Log in

View Full Version : Светва лампата на ръчната

kmfb
25-07-2007, 08:42
Здравейте!

Първо едно голямо браво за форума, клуба и за алфите.

Нов съм в занаята, както се казва, преди месец и нещо си купих алфата от подписа и след известни премеждия май всичко вече е наред... или почти :)

Когато ускорявам по-рязко и мине над 3500 оборота ми светва лампата на ръчната. Ако съм по наклон - още по-скоро. Имам един друг проблем с електроника и така или иначе скоро ще трябва да я вкарвам в сервиз, но се чудя дали тая лампичка намеква нещо предстоящо и сериозно или просто някъде някое кабелче се е откъснало. Не свети постоянно, а само в описаните моменти, когато намаля оборотите или изляза на равен път - гасне. Иначе когато съм на ръчна си свети нормално.

Предварително благодаря за всякакви предположения.

Novachev
25-07-2007, 08:46
Тази лампичка освен за ръчна спирачка е сигнализация и за нивото на спирачната течност така че провери я

Kamen
25-07-2007, 08:46
Долей спирачна течност.

kmfb
25-07-2007, 08:59
Благодаря, ей сега ще долея. И мерси за бързия отговор, много ранобудни колеги има :)

Kamen
25-07-2007, 09:43
Работим колега ;)

odisey
26-07-2007, 11:20
хм между другото и аз като ускорявам със скоростта на свтетлината ми светва тая лампа, спирачната течност обаче си е догоре :roll: или при много резки завои ... може би от инерцията поплавъкат се мандахерца ?

pr_00f
26-07-2007, 11:23
Абе и аз имах някакъв шантав проблем през зимата при смяна на течността явно се беше намокрил нещо датчика. И като беше студено паля и докато потегля - светва, след 1-2 км се оправя. Нивото на течността беше ок. Оправи се за 2 седмици от самосебе си.

mim
26-07-2007, 12:11
не свети ли и когато им е дошло време на накладките да се сменят

odisey
26-07-2007, 12:24
тва е само ако накладките ти са със датчик, а и трябва постоянно да свети в такъв случай...освен това има друга лампа мисля за това нещо..

Kamen
26-07-2007, 12:25
за накладките е друга сигнализацията

clockmaster
25-08-2008, 11:49
Вчера и на мен ми светна - в движение с постоянна скорост (около 120 км/ч), без да натискам спирачка или нещо друго. Прави го за втори път по същия начин - първият беше преди 2 месеца. Оправя се като изключа контакта в движение и го включа пак. Проверих спирачната течност - има си! Дали е някаква грешка на компа или има проблем :question:

Satanism
25-08-2008, 12:26
Моята също премигваше, а течността беше на макс.Долях до където хвана казанчето и спря да мига.

soldier
25-08-2008, 12:33
Аз пък като пробвах дали ми бачка датчика нищо не отчете :(
Т.е. запалих колата отвих резервоара за спирачната течност и след това свалих ръчната и лампа изгасна, а бях чувал, че трябва да остане светната???

ivan dimitrov
25-08-2008, 13:41
---

Yon
25-08-2008, 14:08
Колегите на които им свети лампичката при пълно казанче да си проверят капачките.При пренатягане на капачката една част от нея се отделя и минава в казанчето като натиска поплавъкът надолу.Аз отначало го помислих за някакъв филтър но не е.

Проверете цилиндъра на съединителя и помпата му за течове....:stretcher:

clockmaster
25-08-2008, 17:11
Аз пък като пробвах дали ми бачка датчика нищо не отчете :(
Т.е. запалих колата отвих резервоара за спирачната течност и след това свалих ръчната и лампа изгасна, а бях чувал, че трябва да остане светната???

Теста се прави като при затворена капачка, на контакт, натискаш бутона, който е на самата капачка - трябва да ти светне лампата на ръчната.

LeoVin4i
25-08-2008, 17:21
Трябват 2-ма обаче за тази операция. Един да натиска и един да гледа ламбата дал' свети.

soldier
25-08-2008, 17:34
Теста се прави като при затворена капачка, на контакт, натискаш бутона, който е на самата капачка - трябва да ти светне лампата на ръчната.

Трябват 2-ма обаче за тази операция. Един да натиска и един да гледа ламбата дал' свети.

