Log in

View Full Version : моторче за ПХ или?

chikago
02-08-2007, 01:04
колеги и при мен май взе да глъхне или почти няма тяга след рязко настъпване на педала на газта-дали е от моторчето за ПХ или от бензина,както някои колеги пишат.заредих от петрол и май от тогава се получи(пука ,трещи и придърпва)да не пълен с вода бензина който наливат а след като прехвърля на газ се оправя оправя всичко и излита.от какво може да е този проблем?ще се оправи ли с по качествен бензин или трява дизгностика и ремонт?

lan
02-08-2007, 08:59
като начало си смени бензиностанцията и забрави "Петрол"

pr_00f
02-08-2007, 09:41
Дамм и пробвай са си сипеш хубав и скъп бензин- просто така за проба. Да видиш дали има разлика и чак тогава търси проблеми.

Един приятел преди 2-3 години зареди на един свищовски петрол и успя да стигне до София, ама само до тук. После някви ремонти прави по двигателя, ама какво - що не знам. Вируса може и той да каже ако помни случката.

fazana
02-08-2007, 09:52
Май не е от бензина :lol: .работата е по дебела най вероятно е от дебитомера или по лекия вариянт да са потпушени разпрьсквачите :(.

ParisWind
02-08-2007, 15:53
Вероятно колегата е прав за дебитомера, но повярвай ми и бензина на Петрол не е читав- Аз преди години имах 33-к а с боксер мотор и само веднаж ми се случи да заредя на Петрол, а последиците бяха бял пушек от ауспуха като на варбург и липса и на грам тяга и сопечени сегменти.. от тогава момчето си знае OMV и Shell.

chikago
02-08-2007, 18:10
блг колеги.
май положението се влоши:(вече не иска и да пали н а бензин)дори и в движение да прехвърля на бензин си загасва:(а заредих днес от ОМВ и ре6их да пробвам като го смеся с качествен а въобще не иска да запали:(май работата стана дебела:(

ParisWind
02-08-2007, 22:37
Колега виждам че си от Пловдив - та защо не я закараш в автосервиз Формула? Момчетата наистина си разбират от работата - търси Дидо и ще останеш доволен определено знае какво прави този пич! най-малкото ще ти каже от къде ти идва проблема

chikago
04-08-2007, 10:23
blg.:)
май е било от помпата
юе я свалям днес и ще пиша за резултата

ENERGOTEAM
04-08-2007, 23:27
около 200 лв :?

ParisWind
05-08-2007, 16:22
около 200 лв :?
Колега има един склад за италиански авточасти в Плд който е на коматевско шосе - има постоянен внос на авточасти втора употреба така че може и по таничко да минеш, а междо другото 0898735920- това е телефона на колега който си продава неговата 1.8 ТС на части - може и да има тази помпа или какво ти трябва за ременота де!
Поздрави

chikago
17-08-2007, 00:30
днес оправих проблема т.е. Дидо от Формулата-запушен маркуч на бензиновата помпа.А някои майстори искаха 200лв. и да оставя колата за 2 ч.(била изгоряла помпата) :x а сега ремонта легна 35 лв.
Ако някой получи подобен проблем нека първо се убеди дали наистина му е изгоряла помпата или просто ще си го оберат в сервиза.

chikago
17-08-2007, 00:30
днес оправих проблема т.е. Дидо от Формулата-запушен маркуч на бензиновата помпа.А някои майстори искаха 200лв. и да оставя колата за 2 ч.(била изгоряла помпата) :x а сега ремонта легна 35 лв.
Ако някой получи подобен проблем нека първо се убеди дали наистина му е изгоряла помпата или просто ще си го оберат в сервиза.