Log in

View Full Version : пръскалките на чистачките

akula
02-08-2007, 12:05
Търсих в форума, но не намерих такава тема, ако се повтарям сори....

Та проблема ми е следния...............предните пръскалки нещът да пръскат както трябва...... известно време въобще не излиза вода , после от едната прокапва полека (дясната) след известно време тя почва да си пръска що годе нормално, но другата въобще доста зор вижда докато изкара някаква струя, но не особено силна..... същевременно задната пръскалка няма ядове - къпе наред... пръскалките за фаровете и те са ок......... от какво може да е шантавия проблем.....появи се след като ми падна акумулатора от една хладилна чанта, после се възстанови и всичко си бачка без проблем с изключение на тези пръскалници :roll: :roll:

Crusader
02-08-2007, 14:12
Вероятно проблеми ти е от скапана течност за чистачки, тоест отпред под кората има един тройник, който разделя течността към двете пръскалки и в него има едно клапанче /фина гумичка/ и като си сипеш някаква корозивна течност и тя разяжда тази гумичка, която в повечето случаи става на безформено топче и запушва тройника. Решението е нов трийник /с клапан/ или някакъв друг без клапан /става от система/. Във втория случай при натискане на лоста ще почва да пръска с малко закъснение, но пък няма да береш ядове от гадни течности за чистачки!
И вниимавай като сваляш корите, че едните щипки са много близо до стъклото :!:

akula
02-08-2007, 14:59
Ха интересно...... течността е от тази на Еко Елада, която сега я дават като си сипеш бензинец...... може да е от това, но тя нямаше ли да скапе и другите клапанчета....

а за кората мерси.... но с нея съм се борил, заради филтъра на купето :) , та ги знам щипките

ak47
02-08-2007, 15:16
при мене някъф инвалид беше "премахнал" въпросното капаче на разклончети и беше навил винт :paddle:
та и ако при тебе има сходна съдба може винта да не е навит докрай и затова да ходи по трудно към лявата страна, а за течноста, пълен абсурд !

Crusader
02-08-2007, 15:59
Кое ти се струва като абсурд?

ak47
02-08-2007, 16:15
че течността може да ти запуши пръскалките

Yon
02-08-2007, 16:33

В повечето шишета можеш намери цялата таблица на Менделеев....
http://www.smailiki.nm.ru/alco/alko_8.gif

търтей
02-08-2007, 16:34

ти си ги пробвал нали :wink: :P

Yon
02-08-2007, 16:37

:static:

търтей
02-08-2007, 16:38

:static:

знаех си

:drunk:

pr_00f
02-08-2007, 16:59
Абе аз миналата зима си правих промивка на системата на чистачките. Ако щеш вярвай но изкарах 2 шепи сини сополи от казанчето, а чистачките ми едвам пръскаха. И то все от качествени течности.
За това съм ги отсвирил и зимата си слагам чиста водица и доливам медицински спирт.

reptli
02-08-2007, 17:17
...медицински спирт.

и ракийка става :crazy:

ak47
02-08-2007, 17:31
батенце незнам ама май трябва да сипваш креатин или вода с пясък за да ги запушиш. Вероятността е по -голяма да ти се запушат от котлен камък :clap2: от колкото от кофти течност !

ама като се има напредвид, че колите са ни на по 10 години, мога да ви пусна добри оферти за CALGON ! аххахах :spiteful:

botsos
02-08-2007, 17:33
...медицински спирт.

и ракийка става :crazy:

Да бе! Ще прахосваш ракииката за чистачките..... Колега, недей така!!! :D

pr_00f
02-08-2007, 17:41
А и ракийката е хем по хубава, хем по скъпа. Не е моят твърд отгвор.

Ак47- ако не вярваш - не вярвай, ама на мен ми беше запушен от тези лайна пластмасовият филтър който е около помпата за чистачките и дефакто до нея едвам едвам стигаше водата. То добре че са сложили филтър братята талянци, че може би щеше да даде фира помпата.

Yon
02-08-2007, 17:50

Ак47- ако не вярваш - не вярвай, ама на мен ми беше запушен от тези лайна пластмасовият филтър който е около помпата за чистачките и дефакто до нея едвам едвам стигаше водата. То добре че са сложили филтър братята талянци, че може би щеше да даде фира помпата.

:wink: :th_up:

botsos
02-08-2007, 17:53
Извинявам се за оффтопика, ма имам чувството, че на Алфите слагат филтри навсякъде - дори и да се изпюеш през джама, пак през филтър ще мине...... :D :D :D

pr_00f
02-08-2007, 17:53
А мастика викаш да не слагаме в казана за чистачките. Че кат стане -20 ще си имаме кристалчета :)

ak47
02-08-2007, 17:57

за филтъра е възможно да се запуши ся няма 2е мнениея ама кой има филтър ! ?! я сега така и така сме подхванали темата, някои дали има детайлна информация за ртъбичката която отива към задната чистачка ? от къде минава и можели да се подмени ? щото при мене някой сакат и лош човек и е причинил много лопи работи !

akula
02-08-2007, 18:11
м нямам болтове, видял съм... още повече германците не са изобретателни като бългърчетата....
до преди да налея тази течност нямах никакъв проблем, така че съм склонен да повярвам....
ако проблема не е от акумулатора и от там на моторчето или каквото е там.........задната няма ядове пак казвам.... странна случка се получи :roll:

Crusader
02-08-2007, 20:40
....

Младежо, ако внимателно прочетеш поста ми, ще видиш че съм описал как от КОРОЗИВНА течност за чистачки, гумичките по системата стават на каша и те /гумичките/ запушват системата :!:
Никъде не съм казал, че самата течност запушва системата :!:

rtfm
02-08-2007, 23:59
И аз имах същия проблем и когато извадих това безмислено клапанче и запуших дупката на троиника пръскалките станаха идеални. Много псувах скапаните италянци защо трябва всичко да е толкова усложнено дори и Т - образното разклонение да има клапан. То затова се се чупат щото и най-простите неща са безмислено усложнени. Както и предните подглавници зор да се махат толкова трудно се едно държат макферсона.

filip_gad
03-08-2007, 09:21
И аз имах абсолютно същия проблем, отне ми време докато разбера че е от това тройниче или разклонителче, както искайте го наричайте, та ми течеше от самото клапанче. Свалих го и отидох в оторизирания магазин и там ми дадоха "скромната" цена от 9 лв. за 2 см пластмаса, е както и да е не го купих а запуших, и така карах до миналата седмица, докато не влязох в един магазин и си купих за 30 ст. същото без клапанчето, но сега си пръскат повече от перфектно. :drive:

Sergey_gigov
03-08-2007, 09:50
за филтъра е възможно да се запуши ся няма 2е мнениея ама кой има филтър ! ?! я сега така и така сме подхванали темата, някои дали има детайлна информация за ртъбичката която отива към задната чистачка ? от къде минава и можели да се подмени ? щото при мене някой сакат и лош човек и е причинил много лопи работи !

може - минава точно под прага на шифйора :devil:

pres
03-08-2007, 10:45
относно трабата за задната 4иста4ка на 146 аз мога да ти кажа пътя от пода на багажника покраи левия стоп кадети има клапан4е под пласмасата на колонката горе през маку4а с кабели и влиза в петата врата моя беше скасан то4но там.
А някои може ли да ми каже как се регулират праскалките на задната 4иста4ка защото моите праскат кадето те искат?

akula
03-08-2007, 12:03
А някои може ли да ми каже как се регулират праскалките на задната 4иста4ка защото моите праскат кадето те искат?

отстрани отдясно на основата на чистачката има една малка дупчица с "винтче" в нея, с една по тънка отверка става, само че внимателно щото е малко кекавичко :wink:

pr_00f
03-08-2007, 13:26
Значи цялата ми одисея с чистачките започна от гадна зимна течност. Сипах я и на другия ден тройника даде фира, вижте какво ви казва Крусейдъра.

@РТФМ - тъпите италианци са сложили клапа на този тройник поради една много проста причина. За да не се стича водата обратно в казанчето. След като моя даде фира си сложих новичък който пък протече моментално. Накрая се ядосах и си сложих Т-образен разклонител за въздух от аквариум (ама няма клапа - кредитс то Търтея). И сега като бутна лоста да пръска минава 0.5 до 1 сек, преди да почне да пръска а през това време леко ми стържат чистачките. Ако има клапа започва да пръска още докато бутнеш лоста за чистачките. Това е.

pres
03-08-2007, 20:21
мерси много утре ще потарся да видя какво ще направя