Не съм сигурен, че имам такова бутонче.

clockmaster
25-08-2008, 18:05
Централната част на капачката ти трябва да е гумирана и като я натиснеш поддава леко - там е копчето

jjkale
27-08-2008, 16:11
спирачна течност

soldier
27-08-2008, 16:15
Оня ден го направих го теста и ми светна лампичката така че всичко трябва да е ок :metal:

kocta
27-08-2008, 18:15
На мен пък ми седеше натиснато бутончето и ми светеше лампата непрекъснато. Натиснах го,поразмърдах го и освободи.Сега няма проблем на таблото нямам червени светлинки.

ultrashock
27-08-2008, 19:28
Понеже и аз имам този проблем (лампичката ми свети постоянно) и днес прочетох писаното по темата и поръчках по всякакъв начин поплавъка, бутончето и какво ли още не но лампата не изгасва и за секунда. Какво друго да проверя за да изгасне тази лампичка?

tonov
27-08-2008, 20:39
Понеже и аз имам този проблем (лампичката ми свети постоянно) и днес прочетох писаното по темата и поръчках по всякакъв начин поплавъка, бутончето и какво ли още не но лампата не изгасва и за секунда. Какво друго да проверя за да изгасне тази лампичка?

Виж да не ти замасява кабелчето на датчика за ръчната

Заро
29-08-2008, 19:46
като я купих мойта, тая лампа светеше също постоянно... макар, че течността беше малко под максимума... долях над максимума и изгасна

poison1912
04-09-2008, 08:04
моята пък си свети постоянно вече 2 месеца и си има спирачна течност. според мен най вероятно трябва да почистя датчика ама още не ми е останало време.

didkoldihno
20-12-2008, 20:53
привет колеги прочетох всичко до тук тай като и на мен днес ми се откри проблем смятам да ви попитам за всеки случай въпреки че знам отговора
при запалване на колата ми светва лампата на ръчната стоя 5-6сек. и изгасна.Това означава че трябва да видя течността на спирачките и ако е паднала да долея нали ?:)

soldier
20-12-2008, 20:55
Това означава че трябва да видя течността на спирачките и ако е паднала да долея нали ?:)
Да

didkoldihno
21-12-2008, 20:36
Да

мерсаж :notworthy:

galinves71
21-12-2008, 20:42
сваляй задните колелета,разглобявай челюстите на спирачките,почисти с финна шкурка шлиците на челюстите,леко гресирай шлиците ама леко,зглобявай и ръчка това е.

Serjinko
30-11-2010, 20:52
Искам да питам засто никога неми се вклиучва лапичката за рачната каде е проблема и драпната и недрапната никога нямам такава светлина.

patrona
30-11-2010, 21:14
Ами провери дали ти е закъчена буксата до самият лост.

r3m0v3
01-12-2010, 17:01
Проблемът при мен беше цилиндър на съединител. Ако ви губи течност значи цилиндъра си заминава. Някой майстори го наричат долна помпа или горна помпа на съединител. Има и горна и долна. Ако Ви кажат помпа на съединител, да не объркате с другата която е закачена на педала, защото аз така купих и двете, заради един майстор. Иначе се сменя сравнително лесно и цената на цилиндъра е към 60лв.Огледайте за течове под акумулатора, защото може да стане голяма беля ако ви изтече цялата спирачна течност.;-)

tonov
01-12-2010, 19:05
Проблемът при мен беше цилиндър на съединител. Ако ви губи течност значи цилиндъра си заминава. Някой майстори го наричат долна помпа или горна помпа на съединител. Има и горна и долна. Ако Ви кажат помпа на съединител, да не объркате с другата която е закачена на педала, защото аз така купих и двете, заради един майстор. Иначе се сменя сравнително лесно и цената на цилиндъра е към 60лв.Огледайте за течове под акумулатора, защото може да стане голяма беля ако ви изтече цялата спирачна течност.;-)

Тя цялата не може да изтече, понеже съдчето е преградено. Първо ще останеш без съединител - за него се взима от по-високото, спирачки ще си има.

Serjinko
01-12-2010, 19:10
Някои да има за продаване важе за рачната на колелото зад шофиора.Колата е 146 боксер с дискве отзад.

Колега, моля положи малко старание в писането! Верно че не сме форум по български, но поне да е разбираемо!
Ако търсиш нещо, първо провери в раздел купува/продава. Тук не е място за обяви.

tonov

Stefanov
06-12-2010, 21:08
Колеги и на мен ми светваше като мина 3000 оборота .... Цилиндърчето на съединителя ме беше издънило смених го и спря да свети но и спирачна течност долях незнам от кое е то4но