View Full Version : проблем със загряването
значи проблема ми е следния-колата загрява до 105 градуса и тогава се вклучва перката за 10 секунди.пояснявам още сега,че не е от датчика защо го мерих вкъши и си включва на 90 градуса.в купето парното духа йега яко(демек няма въздушна тапа).но има едно друго проблемче-както стрелката на температурата премине 90 градуса водата в казанчето започва да излиза.моите съмнения са две или термостат или гарнитура на главата.помагайте ако имате идея.благодаря предварително
WhitePower
08-08-2007, 22:18
оправи си клемите на реостата , или самия реостат е за смяна
намира се на самия вентилатор има едно голямо резисторче с 2 кабела
успех
Alexanderbb
08-08-2007, 22:20
еми това си е светата тройца. датчик, реостат, реле. един от тях ще да е
WhitePower
08-08-2007, 22:21
Гледаи номер 13
Мога да добавя мамка му на номер 12 :twisted: Как може така да го наврат . :shock:
WhitePower
09-08-2007, 10:29
Ми и аз това се чудя моя е за смняна от 4 дена и все не ми остава време да си сваля бронята :))))))))))))))
благодаря за помоща,но все пак се оказа термостата.а що се отнася до реостата моята перка е с една скорост и нямам такова нещо
Ми и аз това се чудя моя е за смняна от 4 дена и все не ми остава време да си сваля бронята :))))))))))))))
Няма нужда от сваляне на бронята. На канал става, ключ 28 , глуха 8 ца , кофа .Развиват се 2 те болта самонарезни -единият е за закрепване на стойката на ветилатора, а др държи 1 скоба за кабелите към датчика. Като се махнат се натиска към двигателя стойката на вентилатора за да може да се постави на датчика ключ 28.
С лула, камък, звезда не става заради буксите на датчика.Не изтича много течност към 2-3 л. Не се развива докрай датчика а на 2-3 оборота за да тече бавно антифириза .
Само , че новият датчик си го свари във вода предварително и провери дали работят и 2 те степени. на двойната букса за ниска степен - съпротивление 0 и на по-висока темп черен кабел и единичната букса - пак съпротивление 0
Ама и това не е гаранция. При мен работеше и след половин ден ядец - няма верига. Сега за капак ми протече и кранчето на парното :P :evil: :shock:
Кранче 19,50 лв.