View Full Version : Спешен съвет за задна броня
Колега моля за спешен съвет .
За утре сутринта трябва да сваля задната броня, но имам проблеми.
Цялата броня е мръднала около 3 см напред към задните гуми.
2 та болта горе на бронята са ясни, но отдолу какво се отвива за да излезе.
При мен има по 3 винта от всяка странична страна и 4 по задната страна. Всички тези винтове са за кръстата отверка, но никой от тях не ще да помръдне. Като понапънах 1 винт в задната страна взе да се усуква пластмасата. В бронята е подпъхната предпазната пластмасова кора на резервоара. На тази кора виждам 2 болта с шестограм 13 .
Моля за много спешен отговор. Благодаря предварително.
Утре след огледа започват напъни с червян крик и талпички за привеждане в добро състояние.
фани здраво и дръпни и ще излезе
после малко вд40 и ще развиеш и болтовете
реално бронята се държи само на ушите от страни на калниците
Alexanderbb
19-07-2007, 17:21
Реално при него се държи на всичките си болтове. Така че трябва да ги развие.
мисуиш уи?
аз щото съм я свалял тази броня :wink:
мисуиш уи?
аз щото съм я свалял тази броня :wink:
И аз така, ма на мойто освен двата болта при капака, имаше и два кат легнеш под колата отдолу (без да броим щипките към носещите греди).
да бе има повече болтове
просто излиза и без д аса развити тези
те крепят кората на резервоара
:wink:
Alexanderbb
19-07-2007, 21:04
А кората да не е от хартия. а и както виждам нейните 2 болта си седят. Така че с дърпане на-вероятно ще я счупи.
WhitePower
20-07-2007, 10:53
а скапаните болтове на колата най-вероятно са пораждясали и са около 10 на
Търтей хич не си прав.
Бронята се държи на 4 болта - 2 та се виждат под капака - глава 13.
Има още 2 отдолу -глава 10 ка са и не се виждат от кората на резервоара.
От страната на задното гърне успях да развия 1 болт на кората и с напъни я поосвободих малко да развия болта 10 ка.
Другите кръстати болтове нямат мърдане все още. Сега съм ги накисна с спрей за ръжда. Кората и бронята ги свалих заедно след като развих и 2 та болта 10 закрепващи кората в средата . От освободилото се място развих и другата 10 ка на бронята.
Остава проблема с развиването на кръстатите болтове. Както е свалена кора и броня хващам ламаринката с клещи и напъвам с отверка , но няма мърдане, а заедно кора и броня ще е голям зор за поставяне на колата.
Поддала е само задната престилка в средата и нея не я мисля .С червячен крик ще я напъна .
Но остава ламарината под десния стоп, а тя е двойна и няма отвор на подходящо място за напъни.
Брей много здрава задница има Алфата -
убу - нека да не съм прав
само дето аз съм свалял тая броня няколко пъти :wink:
ламарината зад стопа дето й викаш е част от калника и няма как да се изправи с напъване :wink:
най-добре смени калника - не е скъп и смяната не е много сложна - с болтове и лепило е хванат
дип си ми далече иначе да мина да ти я сваля
Alexanderbb
20-07-2007, 11:48
Е аз точно за тези двата болта от долу казвам да не ги слагаш после при сглобяването. А иначе ремота на ударената ми задница преди нова година беше точно 300 лева. Изправяне на двата калника (ляв и десен) изправяне на ламарините под багажника (там е голяма играчка да нагласиш капака после и отварянето от жабката), нова задна броня (втора употреба естествено) и боядисване. още не сам си намерим задна кора. А да и внимавай ако ще си сваляш сам калниците да не си изкубеш кабелите към реотана на задното стъкло
ламарината зад стопа дето й викаш е част от калника и няма как да се изправи с напъване :wink:
:wink:
Вече е изпъната и капака се затваря без грам усилие. И тази ламарина под стопа я поизпънах и сега се равнява и за стопа и за затвореният капак. Остана да се китва една лека вдлъбнатина по нея като хоризонтална черта. Ще се пръска задната престилка и вертикалната ст на капака.
А тези винтове на кората не можах да ги размърда, Обливането с WD 40 е даде резултат. 4 винта останаха мамичката им и не щат да помръднат.
По едно време ми дойде едната мисъл в главата и прескочих до в къщи да си взема газовото поялниче. С него ги понагрях , до аха да припламне пластмасата. Оставих да изстинат и ги посъветвах със "Замрази и освободи " на Локтайт / ужким минус 43 градуса/ , но стан късно и оставих за утре борбата.
Червячното крикче се справи успешно със задачата. През отворите в задната греда / около 80мм / се изправи гредата и задната престика така , че капака се затваря и заключва / отключва/ без никакво усилие
Така като гледам вертикалната ламарина под бронята се е справила добре, а е дебеличка.
Поизчистих и вентилацията на багажника. Клапата беше понасъбрала доста кал / гумена пластина./
BasicElement
22-07-2007, 23:54
Голям зор е с тая броня. На Фиестата ми се развиваха 4 болта без кой знае какво усилие и готово :) Тук обаче нещата са други :roll:
Миналата седмица се опитвах да я сваля, но успях само да скъсам единия болт на кората :cry: Реших да оставя за друг път...
Аз вчера я свалих без проблем.
Самата броня се държи на 4 болта: 2 са под капака на багажника (13-ки) и 2 са 10-ти номер само дето се намират под кората. Кората се държи на 1 гайка и мисля 8 бяха болтчета с глава за кръстата отвертка. На калниците е закрепена на гумени тампони. Та развиват се болтовете и ако всико е наред се дърпа леко назад - бинго излиза.
Предната обаче е друга бира ... скъса ми нервите докато я закача обратно ...
Аз вчера я свалих без проблем.
Самата броня се държи на 4 болта: 2 са под капака на багажника (13-ки) и 2 са 10-ти номер само дето се намират под кората. Кората се държи на 1 гайка и мисля 8 бяха болтчета с глава за кръстата отвертка. На калниците е закрепена на гумени тампони. Та развиват се болтовете и ако всико е наред се дърпа леко назад - бинго излиза.
Предната обаче е друга бира ... скъса ми нервите докато я закача обратно ...
Извинете,че съживявам старата тема.Искам само да попитам-има ли начин само да се повдигнат броните без да се развиват всички болтове.Задната ми броня е леко увиснала равномерно в средната част,а предната в лявата предна част.Не че е фрапиращо,но ме дразни,искам да е фарси колата :D
Извинете,че съживявам старата тема.Искам само да попитам-има ли начин да се повдигнат само броните без да се развиват всички болтове.Задната ми броня е леко увиснала равномерно в средната част,а предната в лявата предна част.Не че е фрапиращо,но ме дразни,искам да е фарси колата :D
Хубаво е да разкачиш цялата, защото може да има нещо счупено, а и не виждам вариант само така да се повдигне, освен ако не използваш тел или сезал примерно :metal: ;).
Хубаво е да разкачиш цялата, защото може да има нещо счупено, а и не виждам вариант само така да се повдигне, освен ако не използваш тел или сезал примерно :metal: ;).
Хахах,с тел ще е супер....както се казва-живеем в България,тука с тел и плюнка всичко се оправя-от секса,та до колата :D Благодаря за отговора,ще изчакам малко да се стопли и ще почвам да я базарам.Щото май наистина увисването не идва от закачането към купето а е вътре в самата броня...по някакъв начин. :-?
Предната има начин за повдигане без разкачване......при задната не стоят така нещата!
Ако може и аз да използвам темата - има ли разлика в задната броня и подкалници между 155-ца до 1995 г. (без раздувки) и тази след 1995 г.
Ако може и аз да използвам темата - има ли разлика в задната броня и подкалници между 155-ца до 1995 г. (без раздувки) и тази след 1995 г.
Не.
ALFA CORSE
12-03-2011, 12:44
Не.
Е как да няма, имат разлика в броните. Взаимозаменяеми са, но имат разлика в това, че до 95та на броните имат едно ръбче, което продължава извивката на калника, а при фейслифта е премахнато.
Визуално да ,аз исках да му кажа ,че функционално са си еднакви,като захващане ,крепеж и позициониране.
nicola 59
13-03-2011, 11:43
Е как да няма, имат разлика в броните. Взаимозаменяеми са, но имат разлика в това, че до 95та на броните имат едно ръбче, което продължава извивката на калника, а при фейслифта е премахнато.
Под калниците не стават на новата са изцяло други и като захващане и като форма .Капачето на резервоара също не става ,сигурно и бронята няма да стане ако е по широка :grandpa:
ALFA CORSE
13-03-2011, 13:02
Под калниците не стават на новата са изцяло други и като захващане и като форма .Капачето на резервоара също не става ,сигурно и бронята няма да стане ако е по широка :grandpa:
Броните стават, но визуално е малко дразнещо според мен поради гореспоменатата разлика.
nicola 59
13-03-2011, 14:21
Броните стават, но визуално е малко дразнещо според мен поради гореспоменатата разлика.
Аз до сега не съм обърнал внимание на тази разлика :-P
don_pepone
14-03-2011, 08:23
А каква е разликата в подкалниците. И в самите метални подкалници ли или има и някви пластмасови които се различават,защото на мен не ми се вижда да могат да се сменят подкалниците ( металните) , освен ако някой не разбира нещо друго за подкалник :)
nicola 59
14-03-2011, 12:57
А каква е разликата в подкалниците. И в самите метални подкалници ли или има и някви пластмасови които се различават,защото на мен не ми се вижда да могат да се сменят подкалниците ( металните) , освен ако някой не разбира нещо друго за подкалник :)
Говорим за пластмасовите който се свалят ,но и тези металните кадето не се свалят и те са различни :cheers:
Общо взето цялата задница без капака и стоповете е различна.
nicola 59
16-03-2011, 21:36
Общо взето цялата задница без капака и стоповете е различна.
Това е точния отговор :cheers:
Пичове, гледам пишете, че много лесно се сваляла.... Дайте малко съвети, какво да правя... Свалих горните два, лесна работа 13-ки. обаче отдолу кръстатите винтове (общо 6 на брой) няма отвиване братче, с всичко възможно се опитвах, само мазоли си направих... Няма ли някакъв по-лесен начин за сваляне на тая броня или поне как да ги развия тия винтове. Между другото - пръсках ги с един спрей който винаги ми е помагал и пак нямаше резултат, успях само 1 от винтовете да развия :(