PDA

View Full Version : 145 боксер 1.7 16В - не върви след смяна на консумативи

Chervenkov
08-08-2007, 20:18
След смяна на всичко-свещи филтри и проверка за грешки в компа тази кола неще да варви както трябва и тва е! 145 боксер 1.7 16В немога да дръпна БМВ 318 115 коня! Какъв е проблема на алфата според вас колеги?

===================
Добре дошъл във форума! Ще те помоля за в бъдеще да формулираш по-смислени заглавия на темите си

trustworthy
08-08-2007, 23:40
Ремък и ролки сменял ли си и ако да, къде? Дали е бил зацепен правилно ремъка евентуално :roll:

vikoalfa
08-08-2007, 23:50
След смяна на всичко-свещи филтри и проверка за грешки в компа тази кола неще да варви както трябва и тва е! 145 боксер 1.7 16В немога да дръпна БМВ 318 115 коня! Какъв е проблема на алфата според вас колеги?

===================
Добре дошъл във форума! Ще те помоля за в бъдеще да формулираш по-смислени заглавия на темите си
В сервиза, определено не е в колата :shock: :shock: :shock:

BIzZkIt4o
09-08-2007, 00:24
Същото е положението и при мене след смяната на консумативите....
и аз незнам кво да права.
146 1.6 боксер

Chervenkov
09-08-2007, 08:30
Само ремъка и ролките несъм сменил но сега и това ще направя! Относно зацепването мисля че е както трябва защото на диагностиката показва че е на колкото градуса трябва да е ! Има и нещо друго- малко пуши през ауспуха бял дим и намирисва на неизгорял бензин! Вазможно е според мене колата да се дави и затова да неварви! Незнам даите идея от какво неварви?

ZAZ
09-08-2007, 18:33
От свещите които си сложил е най вероятно, ако са некви гадни ментета.Ама щом ти понамерисва на неизгорял бензин, а преди смяната е била ок трябва да е от новите свещи :wink:

Chervenkov
09-08-2007, 21:39
свещите са 135 лева бош! проблема си го имаше и преди смяната на консумативите! така я взех и имаше блокирал повдигач на един клапан но това е отстранено! явно има друг проблем:(

Nasko_77
10-08-2007, 03:20
Това за миризмата на не изгорял бензин за какво казвате, че говори?

Sergey_gigov
10-08-2007, 11:11
измерти и компресията

търтей
10-08-2007, 11:22
измерти и компресията

и кво ще разбере като измери компресията :wink:

Sergey_gigov
10-08-2007, 11:58
аз не разбирам много - само че си мисля,че ако си измери компрезията и отиде на газ анализатор ще разбере поне мирише ли наистина на неизгорели газове .
и ако мирише най вероятно ще тррябва да се замисли защо го прави това нещо .

логиката ми подсказва че ако мирище най вероятно ще има нужда от напасване или смяна на някой изпускателен клапан или основен ремонт на двигателя

ти как мислиш ? има ли нужда ?

всъщност се сещам от мой личен опит и за още няколко неща само че тях няма да ги приказвам защото ще стане едно хвърляне на боб - леща- грах и всички картофови :P

Chervenkov
10-08-2007, 18:54
колата негори масло! компресията на всеки един цилиндър е 10.5! Неми останаха варианти защо неще да варви както трябва! Последното което ми остава като вариант е да е запущен катализатора! Вазможно ли е или има според вас и нешо друго?

Crusader
10-08-2007, 19:20
Меренето на компресия ще даде инфо само за състоянието на всмукателно-изпускателния тракт, но по мое мнение проблема ти не е там, в този случай трябва да се обърнеш към обичайните заподозрени а именно: дебитомер, ламбда, всещи, температурни датчици - бе КАЧЕСТВЕНА компютърна диагностика и също интерпретиране на данните от човек който е на ясно с особеностите на Алфа Ромео е те това ти трябва!
А за катализатора е възможно.

Pinky
10-08-2007, 21:00
и все пак свещи, като се има предвид колко колеги се оплакват точно от Бош. Може би един не лош вариант би бил да сложиш за малко старите, ако не ти се купуват нови без да си сигурен.

Sergey_gigov
10-08-2007, 22:33
смао да попитам нещо - случайно да си пипал нещо около дроселовата клапа и путинкциометъра , който пуска бензин ?- сигурен ли си че вакумните маркучета са ти наред и не смуче от някъде ??
погледнал ли си си кабелите ?
и последно - колко ти гори ?

Chervenkov
11-08-2007, 14:25
за горенето си гори доста! около 16 на 100 грацко и 10-11 на дълго! мисля че колата се дави и затова неварви но на диагностиката показва че всичко е ок! датчици сонда и т.н.

Chervenkov
11-08-2007, 20:32
колата гори 16 грацко 10-11 дълго
Незнам какво е пипано по колата защото е моя преди един месец а е нов внос

val_mcrae
12-08-2007, 11:54
Колега препоръчвам ти да я заведеш в БОШ Пловдив, но преди това отиди до сервиза в техникума при Илиян предполагам го знаеш? Човека си разбира от работата!
И ела да се видим на някоя среща може и ние да бъдем полезни с нещо :wink:

Sergey_gigov
12-08-2007, 12:12
щом като гори толкова много нещата стават макар и малко по- ясни
продължавам с въпросчетата

гърми ли в генерацията като върнеш педала на газта ?
на колко км.ти е маслото и какво е - скоро гледал ли си го ?
и последно - на въздушните колектори има едни запечатани болтчета - случайно да ти ги няма пломбичките отгоре ?

аз имах такъв проблем сменяхме термостата и бяхме пообъркали малко нещата около него бяхме дръпнали жилото на газта и колата се давеше много - проблема обаче се задълбочи - когато разбрах че ми е смесил масло и бензин - поради прекалено много бензин , който постъпва и невъзможноста да го изгори

съвета ми е да си провериш маслото- дали не ти мирише на бензин

Chervenkov
13-08-2007, 10:53
маслото го смених скоро няма и 1000 км! наистина мирише на бензин! от какво казвате че е и как да го отстраня? необичам да ходя по маистори особенно в карлово защото са аматиори! ходя само в софия но немисля че за наи-малкото трябва да патувам до там всеки ден! помогнете! колегата с фиат купето гледам че е от карлово ако иска да си остави телефона :)

Chervenkov
13-08-2007, 22:19
колеги на първи и трети цилиндър тапичките на болтчетата ги няма и болтчетата са пипани ! маистора и тои ги базика но недаваха никаква разлика все едно недеистват или поне тои незнае за какво са!на газ анализатора показва че всичко е ОК!няма миризма на бензин в маслото! до тук всичко излиза че е перфектно по колата но според мене колата няма тяга! като и прищипа саединителя на парва скорост неможе да преварти гуми а бмв-то ги палеше! има нещо по алфата което досега никои неможе да открие:(( Даваите още варианти! като се отпуши да варви ще черпа яко!!!

hsr
13-08-2007, 22:37
Колега аз имам един въпрос,които може и малко тъп да ти се стори ,а и дано не те засегна,но все пак ще рискувам:Слд като не е била наред и преди защо я взе тая кола,не я ли пробва?Или може би цената нещо...?

tokata_pz_flex
14-08-2007, 09:29
Колега , колата ти определно не е добре ... спокоино :) моита беше невероятно зле ... така по нета не става ! За моита Ne0 ми каза мн правилно : Пали колата и отиваи при Bobo , щото иначе - много пари и нерви , още пари и нерви , и накрая пак при Bobo ! Успех !

tokata_pz_flex
14-08-2007, 09:31
hsr , аз моита като я пробвах , та все едно не знаех че тряа да дам 2000 лв по нея още . Ама се влиубих в нея , ко да правиш ... :big_love:

Sergey_gigov
14-08-2007, 09:47
е там ти е объркана колата - не е трябвало изобщо да пипата тея болтове от тях колата няма да върви повече - те са за регулиране на въздуха - поне до колкото знам - в момента колата ти се чуди какво да прави мисля че влиза прекалено малко въздух и си насмага с бензин(задавили сте я )
по случката - зеънни на Bobo - и го попитай какво да правиш - иначе тука в сливен има един човек - който направи мойта- сега е един от най пъргавите боксери :)

hsr
14-08-2007, 09:49
Щом на човек му харесва даден модел-няма нищо лошо да си го купи,но когато знае че нещо не е наред може да потърси друга кола(пак сищия модел,но по-читава)Аз например като не разбирам много от коли,а и като ми е писнало да се занимавам с майстори и ремонти и като видя,че на една кола нещо не и е наред-еми просто няма да я взема да няма после :brickwall: То не е гаранция,че като всичко и е наред като я пробваш после пак няма да си блъскаш главата,ама поне човек ще е по-спокоен,че е направил каквото е можел :roll:

Sergey_gigov
14-08-2007, 10:09
бате не е гаранция че човека разбира от коли - и специално от алфи - но може и да не е имал финансови възможности за нещо по-добро - както и да е - взел я е вече
и вместо да го питаме човека (защо точно нея взе ) мисля че е по - добре да го насочиме по някакъв начин да си я оправи и да си я кара със здраве - не мислиш ли ?

мойта също беше много куца като я взех - поради причината че нямах повече пари за да си купя нещо по- добро - но сега е добре

hsr
14-08-2007, 10:47
бате не е гаранция че човека разбира от коли - и специално от алфи - но може и да не е имал финансови възможности за нещо по-добро....
Еми на мене ми е чудно и затова питам.Аз като не разбирам-не рискувам

....и вместо да го питаме човека (защо точно нея взе ) мисля че е по - добре да го насочиме по някакъв начин да си я оправи и да си я кара със здраве - не мислиш ли ?
Успех :th_up: Дано стане!

DeViL145
14-08-2007, 18:27
Посетих сервиз Динауто в Пловдив. Какво направиха те:
смениха консумативите
презацепиха ми валовете "както трябвало да бъде"
4 малки + 4 големи свещи Бош.
Отидох при Бобо за диагностика:
свещите Бош не са за алфите - НГК(серийно са такива) или Дензо иридиум (моята е Т.Спарк и там много си личи ако не са подходящите по силна миризма на неизгорял бензин)
грешно зацепени валове (студена колата гърми на бензин!!! а на газ не...)
кретените който са ми сглобявали колата в пловдив са ми потрошили и вариатора така че...
вадете си изводи :)

hsr
14-08-2007, 18:49
....свещите Бош не са за алфите....
Май от целия форум само аз и колегата Chervenkov сме с грешните :frown:,само дето неговите са 3 пъти по-скъпи :roll:

Chervenkov
15-08-2007, 08:43
Колеги смених бавареца за алфата и ми доплатиха! :lol: Бмв-то беше за смяна на разпределителен вал! до тук разбирам че Бобо наи-вдява на тия алфи така че ако може да ми дадете негов номер? Благодарско и даите да се съберем някаде да се видим и да пием по едно да кажем по някои лаф!

lan
15-08-2007, 09:43
търсачката - сервизи...

vikoalfa
17-08-2007, 09:49
Колеги смених бавареца за алфата и ми доплатиха! :lol: Бмв-то беше за смяна на разпределителен вал! до тук разбирам че Бобо наи-вдява на тия алфи така че ако може да ми дадете негов номер? Благодарско и даите да се съберем някаде да се видим и да пием по едно да кажем по някои лаф!
Не съм съгласен с теб :wink: Имаш и алтернатива-Лисан :idea:
Нека малко и конкуренцията се обади :D

vikoalfa
17-08-2007, 09:49
Не съм съгласен с теб :wink: Имаш и алтернатива-Лисан :idea:
Нека малко и конкуренцията се обади :D

ak47
18-08-2007, 15:34

вуйче случайно да ти свети черврната лампичка на таблото с чучурче ? само да ти кажа че не си задавил колатащото ако я задвиш както каза пича от Сливен, нямаше да можеш да запалиш. Начи проблема ти е очевиден, много бензин се налива в колата. На колко ти удря прекъсвач ??? +кажи дали поема във въсоки обороти ? над 4.5к ако ли не значи сместа ти обеднява във високи и пак проблема е в нея. ако свети онова червеното на таблото бегай за нов дебиотмер. ако всичко и е наред механично, пак бегай за нов дебиотмер ;)

ak47
18-08-2007, 15:34

вуйче случайно да ти свети черврната лампичка на таблото с чучурче ? само да ти кажа че не си задавил колатащото ако я задвиш както каза пича от Сливен, нямаше да можеш да запалиш. Начи проблема ти е очевиден, много бензин се налива в колата. На колко ти удря прекъсвач ??? +кажи дали поема във въсоки обороти ? над 4.5к ако ли не значи сместа ти обеднява във високи и пак проблема е в нея. ако свети онова червеното на таблото бегай за нов дебиотмер. ако всичко и е наред механично, пак бегай за нов дебиотмер ;)

Sergey_gigov
18-08-2007, 22:56
баце не го стряскай човеко бре - чакай първо да си погледне дроселовите клапи - а и без малко да забравя не е нужно да е удавена че да не може да пали - просто сместа му е много богата на бендзин

Sergey_gigov
18-08-2007, 22:56
баце не го стряскай човеко бре - чакай първо да си погледне дроселовите клапи - а и без малко да забравя не е нужно да е удавена че да не може да пали - просто сместа му е много богата на бендзин

ak47
18-08-2007, 23:10

идеята е че лесно може да се провери, както и да е,, ако е дросела проблема и не е нагласен като хората се проверява елементарно като отиде на читав техник. може да разбере най-лесно ако не бачка равномерно ама аз съм готов да заложа пари че това не е проблема !

при мене колата на бенз е перманентно удавена в бензин и нямам проблем с дросела ! гаранция ! :) айде да изчакаме тогава измерванията нацилиндрите ;)

ak47
18-08-2007, 23:10

идеята е че лесно може да се провери, както и да е,, ако е дросела проблема и не е нагласен като хората се проверява елементарно като отиде на читав техник. може да разбере най-лесно ако не бачка равномерно ама аз съм готов да заложа пари че това не е проблема !

при мене колата на бенз е перманентно удавена в бензин и нямам проблем с дросела ! гаранция ! :) айде да изчакаме тогава измерванията нацилиндрите ;)

Sergey_gigov
19-08-2007, 12:05
е това че е удавена петманентно твойта не мислиш ли че може да не е от дебитомера ?

Sergey_gigov
19-08-2007, 12:05
е това че е удавена петманентно твойта не мислиш ли че може да не е от дебитомера ?

ak47
19-08-2007, 15:19

при положение че след като кихна газта го отнесе и съм го тествал и изклщчил лично, не :) ;)

ak47
19-08-2007, 15:19

при положение че след като кихна газта го отнесе и съм го тествал и изклщчил лично, не :) ;)

Chervenkov
21-08-2007, 15:39
:frown: като закача колата на диагностика на комп. излиза че всичко е ОК и дебитомера работи! но наистина многорядко-само двапати ми пресвятква но за момент лампата с чочурчето! прекъсвача изклиучва на 7500!

Chervenkov
21-08-2007, 15:39
:frown: като закача колата на диагностика на комп. излиза че всичко е ОК и дебитомера работи! но наистина многорядко-само двапати ми пресвятква но за момент лампата с чочурчето! прекъсвача изклиучва на 7500!

ak47
22-08-2007, 13:42

а кабелите ? нещо много странно е това дето ми го казваш. виж то дебитомера или работи или не принципно и ако не бачка лампата свети от там знаеш какво става !

ak47
22-08-2007, 13:42

а кабелите ? нещо много странно е това дето ми го казваш. виж то дебитомера или работи или не принципно и ако не бачка лампата свети от там знаеш какво става !

Sergey_gigov
22-08-2007, 23:08
лампата може да ти пресвятка и в случая който ти казах аз

Sergey_gigov
22-08-2007, 23:10

какво става ? свети лампата - колата влиза в авариен режим и започва да харчи като ламя - само че работи нали ?

ak47
23-08-2007, 12:30
еми практически почва да налива бензин и да смуче малко въздух, което верочтно е направено с няква безумна презумция да върви що годе колата, но според мен върви чувствително по зле. Дави се пончкога, трудно пали или не пали, според зависи от стчупения дебитомер, зимата можеш да я задавиш дори и да не искаш, абе безумие некво.

Sergey_gigov
23-08-2007, 21:02
ами бате начина да разбереме какво е на колицата на човека е да отиде на н якой свестен сервиз и след това да каже какво и е