View Full Version : Не се форсира...
Проблема не е нов, и по-рано съм писал - не върви, направо се дави на бензин(аз я карам на газ, но проблема не е лошо да се отстрани). Значи логично си мислех, че е дебитомер, защото като го изключа - тръгвада работи съвсем нормално, само разхода е неясен :lol: (значи явно и дюзите не са). Но вече правя на 2 различни места диагностика(изключвам 1 диагностика, дето ми наговориха глупости...) и си излиза съвсем здрав дебитомера, никакви отклонения.Термодатчик също здрав. Последно ми казаха, че трябвало да ми замерят налягането на бензина...Свещите са нови, кабелите явно здрави(на газ никакви проблеми вече:)). Някакви идеи...? :Tease:
Crusader
08-08-2007, 15:57
Ламбда сонда
Чел съм из форума, че се дига разхода, че не върви как трябва и т.н. от ламбда сонда, ама чак да гасне от нея... :shock: Мога ли да я изключа(има куплунг предполагам), и ще заработи ли ако е от нея?
Novachev
08-08-2007, 16:37
Колега има няколко варианта свещи казваш не е от тях защото на газ е добре от дебитомера не е от температурен датчик и той добре остава TPS-а да се ебава и да не си познава компа положението на дросела. Ако могат на диагностиката да му обърнат внимание.
Успех
BlueStorm
08-08-2007, 16:58
Ламбда сонда
Не е много вероятно, защото при форсиране и ускорение данните от ламбда сондата се пренебрегват от Еку-то по принцип.
Като "гледам" най-вероятно е ниско налягане на захранващата система.
Crusader
08-08-2007, 18:02
След ресет на компа проблема изчезва ли, поне временно?
След ресет на компа проблема изчезва ли, поне временно?
Не съм пробвал. Довечера ше откача акумулатора и сутринта ше видим...
Дръпнах жиците и се същото нищо. Нещо маш лив предвид?
Crusader
09-08-2007, 17:17
Май трябва да идеш на диагностика при някой който наистина разбира от Алфи, просто няма логика на диагностиката да излиза че всичко е ОК и все пак да не работи като хората. Но щом все пак при откачане на дебитомера работата се оправя, мисля че все пак той се е скапал.
Иди при Бобо - дано хване проблема!