PDA

View Full Version : Безумието по пътищата

Nasko
19-07-2007, 12:16
Един друг поглед на нещата
За дуппките всички знаем, проблеми , проблеми до скъсване.

Но искам да обърна внимание на прътната маркировка и по точно на безумните знаци които ни трошат колите и ни убиват бавно.

Ще започна с един, пък вие ако се сетите за още пишете тук

Наскоро минах по пътя София - Кюстендил, през така наречения "град" Бобошево, то е много хубава местност , хубави хора, ама това голямо село да го наречеш град... както и да е, та на излизане ( влизане от Кюстендил )от Бобошево към Кюстендил от време оно седи знак, който ограничава скороста на 40км/ч и ако караш с упоменатата без да нарушаваш закона скорост, изкачвайки се по пътя се натъкваш на наскоро легнал полицай който ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТИ ЗАКАЧА- УДРЯ ПРЕДНИЦАТА последствията ги знаем.

Ако минавате от там карайте много бавно и в двете посоки и не се заблуждавайте от знака разрешаващ 40км/ч

Lame_0ne
19-07-2007, 12:32
Тия легнали полицай са толкова безсмислени и недообмислени. Моято кола отдолу е много ниска и като се качат двама пътника, няма бабунка на която да не задре от долу, представам си някоя тунингована с ниски прагове как минава и през колко време купува нови.

Mind_Control
19-07-2007, 16:22
Тия легнали полицай са толкова безсмислени и недообмислени. Моято кола отдолу е много ниска и като се качат двама пътника, няма бабунка на която да не задре от долу, представам си някоя тунингована с ниски прагове как минава и през колко време купува нови.

Ами подбира си маршрута така, че да няма легнали полицаи... Някой знае ли какви са нормите за тия легнали полицаи? 100% има някакви изисквания за тях, ама дали при строежа им се спазват е друг въпрос. На мен най ми харесва като минавам през отния, на които ти се качва цялата кола- широките. На тях до сега не ми е опирала колата.

odisey
19-07-2007, 16:29
никъде в германия, австрия и унгария не видях супертъпотията наречена легнал полицай! а доста пообикалях... :shock:

Naso
19-07-2007, 16:36
В Англия има, но можеш да минеш с около 40км/ч през тях :)

EvgeniiM
19-07-2007, 16:37
Аз от Европа само в Белгия си спомням че има със сигурност , ма бяха на влизане в града , като знак че трябва да свалиш скоростта

търтей
19-07-2007, 16:39
бе то газените полицаи ако са направени като хората не са проблем ама обикновено са къси и високи и си ебало мамата ...

bager
19-07-2007, 17:09
В Испания има на много места легнали полицаи. Ама нямат нищо общо с нашите :wink: .

blank_jack
19-07-2007, 18:09

ами просто не минава ... :) познавам един, който колата му е на 2 пръста от земята ... знае къде са и заобикаля...

Furious 155
19-07-2007, 21:54
има едни гумени такива легнали полицаи. те са удобни - хем трябва да убиеш скоростта за да няма силен удар, хем като ги минаваш не опираш!

morfius
19-07-2007, 21:55
То има и пластмасови май, пирамидки наредени на зигзаг... и още много неща има, но у нас има просто шайка феодали и стадо овце :evil:

J_I_V_K_O
19-07-2007, 21:58
аз тея пирамидки съм го виждал мн пъти в Сливен... наредени шахматно 3 или 4 реда и наистина се удобни

Nasko_77
19-07-2007, 22:21
[quote="Lame_0ne":3fuv8mwu]Тия легнали полицай са толкова безсмислени и недообмислени. Моято кола отдолу е много ниска и като се качат двама пътника, няма бабунка на която да не задре от долу, представам си някоя тунингована с ниски прагове как минава и през колко време купува нови.

ами просто не минава ... :) познавам един, който колата му е на 2 пръста от земята ... знае къде са и заобикаля...[/quote:3fuv8mwu] :lol: :lol: :lol: И аз имам един колега дето му е толкова свалена, че като стигне до легнал полицай и направо слиза и гледа. Ако не го одобри.... обръща :lol: :lol: :lol: Ама Голф брат ми. От германия :wink:

blank_jack
19-07-2007, 22:26
[quote="blank_jack":1i2o717p][quote="Lame_0ne":1i2o717p]Тия легнали полицай са толкова безсмислени и недообмислени. Моято кола отдолу е много ниска и като се качат двама пътника, няма бабунка на която да не задре от долу, представам си някоя тунингована с ниски прагове как минава и през колко време купува нови.

