View Full Version : Как да си направя Image на компютърната система?
Искам да си направя Image disk на системата. Със Norton ghost ли е по-добре или със Acronis? В крайна сметка резултата искам да го запиша на CD или DVD, като същия го направя bootable. Последното въобще си нямам представа как трябва да стане. Благодаря предварително на колегите отговорили на въпроса ми.
Furious 155
02-08-2007, 20:45
Здрасти, градски! Имидж можеш да си направиш и с двете програми... и като имаш един хиренс буут сд и винаги ще можеш да ресторваш - там си има гост!!! Не е необходимо да си играеш чак да го правиш сам да се инсталира! Успех!
Ще може ли малко повече подробности за това как се прави буутващото CD?
Нортън Ге-Хост ! Ако ти кажа другото, ще ме разтрелят... Ама аз и нема да ти кажа :) Незнам дали не си със 64-битова система ?
Ще се мъчим сами май buldan няма как.
Нортън Ге-Хост ! Ако ти кажа другото, ще ме разтрелят... Ама аз и нема да ти кажа :) Незнам дали не си със 64-битова система ?
Ти подскажи само мъничко, колкото да те обстрелят само в ръката или крака :lol: Аз оттам ще се оправя. Ако ти трябва подкрепа в оггнева сила - просто свирни :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Ще се мъчим сами май buldan няма как.
То на мен вече глаеата ми пуши, така че....... Между другото - СТРАХОТЕН AVATAR :P :P :P :P :P :P :P :P :P
Намери или си изтегли последната версия на призрака, инсталирай, намери опцията за правене на имиджи и пускай, там в опцията има да прави и буут диск.
Но ако това се умаже докато го прави после не можеш да си рестартираш компа, все в него се забива, щото си прави нов дял и го преименува на С:\ ... патил съм го, после трябваше с лайв диска да махам оня дял и да оправям буквите, че да тръгне кошницата дето я "снимах".
Аз ползвам Win XPE (Horse Power) - Windows XP Live CD намери си го от арената или датата, печеш и имаш уиндоус от CD, вътре има какво ли не включая гоуста. Пъхаш и буутваш от CD, избираш опция Horse Power, като зареди стартираш призрака и правиш имиджа.
Ако се наложи възстановяване, пак с лайв диска.
За да направиш имидж на дял трябва да го пишеш първо на друг дял/диск... за диск - трябва на друг диск обаче, няма опция да пише директно дискове лайвчето.
Е може да го возиш и по-мрежа с лайв диска.
Аз ползвам MiniPE - и тва е един псевдоуиндоус на CD, който включва кво ли не, но в частност - Ghost. С гоуста правя имидж НАПРАВО НА ДВД, като може и да е бутабъл. Може да прави имидж и на ЦД-та, ма е мноо досадно, че обикновено трябват няколко...
Оффче, коя версия е гоуста на МиниПЕ то?
Чай да вида, че вчера дръпнах по-ново МиниПЕ и не знам дали е същата като старата.
Update:
MiniPE-XT v2k5-09.03
Norton Ghost 8.0 Corporate edition
Ще пробвам с тази 8-ма версия на Ghost-a. Дано да стане. Благодаря за предложенията.
Furious 155
03-08-2007, 13:38
нали го правиш не под виндос-а! буутвай от госта!
нали го правиш не под виндос-а! буутвай от госта!
To под Уиндоус не може да правиш имидж на системния дял.
Инсталирания гоуст си прави дялче и ребуутва в него за да снима.
За това е най-удачно от лайв диск.
Колега погледни тук http://rusdoc.kulichki.ru/article50.html как става хост :)
Край с Духчето. Работата с Acronis-a е супер бе хора. 12 мин трае цялата работа. И предлага много глизотии. Прави имидж не само на драйверите, но и на Data-та; прехвърляне на цялата информация от един хард на друг (това ще го използвам обезателно, когато си купя по-гоклям хард), а може да прави и имидж дори на FTP сървъри. За това последното от Биоса се изключват два порта, но не съм го правил. Така че наистина BYE BYE Norton Ghost :brickwall: :bg: :offtopic: