View Full Version : Турбо???
RaggaJungle
29-07-2007, 19:15
ей колеги още един въпрос, ваобще не знам дали е възможно но все пак я кажете мога ли да слажа на моя боксер турбо? примерно от италиански автомобил? и ако е везможно моля дайте ми инфо. колко ще ми струва + монтажа.
П.С
за тези колеги които видяха темота в която писах че продавам алфата си(темата вече е изтрита) искам да кажа че въпреки всичко намерих решение на проблема си и алфата си остава :) :D :D :D :D
cvetelin
29-07-2007, 21:53
Пафка, ти си, разкажи му историята за боксера така както я разказа на мен :)
RaggaJungle
30-07-2007, 01:06
Пафка, ти си, разкажи му историята за боксера така както я разказа на мен :)
хайде кажи ми :D :D :D :wink: :wink:
Mind_Control
30-07-2007, 01:17
ей колеги още един въпрос, ваобще не знам дали е възможно но все пак я кажете мога ли да слажа на моя боксер турбо? примерно от италиански автомобил? и ако е везможно моля дайте ми инфо. колко ще ми струва + монтажа.
П.С
за тези колеги които видяха темота в която писах че продавам алфата си(темата вече е изтрита) искам да кажа че въпреки всичко намерих решение на проблема си и алфата си остава :) :D :D :D :D
4000 - 5000 лв. може и да те оправят за турбо :)
RaggaJungle
30-07-2007, 02:25
П.С
4000 - 5000 лв. може и да те оправят за турбо :)
а има ли от каде да си го купя в БГ и има ли специалисти които да го направят? Може да е тъп въпроса но все пак се уча :D :D :D страшно много искам турбо, имам си представа но все пак ще ви попитам и горе долу колко кончета ще кача?
мерси :wink: :wink: :wink: :D :D :D
RaggaJungle
30-07-2007, 10:06
ей колеги вие пълен игнор ми дадохте, толкова много алфисти тука и толкова много хора дето разбират а един да не ми отговори :?: :?: :?: :?:
http://madcowtuning.bg/?ref=tuning.bg
ето ти на тези от лудата крава
Нямам идея как работят
как се резнах с моето мнение преди следващото мнение нямам идея :shock:
но от нея видях за лудата крава и затова ти пуснах линка
Mind_Control
30-07-2007, 11:03
ей колеги вие пълен игнор ми дадохте, толкова много алфисти тука и толкова много хора дето разбират а един да не ми отговори :?: :?: :?: :?:
Ами ако си толкова мераклия имаше едни madcow tuning, които за по 2000-3000 лв. слагат турбо. По едно време много се говореше за тях, ама или замряха или незнам какво стана.. Иначе има един Бобо от форума, които си е сложил турбо, но на туйн спарк, но съм сигурен, че и на боксер може да сложи стига да се разберете за парите, но с по малко от 5000 въобще не ходи.. :)
trustworthy
30-07-2007, 12:01
Имаше подобна тема преди време. Самото място на турбината е трудно за определяне. Един колега беше тръгнал и после се отказа май :roll:
А на мАд-кау тунинг някой виждал ли е реализиран проект?
RaggaJungle
30-07-2007, 13:20
колеги намерих си чип за боксера, ще ми струва 490лв и увеличава мощноста с 8-12коня, 100% на следващата заплата отивам да го слагам :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D за мен това не е набутване а удоволствие да си дам паричките за колата а не за други глупости. И така Боксерчето ще бъде 111-114 коня :D :D :D
WhitePower
30-07-2007, 14:03
Ами ако си толкова мераклия имаше едни madcow tuning, които за по 2000-3000 лв. слагат турбо. По едно време много се говореше за тях, ама или замряха или незнам какво стана.. Иначе има един Бобо от форума, които си е сложил турбо, но на туйн спарк, но съм сигурен, че и на боксер може да сложи стига да се разберете за парите, но с по малко от 5000 въобще не ходи.. :)
Лудата крава бачка много яко и качесвено но пак бавно ( хубавите неща бавно стават ) там праих ГТ-то( пунто ) и сега е над 200 коня но не съм го мерил на дино щото е 80- лева
сега изкарва един еклипс около 400 коня можеш да минеш на маясто да ти обясни
но в сайта всичко си пише какво ти трябва
Mind_Control
30-07-2007, 14:36
Лудата крава бачка много яко и качесвено но пак бавно ( хубавите неща бавно стават ) там праих ГТ-то( пунто ) и сега е над 200 коня но не съм го мерил на дино щото е 80- лева
сега изкарва един еклипс около 400 коня можеш да минеш на маясто да ти обясни
но в сайта всичко си пише какво ти трябва
Хвала тогава :) бързейте докато не се вдигнали цените, че като има много клиенти и добро качество и цената полита нагоре..
WhitePower
30-07-2007, 17:17
то цените са такива щото тепърва се разработва пазара при него
иначе като има много клиенти и цените ще са високи и качетвото пада
от познатите ни до сега фирми
Като искаш турбина, си вземи направо за тия пари едно пунто ГТ 135 кобили и дерзай. За мен тия неща с турбина на атмосферка са си за хора, които са супер навътре в тия неща и нямат къде да си набутат парите или частите са им без пари. От финансова гледна точка не виждам никакъв, ама никакъв смисъл. Откъм резултат, не ми е ясно защо искаш да дадеш тиа пари и да те бият обикновени двулитрови атмосферки, ама ти си знаеш :roll:
Виж двулитров Туин Спарк да го турбинираш по- ще те разбера, аматоя боксер няма да го докараш до повече от 150 коня посмъртно, без да го счупиш за никво време и всичко да изтече в канала...
RaggaJungle
01-08-2007, 02:55
Като искаш турбина, си вземи направо за тия пари едно пунто ГТ 135 кобили и дерзай. За мен тия неща с турбина на атмосферка са си за хора, които са супер навътре в тия неща и нямат къде да си набутат парите или частите са им без пари. От финансова гледна точка не виждам никакъв, ама никакъв смисъл. Откъм резултат, не ми е ясно защо искаш да дадеш тиа пари и да те бият обикновени двулитрови атмосферки, ама ти си знаеш :roll:
Виж двулитров Туин Спарк да го турбинираш по- ще те разбера, аматоя боксер няма да го докараш до повече от 150 коня посмъртно, без да го счупиш за никво време и всичко да изтече в канала...
аха ами първо се извинявам ако прозвуча грубо ама не твоя работа колега защо искам да си похарча парите за това, и не съм питал дали има смисъл. Така че ще съм благодарен ако не ме критикуваш, и какво искаш да кажеш че като си сложа чипа и боксера като стане 114 коня, с турбо няма да мога да надхвърля 150коня? И какви коли ще ме бият? Ако моята е 150коня и се дърпом с 180коня(примерно) много ясно че ще ме издърпат ама ако се забавлявам с коля която е до 150-160 коня мисля че може и аз да дърпам а? :?: :?: :wink:
принципно, по-добра идея е, ако искаш повече мощност, да продадеш твоята и просто да си вземеш такава с по-голям двигател. Примерно, за 146 най-големия е 2.0 туинспарк, ако пък държиш на боксера, можеш да вземеш 16 клапанов. Пък тогава, ако искаш още отгоре, можеш да се заемеш с повишаване на мощността.
Sergey_gigov
01-08-2007, 10:25
е тука си стана боксер мания - момчета -пича не иска да си сменя колицата - той просто иска да си я направи - прави сте обаче че по-големия двигател по-лесно се разработва и с по голям ефект , но след като иска нека го направи - дано най накрая да видиме и ние 1 боксер - турбо :P мечта
вуйче ти май като гледам не си много запознат с материята ми се струва. моя сега е 130, а с турбо ще прескоча на задна !
WhitePower
02-08-2007, 18:59
вуйче ти май като гледам не си много запознат с материята ми се струва. моя сега е 130, а с турбо ще прескоча на задна !
баце при тебе е къцо и тесно и за монтаж да турбина ще треба да викаме генеколог( не че е невазможно ама )
RaggaJungle
02-08-2007, 19:06
е тука си стана боксер мания - момчета -пича не иска да си сменя колицата - той просто иска да си я направи - прави сте обаче че по-големия двигател по-лесно се разработва и с по голям ефект , но след като иска нека го направи - дано най накрая да видиме и ние 1 боксер - турбо :P мечта
ее мерси клега ето от такава подкрепа имах нужда :D :D :D :D , не от критики :evil: ще го видите Боксера обещавам, рано или късно но ще го видите
vikoalfa
02-08-2007, 23:16
Батко ти си корифей не се изказвай неподготвен :bangin: моля те.
Не искам да се заяждам-1.7 8в бохер от 33 с лекота стига до 150кс без турбо,кво остава за 16в :twisted: С пари всичко става :D
Crusader
03-08-2007, 07:54
На колегата RaggaJungle колата е 8V и не мисля че ще стане толкова лесно както я мислите, работата е много по-сложна и скъпа от колкото си я представяте, аз не съм много на ясно, ма Ви питам къде ще наврете турбото, като изпускателния тракт на босера е отдолу а всукаталния отгоре, тва ще иска невероятни преработки по ДВГ отсека и по самият ДВГ, и друго: колко според Вас ще струват кованите бутала и подсилените биели на този турбо ДВГ, ако от къде ще намерите подходящи гарнитури за да свалите налягането в горивните камери, а ще изържи ли коляновият вал и скоростната кутия, полуоските и каретата на мощността на един турбо ДВГ /да кажем 150 кончета/ щото не ми се вярва да изстискате повече от 1.6 боксер. И не на последно място колко ще Ви струва труда на майстора дето ще направи операцията /щото не ми казвайте че някой лаик ще се хване да го свърши "за мерси"/ ....има още безброй "колко" и "ако" като например от кеде ще намерите програма за ЕКУ-то което ще управлява ДВГ-то...
....и не на последно място тва по най-скромни изчисления ще струва 8-10 К, ми тя там някъде струва една 155 Q-4 на която всичко и е точно че и е 200 коня почти.
Не го гледайте бат Бобо, имайте в предвид че голяма част от работата той е свършил сам /тоест не плащал на майстор/ както и факта че за част от нещата се е учил в движение /а грешките при такова обучение струват скъпо/...ей точно за тва винаги съм казвал че му "свалям шапка" за упоритостта и майсторлъка /макар да не го познавам лично/ аи факта че човека е турбинирал ДВГ с потенциал, докъто не мисля че 1.6 V8 къде 100 кончета е перспективен :!:
Колега RaggaJungle по-добре се ориентирай към чип+генерация+филтър, както и качествени консумативи по колата ->до някъде ще те задоволи, а и ще имаш добре подържана кола!
Успех!
Mind_Control
03-08-2007, 10:21
На колегата RaggaJungle колата е 8V и не мисля че ще стане толкова лесно както я мислите, работата е много по-сложна и скъпа от колкото си я представяте, аз не съм много на ясно, ма Ви питам къде ще наврете турбото, като изпускателния тракт на босера е отдолу а всукаталния отгоре, тва ще иска невероятни преработки по ДВГ отсека и по самият ДВГ, и друго: колко според Вас ще струват кованите бутала и подсилените биели на този турбо ДВГ, ако от къде ще намерите подходящи гарнитури за да свалите налягането в горивните камери, а ще изържи ли коляновият вал и скоростната кутия, полуоските и каретата на мощността на един турбо ДВГ /да кажем 150 кончета/ щото не ми се вярва да изстискате повече от 1.6 боксер. И не на последно място колко ще Ви струва труда на майстора дето ще направи операцията /щото не ми казвайте че някой лаик ще се хване да го свърши "за мерси"/ ....има още безброй "колко" и "ако" като например от кеде ще намерите програма за ЕКУ-то което ще управлява ДВГ-то...
