View Full Version : Ламбда спешно!
Хелп!! Утре най-късно други ден трябва да сменя ламда :? :?
Говорих с Бобо, обаче той няма :? :?
Утре пак ще се обаждам...
Кажете ми:
1. Някаква по специална ли трябва да ми е ?? В магазина на 155 ми предлагаха МагнетМарели ама с къси крачета за 70лв??
2. Има ли някакви разлики в тия ламбди..
3. 1-2 сервиз в които мога още утре да закарам колата да им дам 200лв. и да взема хубавата си кучка с готова хубава ламбда?? някой случайно да дава гаранция??
Хелп...Просто трябва да се намери някакъв сервиз утре..>магазин...Не мога да целя на посоки :? :( :(
Хелп...и разясненията за ламбдата..модели и т.н ако има :? :( :(
Венци провери ли в Хеед 91?Има телефони в раздела.
ENERGOTEAM
08-08-2007, 23:25
ако имаш работещ катализатор е разумно да сменяш ламбда сондата. ако катализатора ти е избушен, не слушай дървените философи и просто издърпай кабела на сондата. компютъра сам си моделира някакъв усреднен сигнал. ще ти качи разхода незначително, а на вървенето няма да се отрази. единственото на което ще навредиш, това е екологията.
:wink:
е ти уби всичко с тези лафове... :mf_Flush:
колега, най - хубаво си взимаш една бошовска ламбда и забравяш за случката.
virusalfa
09-08-2007, 10:08
Аз на 155-цата й бях слагал Tomco,бях я купил за 112лв,за монтаж към 15лв в сервиза на БМВ и си работеше без проблем.Бяха се изписали куп щуротии против тая марка,ама на доста от колегите не са им читави колите,та затова :wink: Магазините на "Косер" ги предлагат тия сонди.Бошовите са около 230лв,но са в комплект са кабелито От-До!А ако имаш агент,могат да ти направят отстъпка от 20 до 50 процента
ALFA CORSE
09-08-2007, 14:53
Препоръчва се да си сложиш БОШ и то не универсална, а оригиналната за твоята кола.
Аз два пъти съм я сменял единя път БОШ (универсална), втория път... забравих й марката, но съм я писал в ремонти вероятно. Няма проблем, а за разхода дали има разлика не мога да кажа, не съм карал с оригиналната за колата, но е нормален около 12 литра в града, а аз хич не съм по икономичното каране.
Също така има разлика във височината при различните ламбди - това е важно, защото точно над нея са щангите на скоростния лост и мястото е ограничено.
Ето и един линк (http://www.kosser.net/Products/Tomco.php), който може да е в полза на някой :)
BasicElement
09-08-2007, 19:48
Тая тема с ламбдите е много вървежна :)
Аз я сменях през април и мога да ти дам резултатите от търсенето ми тогава. Знам, че информацията е старичка, но не ми се вярва нещата да са се променили коренно откъм цени.
Т&Н кар
ул. Оборище 95
тел. 02/ 943 48 74
бул. Гоце Делчев бл. 2
тел. 02/ 850 44 05
173 BGN “Denso”
Итал Сервиз
Адрес: бул. Цариградско Шосе - под моста на 4-ти км (винарово колело)
тел. магазин: 02/ 8738 503
тел. сервиз: 8706 450
300 BGN “BOSCH”
Фиат/Сеат/Ланчиа
магазини
Адреси:
ул. Цар Симеон 212
тел. 02/ 931 14 44
работи и в събота и неделя до 16.30 ч
134 BGN - не знаеха марката ... някаква японска
А що се отнася до смяната, отнема точно 10 минути. Кофтито е, че трябва да се вдигне колата. На мен тогава ми я смени Чавдар.
Успех !
arieca155
10-08-2007, 16:46
на кратко: с колкото пове4е кабели е сондата толкова е по скапа.
моита от бош с 4 кабела и монтаж 190 лв. преди 3 години.
ако имаш работещ катализатор е разумно да сменяш ламбда сондата. ако катализатора ти е избушен, не слушай дървените философи и просто издърпай кабела на сондата. компютъра сам си моделира някакъв усреднен сигнал. ще ти качи разхода незначително, а на вървенето няма да се отрази. единственото на което ще навредиш, това е екологията.
:wink:
точно така! Инжекциона на 8в (М1.7) може да се кара с грешка 1123 без голяма разлика в разхода.
Незнам обаче от опита ми това, което казахте не е вярно...
Нямам катализатор./....разхода със старата сонда беше 18-20литра...Това малко ли значи?!?!?!?!? А и постояяно ми играеха обороти...
Сега с новата сонда...Не играят обороти...Усещам леко намаление на разхода, но още не съм засякал....
Миси на всички за отговорите...
Сонда си купих от магазина на Стамболийски 155
Уж Магнет Марели.. Направена в Полша и т.н... Цената и е 89лв. само, че не е с букси а с кабелчета и трябва да се запоят и свържат...Незнам дали не е някое менте, но се надявам че не е и за сега колата се държи добре...Ще видим за в бъдеще...Иначе вчера друга таква алфа като моята си сложи същата...Ще видим...