View Full Version : въздушен филтър
Някой има ли представа колко струва K&N спортен филтър за 2.4 дизел и дали са добри, колкото се говори, а и от къде може да се купи? Писах на Бобо на лични за филтър, ама йок отговор !?!?!?
santo_traficante
03-08-2007, 19:09
импас 56
струва 170лв
ако имаш вътрешен човек го взимаш с -25% намаление :wink:
Утре, ако се видим на срещата, ще ти обясня, къде има в Пловдив К&N. Иначе, защо не си вземеш един JR - бая народ от форума са с такъв и са доволни, а цената им е доста по-добра.
утре ако се видим ще кажеш......
само да се уточни мястото и часа!
утре ако се видим ще кажеш......
само да се уточни мястото и часа!
Утре за последно май на полигона от 19:00 такмо и аз искам да науча нещо повече за този филтър!!!
Моя от FK е 140лв! :wink:
Утре, ако се видим на срещата, ще ти обясня, къде има в Пловдив К&N. Иначе, защо не си вземеш един JR - бая народ от форума са с такъв и са доволни, а цената им е доста по-добра.
неможах да дойда и много ме е яд, но поне сега се виждаме на 2 седнмици.....другия път.
Кажи малко повече, от къде мога да взема JR или К&N в Пловдив. За втория ми искат 200 лв. в тунинг центъра до такси 1....Вижда ми се много.
Сега им ударих една шайба на тия в Пловдив за K&N-то, но се оказа, че го нямат точно твоя в наличност и само с доставка до 2-4 седмици. Цената - 165лв. Иначе за JR - вносител им е софийската фирма ХЕЕД91, но drive.bg мисля,че работят с нея и в сайта им го има твоя модел. 78лева за реплейсмънт и 104лв, ако искаш конус... Аз съм купувал от drive.bg и всичко е точно.За ден е пред вратата ти и е към 4-5 лв доставката...
http://drive.bg/groups.php?ModelId=223 ---> Спорт--->въздушен филтър :wink:
супер си -благодаря.
За конус в коша на мотора май няма място.....
супер си -благодаря.
За конус в коша на мотора май няма място.....
може ли някой да каже дали е виждал конус-филтър извън кутията на 2.4 -то, че аз невиждам наистина място....а е по-добре, понеже се скъсява пътя на входящия въздух.
И за JR четох по форумите и добри и кофти неща, някой с такъв филтър може ли да сподели впечетления....
Имаше снимка на колата на някого от форума, но не помня дали беше 2.4 или 1.9. Ма нямам никаква идея как лесно да се изрови тая снимка...
Имаше снимка на колата на някого от форума, но не помня дали беше 2.4 или 1.9. Ма нямам никаква идея как лесно да се изрови тая снимка...
ако е 1.9 е ясно, то му няма единия цилиндър от дясно.....
За JR риплейсмънт нищо лошо не мога да кажа, с него продадох 146-та. Сега съм си поръчал от drive.bg за 156-та, пак риплейсмънт, ама нямат в наличност.
За JR риплейсмънт нищо лошо не мога да кажа, с него продадох 146-та. Сега съм си поръчал от drive.bg за 156-та, пак риплейсмънт, ама нямат в наличност.
И аз се чудя дали да не си взема един такъв от там,ама незнам дали да е конус или реплейсмънт :?: Попрочетох тук-там и ми стана ясно,че не мога да очаквам голям ефект на атмосферен ДВГ,но ми е чудно защо конусите винаги са по-скъпи и да не би,този малък ефект,който би имало с такъв филтър(конус),да стане нищожен с реплейсмънт :?: :?: :?: ?Или с др. думи за моя ДВГ би ли бил по-малък ефекта с реп. от този с конус :?: :?: :?:
И аз се чудя дали да не си взема един такъв от там,ама незнам дали да е конус или реплейсмънт :?: Попрочетох тук-там и ми стана ясно,че не мога да очаквам голям ефект на атмосферен ДВГ,но ми е чудно защо конусите винаги са по-скъпи и да не би,този малък ефект,който би имало с такъв филтър(конус),да стане нищожен с реплейсмънт :?: :?: :?: ?Или с др. думи за моя ДВГ би ли бил по-малък ефекта с реп. от този с конус :?: :?: :?:
Ей затова питаме хора с опит по въпроса....
JR за съжаление чак средата на септември евентуално.....
Май ще се спра на K&N - има го в момента и макар и скъп, само хубаво се чува за него....
На моето боксерче това ще стане ли ? уж го дават за него ....
http://drive.bg/product_info.php?cPath= ... odelId=188 (http://drive.bg/product_info.php?cPath=128_129&products_id=12003&ModelId=188)
На моето боксерче това ще стане ли ? уж го дават за него ....
http://drive.bg/product_info.php?cPath= ... odelId=188 (http://drive.bg/product_info.php?cPath=128_129&products_id=12003&ModelId=188)
Този е универсален, виж че в края където се монтира към тръбата има различни размери, за да пасне на различни фи-та. стягаш със скобата и т.н. само място ти трябва.....
Коша на боксера не е като на TS, за да има къде да го изолираш от топлия въздух. Затова за боксера по-добре да е replacement
филтър, а не конус, за да няма обратен ефект от слагането му :wink: . Не, че не може да му направиш някоя cold air intake хава... ама си иска играчка...
А това ли ?
http://drive.bg/product_info.php?cPath= ... odelId=188 (http://drive.bg/product_info.php?cPath=128_129&products_id=17276&ModelId=188)
:roll: не разбира
Коша на боксера не е като на TS, за да има къде да го изолираш от топлия въздух. Затова за боксера по-добре да е replacement
филтър, а не конус, за да няма обратен ефект от слагането му :wink: . Не, че не може да му направиш някоя cold air intake хава... ама си иска играчка...
Ейййй най накрая на някой му е дошъл акъла в главата :twisted: :twisted: колегата е абсолютно прав при боксера конуса е живо набутване само :idea: :idea: :idea: за него замо риплейсмънт :wink:
А replacement JR ? кви цени са, де ги има :) май ще го сменя все пак моя. Разхода не се качвал, разправяте ? :) След отпуската се надявам и чип да бучна при Бобо ма ще видим ...
Е те точно това от линка, който си дал е replacement филтър.Аз в хииф91 им звънях преди месец, да взимам един ,но казаха,че нямат и ще поръчат. Вече може и да има... Иначе колега wasp , щом си се упътил и към чипосване - спортното филтре ще е още един + в тази насока :wink: . По принцип за спортните филтри е ясно,че не филтрират като оригиналните хартиени и това всеки производител си го казва без да го крие, и има много тестове из нета ,но все пак не е чак такава болка за умиране...
Е те точно това от линка, който си дал е replacement филтър.Аз в хииф91 им звънях преди месец, да взимам един ,но казаха,че нямат и ще поръчат. Вече може и да има... Иначе колега wasp , щом си се упътил и към чипосване - спортното филтре ще е още един + в тази насока :wink: . По принцип за спортните филтри е ясно,че не филтрират като оригиналните хартиени и това всеки производител си го казва без да го крие, и има много тестове из нета ,но все пак не е чак такава болка за умиране...
Ами не може ... ще се чипва :) писна ми като пусна климатика и да умира говедото ... взех като изпреварвам или ми трябва мощност и да го гася, сигурно няколко магарета умират по default :)
днес трябва да ми доставят K&N риплейсмънт, ще споделя инфо като го сложа....
Ами не може ... ще се чипва :) писна ми като пусна климатика и да умира говедото ... взех като изпреварвам или ми трябва мощност и да го гася, сигурно няколко магарета умират по default :)
:) добави още 0,4л към кубатурата и няма проблеми. :)
Поне аз не чувствам загуба на мощност с или без клима.
