View Full Version : Как да разбера с какъв вид лагер/главина е колата ми?
Вие ми заден лагер..
Трябва да се сменя цялата главина доколкото знам.
Колата е 145 1.4TS 12.1998 с ABS
Като се обадих в Т&Н ме застреляха с въпроса кой тип главина?
Магнитна или не?
Разликата в цената не е малка - 60 срещу 150лв :frown:
Как да разбера коя от двете ми трябва ?
А в клубния сервиз ми предложиха главина за 106лв :roll: което е посредата! а ся де! :?:
Вие ми заден лагер..
Трябва да се сменя цялата главина доколкото знам.
Колата е 145 1.4TS 12.1998 с ABS
Като се обадих в Т&Н ме застреляха с въпроса кой тип главина?
Магнитна или не?
Разликата в цената не е малка - 60 срещу 150лв :frown:
Как да разбера коя от двете ми трябва ?
А в клубния сервиз ми предложиха главина за 106лв :roll: което е посредата! а ся де! :?:
12.98 много вероятно е да си с магнитна, но това може да се види и в еПер-а по номер на рамата
Аз вече съвсем се ошашках :shock:
В Евро07 ми казаха, че се продават и само лагери.. и комплект - цяла главина (за ABS и цената беше 55лв Breda) и комплекта бил амо един вид - нямало два вида.
150лв за главина малко трудно ще ги преглътна :twisted:
Последно сменя ли се само лагера ? Или неможе ?
Как да постъпя ?
Edit: Тоя Е-Пер ми е тъмна индия.. Нещо езика на който пише не го разбирам
Crusader
03-08-2007, 19:55
Дай ВИН на колата и ще видим е Епер-а!
Не ме свърта просто :lol:
Допреди малко свалях задно колело...
Установих наличието на "зъбно колело" между диска и ламарината, която го пази отвътре. Това означава ли, че НЕ СЪМ с магнитен датчик ? :roll: :twisted:
trustworthy
03-08-2007, 23:46
Бе дай ВИН-номера и по него е най-сигурно ;)
Crusader
04-08-2007, 07:35
Не излиза по ВИН-а, по скоро гледам че тези с АБС ги делят на такива до 10.98 и такива след 10.98 /па имат и видима разлика/ така че няма да е трудно да се види просто от кой модел е.
Ето ги как изглеждат, първата е до 10.98, втората след 10.98
Взех си главина Birth. Това добре ли е :lol: Аз се бях наточил на Breda Lorett, ама нямаха. :roll:
Edit:
Еемии... с новата главина съм (магнитната). Това, което съм видял като зъбен пръстен е било наслоена мръсотия под формата на зъби :roll: Може и магнита да има нещо общо с това :twisted: Сега ще ходя да я сменям :frown: