View Full Version : Кормилна рейка..
Рейката ми май си е заминала...Доста тропа и лопа.. Вече дори и на извънградско се усеща...Естесвено сервото помага за да се кара спокойно, но наистина се усеща, че има проблем и че е разбита...
Някой може ли да ме насочи в сервиз да ми даде цени и прочие...
Какви са евентуалните последици, ако я карам така още някоя седмица, макар че адски ме дразни и си е кофти :x :? :?
... не знам дали е същата повредата..
(при мен изтече хидравличната течност преди около две седмици)
Вариантите са както се сещаш са 2 .. :)
Нова (хиляди левове :)... не мога да ти кажа колко точно)
Рециклиране.. (около 250-300 кинта)
Ремонта ти е ден-два, като те си я свалят носят за ремонт и монтират (говоря за "фирмения" сервиз..)
Аз от скоро съм от Вашата порода и се спрях на него за поддръжка..
.. допадна ми отношението на хората..
Поздрави...
А сигурен ли си, че не са кормилни накрайници, че те май по-бързо замианват от рейката?
Първо трябва да се направи преглед на предницата. Тропането може да бъде както от рейка и накрайници, така и от шарнири или тампони.
ALFA CORSE
24-07-2007, 15:07
Рейката ми май си е заминала...Доста тропа и лопа.. Вече дори и на извънградско се усеща...Естесвено сервото помага за да се кара спокойно, но наистина се усеща, че има проблем и че е разбита...
Най-добре е да отидеш да ти я погледнат в добър сервиз...
И кога по-точно тропа?
Иначе е нормално да имаш малък луфт в рейката за такава кола... като въртиш рязко волана на място ляво/дясно и се чува тропането, но в движение не (ако е малък).
А това рециклиране за 250лв... 100лв вземат за работа в сервиза, а на рейката кво й сменят?
... ме не знам ..
термина койнто използват е "Рециклиране".. :shock:
Да дам и аз съм чувал за рециклиране...Ами това тропане луфта се получава при всякакво движение...Направо, като завивам, по маистралата - като има леки бабуни или градско :roll: .... Просто леко го чувам и усещам...
Чувал съм, че тези накрайници са доста ефтинки, но било по опасно ако заминат-мога да се претрепя... Сега се чудя дали да я закарам до в къщи Румен и Чавдар или както колегата Alf покара колата и ме посъветва за един сервиз където той си правел всичко по предницата пак близо до у нас- Дианабад живея :roll: :roll:
Реално това тропане не ми пречи при движение, до толкова колкото колата е със серво и нямам трудности с въртенето на волана, но се усеща доста осезаемо :roll: И дразни адски много, а и нищо чудно да си е опасно...
П.П Преди имах нещо подобно на Ситроена... Доста подобен случай. Тама обаче за 80лв. некъв лагер смениха и всичко се оправи...Надявам се пак нещо такова да е и в случая :roll:
... мани глупости...
оправяй овреме .. или поне окончателна диагноза...
да няма къх после...
не ти го пожелавам разбира са ...
Утре ще звънна в Сервиза и дано се измъкна навреме от работа и да отида, че да видя какво е положението :) :?
Пффф нищо няма да видя...Клубния сервиз е задръстен и могат чак във Вторник да ме приемат :? :?
не слагайте тигана, а рибата е още в морето...
Нека първо погледнат в сервиза пък после....
Много е просто колега, щом до сега е тропало, до вторник 99% гаранция, че проблем няма да имаш.Нека я видят момчетата и имат една опция:Свалят рейката /ако проблема е в нея, може да са много други неща/ носят я на окръжна болница и ако има готова рециклирана я заменят и на същия ден ти я слагат,Трудът ще ти е около 100-150 лв. а рейката 180-220 лв.Гаранция 6 месеца.Ако няма готова за около 1 ден я правят.Ако това ти решава проблема опитай.И все пак в дианабад на 3 преки живееш,няма да ти дойде в повече предполагам :lol:
Въобще не ми идва в повече.....Аз сервиза от моя блок го виждам, но просто нямат свободен час в момента...
