Log in

View Full Version : За градушката в събота - автокаско

odisey
13-08-2007, 09:11
Има ли някой друг с повреди по боята от съботната градушка? Мен в Надежда яко ме нацепи, по предния капак имам следи. Включва ли се в каското това нещо, каква е процедурата?

MONI
13-08-2007, 09:33
Има ли някой друг с повреди по боята от съботната градушка? Мен в Надежда яко ме нацепи, по предния капак имам следи. Включва ли се в каското това нещо, каква е процедурата?

по-принцип се покрива, аз съм си правил градушка, така че действай.

п.с. В ДЗИ съм застрахован.

niki-25
13-08-2007, 09:35
Да включва се в каското ако е пълно и трябва да ходиш до 3 дни да заявиш щетата.И се моли команията да е сериозна за да ти покрия щетата напълно.

odisey
13-08-2007, 09:36
Агентката ми вика, че трябвало някакъв документ от "метеорологията" да се извади, който да докаже, че е падала градушка, някой вадил ли е такова нещо? Предполагам покриват боядисване на повредените детайли?

santo_traficante
13-08-2007, 09:37
Агентката ми вика, че трябвало някакъв документ от "метеорологията" да се извади, който да докаже, че е падала градушка, някой вадил ли е такова нещо? Предполагам покриват боядисване на повредените детайли?кви документи кви 5 лева :shock: :lol:

lyuli
13-08-2007, 09:41
к'ва градушка, к'ви 5 лева, изобщо не съм разбрала 4е е имало такова нещо...., sory za off-a

odisey
13-08-2007, 09:41
Ми щото още никой не бил дошъл да се оплаче от градушката, в Булстрад ми е каското. Каза ми да и звънна по-късно та ако някой донесе такъв документ да не се разкарвам.

MONI
13-08-2007, 09:42
Агентката ми вика, че трябвало някакъв документ от "метеорологията" да се извади, който да докаже, че е падала градушка, някой вадил ли е такова нещо? Предполагам покриват боядисване на повредените детайли?

По-принцип преди години като имаше една мнооого яка градушка искаха документ, но на мен по-принцип не ми искаха, а и не би трябвало щото така или иначе в София като има поражения от градушка те знаят много добре.

odisey
13-08-2007, 09:46

По-принцип преди години като имаше една мнооого яка градушка искаха документ, но на мен по-принцип не ми искаха, а и не би трябвало щото така или иначе в София като има поражения от градушка те знаят много добре.

Да де, точно че не знаеше - вика че съм бил първият оплакал се...А и както виждам не в цяла София е паднала - в Надежда за 10ина - 15 мин си беше доста силна обаче...

santo_traficante
13-08-2007, 09:48
к'ва градушка, к'ви 5 лева, изобщо не съм разбрала 4е е имало такова нещо...., sory za off-aимаше :wink: един изрева и при мен че му е набит тавана :roll:

Violator
13-08-2007, 09:50
30 лева струва това удостоверение, не всички компании го искат. Просто една причина да те откажат да си искаш щетата- но не се отказвайте длъжни са да платят :)

raiders
13-08-2007, 11:12

Да трябва, според мен няма да имаш проблеми и ще ти платят, сега колко, вече не знам, иначе и аз съм от Надежда, но градушка не видях???

odisey
13-08-2007, 11:26
е как не видя към 20ч някъде беше, доста силна ...

MONI
13-08-2007, 11:44
е как не видя към 20ч някъде беше, доста силна ...

Някой даже каза, че е бил прекъснат мача на Локото за малко точно заради градушка.

JORDI
13-08-2007, 14:18
Добре де, ами ако си за риба на язовира на 30км.от града и локална градушка те обрули, от къде ще взема документ, че и свидетели да търся!? :roll: Струва ми се много елементарна и глупава процедура, измислена от застрахователите продиктувана единствено, /както каза някой/ да те откажат от щетата :!: С две думи българска простотия :!: :roll:

lyuli
13-08-2007, 14:22
к'ва градушка, к'ви 5 лева, изобщо не съм разбрала 4е е имало такова нещо...., sory za off-aимаше :wink: един изрева и при мен че му е набит тавана :roll:

явно съм имала късмет да съм в другата част на София ;))

odisey
13-08-2007, 15:33
сичко е на 6 :) оказа се, че новина във вестника вършела работа 8) :roll: :shock: освен това се оказаха пичове и ми писаха и тавана, така че в момента съм с таван и преден капак. Някой да си има идея колко пари са това? Пише боя степен 1 във документа.

Dodo 155
13-08-2007, 17:59
сичко е на 6 :) оказа се, че новина във вестника вършела работа 8) :roll: :shock: освен това се оказаха пичове и ми писаха и тавана, така че в момента съм с таван и преден капак. Някой да си има идея колко пари са това? Пише боя степен 1 във документа.
Това е доста малко.
Ако решиш да си правиш колата, няма да ти стигне и за боята.
По-добре си искай по експертна оценка и да ти дадат пари, пък после си карай колата със здраве :wink:

odisey
14-08-2007, 00:13
Да де те кинти ще ми дадат, само че не знам колко :roll:

raiders
14-08-2007, 00:51
ами ако са ти малко, прави втори оглед, цоцай колко може повече :wink:

TRENDi
01-09-2007, 18:54
Ще вдигна темата да питам колегата оправили се, защото преди час - два гледах "След утрешния ден", ама на живо... И леда ми се видя малко по-голям от този във филма - с големина близка до топка за тенис на корт. БТВ и аз съм в "Булстрад" и в понеделник съм там.

raiders
01-09-2007, 21:07
Люлин, Надежда и Обеля е лошо, вече колко хора ми званяха, гадно, аз моята я сложих под един орех, утре ще видя има ли поражения, иначе понеделник при застрахователите и поне корегите от ЗК казаха, че трябва и бележка от метеороложката служба

vikoalfa
01-09-2007, 22:26
Имам снимки ама нещо ми дава грешка в ъплоуда и не мога да ги кача с прикачване на файл,ако някой знае може ли да ми помогне :?:
Беше ужасно,работя на Шел и точно при започване на градушката козирката на станцията се изпълни с коли и въпреки това имаше счупени стъкла на автомобили.На сватбарско ауди А8 задно стъкло се счупи :shock: :shock: :shock: ,двама чужденци си караха без предни стъкла и доста други коли с къде пукнати стъкла,къде надупчени ламарини :shock: :shock: :shock:

Abarth
02-09-2007, 03:10
В надежда,обеля,илиенци и св.троица беше зверска работа,никога през живота си не съм виждал такова нещо,потроши 5-6 прозореца в блока ми,а 1-2 часа преди да завали се прибрах и оставих колата отвън,че пак щях да излизам,не е много начукана,но не е и малко,на един приятел бравата я покри с одеяло и като махна одеялото гледката беше плачевна,цялата къдрава,едно рено меган същата работа,на едно пунто и алфа 164 строши стоповете и ги направи на варели,само 1 кола не беше начукана и тя е москвич :mrgreen: Кофти е,че аз нямам каско,но няма начин,природа... :roll:

BatVas
02-09-2007, 11:53
.....................от ЗК казаха, че трябва и бележка от метеороложката служба

Aбе каква бележка - ти да не си единствения и да не са били в София - .........а бележка за входящ номер от жалбата ми до Комисията по финансов надзор не искат ли :idea:

marrrto
02-09-2007, 13:32
аз като слязох да преместя колата под едно дурво....ебаси леда.... :сцревъ: две топчете ме удариха по главата бая ме заболя. на колата маи нищо и няма

raiders
02-09-2007, 13:45
.....................от ЗК казаха, че трябва и бележка от метеороложката служба

Aбе каква бележка - ти да не си единствения и да не са били в София - .........а бележка за входящ номер от жалбата ми до Комисията по финансов надзор не искат ли :idea:

няма начин колега, това са изисквания, както за мен или друг човек, важнжто е, че ще си получат хората пари за щетите

vikoalfa
02-09-2007, 22:15
Ето и снимки:

MONI
03-09-2007, 09:15
В работата ми в Обеля имаме складирани чисто нови автомобили на МОТО ПФОЕ и няма да ви казвам на какво приличат ...ламарини, стопове, стъкла......кво ли не.

santo_traficante
03-09-2007, 09:36
направо съм минал метър :shock: пътувах от Чепеларе към София и на Асенов град като ме запра една буря с градушка :shock:
пу пу нема и нищо на колата :lol:

TRENDi
03-09-2007, 14:19
Днес в "Булстрад" имаше опашка, както на времето за банани и "Кока-Кола". Лошото е, че бях забравил за измамата в "Бонус" каското (завеждаш ли щета трябва предварително да си платиш отстъпката, която са ти направили) и ще трябва пак да се разкарвам, че нямах пари в мен. Поне си записаха, че съм ги уведомил в рамките на срока, който има за завеждане на щета след настъпване на случката и ще се разкарам пак като се поуспокоят нещата. Допълнителна измама с бележки от метеорологични служби и подобни алабалистики нямаше.

Yureti
04-09-2007, 14:55
как става оправията ??

TRENDi
04-09-2007, 15:46
Оправията е с тенекеджии, ама от тях колата ми вече е трицветна. Писаха ми боя - пр. и заден капак, таван и пр. лява врата. Четвърти цвят няма да има, а за цялостно кинтите няма да стигнат. Като взема нещо ще направя по-голям отбив от цената и сватба... Нямам нерви повече.

Yureti
05-09-2007, 07:59
Оправията е с тенекеджии, ама от тях колата ми вече е трицветна. Писаха ми боя - пр. и заден капак, таван и пр. лява врата. Четвърти цвят няма да има, а за цялостно кинтите няма да стигнат. Като взема нещо ще направя по-голям отбив от цената и сватба... Нямам нерви повече.

Май и аз полека натам съм се запътил.. :frown: :frown:

TRENDi
01-10-2007, 16:28
Пак вдигам темата, този път да си излея недоволството. Та значи тия тарикатковци(Булстрад) за 4 -те ми детайла "на канче" ме обезщетиха със 195,10 лв. Направо гавра :cussing: . Естествено беше подадена молба за преразглеждане на обезщенението, в която споменах, че не става въпрос за Мини Купър или Полско Фиат-че :lupe: , освен това боята ми е 7-компонентен металик и ще се съглася на обезщетението, само ако ме пратят в сервиз, където за въпросните под 50 лв на детайл ще ми оправят колата, без да си "оставят ръцете" и без да стане многоцветна :furious:. Като се има предвид, че чаках и близо час г-н "Експерта, който е направил оценката" направо бях на една идея да направя скандал с крясъци, като на опашките за мляко 92-ра година... :mad: Оф, чак ме е яд понякога, че съм възпитан и културата не ми е от гората...:ranting:
Понеже вече общувам с въпросното дружество само в писмен вид, ще напиша продължение като ми пратят отговора по пощата.

lyuli
01-10-2007, 17:03
Пак вдигам темата, този път да си излея недоволството. Та значи тия тарикатковци(Булстрад) за 4 -те ми детайла "на канче" ме обезщетиха със 195,10 лв. Направо гавра :cussing: . Естествено беше подадена молба за преразглеждане на обезщенението, в която споменах, че не става въпрос за Мини Купър или Полско Фиат-че :lupe: , освен това боята ми е 7-компонентен металик и ще се съглася на обезщетението, само ако ме пратят в сервиз, където за въпросните под 50 лв на детайл ще ми оправят колата, без да си "оставят ръцете" и без да стане многоцветна :furious:. Като се има предвид, че чаках и близо час г-н "Експерта, който е направил оценката" направо бях на една идея да направя скандал с крясъци, като на опашките за мляко 92-ра година... :mad: Оф, чак ме е яд понякога, че съм възпитан и културата не ми е от гората...:ranting:
Понеже вече общувам с въпросното дружество само в писмен вид, ще напиша продължение като ми пратят отговора по пощата.

смени застрахователя.....

ChinaLord
13-10-2007, 17:08
...на мен в Бул.Инс. ми оправиха една кола в техния сервиз, доволен съм...А пък тази градушка удари на един приятел автокъщата, не мога да ви разкажа на какво станаха колите и колко е назаде...мнооого кофти...

TRENDi
15-10-2007, 15:34
...ще напиша продължение като ми пратят отговора по пощата.

Днес си получих отговора - още 48,55 лв. Като се има предвид, че не са ми признали един детайл (шофьорската врата), понеже съм имал предишна щета по нея и не е правен оглед след отремонтирането и (дали съм знаел, че трябва - вратата беше "на канче" и направо я смених цялата, а в щетата става въпрос за 2 вдлъбнатини, които за щастие се виждат само след старателно взиране - та ще прежаля този елемент), смятам, че не е зле ~250 лв за 3 детайла. Та така, като цяло съм по-спокоен вече... "Истината е някъде там."

raiders
15-10-2007, 18:54
добре е, обикновенно на детайл по 150лв., но зависи за какво е точно, аз чакам да кажат клиентите ми как е в Лев Инс, Бул Инс, ДЗИ