View Full Version : Бензин 4 стотинки (98 октана) - дизел - 2 стотинки!
:shock: :shock: :shock:
http://www.netinfo.bg/index.phtml?tid=40&oid=1070158
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Еххх мечти, мечти :roll:
J_I_V_K_O
19-07-2007, 22:19
беше ми много приятно но се местя, паля алфонсо и ставам пришелец в Туркменистан 8)
Nasko_77
19-07-2007, 22:42
Офффф. Аман. Темата е Супер ама ми писна вече да се убеждавам в това колко сме зле. Що така бе мама му стара ни е орисията в тая Държавичка :( До кога? Доста годинки минаха вече от тоя преход а никакви подобрения за народа. Ама аз вече наистина започвам да си мисля, че власта която и да е тя през годините, полага грижи народа да е зле. Бива себеугодност, но чак наглост.
П.С Наглост е бледа дума.
charmario
20-07-2007, 09:50
Офффф. Аман. Темата е Супер ама ми писна вече да се убеждавам в това колко сме зле. Що така бе мама му стара ни е орисията в тая Държавичка :( До кога? Доста годинки минаха вече от тоя преход а никакви подобрения за народа. Ама аз вече наистина започвам да си мисля, че власта която и да е тя през годините, полага грижи народа да е зле. Бива себеугодност, но чак наглост.
П.С Наглост е бледа дума.
Аватарчето ти е идеален коментар по случая.
аз пък си мисля, че положението ни е съвсем нормално
не сме производител на петрол
вече не сме република на СССР, та да ни къпят в петрол и газ
държавата не е цъфнала, че да дотира тоя бизнес, а напротив гледа как да си лапа акциза (сега къде реално отива след това е друг въпррос)
радвайте се, че не сме стигнали турция, великобритания и другите там дето не им е лесно, само дето техният стандарт е различен, дори на турция и %-но те не усещат така тия цифри, дето нас ни мъчат
държавата не е цъфнала, че да дотира тоя бизнес, а напротив гледа как да си лапа акциза (сега къде реално отива след това е друг въпррос)
радвайте се, че не сме стигнали турция, великобритания и другите там дето не им е лесно, само дето техният стандарт е различен, дори на турция и %-но те не усещат така тия цифри, дето нас ни мъчат
То това ясно - ама да знаеш , че с всеки литър бенз - държавата ти взема 1 лев (50%) данъци и акцизи. Да не говорим , че освен че взема от там с оскъпяването на транспорта се оскъпява и крайната цена на стоките - заначи още повече ти вземат :idea: :!:
То това ясно - ама да знаеш , че с всеки литър бенз - държавата ти взема 1 лев (50%) данъци и акцизи. :idea: :!:
еми крайно време е да се премахнат преките данъци :idea:
То това ясно - ама да знаеш , че с всеки литър бенз - държавата ти взема 1 лев (50%) данъци и акцизи. :idea: :!:
еми крайно време е да се премахнат преките данъци :idea:
Да, ама не щат - правят се на загрижени за екологията и уж затова слагат акцизи
тц ... пълнят си бюджета и после "наши" фирми усвояват пари по проекти ...
cvetelin
20-07-2007, 10:24
То това ясно - ама да знаеш , че с всеки литър бенз - държавата ти взема 1 лев (50%) данъци и акцизи. Да не говорим , че освен че взема от там с оскъпяването на транспорта се оскъпява и крайната цена на стоките - заначи още повече ти вземат :idea: :!:
само при падането на акциза нещата ще се промеят в пъти към по добро, но вярвате ли, че нашата "родина" ша си остави магарето в калта? Веднага ще сложат някъкъв нов данък или нещо подобно и цената ще си остане същата!
Тая България няма оправия!
Е все пак има и един друг фактор - при незавишени цени с акциза ще се потребява повече гориво и понеже внасяме петрол, ще се влошава външнотърговското салдо (така поне го представят) - ама аз считам , че пък ще имаме повече износ на стоки където цената на транспорта заема голям дял от себестойността.
Та правилното според мен решение , е да се направи анализ и да се намалява постепенно акциза . Намаляват акциза малко - правят анализ за ползите (ама като цяло макроикономически за страната - не за бюджета) ако са добре , се сваля пак малко и така.....да ама не , така им е по лесно - пълнят си бюджета и не ги е еня за развитието на икономиката :?
cvetelin
20-07-2007, 10:40
а, къде е тази икономика?
а, къде е тази икономика?
Aми дори и слаба я има. Е в момента имаме все пак по -висок БВП (при съпоставими цени ) от когато и да било в периода до 1989 , а и след това. И точно когато е слаба, трябва да се поощтрява , а не са се вземат мерки възпиращи развитието и, чрез изземване на средства от частния сектор и потребителите за бюджета (доказано е , че най-неефективно и зле се харчат пари от държавата) :wink:
доказано е , че най-неефективно и зле се харчат пари от държавата) :wink:
заеби
мноо си е ефективно дажи - само дето е за "наши" хора
:wink:
Bat Vas :clapping: :clapping: :clapping: браво добре го казваш, но... всички от голямото добрутро никога не мислят за другите.
Dodo 155
26-07-2007, 00:22
Е все пак има и един друг фактор - при незавишени цени с акциза ще се потребява повече гориво и понеже внасяме петрол, ще се влошава външнотърговското салдо (така поне го представят) - ама аз считам , че пък ще имаме повече износ на стоки където цената на транспорта заема голям дял от себестойността.
Та правилното според мен решение , е да се направи анализ и да се намалява постепенно акциза . Намаляват акциза малко - правят анализ за ползите (ама като цяло макроикономически за страната - не за бюджета) ако са добре , се сваля пак малко и така.....да ама не , така им е по лесно - пълнят си бюджета и не ги е еня за развитието на икономиката :?
Васе, ти си интелигентно момче :!:
Чудя ти се защо се ядосваш :roll: Аз отдавна спрях :wink:
Истината е много елементарна - трябва да спрем да зареждаме горива само 1 седмица и ще паднат цените :idea: Като казвам да спрем, значи наистина да спрем :wink: Нашите управници знаят, че не сме единни и ни шибат постоянно :evil:
Разделяй и владей :!:
Истината е много елементарна - трябва да спрем да зареждаме горива само 1 седмица и ще паднат цените :idea: Като казвам да спрем, значи наистина да спрем :wink: Нашите управници знаят, че не сме единни и ни шибат постоянно :evil:
То и тока до колкото знам им е безплатен там или беше газта, това не означава,че стандарта на живот е по-добър. Такива сравнения са просто безсмислени, по тази логика навсякаде по света хората са зле
Mind_Control
26-07-2007, 10:17
Да ама после като почнем пак да зареждаме и цените пак ще се вдигнат :(