PDA

View Full Version : Чистачки

tjman
31-07-2007, 08:55
Купувате ли си нови чистачки или само перца?

alcatrazy
31-07-2007, 10:43
ми да ти кажа аз си купувам от метро цели чистачки по 4лв коплекта и им зимам само перата и съм супер доволен сменям ги на 3 месеца

botsos
31-07-2007, 10:57
Аз пък си купих цели чистачки Шампион (графитени) и съм много доволен. Единственото, което не ме кефи е, че ако не ти е мокро стъклото го дерат.

П.С. Ако трябва да съм честен, не ме изкефи и цената - 85 кинта. :?

tjman
31-07-2007, 16:25
Хайде да споделя по темата:

Разпитах насам натам как са цените на перцата и резултата се сведе до два избора

Бош и Шампион

Бушменските перца са два вида едните са 40 лева другите 44 лева.

Шампион са 16 лева комплекта. Задната чистачка струва 25 лева - тя е едно цяло - чистачка и рамо, обаче реших, че няма да си купувам цяло рамо, а ще си сменя само перцето:)

Резулатат - взех си шампион от T&H - 16 лева комплекта - чистят страхонто и също така металните водачи на двете чистачки са различи за лявата и дясната. Съмнявам се че ако си купи човек обикновени перца водача ще има различен профил.

Също така съм с лятна течност за чистачки, което може би също спомага за по-доброто чистене :)

Devoted
31-07-2007, 17:07
:? казаха ми,че силиконовите перца са най-добри .. Сваляш старите .. в магазина налагаш, режаш слагаш ги и забравяш за всички други пера...А хубавото при тях било, че го няма това "свирене" на чистачките което дразни :lol: Не съм вземал .. та ако има някой с такива нека каже дали е вярно! :roll:

tjman
01-08-2007, 10:16
:? казаха ми,че силиконовите перца са най-добри .. Сваляш старите .. в магазина налагаш, режаш слагаш ги и забравяш за всички други пера...А хубавото при тях било, че го няма това "свирене" на чистачките което дразни :lol: Не съм вземал .. та ако има някой с такива нека каже дали е вярно! :roll:
Ами аз преди бях със силиконови и ги изхвърлих - много скрибуцаха ако няма достатъчно вода ... според мен стават прекалено меки и не вършат работа :)
E друг е въпроса, че са fashion :)

evgeni_sport
01-08-2007, 22:38
Карам вече 4 месеца със силиконови пера и съм много доволен.Слагайте и карайте, сами ще видите ефекта.

stelt
02-08-2007, 00:41
Аз си купих само перца на ШАМПИОН. Повече от две години ми вършат добра работа, вече са за смяна и мисля да си взема същите.

JAMAL
03-08-2007, 11:27
Сигурно колеги перца е добър и по-евтин вариант, но при мен самото рамо тръгна да се разпада, нитовете с които е хванато изпуснаха. Ако може да ме насочите към магазин и ориентировъчна цена. :(

kanzlera
06-08-2007, 16:04
И аз да се включа с едно въпросче, от скоро имам алфичката и не мога да разбера въобще как да си славя чистачката за да си сменя перата ???

kanzlera
09-08-2007, 15:09
айде бе алфисти, не сте си вадили чистачките на алфичките :D

skino
09-08-2007, 15:18
Чистачката е от 2 основни чати дето се свалят :
1. рамото - развива се един болт в основата и със сила се вади
2. Перото на чистачката - тук трябва много да се внимава да не счупиш едни пластмасови зъбчета, които държат перото(за железни лайснички или за платмасов корпус(зависи от перото)), а иначе в долния край на перото последния зъб влиза в улей(те всички са в улей ама карай, като го видиш ще ме разбереш) и не позволява перото да се извади само. Е точно от там започваш да вадиш перото, но много внимателно, гледай да не се кривят зъбчетата.

MBlaST
09-08-2007, 18:59
Според мен най-добре, за тези, които не им се сменят целите чистачки, да си купуват от тези силиконовите перца с пластмасовата основа. Чистят добре, изкарват достатъчно дълго време, струват 2-3 лева (оригиналните са 20+ лв.) и пластмасовата основа не може да ти надере прозореца, както става, ако изскочат металните лентови опорки при нормалните пера....

ПС: JAMAL преди време бях чел във форума, че двете рамена нови от магазин са от порядъка на 130 лева :roll:

kanzlera
09-08-2007, 19:45
благодаря, аз мислех че като на другите коли се вадят само чистакчите, а рамената си остават на местата :D , ЧОВЕК СЕ УЧИ ДОКАТО Е ЖИВ

MBlaST
09-08-2007, 23:12
Е ти сам го каза.... "другите коли" :lol:

kanzlera
10-08-2007, 14:22
колега (MBlaST ) те питам нещо, тая твоята алфачки, как си оборотите на празен ход, защото моята много тресе и неработи неспокойно и докато е студена прекъсва една такава не работи спойна :? :? :?

JAMAL
10-08-2007, 16:50
Олеле, стресна ме с тая цена, ако наистина е така се замислям за варианта "побългаряване", да ме извиняват колегите италианци, но да бяха измислили по-практичен вариант. А те възможно най неудобния. Мерси за инфото.

nixanbal
20-09-2007, 16:20
Здравейте на всички!
Темата е малко старичка, но при търсене попаднах на нея, а имам проблем.
Счупиха ми чистачката (заедно с рамото) и сега си търся ново. Можете ли да ме насочите откъде да купя такова - марки ала бала има ли? Предпочитам да е качествено и ако се намира същото, като оригиналото, ще е още по-добре. За цените също нямам никаква информация?
Моля ви за помощ и насока!
Благодаря ви

lan
20-09-2007, 16:37
ами аз точно днес говорих с Александър Ауто за 155-ца, та те имат и само перцата Шампион и рамената с чистачките. така че ако искаш пробвай там.
успех,

tjman
20-09-2007, 17:45
При италианеца има рамена - там е истината :)

SFINKS
21-09-2007, 10:39
перфектни графитени пера струват 6 лв двете ........

MBlaST
21-09-2007, 12:50
Sorry на колегите kanzlera и JAMAL , че не съм им отговорил,но нещо съм я изтървал тази тема.. :roll:
kanzlera - определено не е наред - аз като врътна пали и веднага залепя оборотомера плътно над 1000-та оборота и си мирува там докато леко загрее и падне на 850-900об. Ама по твоя проблем има изписано много по форума и дано си се оправил вече :wink:

Jamal - бе не е чак толкова лошо :) все пак тези перца ,за които говоря са 2-3 лева ,смяната е елементарна и са много добри... Аз преди да прогледна купувах цели чистачки и им вадих перата, но най ме дразнеше ,че чат-пат излизат металните лентички и могат да ти надерат, докато с тези с пластмасовата онова всичко е точно и като си щракнат на мястото няма мръдване.....

wasp
21-09-2007, 13:06
Кви перца, кви 5 лева. Истината е следната (мерси на Румен) :

отиваш в Метро, купуваш чистачки Валео за 17-18 лв двете, разглобяваш ги - вземаш им само перцата, сменяш и не мърда 2-3 години. Аз съм от 1 с тях и досега не са мръднали въобще. От познати знам, че издържат над 2 години.

cvetelin
21-09-2007, 13:30
Аз си купих само перца на ШАМПИОН. Повече от две години ми вършат добра работа, вече са за смяна и мисля да си взема същите.

е да де ... ма та изпреварих и ги купух преди теб :)
ся ша чакаш следващия кораб от китай:)

и аз съм доволен от тея пера шампион :)