View Full Version : хидравлика? - нещо ми причуква волана
Колеги, когато колата е запалена и не е в движение, като помрудна съвсем леко волана наляво-надясно , усещам едно причукване ,леко прискърцване. Дали е хидравлика или някои болт по окачването, кормилен накрайник?Някой имал ли е същите симптоми?
Вероятно е от окачването.
trustworthy
09-08-2007, 14:43
Аз съм така от известно време, но в сервиза ми казаха, че понеже е едва доловимо, е трудно да се каже откъде е. Казаха да карам докато се разхлопа както му е редът :)
trustworthy
09-08-2007, 15:00
Какво пречи да е накрайник? хем е и по-евтин ;)
принципно нищо не пречи да е накрайник, но ако в твоя случай това едвадоловимо тропане се окаже накрайник бих си сменил сервиза моментално, защото тук става въпрос управлението на кола, която се кара на скорост. и как може да се прецени кое разтропване е как си трябва? кагото решиш да завиеш, а колата продължи на право ли?
trustworthy
09-08-2007, 15:15
Е как можеш да разбереш кой е накрайникът, ако пука една доловимо и то по 2 пъти макс на месец? Няма луфт като се вдигне колата, няма скъсано маншонче ;) Аз съм сменял веднъж накрайник на тая и знам квое да лопа яката :)
Може да е от тампона на амортисьора, ако има проблем с лагерчето вътре в тампона след време се получава луфт и скърца на гума или по-скоро леко прецъква.
не виждам течове по рейката, нямам загуба на масло.ще видим, като я закарам на сервиз, но тези дни нямам време и затова реших да питам дали е спешно!
Nasko_77
10-08-2007, 03:12
И аз мисля, че е рейка щом причуква при въртене на волана от място.
a шарнир?някои хора са сменяли шарнир при подобни симптоми.
гледам, че доста хора са имали съшия проблем, но никой не е писал какво се е оказало след ремонта и ефекта от него???????
За да не се чудиш какво ти чука хвани някой да ти върти волана,а ти хвани накрайника.Разбития се усеща веднага :!:
благодаря на лисан. като го хванах стабилно(накрайника)спря да чука волана. разбрах - това е.дано тези дни да иам време да го сменя. то не е чак толкова сложно.
виш си ролките на хидравличниа ремак и аз биах така но го оправих
Малко е офтопик това .. ама да питам: появи ми се съвсем малък луфт във волана.. а преди беше супер - много директно управление - чукнеш леко и завива ... а сега .. в определени моменти имам чувство че тя си шари където поиска а аз само давам контра да не зайде в канавката! :frown:
koradog60
28-08-2007, 12:52
или реиката или болта които се намира на шенкела дето захваща болта на щангата 8)