View Full Version : bmw TDS
от къде го вадят тоя звук тия бмв-та :shock: т'ва сеедо ще те изяде още малко :shock: днеска един пред блока се лютеше и си викам тва сигорно е 325 тдс а то 318 :lol: и си викам на акъла лафа "ако вървяха толкова колкото ръмжаха" :lol: то алфата ше го бега това :idea: 90коня ръмжи като 290 :shock: е факта че звука си е приятен така си е :wink: ама какъв е тоя мотор че вади такъв звук :roll: :?:
Аз мноо аресвам звука на редовите шестаци на БМВ. Да не говорим за един 3.5 на дъртата служебна седмица (вече много бивша, за съжаление...). Най-малкия такъв мотор беше двулитров обаче, ако се не лъжа?
Ръмжът зарад перката иначе без виско баси смешния звук вадат.
мда това въобще неми беше минавало на ум :oops: макар че е най-близко до акъла :lol: сега като се сетя те как се водеха тези перки :roll: тя перката си върти даже на чичо ми бмв-то съм му спирал перката с ръка :) но като позагрее двигателя тя си зацепва там нещо и си откъсва пръсти :lol:
а иначе като мотор можете ли да изкажете мнение :roll:
ПС абе ей сега е паркирало близо до алфата чесно да си призная алфата е мн по горина :roll: може бе двувратките могат да спорят за нещо :lol: :oops:
EvgeniiM
02-08-2007, 21:19
Като мотор - бягай далече колкото можеш
защо неструват ли :shock: говоря не само за 1.8 мотора ами и за 2.5
EvgeniiM
02-08-2007, 21:36
ами меко казано не стават , най-трошливите и слаби на БМВ
ее не ти ме вкара в тъч :Suicide: то 6-ците и неструват тия неструват то кое си заслужава въобще :shock: можебии името им :flex:
EvgeniiM
02-08-2007, 21:49
Напротив, повечето бензинови струват ,перфектни са си без един МБ40 беше ако не се лъжа 1,8 - 115 коня ,м ма той е много стар . След 1998 -ма всички са ок , а 2,5 дизел като е с означение D а не TDS също е добър - вече е комън рейл и т.н.
да сигорно е така за бензиновите :) но понеже чичо ми явно е попаднал на такова лошо подържано :( и за това се изказах толкова ласкателно :oops: :D
е добре де можеш ли да ми кажеш колко горе долу гори едно 320 ВАНУС
бтв как се наричаха тези перки :gruebel:
ВАНОС-а не е ли променливото газоразпределение (вариатор-а) и перките май са си перки, но не са на ток :)
да извинявай че съм те объркал :wink: знам нещ за перките че като загрее колата те зацепват незнам си къде :lol: а иначе ВАНОС-а май реголира клапаните нещо :roll: несъм сигорен обаче при всички полужения струва колкото колата :idea:
virusalfa
02-08-2007, 22:55
Като мотор - бягай далече колкото можешВсеки ,който не знае да ги поддържа така казва :idea:
EvgeniiM
03-08-2007, 00:49
Вирусе така казват хора дет са ди ги купили , ама и автоджамбази познати и непознати са ми казвали БМВ до 98-ма - бензиново . За разхода на 320 - като на Алфа с такава кубатура , аз лично имам опит с 318 ис 140 коня - 9 извънградско , 11-12 градско .
Перката е с Виско - много надеждна система ама защо толко прегрели глави има на БМВ незнам
Аз съм си доволен от БМВто, даже 328 купе ми харчи по-малко от Алфата 2,0 ТС 156 :?
Вирусе така казват хора дет са ди ги купили , ама и автоджамбази познати и непознати са ми казвали БМВ до 98-ма - бензиново . За разхода на 320 - като на Алфа с такава кубатура , аз лично имам опит с 318 ис 140 коня - 9 извънградско , 11-12 градско .
Перката е с Виско - много надеждна система ама защо толко прегрели глави има на БМВ незнам
Дали :roll: На един приятел 4-врато 318ис харчи около 13-4 в града при лигавене ;) А ваноса е около 15 съм чувал :roll:
Е спецялно на колегата старото БМВ 525 ТДС (2000 година) купувано в БГ "РОДИ" за първи път на 176 000 км - ремонт 4 хиляди и роди пак на 184 000 км. Сега кара Марея 2,4 JTD и БМВ 530д - 2006 година
Иначе Киро да спомене за едно друго дизел по-ново (2002 -03г) БМВ с 3 ремонта(основни) вече дето не се кара с повече от 160км/ч :wink:
Иначе за бензинките съм имал 1,8 и - 318 ка - и да кажа че не е имало проблеми. Звука на 6 цилиндрово бензиново БМВ си е много як и характерен :wink: :D
е добре де само аз ли съм чувал за оплаквания от рода "хвърлих близо 5-6хиляди лв. и колата продължава да си харчи над 20/100" :roll: в случая става въпрос за 520 96'(не съм сигорен)модела с по широките "бъбреци"
е добре де само аз ли съм чувал за оплаквания от рода "хвърлих близо 5-6хиляди лв. и колата продължава да си харчи над 20/100" :roll: в случая става въпрос за 520 96'(не съм сигорен)модела с по широките "бъбреци"
Абе за разход не говорим :wink:
че то ако за разход не говорим :? аз тия пари за бензин ще ги избия дори основен ремонт да и направя :?
че то ако за разход не говорим :? аз тия пари за бензин ще ги избия дори основен ремонт да и направя :?
Абе нито БМВ , нито Алфа са икономични коли -"Кеф цена няма" както казва Гринго
тука съм съгласен :choice:
100letov
03-08-2007, 16:58
За мене един добре поддържан 2.5 ТДС си е много послушен двигател. Харчи прилично малко (за БМВ), вади добър звук (заради 6те редаци и перката) и ако се чипне даже започва и да върви...
Един от наи-добрите ми приятели има 325тдс е36 със чип и е на 300 000км вече, но понеже е автоматик (пази много двг-то) и е поддържано добре не създава никакви проблеми.
Иначе за бензиновите баварци и 6-те редови цилиндъра, според мен и вървят и звучат... :roll:
EvgeniiM
03-08-2007, 21:04
За мене един добре поддържан 2.5 ТДС си е много послушен двигател. Харчи прилично малко (за БМВ), вади добър звук (заради 6те редаци и перката) и ако се чипне даже започва и да върви...
Един от наи-добрите ми приятели има 325тдс е36 със чип и е на 300 000км вече, но понеже е автоматик (пази много двг-то) и е поддържано добре не създава никакви проблеми.
Иначе за бензиновите баварци и 6-те редови цилиндъра, според мен и вървят и звучат... :roll:
И пак опираме на въпроса с късмета при покупка - де го знаеш как е поддържан , по-добре не рискувай
Аз мноо аресвам звука на редовите шестаци на БМВ. Да не говорим за един 3.5 на дъртата служебна седмица (вече много бивша, за съжаление...). Най-малкия такъв мотор беше двулитров обаче, ако се не лъжа?
Мда, аз карам двулитров редови шестак, ама като съм в колата сякаш не звучи толкова страшно. От време на време давам на някой познат да я припали, а аз си стоя отвън и се наслаждавам на звука :twisted:
колко горе долу гори едно 320 ВАНУС
320 ванос ама кой мотор? Моя гори 7.5-9.0 извънградско (според пътя и скоростта, с/без климатик), за градско кво да ти кажа, от София съм, всичко е твърде относително, но да кажем 11-14/100 някъде.
hondoman
04-08-2007, 18:52
Да бе толкова гори мойта гори толкова даже повечко а ти с това 320 отиваш извьнградско кьм 10
Да бе толкова гори мойта гори толкова даже повечко а ти с това 320 отиваш извьнградско кьм 10
Сори, бате ама гори повече ако двигатела е заминал и колата е на 11110000000000000000000км, ако не верваш ела да видиш мойто 328 колко гори, па тогава говорете глупости
Максималното, което съм засичал е 8.9/100 при скорост над 180km/h (София-Пловдив) и включен климатик. Подобен разход имам и при планински условия (с много завои и наклони за изкачване). По принцип на магистрала карам със 150-160 с климатик, при такива условия не гори над 8.1/100. Май си е съвсем нормален разхода (като за перфектно поддържана кола на реални 150000km).
P.S. Това за издуханите двигатели на 100000000km е абсолютно вярно, навремето имах Е34-ка на 480000km, гореше 11/100 извънградско, никога не й беше правен основен ремонт.
100letov
05-08-2007, 00:40
хехе аз ако смъкна на 9 извънградско правя курбан... :lol:
sa6o_roman
05-08-2007, 01:51
Мда, аз карам двулитров редови шестак, ама като съм в колата сякаш не звучи толкова страшно. От време на време давам на някой познат да я припали, а аз си стоя отвън и се наслаждавам на звука :twisted:
колко горе долу гори едно 320 ВАНУС
320 ванос ама кой мотор? Моя гори 7.5-9.0 извънградско (според пътя и скоростта, с/без климатик), за градско кво да ти кажа, от София съм, всичко е твърде относително, но да кажем 11-14/100 някъде.
до колкото помня 3ките след 2001 с ванос горят по малко и бегат по прили4но, нали?
до колкото помня 3ките след 2001 с ванос горят по малко и бегат по прили4но, нали?
Ами те всички с ванос горят по-малко от тези без ванос, освен това дърпат повече при ниски обороти :)
Освен това при някои BMW-та има леки разминавания между обозначенията на задния капак и двигателя, който се монтира в действителност, например:
* пише 318i, а двигателя е 1.9l (M43TUB19) или дори 2.0l (при N42B20 и N46B20) вместо 1.8l
* пише 320i, а в действителност двигателя е 2.2l (M52B22 или M54B22) вместо 2.0 (M52TUB20)
* пише 323i, а двигателя е 2.5l (M52TUB25)
те са 4-цилиндара :wink:
Кои са 4 цилиндъра, всички 3-ки ли? Пак си е както при по-старите: малките двигатели (до 2.0l) са 4 цилиндъра, а по-големите (2.0l и нагоре) са 6-цилиндрови.
ми новата 3-ка 2.0л 150 коня е 4-цилиндъра :roll:
ми новата 3-ка 2.0л 150 коня е 4-цилиндъра :roll:
Така е, но ставаше дума за времето около 2001г. и аз писах за актуалния тогава модел E46. Тази, за която говориш ти е Е90, доста по-нова е.
virusalfa
05-08-2007, 17:39
Е спецялно на колегата старото БМВ 525 ТДС (2000 година) купувано в БГ "РОДИ" за първи път на 176 000 км - ремонт 4 хиляди и роди пак на 184 000 км. Сега кара Марея 2,4 JTD и БМВ 530д - 2006 година
Иначе Киро да спомене за едно друго дизел по-ново (2002 -03г) БМВ с 3 ремонта(основни) вече дето не се кара с повече от 160км/ч :wink:
Иначе за бензинките съм имал 1,8 и - 318 ка - и да кажа че не е имало проблеми. Звука на 6 цилиндрово бензиново БМВ си е много як и характерен :wink: :Dмного би е била нескопосана бабата,която му е бабувала на това бмВ :idea: Като не умеят некои работи и не са им ясни-да не барат :idea: Като роди некоя алфа дизел,си траете,нали :?:
hondoman
05-08-2007, 19:59
Абе незнам ама един приятел кара едно 318 115 коня кадето се водят супер умрело вари и харчи 10 нормално а колата уж е запазена пьк :screwy:
Абе незнам ама един приятел кара едно 318 115 коня кадето се водят супер умрело вари и харчи 10 нормално а колата уж е запазена пьк :screwy:
318 ако не е iS си е умряла работа. Истината е 2 литра или повече, хем върви, хем разхода е почти същия като на малкия двигател.
Истината е 2 литра или повече, хем върви, хем разхода е почти същия като на малкия двигател.
Хохохо, тва се чува редовно и по повод на алфи :-)
Истината е 2 литра или повече, хем върви, хем разхода е почти същия като на малкия двигател.
Хохохо, тва се чува редовно и по повод на алфи :-)
Значи просто не бива да бъде подлагано на съмнение :twisted: