PDA

View Full Version : Здравейте! Мнение за 146 1.9 JTD

krasy k
05-08-2007, 10:52
здравейте приятели! харесвам Алфите,карах ,33 . Намерих си 146 JTD,но е непозната за мен като дизелов двигател. Дайте си мнението и съвет дали си заслужава

trustworthy
05-08-2007, 11:01
Здрасти ;) Има много писано по твоята тема във форума. Ползвай търсачката и ще научиш всичко, което ти трябва. аз само съм пускал 4-5 подобни теми ;)
Ще ти нахвърля основните неща само:
146 като цяло е добър автомобил по отношение на пространство в купето, багажник и поддръжката му е сравнително евтина, що се отнася до окачване и други подобни. ЖТД е комънрейлов двигател, в 145/6 е вграждана най-ранната версия. Предлага сносна динамика, икономичен е и много здрав.

ако все пак има нещо, което не можеш да намериш, питай и ще ти отговорим ;) Диагностиката преди покупка е меко казано задължителна :)

krasy k
05-08-2007, 11:39
Ей, приятели,много сте бързи за което съм ви блогодарен !!! Основно ме притеснява един индикатор,който свети на таблото във формата на подгряваща дизелова свещ,насочена надолу,имитираща пръскане на душ и при запален двигател остава да свети

trustworthy
05-08-2007, 11:42
Имаш основание да те притеснява!!! Това не е индикатора за подгряване. Тая лампа свети при проблеми с деботимера, рейката, помпата ю нейм ит :)...
Задължително отиди да диагностика в сервиз, където имат пълния софт за да се види каква грешка записва :!: Може и да не е много сериозно, но е добре да се знае, най-малкото за да се коментира цената, ако си заслужава, де...

krasy k
05-08-2007, 12:01
Едва ли ще ми дадат от автокъщата да ходя по сервизи,но все пак ще опитам да отида.Как се води този тип двигател - пишеше нещо кото JTD, TDI, HDI,коман рейл ли е,какво означева това?Видях на всички стъкла, че e прозводство юли 1999г.Извинявам се,сигурно съм доста смешен с въпросите си,но .... Би ли ми дал някакви данни къде да търся тази информация за двигателя,защото аз съм на ,,Вие,, с компютъра и разчитам повече на сина си да търси

trustworthy
05-08-2007, 12:27
ако не ти разрешат от авто-къщата да я заведеш на диагностика, бягай ;) Нормално е в тяхно присъствие да се заведе в сервиз и да се закачи на екзаминър, преглед на мостовете и т.н.

Комън рейл е. Напиши JTD в търсачката на форума (http://www.alfaromeo-bg.com/forum/search.php) и ше разбереш много от нещата, които те интересуват

Pharrell
06-08-2007, 11:47
trustworthy знаеш ли като остава да мига оная жичка за подгряването след запалване следва смяна на свещите нали? И знаеш ли горе долу каква им е цената и какво да взема. Мерси предварително :) :roll:

morfius
06-08-2007, 13:24
Преди да сменяш каквото и да е, мини на една диагностика.

trustworthy
06-08-2007, 14:09
Преди да сменяш каквото и да е, мини на една диагностика.

Специално за подгряващите свещи може и без диагностика да се определи коя е изгоряла :)

trustworthy знаеш ли като остава да мига оная жичка за подгряването след запалване следва смяна на свещите нали? :roll:

В 99.9% от случаите - да :)

И знаеш ли горе долу каква им е цената и какво да взема. Мерси предварително :) :roll:

Аз дадох около 30-ина лв на парче, ако не се лъжа, отдавна беше. Магнет марели бяха май :roll:

търтей
06-08-2007, 14:17
Аз дадох около 30-ина лв на парче, ако не се лъжа, отдавна беше. Магнет марели бяха май :roll:

ебаси цената:)

trustworthy
06-08-2007, 14:19

Ми не помня, бе :) Може и по-малко да е било :roll: Кажи ти какви цени си чувал!

Pharrell
07-08-2007, 20:06
мерси за инфото. Още утре отивам за смяна на свещаците :lol:

docbg
08-08-2007, 17:22
дизела на алфа р е този на фиат, който всъщност е доста добър защото е нова технология и дори с дженерал мотърс фиат са спечелили за 2005та двиг на год. виж в основния сайт на алфа р българия, там пише за двигателите и други.
успех!

DiabL0
08-08-2007, 23:01

Ми не помня, бе :) Може и по-малко да е било :roll: Кажи ти какви цени си чувал!
ще споделиш ли как да найдъм изгорялата свещ, че и на мен не ми се сменят всичките...... че нещо много дълбоко у джеба бъркат нещо
Па и при мен са с една в повече :cry:

trustworthy
08-08-2007, 23:33
На някакъв принцип проба-грешка. На мен така са ми ги сменили ми казаха. Трябва да питам пак в сервиза, ама сменяй ги наред, бе, 2.4 двигател караш, за 5 свещички тука се превземаш :lol: Хората по 8 парчета на 1.4 сменят и гък не казват, ти... :)

DiabL0
08-08-2007, 23:37
ХЕххехеХЕХхехе.... Баси комара тая бълха.... :lol:
то тряя стане бая студенко че да пробвам... тая работа ми свети само при температури под 10 градуса..... сега в жегата грам непремигва!
Май ще трябва да чакам да застуди и да опитам...
иначе трудно ли се сменят ?

trustworthy
08-08-2007, 23:46
Ами много е важно да се вадят като е студена колата, щото ако скъсаш свещ вътре....да не те плаша, че няма да заспиш :) Не е като да разпробиеш скъсана бурмичка :) Глава на дизел е това, не е шега работа, ;)

Освен това и самото място на свещите било много кофти за достъп. Аз бих ти препоръчал да изчакаш до зимата наистина, щото реално и без свещи пак ще ти запали при първия студ (мойта на 0 градуса си пламна безпроблемно с малко бяло пушаче :)) въобще опасност да не ти запали ЖТД-то даже и без свещи на нашата Варненска зима е почти минимален ;)