PDA

View Full Version : луфт в колелото

lan
06-08-2007, 09:19
появи ми се едно притропване, когато мина през неравности отпред вдясно. мислех, че е заминал шарнира и го смених, но уви... това притропване не се получава всеки път, но пък е адски дразнещо. когато се появи и спра и започна да мърдам колелото на ляво и надясно с ръка се получва лек луфт.
от какво може да е това? дали не е накакъв луфт в лагера?
поздрави,

A M D
06-08-2007, 10:38
Ами вазмойно е ако се полочава притропване като мардаш колата наляо надясно и трака според мен е лагера. :roll:

Boby
06-08-2007, 10:57
Разбит кормилен накрайник,рейка, втулка на носач. Ако лагера ти тропа като буташ гумата с ръка до сега да си се очистил някъде.

lan
06-08-2007, 11:27
носачът е чисто нов - сменен е в петък с идеята тропането да спре.
за рейката не знам, не дава никакви индикации, че е тя. ако е тя или накрайник, няма ли да го прави и като залюлея с волана.
чак пък да се очистя, хайде? то всъщност може би не се изразих по най - добрия начин - то като я залюлееш на ръка по скоро се чува и го усещаш като потропване... идея си нямам..
в четвъртък ходих да ми погледнат предницата в един сервиз и там казаха, че е бетон. в петък като купих носача, ходих при други и преди да го сменят и те я огледаха и казаха, че е бетон и няма нужда дори и носача да се сменя, но така и така го бях купил...

VFTI
06-08-2007, 20:16
Тогава рейка :( И аз съм в същото положение :?

lan
07-08-2007, 08:59
абе не ми се вярва да е рейката, но знае ли човек... :D
днес пак ще се размотавам по сервизите и ще пиша после.

lan
07-08-2007, 13:03
хахааа... излезе смотания амортесьор... :twisted:
от време на време му блокира клапана и се получава това изнервящо потропване...

warbah
09-08-2007, 21:33
и как се разреши проблема

lan
14-08-2007, 09:31
с по - силна музика... :drums:

active_active
06-12-2007, 15:47
тропа ми колелото предно ляво като удрям гумата с умрук бие на метал,а като карам по павета и на неравно се чува трака трака трака тракманшон на вyншна главина

PEPI-2ALFA
08-12-2007, 23:55
тропа ми колелото предно ляво като удрям гумата с умрук бие на метал,а като карам по павета и на неравно се чува ...
Спирачни апарати. И мойте тракат по павета.

Furious 155
05-08-2008, 19:49
хахааа... излезе смотания амортесьор... :twisted:
от време на време му блокира клапана и се получава това изнервящо потропване...
Това и аз го имам вече :) отделно че ми тракат по неравности спирачните апарати и не мога да усетя коя част от тях!
Ще видя туй с колко са натегнати пружинките на накладките - че те 257м дискове си греят бая в по-спортен режим и предполагамслед време пак отпускат тия пружинки ;)

Martini_Racing
05-08-2008, 23:21
братле при мен един шум пак отпред и от дясно , и само когато минавам през дупка , а аз какво да правя :boost::boost::boost::boost::boost:

lulin racing
05-08-2008, 23:46
Това и аз го имам вече :) отделно че ми тракат по неравности спирачните апарати и не мога да усетя коя част от тях!
Ще видя туй с колко са натегнати пружинките на накладките - че те 257м дискове си греят бая в по-спортен режим и предполагамслед време пак отпускат тия пружинки ;)

Това са водачи на спирачните апарати!От една седмица те търся да ти кажа!8 лева струват ако са блокирали или прекалено износени! Ти знаеш,че имах същия проблем,но е решен вече!УСПЕХ!!8)

PEPI-2ALFA
05-08-2008, 23:55
Това са водачи на спирачните апарати...
Не е сигурно. И аз така си мислех докато ни смених накладките.
П.П. Те сега пък свирят като позагреят , ама ...карай.

Martini_Racing
06-08-2008, 17:07
при мен се чува нещо като пропукване , дали може да е от водачите на спирачните апарати

XaBu4ko
07-08-2008, 00:37
То ако е от водачите дрънчи слабичко ама жестоко на Метал!!! много ме дразни.
Преди да сменя накладките тракаше от ляво. Като ги смених настана ТИШИНА. И....... след 2 дена почна да трака и от 2-те колела. :censored:
Но и аз съм на метода :dj: в колата.
Пък и с моята работа след 2 месеца оглушаваш и всякакви дразнещи звуци спират да ти правят впечатление.
Който знае какво работя ще ме подкрепи.... :joly:

Martini_Racing
07-08-2008, 01:13
ще си изям таша..те много гадно се чува имам чуството че амортисиора ще тръгне някъде сам , много отвратително пукане да го :censored::censored::censored::censored:

XaBu4ko
07-08-2008, 01:15
Ама хлопа ли или дрънчи. И пробвай като натиснеш леко спирачките дали пак се чува. Ако не, то са заминали водачите..........

Martini_Racing
07-08-2008, 10:55
водачите снощи ги смених , не е от там , в сервиза бях пробваха какво ли не не могат да открият от къде е това пропукване , щанги ,полуоски , накрайници , шарнири , носачи , карета външни и вътрени съм сменил преди 5-6 дни, другата седмица амортисиорите и спирачните дискове и всичко отзад

XaBu4ko
09-08-2008, 05:35
Колега... абе ти да не си Депутат..... Май доста парички наливаш у алфето.....
Кажи от де ги копаеш.... ;-)