....и не на последно място тва по най-скромни изчисления ще струва 8-10 К, ми тя там някъде струва една 155 Q-4 на която всичко и е точно че и е 200 коня почти.
Не го гледайте бат Бобо, имайте в предвид че голяма част от работата той е свършил сам /тоест не плащал на майстор/ както и факта че за част от нещата се е учил в движение /а грешките при такова обучение струват скъпо/...ей точно за тва винаги съм казвал че му "свалям шапка" за упоритостта и майсторлъка /макар да не го познавам лично/ аи факта че човека е турбинирал ДВГ с потенциал, докъто не мисля че 1.6 V8 къде 100 кончета е перспективен :!:
Колега RaggaJungle по-добре се ориентирай към чип+генерация+филтър, както и качествени консумативи по колата ->до някъде ще те задоволи, а и ще имаш добре подържана кола!
Успех!
що си мислиш, че двигателя няма потенциял? Според мен и 300 коня може да стане, въпросът е, че няма да издържи 200 000 км а 20 000 примерно.. А за парите за човека тия 10 000 може да са джобни пари- нищо не се знае. Защо трябва да го убеждавате да не си слага турбо не ми е ясно. Все едно да те убеждавам, че от алфа няма смисъл, по- добре си карай жигула за 1000 лв. и дай още 500 лв. и ще имаш добре поддържана жигула :lol:
Crusader
03-08-2007, 10:55
Ми то за тия пари има готова турбинирана Алфа, като са му "джобни" евентуално мисля че ще е по удачно да си вземе Q4 /193 коня сток мисля, с чип май тига до 240/
A 300 коня на тоя ДВГ са мечти, може да не ти се вярва ма доста преди 200 кончета в буталата ще има дупки /аможе би и в блока/ или ще има откъртена шийка на коляновия вал, или евентуално някоя биела излязла през блока /да си види "майстора"/ :!:
Ма ако Ви се дават пари - дерзайте, винаги съм подкрепял ентусиастите /когато се хващат с поне теоретично възможни неща/ :!:
Mind_Control
03-08-2007, 11:02
Ми то за тия пари има готова турбинирана Алфа, като са му "джобни" евентуално мисля че ще е по удачно да си вземе Q4 /193 коня сток мисля, с чип май тига до 240/
A 300 коня на тоя ДВГ са мечти, може да не ти се вярва ма доста преди 200 кончета в буталата ще има дупки /аможе би и в блока/ или ще има откъртена шийка на коляновия вал, или евентуално някоя биела излязла през блока /да си види "майстора"/ :!:
Ма ако Ви се дават пари - дерзайте, винаги съм подкрепял ентусиастите /когато се хващат с поне теоретично възможни неща/ :!:
Е да ама никой друг няма да има турбиниран боксер на 145-ца в България :) ще е единствен и неповторим :D
RaggaJungle
03-08-2007, 13:41
Е да ама никой друг няма да има турбиниран боксер на 145-ца в България :) ще е единствен и неповторим :D
вижте момчета, аз вече съм в контакт с хората които ще го направят. За чипа ми трябват 490 лв и колата ще стане 114 коня, а за турбото ми трябват 1800 лева с труда. Питах дали въобще е възможно да се сложи турбо на този двигател и ми казаха че е везможно но ще отнеме малко повече време. А относно парите, аз 10 000 не съм виждал даже на куп никога. Изкарвам си парите честно и с труд, и не съм богатаж. Просто реших да си събирам за да си осъществя мечтата. Това е всичко. Колеги, коли има ХИЛЯДИ и то от берзи по бързи, с много много коне, при мен не става въпрос за това, ппри мен нещата са такива че просто искам тази ми кола да си направя така. На 1-во място за мен и после имено защото ще съм иноватор, както колегата каза по горе, кой в БГ е тунинговал боксер 1.6 ????
