View Full Version : Колко дизел
Колеги, ще ходя до морето, според вас колко литра дизел ще ми трябва?
Това ми се вижда малко тъпо.
Ами зависи от къде до къде, само за отиване или само за връщане.
Второ - КАКВА В КОЛАТА - все пак има разлика между 1,9 и 2,4
ТРЕТО кръщавайте темите смислено - Добре решил си дапиташ колко гори колата - ами напиши например" Разход на 156 JTD извънградско"
А пък ощр преди това може да пуснеш търсачката и да забележиш в същия раздел тема за разхода на 156 и дизел и бензин.
Въобще оглеждате ли се малко преди да пуснете тема :?: :idea: :idea: :!: :!: :idea: :idea:
според мен едно 430 кила сипи да си имаш резерва.
trustworthy
31-07-2007, 09:30
Кажи също и към кое море си се запътил! До Каспийско море примерно няма да те оправи един резервоар
Абе тва на човека му е само 8 пост. По мое мнение обикновенно на около 100-ния се научават.
ТРЕТО кръщавайте темите смислено - Добре решил си дапиташ колко гори колата - ами напиши например" Разход на 156 JTD извънградско"
А пък ощр преди това може да пуснеш търсачката и да забележиш в същия раздел тема за разхода на 156 и дизел и бензин.
Въобще оглеждате ли се малко преди да пуснете тема :?: :idea: :idea: :!: :!: :idea: :idea:
Ако прочетеш внимателно ще видиш, че става въпрос сама за отиване и то от София, да за колата си прав не съм написъл 1,9 JTD.
ЕСТЕСТВЕНО,ЧЕ СЕ ОГЛЕДАХ ПРЕДИ ДА ПУСНА ТЕМАТА, НО НЕ НАМЕРИХ ТОВА КОЕТО МИ ТРЯБВАШЕ!!!
споко колега нии само се заяждаме :)
Кажи също и към кое море си се запътил! До Каспийско море примерно няма да те оправи един резервоар
Ти география учил ли си или трябва да ти спомена, че България има само едно море и то на около 450км.
Явно трябва да обяснявам като на малко дете-така исках да разбера /но маи няма/ горе долу колко литра ще ми трябват до морето а пък вече ще реша на кои курорт да остана.
ааа да си додем на думата ..
450 км * ~6 кила = 27 кила тотал.
сипи 30. И не карай с 190 от земат книжки а и арчи да си е.. ма..та.
ма на евросъюза моретата са много и никой не те спира и на средиземното да ходиш
виж на картата колко км има до твоето море
виж по книжка колко харчиш средно - щото сигурно ще имаш и градско и магистрала, пък и алфите обичат настъпан педал
сложи 50л отгоре ако ти е прецакано нещо по колата :twisted: и ще разбереш колко ти трябва
Ако прочетеш внимателно ще видиш, че става въпрос сама за отиване и то от София, да за колата си прав не съм написъл 1,9 JTD.
ЕСТЕСТВЕНО,ЧЕ СЕ ОГЛЕДАХ ПРЕДИ ДА ПУСНА ТЕМАТА, НО НЕ НАМЕРИХ ТОВА КОЕТО МИ ТРЯБВАШЕ!!!
Добре де от София- ама до къде да отидем. Да отидем и да се върнем ли :?: Не е удачно да ми крещиш (писането с големи букви) при условие , че не си посочил дори двигателя на колата.
Все пак ако забелязваш доста хора са видяли темата , има и такива с 1,9 ЖТД - замисли се къде е причината да не ти отговорят :idea:
Не го приемай като заяждане - а просто като съвет. за да получаваш отговори все пак :wink:
отделно ако ти е умрел тараторника, дебиломера и ред други често умрели уреди и тънки техники мое да отмааш сал до пловдив с тея кила - така че не се сърди, че нема точен и ясен отговор.
Абе тва на човека му е само 8 пост. По мое мнение обикновенно на около 100-ния се научават.
