View Full Version : Спирачки, твърд педал...
J_I_V_K_O
01-08-2007, 11:37
значи преблемът е следният, колата работи и пускам някакъв байр след натискане на педала на спирачката последователно няколко пъти педала се "надървя" при работеща кола,след което ми се налага да подам малко газ и педала пак омеква и си спира на 6... та някакви идеи от какво е ? за мен не е нормално :roll: :?:
сори за off-а ама тая дума "байр" от къде я измисли, обърна ми вътрешностите :dark2:
J_I_V_K_O
01-08-2007, 11:47
съжелявам за израза... но темата е друга :frown:
Няма да се косиш и при мене е така :)
J_I_V_K_O
01-08-2007, 15:40
спирачките или езика :lol:
J_I_V_K_O
01-08-2007, 15:43
а нормлноли е да са така, защото е малко гадничко като ти искочи някоя кола или квото и да е предизвикващо екстремно спиране да се напъваш като все едно караш жигула :(
а нормлноли е да са така, защото е малко гадничко като ти искочи някоя кола или квото и да е предизвикващо екстремно спиране да се напъваш като все едно караш жигула :(
При мен се втвърдява чак при третото натискане
J_I_V_K_O
01-08-2007, 15:58
е при четвърто пето ня къде но признаи че е наудобно :(
trustworthy
01-08-2007, 16:29
Колега, формулирай по-смислени заглавия, плс! ;)
Иначе разбира се, че не е нормално да спираш по този начин. Явно има проблем. Може да е помпата нещо :roll:
J_I_V_K_O
01-08-2007, 17:00
поправих се...
charmario
01-08-2007, 17:24
Колега, формулирай по-смислени заглавия, плс! ;)
Иначе разбира се, че не е нормално да спираш по този начин. Явно има проблем. Може да е помпата нещо :roll:
Наистина е по-добре да отидеш да ти я прегледат, щото със спирачките компромиси не трябва да има.
trustworthy
01-08-2007, 17:26
Моята лепи на предното стъкло, без значение на скорост, без скорост, с/без газ...всички автомобили с изправна спирачна система би трябвало да са така. Не е майтап работата!!!
е изпуска му сервото кво толко ся - помпене му е майката и обороти за да има подналягане
аре сички сте се научили да карате на турбоспиращи западни коли :P :wink:
демек ко спираш и със скоростите не трябва да имаш проблеми
trustworthy
01-08-2007, 18:23
...демек ко спираш и със скоростите не трябва да имаш проблеми
Е то това, дето му изпуска сервото не е настинка, че да мине след някой друг ден. Аз бих го оправил, пък не знам :roll:
J_I_V_K_O
01-08-2007, 18:24
да го оправя, като сменя сервото... или ? :roll:
има една джаджа в помпата дето нагнетява налягане за кьм сервото и вьтре има некво лост4е дето се прецаква 4есто може би трябва да ти го погледне специалист
BIzZkIt4o
05-08-2007, 15:00
Какви накладки да си взема че са ми за смяна и колко пари струват ?
146 1.6 боксер
Моята прави нещо подобно.
По принцип е доста мек педала, като се втвърдява на някакво си положение, но си има доста ход през който е мек. При спиране - спирачката си има добра модулация през мекия ход на педала и когато стигне до твърдо - пак си има модулация, ама по-малко и вече се стига до максимума спирачно усилие.
Когато напомпя педала на спирачката силно три-четири пъти спрял на светофар - той почва да се се втвърдява по-рано. След това като потегля - за кратко време педала си остава в това положение (втвърдяващ се рано), но ефекта е само, че нямам толкова много ход за модулация на спирачното усилие и с по-малко ход на педала стигам до голямо спирачно усилие. И накрая - това никога не съм го усещал в нормални условия на шофиране! Само, когато си правех експерименти от скука по светофарите :lol:
J_I_V_K_O
05-08-2007, 20:24
еми да прав си с по голямо усилие става спирането, което изобщо не го прави невизможно... и все пак проблем ли е или не ? :roll:
Напротив! Според мен не става по-голямо усилието при спиране, а просто ми се губи модулацията на спирачката, което е различно! И пак повтарям това на мен не ми се случва в ежедневието! Поне досега не е.
J_I_V_K_O
05-08-2007, 20:33
в ежедневието и на мне не ми се случва но при едно спускане с адски много обратни завои ми направо това впечатление... в началото се свиква с меката спирачка и изведнъж БААМ... педала става твърд и се появява лек забавен кадър на който е животът ти :lol:
мда и според мен е от това серво защото когато колата е загасена и понапомпаш спирачката се получава това нещо но като запалиш педала си става нормалин :idea: :roll:
J_I_V_K_O
05-08-2007, 23:52
в градски условия никакъв проблем... мек педал бързо спира направо са супер но при едно натискате на педала в поредица от 4-5 пъти се втвърдява, и то само ако колата се спуска и не се натиска гаста
ми може да си е нормално :roll: когато педала ти се втвърди усещташ ли колата че не спира както трябва?може да ти се струва само че спира по трудно защото педала е по твърд :?
trustworthy
06-08-2007, 09:36
Как да е нормално, бе!?! Има проблем :idea: Иска си ремонт сервото :idea:
Нормално ли щеше да е, ако воланът се втвърдява и омеква когато му скимне? Нали продължава да се върти :)
J_I_V_K_O
06-08-2007, 10:28
еми спира си да ам с усилие от моя страна... явно си е проблем тои и волана ще се върти ам трудно ако се пр**бе нещо ам ще се върти. Същата история и с педала :roll: