Log in

View Full Version : До рацерите - не правете така

BatVas
29-07-2007, 14:04
http://fishki.net/comment.php?id=23911

Освен снимките(последиците) , накрая ще видите и клипче как става катастрофата. :!:

TaNo
29-07-2007, 14:16
Баси простите хлапета нямам думи просто :!:

reptli
29-07-2007, 14:17
:shock: егати чак ми стана много кофти :( обаче тва е действителността в един момент си се бегаш с некво мерцедесче и после...КРАЙ :(

^Pamuka^
29-07-2007, 15:24
На мен ми се струва, че бавареца се разби.

blank_jack
29-07-2007, 15:35
инфантили

Lame_0ne
29-07-2007, 15:48
Странно, но джантите на бмв-то на снимката са различни от тези в клипчето!!! Явно е имало някакъв пешеходец, защото си личи как отдясно рязко тръгва наляво, а после като спират с мерцедеса има знак за пешеходна пътека.

Furious 155
29-07-2007, 16:14
изключителна проява на безотговорност.... с тая скорост не е забавление да се гониш с 15 годишни коли.... отделно че се мислят за безсмъртни... и пясъка на банкета им показа че само можеш да си мислиш че управляваш колата....законите на физиката си важат НАВСЯКЪДЕ!

MUROMAN
29-07-2007, 16:58
адски клип е това. :shock: :shock: :shock:

Mind_Control
30-07-2007, 10:37
изключителна проява на безотговорност.... с тая скорост не е забавление да се гониш с 15 годишни коли.... отделно че се мислят за безсмъртни... и пясъка на банкета им показа че само можеш да си мислиш че управляваш колата....законите на физиката си важат НАВСЯКЪДЕ!

Лошата комбинация е 15 годишна, бърза кола... :frown: въпреки, че точно при тая катастрофа и 5 годишна да беше колата, все същото щеше да стане, единствено кола с доста спортно окачване, може би можеше да преодолее ситуацията... А на негово място бих минал от лявата страна на камиона.

charmario
30-07-2007, 10:50
Де.а и малоумника ти! Язък и за малоумниците къде се возеха с него!!! :furious:

odisey
30-07-2007, 10:51
Странно, но джантите на бмв-то на снимката са различни от тези в клипчето!!! Явно е имало някакъв пешеходец, защото си личи как отдясно рязко тръгва наляво, а после като спират с мерцедеса има знак за пешеходна пътека.

кво значение има дали е пешеходец, или куче, или парче от гума регенерат или квото и да е неизвестно ?? никога не може да знаеш ... с тая скорост само на писта ... иначе после с шпаклата ще те свалят от асфалта :!: :!: :!:

Furious 155
30-07-2007, 11:26
така е за тоя тип каране и скорост си има места!!!

jblmusic
30-07-2007, 15:10
Има и нови снимки вече едното момче което е с жълтата тениска (пътника отдясно) лежеше на едната снимка на асфалта, а на другата снимка човешки орган, който така и не разбрах какъв е.
Доста жалка картинка. Мир на праха им.
Взимайте поука колеги особено младите шофьори!!!

tipo1960
30-07-2007, 18:06
Самочувствието и самонадеяността на тези хлапета е до небето или на небето в случая.Вижте го само ,кара с 210 км/ч и държи волана с два пръста.Заради такива самоубийци от няколко години вече не ми се излиза по пътищата.Лошото е че избиването на комплекси май остана само по пътищата.

jblmusic
30-07-2007, 19:15
..май първо ги избиват тук пред компютъра и после излизат на улицата...

Слав
30-07-2007, 19:36

А някой цял живот не могат да ги избият.. и става още по-зле :lol: :evil:

Furious 155
30-07-2007, 19:59

а трябва да е обратното....навън да го събират и пред компютъра да го изливат... затова си имам волан на ПЦ-то и като реша мога да посасипя чифт задни гуми ;), но това да се подиграваш с живота си и този на другите на пътя - трябва затвор да има!!!

jblmusic
30-07-2007, 20:19
Според мен най реално ще е да идеш на каринтг писта да си платиш и да си излееш яда и комплексите там или пък ако не те задоволи иди на писта Калояново или на Божурище и квото щеш прави ..
не е насочено конкретно към никого това да отбележа или по точно само към тези с комплексите които са решили да ги избиват по улиците кадето има невинни хора

KGB
31-07-2007, 00:10
Мир на прахта им на тези момчета :cry:

Ако може да се прави какъв то и да било анализ на ситуацията, то водача на БМВ се опита да направи нещо като лосов тест с над 200км/ч...няма нормална кола коята да остане стабилна след подобна маневра.

В рали състезанията подобна маневра само, че с пъти по-малка скорост се използва за влизане в обратни завой...целта е да се постигне ефекта на камшика (ако може така да се нарече на БГски)...въртиш рязко но леко на едната страна и после завиваш яко на другата (по този начин се създава огромно странично ускорение ...ефекта е невероятен, но и много труден за овладяване особено с нормални коли. От записа виждате, че дори с огромна скорост от над 160км/ч колата направи обратен завой...

Тук мога да ви дам един съвет, особено на тези на който тъпия инструктор ги е учил да си държат осевата линия на пътя и да си карат по нея.

Когато карате на извънградски път, особено като наближите хълмче и нямате видимост на колите от другата страна, карайте максимално В ДЯСНО!!!...Защо?

Представете си отсреща някой изпреварва (естествено в нарушение) не ви вижда, вие него също....в един момент го виждате пред вас и се стряскате....навъртате волана рязко на ляво...колата в над 80% от случеите отива в банкета където малко преди това вие сте почнали да въртите волана на обратната страна в стремежа си до останете на пътното платно, НО вече сте задействали законите на физиката и се получава същия ефект като от злощастната катастрофа...където шанса да ви застигни същата съдба е голям. Дано на никой не му се налагат резки маневри.

Така, че като сте на изнвъградско, карайте си в крайно дясно или поне централно в лентата, а не по осевата линия, както са ви учили.

И когато някой ви изпреварва, направето му път, мръднете в дясно....дори да е в нарушение...по добре живи да стигнето от колкото да не го пуснете или засечете и да се избиете.

Леко и без аварийно на всички.

Лека им пръст на тези момчета

Alfa User
31-07-2007, 11:30
:th_up: KGB
Най-важното е да не забравяме какви коли караме и колко добри шофьори сме... внимавайте за всичко около вас, и мислете какво правите !

odisey
31-07-2007, 11:33
Добрият шофьор не се познава по това какво прави в екстремна ситуация а по това че не я създава ...

trustworthy
31-07-2007, 11:42
...Тук мога да ви дам един съвет, особено на тези на който тъпия инструктор ги е учил да си държат осевата линия на пътя и да си карат по нея.

Когато карате на извънградски път, особено като наближите хълмче и нямате видимост на колите от другата страна, карайте максимално В ДЯСНО!!!...

Петко, инструкторът не е толкова тъп, просто идиотите са много и не се вслушват в съветите, които са им дали инструкторите :? Иначе съм абсолютно съгласен за ситуацията, която описа, даже аз инстинктивно намалям в подобни ситуации, както и като видя бавнодвижещ се насреща камион да излиза от завой - в 40% от случаите зад него има бързак, дето е тръгнал вече да го изпреварва насреща ми

KGB
31-07-2007, 12:23
Добрият шофьор не се познава по това какво прави в екстремна ситуация а по това че не я създава ...

Точно така!

odisey
31-07-2007, 12:26
http://www.rally-club.net/articles/bezop.htm

мисля че това е една много хубава книга и ще е полезно за всеки любител на автомобилите да я прочете :) това е мое мнение де ..

KGB
31-07-2007, 12:31
Петко, инструкторът не е толкова тъп, просто идиотите са много и не се вслушват в съветите, които са им дали инструкторите :? Иначе съм абсолютно съгласен за ситуацията, която описа, даже аз инстинктивно намалям в подобни ситуации, както и като видя бавнодвижещ се насреща камион да излиза от завой - в 40% от случаите зад него има бързак, дето е тръгнал вече да го изпреварва насреща ми

За инструкторите не съм съгалсен. Огромна част от тях си нямат и понятие от нормално каране, не знам как им се дават тапии за инстуктор, ама явно си плащат. Това за осевата линия, съм го чувал от огромен брой хора при които съм се возил и като ги попитам защо карат там, отговора винаги е един и същ. Ма тебе инстурктора не те ли е учил, че там трябва да се кара

:roll:

За второто и аз така...може да направиме една тема със съвети за каране.

odisey
31-07-2007, 12:42
баси, тая тема със съветите колко време я разискваме да се направи .. наистина мисля, че ще е полезно ...

mim
31-07-2007, 12:48
мен за осевата линия не са ме учили, а са ме учили за "отваряне на ъгъла на завоя" при което и най-острият завой не е толкова остър и в най-кривия момент си най-далеч от насрещните и колата е най-стабилна, а не се килва на обратната страна на завиването

май наистина има нужда от такъв раздел :wink:

botsos
31-07-2007, 13:22
Аз съм твърдо "за" да се направи такъв раздел. Като карам из България, виждам толкова много хора, които си нямат и идея как се кара безаопасно, културно и т.н.

KGB
31-07-2007, 15:44
мен за осевата линия не са ме учили, а са ме учили за "отваряне на ъгъла на завоя" при което и най-острият завой не е толкова остър и в най-кривия момент си най-далеч от насрещните и колата е най-стабилна, а не се килва на обратната страна на завиването

май наистина има нужда от такъв раздел :wink:

това е съвсем различно... :wink:

В този случей завиваш винаги в една посока...

MrX
31-07-2007, 16:00

Точно така!

напротив,понякога се изсисква да си много добър шофьор когато се получи екстремна ситуация в която ти нямаш участие

KGB
31-07-2007, 18:56
Ако си добър шофьор, винаги предвижваш по няколко възможни ситуации пред теб, за да си подготвен за всяка една от тях.

В екстремна ситиация, където си хванат напълно неподготвен, всичко е заучени рефлекси.

Naso
31-07-2007, 21:15
Това за рефлексите е верно... и то не се учи от инструкторите ! Примерно НФС от Ъндърграунд насетне и Ф1 '99 - '02 мнооого помагат:) Не се смейте !

chris
01-08-2007, 14:56
инфантили
Барем да беше махнал тая снимка отдолу!

virusalfa
01-08-2007, 16:07
Ако си добър шофьор, винаги предвижваш по няколко възможни ситуации пред теб, за да си подготвен за всяка една от тях.

В екстремна ситиация, където си хванат напълно неподготвен, всичко е заучени рефлекси.Аре кат си добър шофьор да предугадиш рефлексите и намеренията на бабичка дето пресича улицата и бърза да не свърши безплпатната бира и й се оди до тоалетна! :roll:

odisey
01-08-2007, 16:13

В екстремна ситиация, където си хванат напълно неподготвен, всичко е заучени рефлекси.Аре кат си добър шофьор да предугадиш рефлексите и намеренията на бабичка дето пресича улицата и бърза да не свърши безплпатната бира и й се оди до тоалетна! :roll:

Там където има бабички ше караш със не повече км/ч отколкото са им пенсиите :)

virusalfa
01-08-2007, 17:21

Там където има бабички ше караш със не повече км/ч отколкото са им пенсиите :)Остроумно!Поздравления,за това не се бех сетил :wink: :lol:

nastybg
02-08-2007, 09:38
ам където има бабички ше караш със не повече км/ч отколкото са им пенсиите :)
:roll2: ... а са като почнаха някакви 10-20% увеличения на пенсиите !