View Full Version : лампички на таблото 155
някой може ли да ми каже как се сменят лампичките на таблото на 155
WhitePower
30-07-2007, 17:13
развиваш 2 та болта на таблото
махаш кабелите
и си готов
лампичките се махат с вартене обратна на чесовниковата
ааа...да, и аз щях да питам от доста време - а тези по барчето как се сменят? има ли някаква философия, че не ми свети часовникът и пепелникът?
ALFA CORSE
30-07-2007, 17:30
ааа...да, и аз щях да питам от доста време - а тези по барчето как се сменят? има ли някаква философия, че не ми свети часовникът и пепелникът?
Няма философия - махаш пепелника, има три винтчета за чек панела, махаш го и го разглобяваш :)
ENERGOTEAM
30-07-2007, 20:14
малко питане. след като снемеш приборите от таблото, може ли да се сменят лампичките без да се развива и снема самата платка, щото гайките и болчетата много, пък и куплунга който е вътре как се включва след това /не ми се говори/ :roll:
Въобще не се налага да се разглабя платката от корпуса - крушките са с пластмасови "врътки", които можеш да свалиш дори без да разкачаш кабелите, ако си по-внимателен и мързелив (както направих аз). Както каза WhitePower, завърташ на около 90 градуса наляво и излизат. При мен имаше някои доста запекли, та ги врътнах леко с клещите.
Ivo Mitkowsky
25-08-2007, 18:07
Мойта питакна е дали има такава опция да сложа сини лампички защото имам ппрблем с очите към зеленкавото а синьото ми ги успокоява,да ми кайете дали е възможно на всякъде да се сменят със сини.Поздрави колеги
Крушките по принцип са си бели, оцветяването идва от някой филтър вътре из пластмасите на таблото. Само с крушки синьо няма да докараш май...
Ivo Mitkowsky
29-08-2007, 11:31
може ли малко по голямо утичнение смисъл такъв че наистина ме дразни тази светлина,какво трябва да направя и колко парички да наглася за тованещенце
ENERGOTEAM
29-08-2007, 20:28
Филтър няма. Просто самото арматурно табло е филтър. Нямам идея изобщо дали ще се намери с други цветове.
боядисай лампичките с червен лак за нокти и ще получиш лилава светлина на кафяви ивици