View Full Version : Кормилна рейка - рециклаж
Май доста е писано по тази тема - ама да питам.Та въпроса ми е при "Жан" на окръжна или в МЕи-то (Техническия университет).За един Пасат4 при Жан искаха към 250-300лв а в ТУ твърдо си взимат на всички 120-140. С мойта на 75-цата доста се поозориха в ТУ -към една седмица - била на по-високо налягане и затова трудно се правила ми обясниха.Та въпроса ми е дали "при Жан" са доста по-добри или просто имат много работа и за да не връщат вдигат цените.Някой има ли оплаквания от колегите в МЕИ-то - съответно и от Жан
Здрасти, Кольо :th_up: ! От няколко места чувам, оплаквания от Жан както за карета така и за хидравлични рейки. Бедата при рейките на 75/90 е, че конструктивно на края е останало ужасно малко място за рейката между картера и гредата на коша. За това нашите любими другари италиянци са направили рейката с доста малък диаметър, което наистина налага много по-високо работно налягане да ги :dark2: . От там и този проблем с честото протичане. Аз също имам една рейка за правене, нооо много се колебая дали дали да сложа хидравличната рейка :gruebel:, която е с по-директно управление или да си остана с механична . Все пак, ако реша да нося някъде хидравличната, то със сигурност ще е в МЕИ-то. А ти ... ако решиш имам няколко механични рейки в мазето :naughty: и веднага ще ти запратя една към теб. Единственото е, че ще трябва да смениш карето на курмилния прът с шлиците към рейката, защото са с различан диаметър :idea: , но и с това мога да ударя едно рамо :hehehm:. Ле-ле как се отплеснах в този ранен час :crazy: . Дойде ми музата, дано съм бил полезен, не само на теб, и ако има нещо свиркай :handshake:
... ми аз не съм спец...
just Alfa user...
Моята протече и я рециклираха при Жан...
ама беше скоро..
Ся след горенаписаното малко са притесних...
... Уффф
Ми на жена ми на Полото я рецилкирах при Жан преди около година и ми се струва че вече тропа :evil: :evil: :evil:
santo_traficante
24-07-2007, 21:04
за Окръжна ми казаха да не ходя че и на мен ми предстой тая гимнастика с рейката :twisted:
Аз правих рейката при Жан, 250 лева. За момента се държи перфектно, но са минали само 3 месеца... Ако изчакаш година - две ще ти казвам дали е О.К. :D
santo_traficante
01-08-2007, 09:47
в петък ще я правят моята да видиме какво ще стане :roll: ще ремонтират рейката тея на Симеоновско шосе.
п.с. моята тропа не тече :roll:
tipo1960
01-08-2007, 16:25
п.с. моята тропа не тече :roll:Защо не пробваш да стегнеш малко регулиращия болт на рейката,може и да спре да ти тропа.Като застанеш под колата,отзад на рейката от горната страна болта се вижда,на много кофти място е.Само гледай да не я пренатегнеш,въртиш малко и пробваш,и така докато чукането изчезне.Дано да изчезне.Успех. :th_up:
santo_traficante
01-08-2007, 17:03
п.с. моята тропа не тече :roll:Защо не пробваш да стегнеш малко регулиращия болт на рейката,може и да спре да ти тропа.Като застанеш под колата,отзад на рейката от горната страна болта се вижда,на много кофти място е.Само гледай да не я пренатегнеш,въртиш малко и пробваш,и така докато чукането изчезне.Дано да изчезне.Успех. :th_up:знам го това ама няма бъркане там :roll: трябва да се разкача да се върти да се събере и ако тропа пак :twisted: ще си играеме само и ще губим време. за това долу нося я на тея да я направят и качвам и да се надяваме че проблема ще се оправи.
virusalfa
01-08-2007, 17:13
Дано се оправи.За тия рейки май имат оригинални ремонтни комплекти,ама знам ли...
tipo1960
01-08-2007, 17:30
в петък ще я правят моята да видиме какво ще стане :roll: ще ремонтират рейката тея на Симеоновско шосе.