ами просто не минава ... :) познавам един, който колата му е на 2 пръста от земята ... знае къде са и заобикаля...[/quote:1i2o717p] :lol: :lol: :lol: И аз имам един колега дето му е толкова свалена, че като стигне до легнал полицай и направо слиза и гледа. Ако не го одобри.... обръща :lol: :lol: :lol: Ама Голф брат ми. От германия :wink:[/quote:1i2o717p]

може да говорим за един и същ човек ... щото и моя познат е с Голф .. 2 :lol:

Nasko_77
19-07-2007, 22:49
[quote="Nasko_77":268dx3dt][quote="blank_jack":268dx3dt][quote="Lame_0ne":268dx3dt]Тия легнали полицай са толкова безсмислени и недообмислени. Моято кола отдолу е много ниска и като се качат двама пътника, няма бабунка на която да не задре от долу, представам си някоя тунингована с ниски прагове как минава и през колко време купува нови.

ами просто не минава ... :) познавам един, който колата му е на 2 пръста от земята ... знае къде са и заобикаля...[/quote:268dx3dt] :lol: :lol: :lol: И аз имам един колега дето му е толкова свалена, че като стигне до легнал полицай и направо слиза и гледа. Ако не го одобри.... обръща :lol: :lol: :lol: Ама Голф брат ми. От германия :wink:[/quote:268dx3dt]

може да говорим за един и същ човек ... щото и моя познат е с Голф .. 2 :lol:[/quote:268dx3dt]Ееее щеше да е забавно да говорим за един и същи. :D Аз говоря за бял, 3-ка :lol:

blank_jack
20-07-2007, 00:15
[quote="blank_jack":1x0zjmd3][quote="Nasko_77":1x0zjmd3][quote="blank_jack":1x0zjmd3][quote="Lame_0ne":1x0zjmd3]Тия легнали полицай са толкова безсмислени и недообмислени. Моято кола отдолу е много ниска и като се качат двама пътника, няма бабунка на която да не задре от долу, представам си някоя тунингована с ниски прагове как минава и през колко време купува нови.

ами просто не минава ... :) познавам един, който колата му е на 2 пръста от земята ... знае къде са и заобикаля...[/quote:1x0zjmd3] :lol: :lol: :lol: И аз имам един колега дето му е толкова свалена, че като стигне до легнал полицай и направо слиза и гледа. Ако не го одобри.... обръща :lol: :lol: :lol: Ама Голф брат ми. От германия :wink:[/quote:1x0zjmd3]

може да говорим за един и същ човек ... щото и моя познат е с Голф .. 2 :lol:[/quote:1x0zjmd3]Ееее щеше да е забавно да говорим за един и същи. :D Аз говоря за бял, 3-ка :lol:[/quote:1x0zjmd3]

е що бе ... да не би да има мн хора дето карат голф, че да не е възможно ... тва са редки коли за разбирачи :D :lol: :lol: :D

Nasko
21-07-2007, 12:54
То всичко което казахте е хубаво, ама не казахте място на нито един конкретен легнал полицай!!!

Nasko_77
21-07-2007, 16:49
То всичко което казахте е хубаво, ама не казахте място на нито един конкретен легнал полицай!!! Че за какво ти е? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Те са навсякъде. Статистика ли им водиш.

moniiii
21-07-2007, 17:38
То всичко което казахте е хубаво, ама не казахте място на нито един конкретен легнал полицай!!!

:roll: :roll: :roll:

moniiii
21-07-2007, 17:39

:roll: :roll: :roll:

Nasko
25-07-2007, 02:07
Идеята бе да се предпазваме взаимно,ама като нещете, Ви пожелавам безавариен път.

blank_jack
25-07-2007, 02:56
Идеята бе да се предпазваме взаимно,ама като нещете, Ви пожелавам безавариен път.

e ти пък ... то тия бабунки ги има насякаде както каза колегата, не се засягай :) ама ако искаш да знеш за някой - мога да ти кажа за бензиностанциите знам че има ... избягвай ги :lol:

Nasko
25-07-2007, 10:42
:D :D :D
Съгласен ама над легналия няма безумен- неотговарящ знак, нали.

Коки
10-01-2009, 13:34
Тия легнали полицай са толкова безсмислени ...

никъде в германия, австрия и унгария не видях супертъпотията наречена легнал полицай! а доста пообикалях... :shock:

Накрая може да започнат и противопехотни мини да слагат по улиците.

ФЕРАРИСТ
10-01-2009, 13:36
В Англия има доста.....

fein86
10-01-2009, 13:54

:wow: ЕЕЕЕЕ ,за мен говориш, имам точно този проблем, където и да мина през късите легнали полицаи закачам!!! Особено тъпотията при с. Равно поле, при голф игрище Св. София - там има два легнали полицая които са много къси и мнооооооооогооооооо високи, което буквално прави преминаването ми оттам невъзможно :-P

Furious 155
10-01-2009, 14:23
Накрая може да започнат и противопехотни мини да слагат по улиците.

