View Full Version : Колко литра масло събира Алфа 146 98'
Колко литра масло събира Алфа 146 98' въпроса ми е такъв че в колата няма никаде книжката на колата и не мога да разбера :) поздрави
всички ТС бензинки събират 4.4л
Хм аз при последната смяна след изсмукване на маслото с помпа отгоре повече от 4.0 л не щя.. и си е перфектно в границите..
Хм аз при последната смяна след изсмукване на маслото с помпа отгоре повече от 4.0 л не щя.. и си е перфектно в границите..
е то има разлика от това дали сменяш маслото, или я пълниш наново, тая цифра 4.4 е за "празна" ... иначе остават към 200г. из системата и най вече в повдигачите
мотора е 1.8 ТС 16в та колко събура 4.4литра ли ?
По ясно от това трудно може да се каже!
По ясно от това трудно може да се каже!
а ич не сте лоши :) поздрави и мерси за мнението
Crusader
02-08-2007, 11:29
Налей точно 4 си ще си ОК :!:
е моита 1.6 събира при смяна 4.2 така че да караш с 200гр масло по малко си е ..... абе секи си знае, аз сипвам повечко че да има;)
е моита 1.6 събира при смяна 4.2 така че да караш с 200гр масло по малко си е ..... абе секи си знае, аз сипвам повечко че да има;)
Напълно съм съгласен :) едва ли има италианка която да не прокапва отнякъде :)
Не че се хваля, ма мойта не пуска!!! :):):)
е то затва има бодната една пръчка за мерене на маслото - колкото трябва толко се налива :wink:
освен тва ако си го сменяте сами - се налива примерно 4 литра (т.е. малко по-малко от предписаното) и след един ден се проверява нивото и се долива до горе
:wink:
http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopi ... 0%F1%EB%EE (http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=11582&highlight=%EA%EE%EB%EA%EE+%EC%E0%F1%EB%EE)
Не че се хваля, ма мойта не пуска!!! :):):)
а само да вметна едно въпросче :roll: занчи алфата не гори масло или ако гори то нсе осеща осезаемо :? обаче ако тръгнеме на дълак път и се кара по бързичко от порядака на 160 до към 180 и след това като погледнеш маслото си личи че е поизбегало част от него :evil: и се налага да се досипе :(
можете ли да предположите от какво е :roll: турбото е сменяно преди около 30-40х.км.
съжалявам за офф-а :roll:
Не забравяй че има разлика м/у това да го гори и да капе отнякъде или да изпуска...При висока скорост си на високи обороти, налягането е по-голямо мисля и евентуално по-голяма възможност за загуба на масло...Разгледай хибаво ДВГ за омасляване, уплътнения, картер и т.н.