п.с. моята тропа не тече :roll:А това на Симеоновско шосе къде точно се намира,ако се наложи и ние да го ползваме,адрес,телефон или някакъв друг ориентир.Трябва ли рейката да е свалена или и те си ги свалят на място.Кажи после какво е станало,изчезна ли тропането,че голям проблем ще излезе това тропане.А ,и каква е цената на ремонта.
santo_traficante
02-08-2007, 10:29
п.с. моята тропа не тече :roll:А това на Симеоновско шосе къде точно се намира,ако се наложи и ние да го ползваме,адрес,телефон или някакъв друг ориентир.Трябва ли рейката да е свалена или и те си ги свалят на място.Кажи после какво е станало,изчезна ли тропането,че голям проблем ще излезе това тропане.А ,и каква е цената на ремонта.на Симеоновско точно с/у Мотоексперт има газостанция там при нея то има надписи.искат я савалена на мен ми казаха 140лв и става за половин ден. в петък я свалям нося я и до края на деня трабва да съм със сглобена кола :roll:
ще напиша после какъв е резултата. дано да се махне тва чудо че ме дразни а съм сменил всичко по предницата и са тва почукване ми бърка в мозъка :twisted:
аз съм чувал че тия на Симеоновско са точно бившите хора на Жан, които са избегали от него, и работели добре.... но сега ще кажеш и ше събираме данни:)
santo_traficante
02-08-2007, 11:01
аз съм чувал че тия на Симеоновско са точно бившите хора на Жан, които са избегали от него, и работели добре.... но сега ще кажеш и ше събираме данни:)Стаси от ТН ми ги препоръча тея пичове.влезнах в халето от зад 10 струга има показаха ми разни рейки как са износени обясниха...ще видиме какво ще направят. но за тея на окръжна и от други места чух че се излагали и не са добри в момента :roll:
И аз като я взех моята имаше рециклирани части от Жан - аре у кенефа....
Писъл съм по темата за рециклаж на рейки. Вече няколко хора ходят и са доволни. Ползвайте търсачката.
santo_traficante
03-08-2007, 14:30
такаа в момента я рециклират :wink: цената на рециклирането е 280лв за оправяне и подмяна на всичко по нея :evil:
към 5ч уж ще я качвам на колата и ще видиме за какво става дума :roll: дано всичко да е ОК
tipo1960
03-08-2007, 17:21
Какво стана та цената стана двойна,бяха ти казали 140 лв.,а сега 280 лв. :?: .Чакаме да видим резултата от ремонта,дано се е управило пустото тропане :th_up:
Защо се занимавате с глупости сипвате от това нещо %"+?++%=%"%"+??"+"%=%= и си решавате проблема спира течовете нито тропа нито лопа изпитано е лично от мен точно за 2 часа теча изчезна ,а шума на момента :idea: http://www.%"%+""%=%="++"
Не ти омръзна да правиш рекламка май?
santo_traficante
03-08-2007, 18:01
Какво стана та цената стана двойна,бяха ти казали 140 лв.,а сега 280 лв. :?: .Чакаме да видим резултата от ремонта,дано се е управило пустото тропане :th_up:за 140 тропането и за още 140 смяна на семеринги ли са там някви такива :roll: та финала е 280лв защото ако съм оправел тропането после можела да се разтече и т.н... и си викам така или иначе съм я свалил са се донабутам да видиме :lol:
взех я рейката но качването остана за понеделник щото е петък и е ден на майстора :lol: :lol:
tipo1960
03-08-2007, 18:12
:lol: вярно е за петъка :crazy: ,по добре понеделник на чисто,тъкмо тогава ще кажеш за резултата.Сега отиваме, че рали Хеброс почва. :drive:
santo_traficante
06-08-2007, 18:10
равносметката е:
ремонт на рейка 280лв
сваляне качване 130лв
всичко с по 6м гаранция
вече не тропа :lol:
tipo1960
06-08-2007, 18:28
Е разгеле,с предварително записване ли става ремонта,или на момента.Някакви телефони за връзка с тях имаш ли.Да не се разкарваме на празно до София.
santo_traficante
06-08-2007, 18:46
Е разгеле,с предварително записване ли става ремонта,или на момента.Някакви телефони за връзка с тях имаш ли.Да не се разкарваме на празно до София.носиш я и я правят за половин ден ако я дадеш сутринта на обед е готова :roll: аз моята я дадох към 12ч и в 17ч беше готова. Но я носиш свалена :idea: не ги свалят там :idea:
тел. 02/9625537
0898 743 068
0898 687 928
0897 983 778
tipo1960
07-08-2007, 09:06
Е разгеле,с предварително записване ли става ремонта,или на момента.Някакви телефони за връзка с тях имаш ли.Да не се разкарваме на празно до София.носиш я и я правят за половин ден ако я дадеш сутринта на обед е готова :roll: аз моята я дадох към 12ч и в 17ч беше готова. Но я носиш свалена :idea: не ги свалят там :idea:
тел. 02/9625537
0898 743 068
0898 687 928
0897 983 778Благодаря ти,жив и здрав,и дано повече да не се разтропва нищо по колата :wink: