View Full Version : катализатор и данъчна служба
Ако колата e ДО 74 KW и има катализатор данъците падат на половина - въпроса ми е някой минавал ли е по тази процедура?
Какви документи се изискват?
В данъчно ми говорят, че ако била 1995 трябвало да им предоставя документ доказващ, че катализатора е ок.
От друга страна нали съм минал преглед - ако не е ок нямаше да ме пуснат.
Kostadin
01-08-2007, 11:49
Ако колата e ДО 74 KW и има катализатор данъците падат на половина - въпроса ми е някой минавал ли е по тази процедура?
Какви документи се изискват?
В данъчно ми говорят, че ако била 1995 трябвало да им предоставя документ доказващ, че катализатора е ок.
От друга страна нали съм минал преглед - ако не е ок нямаше да ме пуснат.
еми според колежката е вярно :wink:
тя има опел тигра 98г., 1.4 и ми се хвали че е платила данък 20лв.
аз съм минавал по тази процедура,да данъка се намалява с 50%,на мен документ не ми искаха,в декларацията която се попълва при зачисляване на колата в данъчното просто се отмята че има катализатор,пита служителката дали ми трябва документ за наличието му,тя ми каза "не"
на мен ми искаха около 160 лв. за данък,който аз естествено не платих но ... това реално ли е за такава кола?
на мен ми искаха около 160 лв. за данък,който аз естествено не платих но ... това реално ли е за такава кола?
Толкова е :)
Моята съвсем бях забравил, че е 76 kW така че дуфкам супата :)
125 уева :)
Толкова е :)
деееба мама им гладна деееба...... :evil:
Аз платих 26 лв и някакви стотинки. Преди това ми бяха объркали киловатите и ги бяха писали 76 а моите са 66. 2 години плащах към 125 лв. данък докато не се усетих :o След това подадох жалба в общината и ми върнаха надзетите към 200 лв. за 2 години. За да ползвам отстъпката от 50% им дадох ксеро копие на митническата декларация на колата където пише, че има катализатор.
Ето тук може да си проверите колко ви е данъка на колата:
http://nraapp01.nra.bg/calc_DD/calc_DD.jsp?calc=2
Данъкът върху превозните средства се заплаща с 50 на сто намаление за превозни средства с мощност на двигателя до 74 kW. вкл., снабдени с действащи катализаторни устройства.