Хайде мир на всички :D :D :D :D :D :D :D
Crusader
03-08-2007, 14:34
Колега, ще ти дам един приятелски съвет:
Тези 1800 няма да стигнат за турбинирането на колата ти, и в никой случай няма да стигнат за качествено турбиниране, като се има в предвид че само турбото е около 800-1200, а като знам цените на кованите бутала...
Ако на мен не вярваш обади се на Бобо /има телефона му в темата за диагностика/, некато тай да ти каже може ли за толкова пари работата да е качествена, има и други колеги работили по турбо проекти на Алфи /75 Turbo Delta и Jiv/ Пиши им ЛС-та нека и те ти разкажат, но не си хвърляй честно изкараните пари на вятъра!
От друга страна, знам за какъв "гъдел" става въпрос, но пак помисли добре, не искам да те отказвам а напротив искам да добиеш по-ясна представа в какво премеждие се вкарваш!
Успех!
А, и как ще дадеш 490 лв за чип :shock: по-евтини са, спести си парите.
RaggaJungle
03-08-2007, 19:37
пиши каде да си намеря по евтини?
пиши каде да си намеря по евтини?
При въпросния БОБО струва 250лв!!!
И ако се захванеш евала...Но готви доста повече пари...МИНИМАЛНИТЕ пари с които може да се отървеш са поне 3-4хил лв...
Ако разполагаш с пари даване ДАВАЙ ...Но ако тези цифри не ти допадат и както каза не си богатаж...ТО ПИТАЙ ПАТИЛО...И търси МНОГООО ИНФО, а не само от 1 човек :wink:
Обаждай се на Бобо 0888 232 484
Да ти обясни за чипове, турбини и т.н..
НО не се ХВЪРЛЯЙ през глава ако си нямаш представа за какво става въпрос, защото ПИШМАН майстори и хора които искат да ти вземат парите- МНОГО... Бъди сигурен, че после ще има..."Ама то така стана сега трябва такава част...това също трябва да се смени...е тука не се напасна...незнам защо не надува..."и куп неща които ще те ИЗЦЕДЯТ и изядат паричките...
Както казах почвай да четеш и говориш с хора с ОПИТ :wink:
WhitePower
06-08-2007, 11:38
Колега, ще ти дам един приятелски съвет:
Тези 1800 няма да стигнат за турбинирането на колата ти, и в никой случай няма да стигнат за качествено турбиниране, като се има в предвид че само турбото е около 800-1200, а като знам цените на кованите бутала...
Ако на мен не вярваш обади се на Бобо /има телефона му в темата за диагностика/, некато тай да ти каже може ли за толкова пари работата да е качествена, има и други колеги работили по турбо проекти на Алфи /75 Turbo Delta и Jiv/ Пиши им ЛС-та нека и те ти разкажат, но не си хвърляй честно изкараните пари на вятъра!
От друга страна, знам за какъв "гъдел" става въпрос, но пак помисли добре, не искам да те отказвам а напротив искам да добиеш по-ясна представа в какво премеждие се вкарваш!
Успех!
пополека с цените и изказванията за качеството
говорим за коне тука и за пари
1. отвори саита на лудата крава и виш цените
а и Чип вече не е нужен след като имаш пигибек - значи 500 лева за чип не са нужни
когато слагаш турбина се слага собсвена стендалоун система и от там си менажираш нещата
- ковани бутала за 1 фаза не ти трябват - дори не е необходимо да отваряш мотора
само едно масленно радиаторче , турбина , пътища,кулер, генерация....и дреболии и едто ти 50 коня
и за накрая Що толкова се плашите от турбо като чуете - елементарно е всичко - проблема е зависи колко коне искаш да качиш
Crusader
06-08-2007, 11:58
...само едно масленно радиаторче , турбина , пътища,кулер, генерация....и
...и резултата ще е ако не отрицателен то най-малкото минимален :!:
Обаче тук във форума чух един много хубав лаф "Всеки има глава на раменете си и може да си я счупи както намери за добре :!: "
WhitePower
06-08-2007, 17:47
Обаче тук във форума чух един много хубав лаф "Всеки има глава на раменете си и може да си я счупи както намери за добре :!: "
ее са кво значи минимален 30-40 коня или ти очакваш 100-200
ее са кво значи минимален 30-40 коня или ти очакваш 100-200
па ако се сетите и двамата че може да се говори единствено в проценти повишение на мощността а не в коне :wink: :P
WhitePower
06-08-2007, 18:11
по нагоре съм споменал за 1 фаза - сток мотор без да е разреждан се слагат гореописаните неща и дреболиите към тях- всичко в пари около 2500-3000
ако искаш вече минаваш на турбо бутала ( кованите бутала=скъпо), разреждаш мотора ( и други съкмистики ) и т.н.т за повече коне
При налягане 0.4 бара и обем на двигателя см3
Очаквана мощност минимум117hp - максимум156hp
Crusader
06-08-2007, 18:15
Ми ето го и в проценти - 0%, ако въобще тръгне колата!
А без отваряне на мотора - няма да стане, как ще бъде свалена степента на сгъстяване, какви инжектори ще се ползват /че само те са към 600 по най-оптимистично цени/и...безброй още дреболийки /мързи ме да ги изпиша/ и къде по дяволите ще наврете тва турбо на боксер - ей тва най не ми е ясно :?:
WhitePower
06-08-2007, 18:17
http://madcowtuning.bg/turbo/faq/
Прочети и ако искаш после да коментираме
става ли ?
може и на ЛС може и в темата за да не праиме спам
лудата крава толко научнопопулярно е писал в сайта си че направо има и глупости вътре ама тва е друга тема :wink:
лудата крава толко научнопопулярно е писал в сайта си че направо има и глупости вътре ама тва е друга тема :wink:
Наистина много странни обяснения относно максималното натоварване на двигателя и предавателната кутия. :shock:
Има два варианта, тези или са в неведение или умишлено спестяват някой истини.
...След редица изследвания се е стигнало до следните изводи:
Такива може и да минават в махлата пред някой голфаджия. Явно много години тежки изследвания са необходими да разбереш, че във всеки учебник по Теория на Машините и Механизмите или по ДВГ пише(математически изведено), че максималните ускорения в механизма са именно в точките на мъртвите положения. Друг е въпроса, че това изобщо не означава че именно това е максималното натоварване на двигателя.
Какво да се прави рекламна политика, някои неща е по-добре да не се знаят от потенциалния потребител. :twisted:
WhitePower
07-08-2007, 13:36
Истината е една всеки напън на мотора за повече коне скъсява живота на всички елементи в него и около него
RaggaJungle
07-08-2007, 14:11
колеги тъй като аз отворих тази тема, взимам последно мнение в нея защото смятам че се изчерпа, изчетох всички работи които написахте и искам да ви кажа че въобще нито едно от тези неща не ме интересува :!: :!: :!: :!: решил съм да си правя Боксера и нищо не може да ме разубеди, а като пускате критики се надъхвам още повече :D :D нали знаете колкото по невъзможна е целта толкова повече я искаш,а моята цел не е невъзможна. Не искам да се пускам на гонки или нещо такова, искам просто повече коне и мощ за боксера ми :wink: лично за мен. Така че, първа стъпка- пари, и за чип при Бобо(тук във форума ми казаха че той е човека който ще ми го направи както трябва) :D :D :D :D :D :D
WhitePower
07-08-2007, 16:10
Пожелавам ти успех