е то няма ли ... траповете по улиците не са ли от такива??? :shocking:

hsr
10-01-2009, 15:10
За всички с ниси коли :wow: http://vbox7.com/play:b4fecc91

pinkmousy
08-10-2010, 11:05
Ще използвам темата, да не пускам нова излишно - някой има ли идея какво се прави, ако някой си плесне легнал полицай пред къщата примерно? От тези некадърните - къси и високи, просто нахвърлян един асфалт, взет от някъде на аванта. Все би трябвало да има по-интелигентен начин, да не се налага да го гърмя с нещо ;) защото вече ми се разхлопаха тампоните от него.

pikli4ka
08-10-2010, 12:20
Ще използвам темата, да не пускам нова излишно - някой има ли идея какво се прави, ако някой си плесне легнал полицай пред къщата примерно? От тези некадърните - къси и високи, просто нахвърлян един асфалт, взет от някъде на аванта. Все би трябвало да има по-интелигентен начин, да не се налага да го гърмя с нещо ;) защото вече ми се разхлопаха тампоните от него.

Обръщаш се към общината...
До къщата на баба ми живее един митничар,който си "огради" с два легнали полицая улицата пред къщата, точно с тия гадните - високи и тясни ... Ходихме в съвета и се оказа, че тоя е бутнал бая пари и не искаха да ги махнат, но ги свалиха на височина...
Така че, успех :brickwall:

Pinky
08-10-2010, 12:21
Господари на ефира само това чакат, що не ги пробвате?

Kuku
08-10-2010, 12:38
А дали някой знае, какъв е легалния начин човек да получи пред имота си легнал полицай или поне някакъв вид ограничител на скоростта?!

pikli4ka
08-10-2010, 12:42
Господари на ефира само това чакат, що не ги пробвате?

Ми щото после "Господарите" ще си отидат и остават хората, които живеят в съседство... знаеш, че в българия всеки чака само да ти направи мръсно... и ще им отрови живота...:shoot:

badmadafaka
08-10-2010, 13:14
...би трябвало да има по-интелигентен начин, да не се налага да го гърмя с нещо...
по-интелигентен със сигурност трябва да има, но по-ефективен поне аз не мога да измисля :surrender:

pinkmousy
08-10-2010, 15:41
Обръщаш се към общината...
До къщата на баба ми живее един митничар,който си "огради" с два легнали полицая улицата пред къщата, точно с тия гадните - високи и тясни ... Ходихме в съвета и се оказа, че тоя е бутнал бая пари и не искаха да ги махнат, но ги свалиха на височина...
Така че, успех :brickwall:

А към кой отдел в общината? Толкова мразя да се занимавам с бюрокрация :shoot:

pikli4ka
08-10-2010, 15:55
А към кой отдел в общината? Толкова мразя да се занимавам с бюрокрация :shoot:

Трябва да се отиде в кметството по район, но там на място трявбва да питаш кой е "подходящия" отдел:Suicide: после да се види дали това е заложено като пътен проект и т.н.
Разправията е голяма, по -добре вземете едни кирки и лопати и "разчистете"

pinkmousy
08-10-2010, 16:06
Хаха, освен да събера колегите с алфи от района, които не са малко :) само дето не познавам никого.
Ако се почувствам достатъчно спокойна следващата седмица, ще опитам в общината.

pikli4ka
08-10-2010, 16:17
ето тук енаредбата на Столична община
http://www.sofiacouncil.bg/?page=ordinance&id=55
Чл.19 е това, което те интересува.
Ако улицата не оговаря на условията в тези точки, то е незаконно...

pinkmousy
08-10-2010, 16:25
Благодаря :big_flowers:

fred
08-10-2010, 21:42
А дали някой знае, какъв е легалния начин човек да получи пред имота си легнал полицай или поне някакъв вид ограничител на скоростта?!

Не знам, ама определено ще е свързано с общината, най малкото общината се грижи за пътя на съответното място и тя дава разрешения, но за частно ми е малко съмнително

Kuku
09-10-2010, 02:45
То не е точно частно - просто на тази улица (където по неприятно стечение на обстоятелствата се намира и моя гараж) постоянно прелитат разни състезатели, защото е леко стръмна и предразполага (малоумниците) към по-високи скорости, а всъщност е квартална улица с едно платно :?
Аз като изкарам мотора от гаража направо ме хваща страх да го ремонтирам на тротоара, защото спокойно някой може да мине през мен, в стремежа си да бъде по-бърз от самия себе си... и това при положение, че точно 5 метра след това има кръстовище, но се вижда отдалече дали идват коли и за това никой не спира на него :shock:
Да не говорим за прахта и мърсотията, която дишам всеки път, щом някой мине отпред....