Иначе сега има и едно почукване, но то мисля, че е от накладки, спирачки и за некви пружинки чувах и прочие, понеже като натисна спир. и спира това потропване... Ще го видим дано всичко не е много сложно и мина с малко парички :(
ALFA CORSE
27-07-2007, 00:14
Иначе сега има и едно почукване, но то мисля, че е от накладки, спирачки и за некви пружинки чувах и прочие, понеже като натисна спир. и спира това потропване... Ще го видим дано всичко не е много сложно и мина с малко парички :(
Пружинки няма, най-вероятно разбити втулки на супортите...
проблем и при мен...
два дни не бях отварял капака и вчера гледам - казанчето на хидравликата един пръст под минимума... :shock:
(тва във връзка с рециклираната рейка)
вчера никва индикация за НИЩО... нито тече, нито каквото и да било...
днеска заран давам контакт и чувам едно жужене ...(некво кат ел. моторче струвами се от дясно-(тва кат съм в ътре в колата).. тая помпа ли е? знам ли го кво е .. :shocking: )
кат въртя волана по към крайно положение има едно такова кат пристъргване или триене...
... бахти..
а исках да тръгвам днес към морето...
ама ще тръгна до Румен...
дано не е тва дет си мисля...
:shock:
а и температурата на маслото не мръдна .. от нас до офиса... :shock:
смених рейка преди година и половина, 2 пъти я рециклирах, пълна глупост се оказа тази процедура, купих нова за фиат типо, същата е струва 400 лева нова, и от тогава не е мръднала течността и капчица
ALFA CORSE
27-07-2007, 15:48
смених рейка преди година и половина, 2 пъти я рециклирах, пълна глупост се оказа тази процедура, купих нова за фиат типо, същата е струва 400 лева нова, и от тогава не е мръднала течността и капчица
За кой точно модел на типо и има ли някаква разлика в оборотите на волана за да го имаме в предвид?
PEPI-2ALFA
27-07-2007, 19:30
За кой точно модел на типо и има ли някаква разлика в оборотите на волана за да го имаме в предвид?
При по-новите (с разширените калници май) оборотите са по-малко ,но не знам дали става (рейката) и на стария модел.
Имаше някъде в техническите теми точните числа и от кои години.
Какви са последиците и колко е ремонта? Опасности нещо :? :?:
ALFA CORSE
27-07-2007, 21:22
Какви са последиците и колко е ремонта? Опасности нещо :? :?:
От задните или предни е тракането при теб? Системата е една, но предните са Bendix, а задните Lucas.
От Lucas Girling вече... :sick:
Иначе от три апарата с по-голяма хлабина при супортите и при трите са разбити втулките, а не водачите. Затова си мисля, че проблема идва оттам, а се продават само водачи. Нови супорти - аз намерих само предни на цена ~ 100лв за брой и решението е добър стругар.
При стругаря имаш два варианта - разпробиване на супорта и набиване на нови втулки, но процедурата е по-сложна, а и има опаност да се строши чугуна. Втори вариант - разпробиване на супорти и правене на нови водачи (този вариант в момента е при мен от месец, утре ще ги видя накъде са). Само, че и буталото на задния десен апарат си прави ташак нещо и утре ще го сменям и него :shock:
Толкова за Лукас-а, предните също са с водачи, но не съм имал проблем с тях.
За цени може да погледнеш в ремонти.
Отпред тропа...Това почукване от днес вече съвсеем леко се усеща и отпред в дясно :?
Нещо по спирачната система е... Май е доста срещано
Друго е от рейката :?
Пичове аз от скоро също карам алфа ромео и имам май същия проблем. Но при мене има тропане само при почти пълен десен или ляв, ако няма неравности не лопа. Интересното е че не всеки път го прави и го прави при малка скорост . Ако някои има идея да даде съвет иначе като цяло след 2 дена ще я водя на преглед . Мерси предварително.