готин филтър, но наистина ли ако си го вземеш после само почистваш и слагаш пак??? И това, че пуска повече въздух, респектирно не е толкова фин като стандартните проблем ли е? Защото поне на 156 филтъра не ми харесва, че е толкова ниско и може би това е решение
Да, само чистиш, омасляваш и слагаш. Филтрира по- добре от обикновения и пропуска повече въздух
готин филтър, но наистина ли ако си го вземеш после само почистваш и слагаш пак??? И това, че пуска повече въздух, респектирно не е толкова фин като стандартните проблем ли е? Защото поне на 156 филтъра не ми харесва, че е толкова ниско и може би това е решение
А ти можеш и конус да си сложиш....само трябва да е термоизолиран.
дали някой вече си е взел такъв филтър, ще ми е интересно да го видя на живо, може и да не е точно на 156
дали някой вече си е взел такъв филтър, ще ми е интересно да го видя на живо, може и да не е точно на 156
За какъв имаш предвид, моят K&N пристигна и вече е сложен, но е риплейсмънт, а не конус. За жалост нямам време да я пробвам на дълъг и празен прав път.....
А защо, не взе конусен?
еми ето това ми хареса, и можеш да си го пъхнеш в тръбата :D
няма хич място на 2.4-то, ама хич. Отделно да се изолира......
Ето как се инсталира K&N въздушен филтър на 156-цата. На някой може да му е полезно.
http://kandn.com/57i/57-0350%202054-433%20.pdf
Ето как се инсталира K&N въздушен филтър на 156-цата. На някой може да му е полезно.
http://kandn.com/57i/57-0350%202054-433%20.pdf
даммм, но това е за 1.6 16V, за печките дали има такова....
даммм, но това е за 1.6 16V, за печките дали има такова....
Днес на моята бензинка сложих К&N ,направих едно кръгче и мисля,че има малка разлика в ниските обороти,по лесно набира.
Утре ще я изтрелям да видя дали има и други разлики.
П.П. Филтъра го взех от ИМПАС56 130 лв
На моита кола го монтирах елементарно- махнах капака на филтъра от тръбата и сложих новия на негово място като го оставих да виси в кутията.
Днес на моята бензинка сложих К&N ,направих едно кръгче и мисля,че има малка разлика в ниските обороти,по лесно набира.
Утре ще я изтрелям да видя дали има и други разлики.
П.П. Филтъра го взех от ИМПАС56 130 лв
На моита кола го монтирах елементарно- махнах капака на филтъра от тръбата и сложих новия на негово място като го оставих да виси в кутията.
колега с тебе искам да се видиме на някоя от срещите, преди да слагам аз, да го видя на живо :D
колега с тебе искам да се видиме на някоя от срещите, преди да слагам аз, да го видя на живо :D
Ако не ти се чака до срещата ела в Банкя и ще го видиш па ще пием и по бира. 0895253652
Ако не ти се чака до срещата ела в Банкя и ще го видиш па ще пием и по бира. 0895253652
Благодаря ти за поканата, може да се разхода с половинката, :D лошото е, че нямам време тази събота и неделя, а пък другата не съм в България, така, че след това може да се разберем :lol:
Благодаря ти за поканата, може да се разхода с половинката, :D лошото е, че нямам време тази събота и неделя, а пък другата не съм в България, така, че след това може да се разберем :lol:
И аз си поръчах JR риплейсмънт, та се чудя дали да не махна тази резонаторната кутия която е вързана за кутията на въздушния филтър. Дали без нея няма да смуче по-добре въздух? Доколкото знам е за обезшумяване на двигателя, ама за въздуха играе ли някаква роля :)
И аз си поръчах JR риплейсмънт, та се чудя дали да не махна тази резонаторната кутия която е вързана за кутията на въздушния филтър. Дали без нея няма да смуче по-добре въздух? Доколкото знам е за обезшумяване на двигателя, ама за въздуха играе ли някаква роля :)
Хвърли го тоя резонатор някъде, където никой не минава. Няма ядове!
Хвърли го тоя резонатор някъде, където никой не минава. Няма ядове!
Недей да махаш кутията, защото без нея колата почва да гасне и да не реагира веднага. Аз я търсих навсякъде тая кутия, защото моята беше счупена. Така, че по-добре недей баце, по-добре недей :)
Недей да махаш кутията, защото без нея колата почва да гасне и да не реагира веднага. Аз я търсих навсякъде тая кутия, защото моята беше счупена. Така, че по-добре недей баце, по-добре недей :)
Няма такъв филм особено пък при боксерите.Според мен се бъркаш нещо.Аз моята я махнах преди повече от 2 години и проблеми не съм видял, а определено не съм единственият.Дори смятам,че звука става по-добър...едвам се усеща разликата,но все пак.. :wink: .
И по чуждите форуми съм чел много теми ,че си ги махат хората.При положение ,че основната и цел е да редуцира шума при засмукването на въздух..., защо ми е :twisted:
Няма такъв филм особено пък при боксерите.Според мен се бъркаш нещо.Аз моята я махнах преди повече от 2 години и проблеми не съм видял, а определено не съм единственият.Дори смятам,че звука става по-добър...едвам се усеща разликата,но все пак.. :wink: .
И по чуждите форуми съм чел много теми ,че си ги махат хората.При положение ,че основната и цел е да редуцира шума при засмукването на въздух..., защо ми е :twisted:
На Мурджев бившата кола да не би да имаше проблеми без резонатора?!
На Мурджев бившата кола да не би да имаше проблеми без резонатора?!
Извинявам се че се намесвам в темата ама да си давате парите за глупости не мога да го разбера.Спортните филтри са конусен тип и панелен тип.Конусните се използват предимно при коли с принудително пълнене/турбу,мурбо и др./,а панелния се използва при атмосферни двигатели.Защо панелен за атмосферен двигател ли?Ами защото на входа на кутията,която е по-правилно да се казва резервоар за въздух има обикновенно тръба,която е изведена някъде покрай предната решетка.Защо ли ?Защото за атмосферен двигател е много важна силата на въздушната струя постъпваща към двигателя.Забележете гофретните тръби на атмосферните бегачки на Божурище!Някои дори си свалят единия фар за да увеличат силата на въздушната струя!
Успех!
Извинявам се че се намесвам в темата ама да си давате парите за глупости не мога да го разбера.Спортните филтри са конусен тип и панелен тип.Конусните се използват предимно при коли с принудително пълнене/турбу,мурбо и др./,а панелния се използва при атмосферни двигатели.Защо панелен за атмосферен двигател ли?Ами защото на входа на кутията,която е по-правилно да се казва резервоар за въздух има обикновенно тръба,която е изведена някъде покрай предната решетка.Защо ли ?Защото за атмосферен двигател е много важна силата на въздушната струя постъпваща към двигателя.Забележете гофретните тръби на атмосферните бегачки на Божурище!Някои дори си свалят единия фар за да увеличат силата на въздушната струя!
Успех!
Absente_
10-02-2008, 00:14
интересува ме за мойта печка се оказа че е по-оферта е конусен филтър така ли ? и ако някой е монтирал на Дизела да каже някоя дума ...... преди да се оборудвам и аз с един JR
още ли чепкате най-ужастно глупавата тема за филтрите... бе не ви трябва филтър те тва е.... вие ако умувате за 70 кева смятай ко се жените кво става :):):):):) баси драмите
Absente_
10-02-2008, 16:45
да бе,Нео мерси за изчерпателния отговор по моя въпрос .....
моля, моля радвам се като съм полезен ;)