си взеха hp-та от Америка се измъчиха с подкарването на XP, но явно си имало цака :roll:

hektor
28-05-2008, 18:27
Малко късно се включвам ама можете да погледнете този сайт:
www.one.de (http://www.one.de) мисля че има вериант и за интенционална гаранция. Инак никой не може да им конкурира цените с това което слагат в кутиите!

deadairplane
29-05-2008, 22:14
Добре значи, някак може да се махне некво приложение от VIsta и тя да заработи по леко и да не товари компа

А как стои въпрос със сервиза...Аз особенно като нямам гаранция :roll: За момента HP са най-продавани в УСА и има най-много оферти за тях :roll: Ама чух, че нямат сервиз и са капризни :roll:
По принцип сервиза им е сервиза на вносителя в БГ няма да го казвам че не са ми платили за рекламата, обаче досега не ми се е налагало да го ползвам, нито моите познати. За да научиш сервиза им гледай етикетите в големите магазини. Приложението не е приложение а дефаулт темата казва се Аеро. Достатъчно е да направиш Вина да изглежда като 2000 и си готов.

VFTI
31-05-2008, 17:21

По принцип сервиза им е сервиза на вносителя в БГ няма да го казвам че не са ми платили за рекламата, обаче досега не ми се е налагало да го ползвам, нито моите познати. За да научиш сервиза им гледай етикетите в големите магазини. Приложението не е приложение а дефаулт темата казва се Аеро. Достатъчно е да направиш Вина да изглежда като 2000 и си готов.

Добре мерси...

А в момента се чудя...

Дали да си взема лаптоп с по добри параметри от USA без гаранция или пък по слаб от България но пък с 2 г. гаранция :roll: Чувал съм че сглобката в УСА е по качествена, но не съм и аз много запознат..

По принцип нямам много време и ще трябва по-бързо да решавам, ама много се двуомя :roll: Хелп...

pent
31-05-2008, 17:58
аз щях да взема от УСА... + доста от производителите имат международна гаранция която важи и в БГ ;)

а цената е... несрванима :) взимай Дел и ще черпиш джак след това ;)

trouble
31-05-2008, 20:53
Малко късно се включвам ама можете да погледнете този сайт:
www.one.de (http://www.one.de) мисля че има вериант и за интенционална гаранция. Инак никой не може да им конкурира цените с това което слагат в кутиите!

Колега от тоя сайт мога ли да си поръчам да ми доставят и колко излиза доставката...

Yavor
01-06-2008, 12:42
Абе колеги, не знам защо всички пропускате АСУС като възможност.
Аз след 3 месечно проучване на пазара, заложих на него и съм много доволен вече близо половин година.
Елегантен, с всички екстри, страхотен дисплей - единствения минус е малката батерия, но при мен си е почти настолен и не е проблем това нещо. Аи батерията все пак си кара по 2 часа при срено натоварване и безжична мрежа де...

Модела ми е Asus F5V AP098, ама има и много разновидности.
Аз също мислех за лаптоп от САЩ, ама идва 200-300лв надолу, но не знаеш дали няма да се получи инфекция по вноса, уж имаш гаранциа ама всички те гледат накриво и т.н. - затова реших че все пак от тук си е най добре.

VFTI
04-06-2008, 01:50
http://laptop.bg/#/details/ACER/7/1214

Какво ще кажете за тоя лаптоп?

Има брутална видео карта...хубава рам и много добър процесор...+ много екстри и цена много по-добра от на конкурентите...

За тия пари не мога да намеря поне МАЛКО равnостойнi HP или Toshiba... А доста хора казаха, че са много доволни от Аcer...А и Acer вече били втори по продажби сред лаптопите?!

Та? Да се хвърлям ли :) Малко ми трябва :P

миро
04-06-2008, 12:43
Супер е лаптопчето, има bluetooth, wireless и card reader, добра видео карта и доволно рам. Само виж дисплея да не е от онези огледалните, щото понякога е дразнещо.
Ачер ли :lol: , Ейсър бе човек. :)
И аз го четох това за продажбите:

Ейсър стана вторият по големина в света производител на преносими компютри
27.12.2007 18:22
Тайпе, ДПА

Тайванската компания Ейсър е изместила Дел от позицията на втори по големина в света производител на преносими компютри и е изпреварила китайската група Леново, която заема трето място по производство на персонални компютри. Това съобщи днес, цитирана от ДПА, самата Ейсър, позовавайки се на данни на водещата световна компания за пазарни проучвания Гартнър дейта куест (Gartner DataQuest).

Гартнър дейта куест посочва, че през третото тримесечие американската компания Хюлет-Пакард е произвела 6,26 млн. преносими персонални компютри, следвана от Ейсър с 4,28 млн. и Дел с 3,94 млн. броя.

Общите данни за произведените през третото тримесечие настолни и преносими персонални компютри показват, че Хюлет-Пакард води с 12,85 млн. броя, следван от Дел с 9,85 млн., Ейсър - 5,54 млн. и Леново - 5,5 млн. броя.

Ейсър отдава доброто си представяне през третото тримесечие на придобиването на Гейтуей през октомври, отбелязва ДПА.

За тайванската компания, основана през 1976 година, работят 5300 души в над 100 държави. Приходите на Ейсър за 2006 година достигнаха 11,32 млрд. щ. долара, посочва ДПА.

VFTI
04-06-2008, 15:25
Да де Ейсър :lol: Има едно масло на Ачер и за тва така казвам :lol:

А нещо да кажете за това ХД ДВД..... Нали ще мога да си записвам ДВД 4,7гб и ЦД? Никак не съм запознат...Аз по принцип рядко драскан дисков и нямам нужда от тва ХД ДВД, ама нали върви комплект...

Таа прочетох има доста хубави коментари за марката... А и наитина в днешно време като, че ли всички са един дол дренки с различни цени.... Та май ще се нахвърля на тоя Ейсър :P

Някой ако има още съвети и разяснения :P

VFTI
07-06-2008, 00:58
Ами...Днес си взех Acera....

За момента си работи перфектно, само малко wистата ме дразни, но ще я оправим и нея :)

http://laptop.bg/#/details/ACER/7/1214

http://www.siscom-bg.com/?com=products&op=show&id=353

Звука е много добър...И другите характеристики...Доволен съм :P
Единственото е че нещо не мога да си пусна блутута..Ама все ще му хвана цаката...

Ааа да ейсъра е 2г. гаранция.

И го взех на цена по различна от тази на линковете..
За 1450лв. го купих :P Тънкана :P