Ти сигурно се имаш за голяма работа щом правиш такива коментари
trustworthy
31-07-2007, 09:54
Ти география учил ли си или трябва да ти спомена, че България има само едно море и то на около 450км.
Явно трябва да обяснявам като на малко дете-така исках да разбера /но маи няма/ горе долу колко литра ще ми трябват до морето а пък вече ще реша на кои курорт да остана.
Учил съм, но явно е различна, щото на мен ми е на 400 м морето в момента и по принцип
Ако трябва да сме сериозни, просто темата ти и поста не бяха правилно формулирани. Владу ти каза в общи линии това, което те интересува. Иначе нищо лично ;) Пийс!
тука сички се имат за голяма раута - ти ще се имаш след 100 поста - гледам бързо ги трупкаш.
посерковци :lol: :lol: :lol:
Ти сигурно се имаш за голяма работа щом правиш такива коментари
Определено Неуважавам хората, които не знаят как да общуват във форумите!
Има мн писно по темата за топиците, правописа, чата и пр.
РОДИЛ СЕ НУЧЕН!!! :bravo:
.
А ти нали си инжинер по тая логика - видял си характеристиките на колата , знаеш километрите, значи сметни и разхода - нали все пак си инженер.
Видя ли че првия ми пост в темата не е ей така за нищо - ако беше направил това което казвам досега щеше да имаш поне 5 отговора от хора с 1,9 ЖТД.
ей аман от отворковци бе :idea:
РОДИЛ СЕ НУЧЕН!!! :bravo:
И неучен ще си остане защото не чете!
нали - и аз тва им викам. гадуве само се заяждат.
.
А ти нали си инжинер по тая логика - видял си характеристиките на колата , знаеш километрите, значи сметни и разхода - нали все пак си инженер.
Видя ли че првия ми пост в темата не е ей така за нищо - ако беше направил това което казвам досега щеше да имаш поне 5 отговора от хора с 1,9 ЖТД.
По каталога съм видял, но това е за кола в ново състояние.Според мен те се различават с все повече и повече с нарастване на годините и километрите. Знам, че никои неможе да ми даде точен разход на моита кола,но все пак нещо приблизително колкото повече хора пишат за техните коли толкова по точно ще преценя
мани бе
прустаци ...
:wink: :lol:
ма така е то - бой по манерката трябва :wink: :lol:
http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=9577
Има 11 страници писано по темата. Няколко поста по-долу
[quote="търтей":2fvilq0y]ей аман от отворковци бе :idea:
мани бе
прустаци ...
ма така е то - бой по манерката трябва :wink: :lol:[/quote:2fvilq0y]
и продължават бе ... докат някой затрие и заключи таа тема на човека ше му се дигне още разхода ...
[quote="търтей":2xsjxtdp]ей аман от отворковци бе :idea:
мани бе
прустаци ...
ма така е то - бой по манерката трябва :wink: :lol:
и продължават бе ... докат някой затрие и заключи таа тема на човека ше му се дигне още разхода ...[/quote:2xsjxtdp]
ее то не мое сички като тебе да возат убави мацки и да чадат като икарус :wink: :P
http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=9577
Има 11 страници писано по темата. Няколко поста по-долу
Мерси за линка но тази тема съм я гледал това "Мисля че около 8-9 ,ама на мен ми е палав десния крак" това е 2,4 JTD и човека казва, че му е палав десниякрак
мен и среднио ми палаф ма не стига до педалите баце.
мойта арчи 5.5-6.5 извън града - зависи от скорост, климатик.
8-11.5 в града зависи от режимите на десния крак.
ебе колега ти нали не очакваш някой да познае точно колко ще ти харчи колата?
аз мога да се пробвам ама пусто днес си забравих тарото в къщи
ее то не мое сички като тебе да возат убави мацки и да чадат като икарус :wink: :P
икарусите баце са на екогорива и не чадът колко мойта.
мен и среднио ми палаф ма не стига до педалите баце.
мойта арчи 5.5-6.5 извън града - зависи от скорост, климатик.
8-11.5 в града зависи от режимите на десния крак.
Това е друго. Мерси все пак.
Според мен е по-добре да се общува нормално с нормални хора а не - те си знаят
:D
Значи чети внимателно и мисли
я пробвай пак :idea:
[quote="търтей":2i4tq60z]ебе колега ти нали не очакваш някой да познае точно колко ще ти харчи колата?
Значи чети внимателно и мисли
я пробвай пак :idea:[/quote:2i4tq60z]
Това написах преди няколко поста:
По каталога съм видял, но това е за кола в ново състояние.Според мен те се различават с все повече и повече с нарастване на годините и километрите. Знам, че никои неможе да ми даде точен разход на моита кола,но все пак нещо приблизително колкото повече хора пишат за техните коли толкова по точно ще преценя
Надявам се колегата вече е разбрал, колко е важно да кръщава темите ясно и разбираемо и да задава коректно въпросите за да получи отговори.
Ясно е че колата като нова има едн разход , като стара друг. Ясно е още че е индивидуално за колата и според натовареността и това колко ти е тежък крака. Правило ми е впечетление обаче че чисто нова кола (дизел) харчи повече като нова и разхода става по-малък като стане на 80-100 хил км. Това не съм съвсем сигурен на какво се дължи , ама показва , че е експлоатирана правилно.
Иначе за 1,9 при нормално каране 5,5 - 6.5 л/100
С Петко с 147 -цата 1,9 ЖТД 8 клапана - сме правили и раход до морето(Сл, бряг) 7-8 литра (еярно че се движехме по-бързо от на Михалис поршето 911 кабрио) ама той все пак го разработваше щото му беше на 400 км като тръгвахме и не дигаше повече от 160 -170 км/ч а Петко понастъпваше доста повече :wink: На връщане не сме и го чакали :roll:
колко да се увеличи - половин литър
ако се е увеличил двойно - хвърляй колата в някоя морга и си вземи японска малолитражка
само дето темата с разходите дето е 11 страници и уж си я бил чел е точно за това :idea:
trustworthy
31-07-2007, 10:33
Хубава тема се заформи :roll: КОлега, без да съм тесен специалист, мога да ти прогнозирам разходът от около 6-7/100 макс и то ако караш бързо, което не ти препоръчвам. Даже и да не ти е наред колата нещо, пак там ше е някъде, иначе трябва и по-малко да е. Погледни в bgmaps.com, направи си маршрут и изчисли колко ше ти трябва.
Аз на дълъг път сипвам до горе и така тръгвам. Ако направиш това, то като стигнеш до морето и допълниш, ще си разбрал вече с голяма точност колко ще ти изгори за целия пробег ;) Не е сложно ;) Приятно прекарване на морето!
не мисля, че с годините се качва разхода ... се си мисля, че с повредите се качва. не мое да си в повече от 5-10%(което е в рамките на 300-800 милилитра) отгоре при изправна кола на 5-6 години.
моя градски разход се е качил от чипа и щото карам предимно студена - 2-3 км е от вкъщи до раута и щото я газя напук.
Покрай кандидат-студентската кампания два пъти водих сина по маршрут Бургас-Пловдив-София-Бургас. Скорост по магистралата 130-140, иначе мин. 100, включен климатик постоянно - разход 6,03л. нафта, това значи по 50л. нафта, на курс от OMV.
156 1.9жтд 2000г.
Това е моето мнение!
Според мен някои хора се мислят за "голяма работа" и от там се получават неразбирателства също и от прибързани коментари от които никой няма полза от тях освен да си изкарат негативната енергия. Смятам, че това място трябва да обединява хората следователно да си помагат кои с каквото може да се пускат теми да се обсъждат и човек сам да прецени коя информация му е нужна и коя не.От скоро съм във форума и не съм доволен от някои хора. Замислете се.
БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ!
trustworthy
31-07-2007, 10:44
не мисля, че с годините се качва разхода ... се си мисля, че с повредите се качва. не мое да си в повече от 5-10%(което е в рамките на 300-800 милилитра) отгоре при изправна кола на 5-6 години....
Именно :idea: При дизелите е така
Ми тук ще се намеся и аз.
Значи я се позамисли ти малко колко им е писнало на "старите кучета" да четат през ден теми с едно и също съдържание. И колко такива глупави поста ( я яиж как се разраства темата) Биха били спестени ако един новодошъл се позапознае първо с правилата, поразрови се из форума използва търсачката и така.
А и още нещо - теб тук никой не те познава, а всички който са писали тук се познават и то вече от години. Та я си представи следната ситуация: влез в някой бар пълен с афроамериканци и им кажи черни маймуни примерно.
За всяко място си има определен тип поведение което трябва да се спазва, и е нормално човек докато се научи да е малко по тих. А не да се конфронтира на бърза ръка с половината форум :)
Благодаря за разбирането :)
и не съм доволен от някои хора. Замислете се.
Искаш ли да пробваш да пуснеш по същия начин темата в БМВ форума или в на Хонда. Или в Ланча , може и Фиат.
Ще тия пратят в кошчето, а хората които ти отговаряха в тази тема не се мислят за голяма работа а се стремят все пак когато се пише в специализирани раздели ( а не в :Общи приказки") да има някаква прегледност , да е ясно и да може лесно да се намират темите.
Е тези хора (цялата общност която е тук от години - ти явно не си от нея или не искаш да си от нея )дето не си доволен от тях , които споделят информация и са създали форума могат да имат претенции все пак да има някакъв ред и смисленост.
Все едно да отидеш на гости и да кажеш , не съм доволен как сте обзавели. И аз не съм доволен - щото в последно време доста хора се регистрират , пишат се по 1200 мнения на ден, нямна подреденост , пускат се теми където падне и както падне и се опитвам да покажа как трябва да е за да е форума полезен , ама има и дървени философи появили се днес , щото нещо им трябва и взели да дават оценки , без да са допринесли с нищо за развитието на форума .
Тая тема ще я оставя и ще давам линк за нея на появяващите се потребители философи :idea: :!:
ТРЕТО кръщавайте темите смислено
:brickwall:
и не съм доволен от някои хора. Замислете се.
Искаш ли да пробваш да пуснеш по същия начин темата в БМВ форума или в на Хонда. Или в Ланча , може и Фиат.
Ще тия пратят в кошчето, а хората които ти отговаряха в тази тема не се мислят за голяма работа а се стремят все пак когато се пише в специализирани раздели ( а не в :Общи приказки") да има някаква прегледност , да е ясно и да може лесно да се намират темите.
Е тези хора (цялата общност която е тук от години - ти явно не си от нея или не искаш да си от нея )дето не си доволен от тях , които споделят информация и са създали форума могат да имат претенции все пак да има някакъв ред и смисленост.
Все едно да отидеш на гости и да кажеш , не съм доволен как сте обзавели. И аз не съм доволен - щото в последно време доста хора се регистрират , пишат се по 1200 мнения на ден, нямна подреденост , пускат се теми където падне и както падне и се опитвам да покажа как трябва да е за да е форума полезен , ама има и дървени философи появили се днес , щото нещо им трябва и взели да дават оценки , без да са допринесли с нищо за развитието на форума .
Тая тема ще я оставя и ще давам линк за нея на появяващите се потребители философи :idea: :!:[
Явно ти си от голямата работа. Не си спомням да съм те карал да ми четеш мнението още по-малко да го коментираш, а значи ти си от хората:
"даи ми нещо пък аз ще видя"!
А линка го запази и го показвай на децата си
искам да съм мод ... за 5 мин .. на ден ...
Интересно защо всеки НОВ потребител се чуства велик даже леко мутрее при положение, че задава въпроси за помощ......не е логично.
[quote="DELHY.............[/quote]
От всичко до тук се вижда кой се прави на голяма работа. И това не съм аз - определено. Всеки интелигентен човек би разбрал , че се опитвам да помогна като обясня , какво, как и т.н.т
Явно няма смисъл понякога.
А като искаш да се правиш на велик и да си мутрееш - не мисля , че ще постигнеш нещо.
Голяма работа са всички хора отделящи от времето и средствата си да поддържат клуба и форума. (това са всички членове плащащи членски внос и други хора от тази общност) За да могат хора като теб да се появят , да не зачитат вложеното от тях, да не се вслушват в приятелски съвети и да се изакат на труда на другите.
Не знам какво щеше да ти стане ако просто беше казал "Нов съм не знаех, ще го имам впредвид"
:idea: :idea: :idea:
он танас приема оферти за корупция целодневно.
танасее да не мъ забравиш - на % съм.
Явно ти си от голямата работа. Не си спомням да съм те карал да ми четеш мнението още по-малко да го коментираш, а значи ти си от хората:
"даи ми нещо пък аз ще видя"!
А линка го запази и го показвай на децата си
Да си мислил, кой ще караш мненията ти да чете, когато си пускал темата. Ако си имал някой предвид, то лично съобщение щеше да свърши работа. Сега те четем всички.... и се чудим прост ли си или да ? Във форумите понякога се случва това с коментирането на мнения.... явно и ние не сме застраховани от такива случки ! Колкото до Василий - то ако той точно (или който и да е друг) чака нещо от теб, значи яко сме го закъсали !
Линка може и да не го запазим.. ако те профилактирам. Мисли над това !
tipo1960
31-07-2007, 17:24
ей аман от отворковци бе :idea:Дано да са само във форума,да не излизат по пътищата че тогава става страшно
Баси темата..... Колко мъка има по тоя свят, колко мъка......
На Владе до морето му излена 0 дизел ! Как го е направил... питайте го него, но фактите когато говорят и боговете млчат - 0 литра дизел :)
Alfamaniak
02-08-2007, 13:04
На Владе до морето му излена 0 дизел ! Как го е направил... питайте го него, но фактите когато говорят и боговете млчат - 0 литра дизел :)
Забравил е да плати на бензиностанцията :roll:
Не съм казал без пари, а без дизел..... Платил е той доволно :)
да не е имало авария и да го е дърпал или возил бензин :roll:
virusalfa
02-08-2007, 13:32
Не съм казал без пари, а без дизел..... Платил е той доволно :)Да не е събирал олио от фритюрнико цела година?
ЖТД-то на репатратора. 400 км. - 0 л. дизел. и много, много пари :(
е репаратора да не върви на бензин случайно :wink:
Вие все най-убавото си мислите. Жокер: на собствен ход е и не е имало никаква нужда от пътна помощ !
Ако е на собствен ход с неговата кола - или е на някакъв биодизел (олио) или на някаква крадната нафта.
А ако е с друга кола (бензинка) тогава работата е друга :wink:
Незнам :) Аз от дизели не разбирам... ние си караме бензина :)
Незнам :) Аз от дизели не разбирам... ние си караме бензина :)кво карате ?? :lol: :lol: :lol:
Незнам :) Аз от дизели не разбирам... ние си караме бензина :)кво карате ?? :lol: :lol: :lol:
карат те квото им дадат ;)
Не, квото ни остават да караме....
trustworthy
02-08-2007, 19:08
Насее, тоз съединител пуши повече от ауспуха на мойта, бе, кво се плюеш пушеците!!!...не става за дрифт тая кола, еййй :lol:
Насее, тоз съединител пуши повече от ауспуха на мойта, бе, кво се плюеш пушеците!!!...не става за дрифт тая кола, еййй :lol:
Незнам дали пуши, ама прасец можеш да направиш.
Много почна да ги разбираш ти прасетата :) Или се оправдаваме, че неможеш да караш истинската кола ?
Много почна да ги разбираш ти прасетата :) Или се оправдаваме, че неможеш да караш истинската кола ?
Май не съм единствена
trustworthy
02-08-2007, 19:41
Колата сме я паркирали на паркинга до хотела и няма да я пипаме. Не че не и разбираме, ама не не и знаем разхода, щото не можем да смятаме до толкова много :)
Абе и мойто дизелче нещо много харчи 4.5 до 5/100 на дълго...ужас...ще го уча вече на сгъстен въздух само :lol: