View Full Version : Здравейте! Мнение за 146 1.9 JTD
здравейте приятели! харесвам Алфите,карах ,33 . Намерих си 146 JTD,но е непозната за мен като дизелов двигател. Дайте си мнението и съвет дали си заслужава
trustworthy
05-08-2007, 11:01
Здрасти ;) Има много писано по твоята тема във форума. Ползвай търсачката и ще научиш всичко, което ти трябва. аз само съм пускал 4-5 подобни теми ;)
Ще ти нахвърля основните неща само:
146 като цяло е добър автомобил по отношение на пространство в купето, багажник и поддръжката му е сравнително евтина, що се отнася до окачване и други подобни. ЖТД е комънрейлов двигател, в 145/6 е вграждана най-ранната версия. Предлага сносна динамика, икономичен е и много здрав.
ако все пак има нещо, което не можеш да намериш, питай и ще ти отговорим ;) Диагностиката преди покупка е меко казано задължителна :)
Ей, приятели,много сте бързи за което съм ви блогодарен !!! Основно ме притеснява един индикатор,който свети на таблото във формата на подгряваща дизелова свещ,насочена надолу,имитираща пръскане на душ и при запален двигател остава да свети
trustworthy
05-08-2007, 11:42
Имаш основание да те притеснява!!! Това не е индикатора за подгряване. Тая лампа свети при проблеми с деботимера, рейката, помпата ю нейм ит :)...
Задължително отиди да диагностика в сервиз, където имат пълния софт за да се види каква грешка записва :!: Може и да не е много сериозно, но е добре да се знае, най-малкото за да се коментира цената, ако си заслужава, де...
Едва ли ще ми дадат от автокъщата да ходя по сервизи,но все пак ще опитам да отида.Как се води този тип двигател - пишеше нещо кото JTD, TDI, HDI,коман рейл ли е,какво означева това?Видях на всички стъкла, че e прозводство юли 1999г.Извинявам се,сигурно съм доста смешен с въпросите си,но .... Би ли ми дал някакви данни къде да търся тази информация за двигателя,защото аз съм на ,,Вие,, с компютъра и разчитам повече на сина си да търси
trustworthy
05-08-2007, 12:27
ако не ти разрешат от авто-къщата да я заведеш на диагностика, бягай ;) Нормално е в тяхно присъствие да се заведе в сервиз и да се закачи на екзаминър, преглед на мостовете и т.н.
Комън рейл е. Напиши JTD в търсачката на форума (http://www.alfaromeo-bg.com/forum/search.php) и ше разбереш много от нещата, които те интересуват
Pharrell
06-08-2007, 11:47
trustworthy знаеш ли като остава да мига оная жичка за подгряването след запалване следва смяна на свещите нали? И знаеш ли горе долу каква им е цената и какво да взема. Мерси предварително :) :roll:
Преди да сменяш каквото и да е, мини на една диагностика.
trustworthy
06-08-2007, 14:09
Преди да сменяш каквото и да е, мини на една диагностика.
Специално за подгряващите свещи може и без диагностика да се определи коя е изгоряла :)
trustworthy знаеш ли като остава да мига оная жичка за подгряването след запалване следва смяна на свещите нали? :roll:
В 99.9% от случаите - да :)
И знаеш ли горе долу каква им е цената и какво да взема. Мерси предварително :) :roll:
Аз дадох около 30-ина лв на парче, ако не се лъжа, отдавна беше. Магнет марели бяха май :roll:
Аз дадох около 30-ина лв на парче, ако не се лъжа, отдавна беше. Магнет марели бяха май :roll:
ебаси цената:)
trustworthy
06-08-2007, 14:19
Ми не помня, бе :) Може и по-малко да е било :roll: Кажи ти какви цени си чувал!
Pharrell
07-08-2007, 20:06
мерси за инфото. Още утре отивам за смяна на свещаците :lol:
дизела на алфа р е този на фиат, който всъщност е доста добър защото е нова технология и дори с дженерал мотърс фиат са спечелили за 2005та двиг на год. виж в основния сайт на алфа р българия, там пише за двигателите и други.
успех!
Ми не помня, бе :) Може и по-малко да е било :roll: Кажи ти какви цени си чувал!
ще споделиш ли как да найдъм изгорялата свещ, че и на мен не ми се сменят всичките...... че нещо много дълбоко у джеба бъркат нещо
Па и при мен са с една в повече :cry:
trustworthy
08-08-2007, 23:33
На някакъв принцип проба-грешка. На мен така са ми ги сменили ми казаха. Трябва да питам пак в сервиза, ама сменяй ги наред, бе, 2.4 двигател караш, за 5 свещички тука се превземаш :lol: Хората по 8 парчета на 1.4 сменят и гък не казват, ти... :)
ХЕххехеХЕХхехе.... Баси комара тая бълха.... :lol:
то тряя стане бая студенко че да пробвам... тая работа ми свети само при температури под 10 градуса..... сега в жегата грам непремигва!
Май ще трябва да чакам да застуди и да опитам...
иначе трудно ли се сменят ?
trustworthy
08-08-2007, 23:46
Ами много е важно да се вадят като е студена колата, щото ако скъсаш свещ вътре....да не те плаша, че няма да заспиш :) Не е като да разпробиеш скъсана бурмичка :) Глава на дизел е това, не е шега работа, ;)
Освен това и самото място на свещите било много кофти за достъп. Аз бих ти препоръчал да изчакаш до зимата наистина, щото реално и без свещи пак ще ти запали при първия студ (мойта на 0 градуса си пламна безпроблемно с малко бяло пушаче :)) въобще опасност да не ти запали ЖТД-то даже и без свещи на нашата Варненска зима е почти минимален ;)