View Full Version : Относно смяната на ремаци и ролки!
Alfa 146 1,6 boxer
11-08-2007, 11:07
Привет на всички колеги. Преди един месец станах собственик на Алфа 146 1,6 боксер 95 год. и искам да попитам за един аз бих го определил доста не обичаен шум при запалването на колата. Вартя ключа пали си пускам си ключа но след като сам го пуснал някаде за около 1 - 2 сек. се чува едно изхаркване.Преди един месец смених ремаци и ролки дали може и от това да е :wink:
nikola_n
11-08-2007, 11:23
Амииии..., какво масло си сложил?
Alfa 146 1,6 boxer
11-08-2007, 11:26
Амииии..., какво масло си сложил? ами маслото е синтетично 15W 40
nikola_n
11-08-2007, 11:30
Всички колеги казват, че трябва да се слага SELENIA 20K, аз не съм с такова и при мен го има това тракане, особено когато е студена. За тия коли маслото било много важно и ако си сложил кофти масло може от това да е. Наскоро четох някъде из форума, че на един колега след като сложил хубаво масло това тракане изчезнало.
Привет на всички колеги. Преди един месец станах собственик на Алфа 146 1,6 боксер 95 год. и искам да попитам за един аз бих го определил доста не обичаен шум при запалването на колата. Вартя ключа пали си пускам си ключа но след като сам го пуснал някаде за около 1 - 2 сек. се чува едно изхаркване.Преди един месец смених ремаци и ролки дали може и от това да е :wink: :wink: Стартер :!:
Alfa 146 1,6 boxer
11-08-2007, 12:16
Привет на всички колеги. Преди един месец станах собственик на Алфа 146 1,6 боксер 95 год. и искам да попитам за един аз бих го определил доста не обичаен шум при запалването на колата. Вартя ключа пали си пускам си ключа но след като сам го пуснал някаде за около 1 - 2 сек. се чува едно изхаркване.Преди един месец смених ремаци и ролки дали може и от това да е :wink: :wink: Стартер :!: да но защо само когато е студена :(
Привет на всички колеги. Преди един месец станах собственик на Алфа 146 1,6 боксер 95 год. и искам да попитам за един аз бих го определил доста не обичаен шум при запалването на колата. Вартя ключа пали си пускам си ключа но след като сам го пуснал някаде за около 1 - 2 сек. се чува едно изхаркване.Преди един месец смених ремаци и ролки дали може и от това да е :wink: :wink: Стартер :!:
Абсолютно,няма как да е тва силно тракане от мотора,както каза Сашо ней-вероятно е стартер :wink:
Alfa 146 1,6 boxer
11-08-2007, 12:19
Абсолютно,няма как да е тва силно тракане от мотора,както каза Сашо ней-вероятно е стартер :wink: да ни само когато е студена странно
nikola_n
11-08-2007, 12:21
Предполагам, че много зависи от шума който се чува. А с думи май е доста трудно да се обясни :wink:
Alfa 146 1,6 boxer
11-08-2007, 12:22
Предполагам, че много зависи от шума който се чува. А с думи май е доста трудно да се обясни :wink: точно така
Не съм голям разбирач(даже и малък не съм :D ),но си мисля,че шума от стартера е доста специфичен и няма как да се сбърка дори и от най-обикновен майстор :lol: Тъй,че най добре я закарай някой да я погледне.
nikola_n
11-08-2007, 12:49
Не съм голям разбирач(даже и малък не съм :D ),но си мисля,че шума от стартера е доста специфичен и няма как да се сбърка дори и от най-обикновен майстор :lol: Тъй,че най добре я закарай някой да :bravo: .
kanzlera
11-08-2007, 13:23
Спокойно и моята прави така, и аз я имам от месец и мисля че това е че не усещаме кога е запалил мотора и задържаме ключа малко повече, шума който се чува е все едно да завъртиш стартера на ззапален мотор
8)
Alfa 146 1,6 boxer
11-08-2007, 13:47
и това го има да