View Full Version : Как дизелджията ходи на море.... Тема с продължение !
Братя бензинджии, подканвам ви да се държите възпитано... наща мъка си я знаем !
Е, очаквам мнения, виждания, споделен опит.... хората с дизелите - вие сте :roll:
virusalfa
02-08-2007, 13:30
Нещо не мога да се отвора защо е тая тема?На балкан е по-интересно,там по баирите загряват повече :idea:
Веднъж ходих на море с Пежо Партнер, 1.9 D към 70 коня...Бяхме 6 човека вътре, 5 от тях пияни метъли надъхани да гледат изгрева на 1.07. Не си спомням точно разхода на нафта ма си спомням че не си купихме кашкавалки в Черноморец за да можем да се приберем :roll:
virusalfa
02-08-2007, 13:33
Нещо не мога да се отвора защо е тая тема?На балкан е по-интересно,там по баирите загряват повече :idea:Насо,ти дизел ли искаш да си купиш?Нешо си се обръкал
Аз от дизели немога да се отърва :( За какво ми е и мой да си купувам ?
Насо..ти днес изпили си хапчетата? :hehe: :crazy:
че...на нафтичка ми намирисваш :roll: :twisted:
От толкова принудително управление на дизелови МПС, нема нужда нафта да пия :)
Аз пък миналата година ходих към морето и обикалях доста. (то вярно , че за по напряко от Варна към София минах през Русе ама :roll: ) абе 2090 км пробег със среден разход 3,9 л/100 - Опел Корса 1,5 Д , е вярно че повече от 150 не можах да вдигна , ама питайте Пух като паркира Алфата си до края на почивката ми запали лия поне веднъж , с дизела на плаж , с дизела за Свещи на джета на 100 км, с дизела между Лозенец, Китен,Царево,Поморие...
Не за друго ами защото 145 цата беше в бокса- иначе щеше да ми е по скъпо само с 250 лева, ама щях да се кефя, а с корсичката доста се изнервих от пътуването(особенно като се наложи да карам с 70 километра зад тир в продължение на 15 минути (няма силици корсата и докато намеря дълъг и свободен участък за изпреварване- заеби) Лошото беше че и радиото не работеше - от време на време хващаше хоризонт, забравих да спомена че опела нямаше и климатик , та ми бръмнаха ушите на отворени прозорци, щото беше бая жега - както може да се предположи за август. :wink:
Васеее :shock: оплакваш се от компанията в Корсата ли нещо,а?http://img389.imageshack.us/img389/5568/elgsmileywc2.gif
Васеее :shock: оплакваш се от компанията в Корсата ли нещо,а?http://img389.imageshack.us/img389/5568/elgsmileywc2.gifНа връщане поне не беше скучно9беше весело) - ама все пак само 500 км, а бях минал преди това 1500 :wink:
santo_traficante
02-08-2007, 14:41
преди 2 седмици се върнахме от море 1100км среден разход 7.5/100 :D направо сме икономайзер :P
Наско, ти тия дни каква кола ще караш? :lol:
На теб ти харесват дизелите, но не си признаваш. :roll2:
Наско, ти тия дни каква кола ще караш? :lol:
На теб ти харесват дизелите, но не си признаваш. :roll2:
Печка или поне пушеше като такава - днес го мернах да я кара.
иначе минах 1000 км с 70л нафта - 150км средна скорост, климатик и 3 +1 в колата.
Карам квото има на склад... щото немога да си покарам колата от дизелджии :) Големи са мераклии на бензиновото :)
После нас обвиняват, че ходим с дизел на море.....
на афличката тва ще и е първа година на море :D ще я видиме как е :) а иначе 25лв от тука до кулата и обратно :twisted: 8)
Печка или поне пушеше като такава - днес го мернах да я кара.
иначе минах 1000 км с 70л нафта - 150км средна скорост, климатик и 3 +1 в колата.
Я не обиждай JTD-то!
Той на черното бело немое каже :)
Той Насо натири любовницата на море и сега неподбира :rotfl: ... :Tease:
.......замислила съм да му купя едно колело
обаче с помощни колеленца..за баланс :roll2: :tooth:
Помощните от кво ше са ? Миньорска вагонетка ?
150км средна скорост
баси как ги мерите тия средни скорости бе :wink: :lol: :P
:tooth: :roll2: Тоя па...
най-вероятно то ТИР :lol_sign: :hmm:
150км средна скорост
Тртей одрътеваш ! Делиш километрите на времето... елементарно е :)
:tooth: :roll2: Тоя па...
най-вероятно то ТИР :lol_sign: :hmm:
Тир не стават.. требе нещо компактно и яко... стоманено :)
150км средна скорост
Тртей одрътеваш ! Делиш километрите на времето... елементарно е :)
и аз така съм чувал че става ма пусто колкото и да пробвам се ми излиза доста под 150 :wink: :P
Тир не стават.. требе нещо компактно и яко... стоманено :)
Хем са прани,хем съдрани ..хем ги нося разкопчани :hmm: :stretcher: :roll2:
Alfamaniak
02-08-2007, 15:45
ПО НЯКОЛКО ПЪТИ ХОДИ :wink: :lol: :lol: :lol: Питай Гиги откакто е с дизел забрави за автобусите :lol: :lol: :lol:
Търтея е прав
150 km средна скорост никой не може да направи освен ако не караш само по магистрала и то не Българска
virusalfa
02-08-2007, 15:50
ПО НЯКОЛКО ПЪТИ ХОДИ :wink: :lol: :lol: :lol: Питай Гиги откакто е с дизел забрави за автобусите :lol: :lol: :lol:Къде ти е 33-ката от подписа,бе,бобовдолски тарикат?
Alfamaniak
02-08-2007, 15:52
Продадена. Пак е у наш човек не се притеснявай ще се обади :lol:
http://img264.imageshack.us/img264/6050/girlwitchsk7.gif
мойта поне е лесна :P
дизели,бензини-аее у лево всичките :roll2: :whistle:
virusalfa
02-08-2007, 16:09
Продадена. Пак е у наш човек не се притеснявай ще се обади :lol:Нали немаше да я продаваш,бе!? Изменник! Айде всички да го порицаем с кратко у!!!
За Вируса! Виж ми подписа!
Поздрави!
п.п. Ако я мернеш по Сандански не се учудвай :wink: .
virusalfa
02-08-2007, 17:45
преди 2 седмици се върнахме от море 1100км среден разход 7.5/100 :D направо сме икономайзер :PДобре е разхода,на мойта е около 8-8,2 при около 150 на магистралата,с 4 вола по 100 кила и пълен багажник,а и мотора си е дъртофелник,и турбото малко...
virusalfa
02-08-2007, 17:46
За Вируса! Виж ми подписа!
Поздрави!
п.п. Ако я мернеш по Сандански не се учудвай :wink: .Е може да звучи нескомно,ама нема ли да почерпиш за новата кола? :roll:
trustworthy
02-08-2007, 17:53
Нека честитим ъпгрейда на Насо! Днеска официално бе качен на чипната дизелова бегачка :) А пушекът, който колегата 1115 е забелязал, е да засвидетелства за повера внутри (колкото и да не е съгласен с това Вальо :))
Същото това ЖТД тази сутрин чупи джанта и разпра гума (кредитс то кмета на София) , но това не би било редно да се добави в краткия списък с детски болести на италианските дизели.
Неблагоприятният страничен ефект от ранно-утринната рокада е, че тази сутрин са били изчерпани наличностите на 100-октановият бензин по пътя София - Варна.
Очаква се снимков материал соон :)
Едит: Предполагам, не бъркам, че един от хората с дизелите съм аз :) С другият в момента няма връзка с този номер :)
Нека честитим ъпгрейда на Насо!
Ама той не за пръв пръв път кара дизел има опит (само, че не чипиран). :lol:
trustworthy
02-08-2007, 18:58
Нека честитим ъпгрейда на Насо!
Ама той не за пръв пръв път кара дизел има опит (само, че не чипиран). :lol:
Той на твоя вече няма да се качи, докато не го чипнеш :) То с хубууту лесно са свиква :)
Той на твоя вече няма да се качи, докато не го чипнеш :) То с хубууту лесно са свиква :)
Ако ще
Колко чипс има да изедете, дорде доете на мойта :)
Колко чипс има да изедете, дорде доете на мойта :)
Като те гледам ще е много. :lol:
trustworthy
02-08-2007, 19:34
Друг път като стане така, звъннете и ма питайте, че сега вместо да заеме две джанти, момчето олекна тука с едни 100-тина лв минимум за път.
Нерде 10/100 бензин, нерде 5.5/100 нафта. Е питайте Нено, той ги владее тея аритметики :lol:
Аз ще ходя с дизела Август (ако не я вземе някой до тогава) и ще ви кажа как ходи дизелджията на море :P
Ама и отсега мога - ходи за 40 лева има няма :lol: ...за бензина едно 70-80 левчета не мърдат :twisted:
Друг път като стане така, звъннете и ма питайте, че сега вместо да заеме две джанти, момчето олекна тука с едни 100-тина лв минимум за път.
Нерде 10/100 бензин, нерде 5.5/100 нафта. Е питайте Нено, той ги владее тея аритметики :lol:
Както казах - като нема с кво друго дизелджията се хвали с разход и икономия.... Един виден екс-член на УС беше казал "Не трябва да намаляваме разходите, а да увеличаваме приходите" - Амин !
Дизелджията ходи на море, като се качи в Алфичката и си я кара, като пич (всъщност той е такъв). И аз ходих на море и моята ми даде среден разход 7,1/100км със включен климатроник.
Добре, ще ви помогна ! Как баш сектант дизелджията (от тия дето плюят ТуинСпарк-овете най-много) ходи на море ?
ПО НЯКОЛКО ПЪТИ ХОДИ :wink: :lol: :lol: :lol: Питай Гиги откакто е с дизел забрави за автобусите :lol: :lol: :lol:
Ми щот сега си имам собствен фафтобус мазутник който даже не бучи :roll: :roll: :?
trustworthy
03-08-2007, 08:52
Добре, ще ви помогна ! Как баш сектант дизелджията (от тия дето плюят ТуинСпарк-овете най-много) ходи на море ?
Айде и аз да ударя едно рамо. Този баш-сектант е по съвместителство и бивш овнер на ТС, но съдбата му бе отредила да се мъчи с него :? Ся кво е виновен, че е пръснал джантата като е тръгвал за морето вчера и по щастливо стечение на обстоятелствата, е попаднал на теб в 04:30 на цариградско (или което шосе е било там :)) за да направите рокадата :)
Както казах в една друга тема вчера, Ку-вето е паркирано и не мърда. реално разходите се движат така:
1. София - Варна - 0/100 нафта, 10/100 бензин
2. Обикаляне на Варна и околностите - 5-8/100 нафта, 0/100 бензин
3. Варна - София - 0/100 нафта, 10/100 бензин
*Разходите по поддръжка и ремонти на твин-спарка са непредвидими и като такива не са били включени в рекапитулацията
А може ли и аз да задам едно въпросче? Що не си пуснат една тема заклетите бензинджии със заглавие от рода 'колко от нас вече карат дизел, пазим ли си все още бензиновите автомобилчета и ако да, за какво ги държим още' :)
"Не трябва да намаляваме разходите, а да увеличаваме приходите" - Амин !
Любимия израз на Григор - истинския бензинджия "Кеф цена няма!" и си кара V-образен 6 цилиндров турбо бензин и се кефи.
А относно въпроса "колко бензинджии карат дизел?"
Ами аз заминавам с дизела на море . бензинката все още си я пазя - даже си бръмчим с нея - усещането е разлино - като се кача от бензина на дизела се кефя , както и обратното. Хубаво е да се разнообразява :wink: :D
Ми щот сега си имам собствен фафтобус мазутник който даже не бучи :roll: :roll: :?
Мислиш ли, че 166 В6 ще бучи ? Или дори 2.0 Т.С. ?
а за тръстневортхи :) не ме е срещнал случайно, а съвсем целенасочено ми звънна и ме събуди :) Влече го още високия октан :)
Мислиш ли, че 166 В6 ще бучи ? Или дори 2.0 Т.С. ?
а за тръстневортхи :) не ме е срещнал случайно, а съвсем целенасочено ми звънна и ме събуди :) Влече го още високия октан :)
Бензина треа да бучи да го усещаш тъй че мечтата ми 2.0 в6 турбо треа да е със генерация Драгон за да е истински :twisted: :twisted:
Адски си прав, ама ако караш големия шлеп, некак не върви да ти бучи зловещо... Иначе за другото си адски прав.... :) еееех защо се на мен ги дават тия дизели бееее :(
Земи, земи, отърви ме от тоя кюмур... земи
Ми как нафта догоре, София-Варна, Варна-Албена-Варна-Албена и така няколко пъти, поглеждам стрелката все над половината :D
Иначе покарах и 156 2.0, е има звук но с този разход на бензин мне. Иначе докато си карах голфа съм се заричал 100 пъти: аз и печка да да :D
trustworthy
03-08-2007, 19:15
...а за тръстневортхи :) не ме е срещнал случайно, а съвсем целенасочено ми звънна и ме събуди :) Влече го още високия октан :)
да, бе, да :) направо не мога да го откъсна от Ку-вето, ше знайш. Спи в купето вечер, че поне от хотел да спастри някой долар :)
е тва праех нон-стоп.
http://trustworthy.alfaromeo-bg.com/145QV/IMGP0959.JPG
trustworthy
06-08-2007, 09:47
Що бе? 15/100 градско много ли ти дойдоха? :roll2:
влече го я ... он му е у кръфта (ще праим караминьол на една в6 ми се чини - сал да си стъпим на краката с финансите). иначе иам предимно дизел в резерварното ...
1570 km изминати със 75 л. - правете си сами сметката, като се има предвид, че на магистралата на връщане от Варна дигнахме 200 км/h и изобщо не съм карала икономично ;)
trustworthy
06-08-2007, 10:11
...като се има предвид, че на магистралата на връщане от Варна дигнахме 200 км/h и изобщо не съм карала икономично ;)
А една червена 145-ца да ви е изпреварвала, докато сте карали с 200 ? :)
С 200, то затова БТВ промива мозъци... Незнам какъв е сега пътя до Варна, но преди години с 200...... моля ви се 1001 нощ :) Пак ше ви кажа: като нема други качества, дизелджията се хвали с разход... това като скромноста :)
Морски постни сам компромата на дизеловата секта, да не те постваме ние :)
trustworthy
06-08-2007, 17:22
8)
http://trustworthy.alfaromeo-bg.com/145QV/IMGP0956.JPG
Ма ти отива де... пу, пу, да не са ти уроки :)
trustworthy
06-08-2007, 18:13
Бе не е лоша каляската :)