View Full Version : Теч в купето
След проливните дъждове,отпред,отдясно стелката е мокра и под стелката също.Може ли да е влезнала вода през поленовия филтър?Някой имал ли е такъв проблем или поне идея от какво може да е?
J_I_V_K_O
07-08-2007, 19:15
а возил ли си някои по време на дъждът и да е бил с мокри обувки :) защото при мен от това е мокро :lol:
Аз че съм возил,возил съм ама.. то с рибарски ботуши ако беше до колената високи,пак нямаше да е толкова мокро :lol: то чак под стелкта джвака :D АЛФАТА ПОТЪВА ПОМОЩ!!! :D
J_I_V_K_O
07-08-2007, 20:16
хахахахах може човекът да е ходил за риба в някоя дупка по пътя :lol:
сорри за спама 8)
RoMeO_156_GTA
07-08-2007, 20:37
След проливните дъждове,отпред,отдясно стелката е мокра и под стелката също.
И един приятел с Опел имаше същия проблем ,ама неговата диагноза беше ясна :lol: :mrgreen: Не очаквах и алфите да прокапят :?
Уплатненията провери ли ,понякога от там избива :?
Разгледах днес,но не установих от каде е.Преди имах едно Рено 19 беше станало пак така,но там от уплатнението на стъклото влизаше вода и се е създавало напрежение и най накрая се пръсна стъклото.Дано на Алфата да е малък проблема.Няма ли някой колега със същия проблем... :cry: :bath:
някой имаше същия проблем ама немога да се сетя какво бешее :brickwall: нещо свързано с жапката огледай се добре сигорен ли си че е вода :roll:
Да вечерта валя много силно и сутринта като влезнах в колата миришеша на застояло и беше мокро.А и няма от какво да е друго отпред на мястото до шофиора точно.
ми съмнява ме да е от филтъра :wink: щом колата е била спряма тоо просто няма как да мине от там :roll: а иначе мисълта ми беше че около жапката се намира радиаторчето за парното :idea: и може то да е направило някъква мизерия :roll:
Утре пак ще проверя и ако разбера какъв е проблема ще напиша...ако имате други предположения кажете.. :evil:
стискам палци да намериш "пробойната" :P
Crusader
08-08-2007, 06:58
Алфите не текат, било е от краката на хората които си возил!
nikola_n
08-08-2007, 08:51
някой имаше същия проблем ама немога да се сетя какво бешее :brickwall: нещо свързано с жапката огледай се добре сигорен ли си че е вода :roll:
Мисля че беше от много листа отпред при филтъра на купето. Запушва се, не може да се отводнява и протича вътре. Провери, може да е от това.
И при мен го има проблема
и не е от мокри крака
Според мен нещо корите които предпазват поленовия филтър не предпазват като хората, защото е влизала вода при моторчето за вентилатора на купето и бяха изгопяли съпротивленията на степените на вентилатора
може и от листа да е запушено отводняването при фълтъра и да качва нивото някъкси но ме съмнява чак толкова вода, и последния път нямаше толкова много листа и боклуци.
Все пак в събота ще свалям моторчето на чистачките за профилактика и ще разгледам подробно там корите и отводняването и ако проблема стане ясен и се оправи ще пиша
Вариантите са два: или не си дозатворил стъклото на вратата догоре, или ти тече откъм поленовия филтър. При мен беше същото на предните порои. Смених филтъра и почистих отводнителните отвори под пластмасата на чистачките - и сега не е валяло вътре. Другия начин е да си затвориш клапата за външен въздух като спреш (при мен клапата за външен въздух е постоянно отворена :cry: )...
Мисля че беше от много листа отпред при филтъра на купето. Запушва се, не може да се отводнява и протича вътре. Провери, може да е от това.
точно това е но мисля че при този случаи се пълнеше жапката с вода :shock:
Nasko_77
10-08-2007, 03:47
Зарито Здравей! :D
Интересен подпис имаш :lol:
хахаха аиде сектата на боксерите... напрееееед :D
Не е казано листа, просто листа кал и друда гняз запушват каналчето.
И чистете си го навреме, че при мен чистачките или по скоро механизма им, май за 2-ри път ги сменям заради водата, и съпротивленията на вентилатора на купето изгоря веднъж, а за него няма да ви разправям как се сменя.
Добре че вентилатора на купето не е изгорял , ама не се знае... :?
:lol: Ами жапката нямаше вода,така и неразбрах от каде е.Дано да няма следващ път!А за подписа мерси..Наско ме вдъхнови с неговите теми кое е по пъргаво :twisted: :twisted: :twisted: :Tease: :Tease: :Tease: Боксера :lol:
Nasko_77
14-08-2007, 21:15
:lol: Ами жапката нямаше вода,така и неразбрах от каде е.Дано да няма следващ път!А за подписа мерси..Наско ме вдъхнови с неговите теми кое е по пъргаво :twisted: :twisted: :twisted: :Tease: :Tease: :Tease: Боксера :lol:Офффф...
:lol:
Осетих, че е някаква закачка. За това и реагирах :D
А подлагал ли си това от подписа си на изпитание? :D :D :D
Хахах ами да ти кажа да,но като гледах графиките на ТС и Боксера имаше минимални разлики и според мен всичко зависи от шофиора.. :lol:
Nasko_77
15-08-2007, 02:56
Хахах ами да ти кажа да,но като гледах графиките на ТС и Боксера имаше минимални разлики и според мен всичко зависи от шофиора.. :lol:Разкажи какво се случи :roll:
Nasko_77
15-08-2007, 03:26
Хахах ами да ти кажа да,но като гледах графиките на ТС и Боксера имаше минимални разлики и според мен всичко зависи от шофиора.. :lol:Разкажи какво се случи.....
Къде, кога, как, кой-кого.... колко-от колко и с колко :roll: :)
С някав пич на 1 светофар преди моста на марица.Стоя си аз спокойно той ръмжи ще кажеш че е 200 коня :lol: :lol: дпъпнахме се по моста нагоре г/д на равно въвяхме можеби с 2 метра да съм го водил,но аз после слезнах от моста надясно а той продължи надолу.Ама фрапираща разлика нямаше...
Nasko_77
15-08-2007, 16:52
С някав пич на 1 светофар преди моста на марица.Стоя си аз спокойно той ръмжи ще кажеш че е 200 коня :lol: :lol: дпъпнахме се по моста нагоре г/д на равно въвяхме можеби с 2 метра да съм го водил,но аз после слезнах от моста надясно а той продължи надолу.Ама фрапираща разлика нямаше... :lol:
Зари.... тея светофарните ги заеби :wink:
Никога не си прави изводи от тях :!:
Като застаните на чертата и се пуснете поне три пъти някъде на спокойно място..... тогава си прави заключения :D
Подписа си е твой и не ти се бъркам. Нито се дразня. Можеш да си сложиш каквото искаш, но да знаеш.... че 1.6 Боксер никога не моше да бъде КИЛЪР на 1.4 ТС :) И двете да не са барани де.
КИЛЪР е да го смажеш :D
Дори и калник или половин кола да му дръпнеш... пак не си килър.
А и за калник много ще се озориш :wink: Ако ще е сериозна дръпката.
Има реална опасност и да паднеш :D
И какво став тогава с "килъра" :)
Абе и двамата сте от Пловдив, защо не се срещнете да разберете кое върви повече ?
Nasko_77
15-08-2007, 17:54
ПРОФ
Това вече е правено.... и то както си му е редът. :wink:
Друго нещо си е боксера...сеедно си на концерт наживо на Deep Purple... :band: :super:
Друго нещо си е боксера...сеедно си на концерт наживо на Deep Purple... :band: :super:
nikola_n
16-08-2007, 16:44
Дори понякога, когато ме боли глава ме дразни :lol:
nikola_n
16-08-2007, 16:44
Дори понякога, когато ме боли глава ме дразни :lol: