View Full Version : каква е санкцията за превишена скорост -80 км?
каква е санкцията за превишена скорост -80 км в населено място*Ботевградско шосе*.Написаха ми акт.каква ще ми е санкцията и глобата по новия закон?
Благодаря ви предварително.Ще си купувам анти радар-то е ясно вече.
поздрави .
зависи с колко си превишил ограничението.
Dodo 155
13-08-2007, 17:53
Той е написал - 80км/ч.
Санкцията ще е сериозна, за тези км мисля, че беше 6 месеца без книжка, глоба от 300-500лв. и 10 точки :roll:
http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopi ... 757#140757 (http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?p=140757#140757)
Той е написал - 80км/ч.
Санкцията ще е сериозна, за тези км мисля, че беше 6 месеца без книжка, глоба от 300-500лв. и 10 точки :roll:
Е да де,но той е карал с 80 или е превишил допустимата скорост с 80 :?: :roll:
kaрах с 80. с толкова ме закова радара.
А там колко е ограничението?Ако е 40 става лощо: "4. за превишаване от 31 до 40 км/ч - с глоба 150 лв. и един месец лишаване от право да управлява моторно превозно средство;"
Значи на връщане от морето на Севлиево ме спират и ми казват че съм карал с 84 при ограничение 60. Аз не знам точно с колко карах, определено бях намалил доста, но понеже не ми писна изобщо антирадара започнах да споря. Казах им категорично че съм карал със 60. Като казаха че радара показва друго, аз попитах мога ли да видя дата и час на засичането, и веднага друга песен. Добре да оставим скоростта, освен това изпреварването е забранено там. Както и да е и за това спорихме и накрая ми дадоха документите и ми пожелаха приятен път. Но въпросът е че имало сега едни радари с памет и за определен брой засечени превишения на скоростта трябв да се отчетат и съответния брой актове, а актовете не влизат в джоба. И затова се гледа някой по забързан на око и се пробва номера със старо показание на радара, ако мине. То ако нямах COBRA и аз щях да се вържа че са ме засекли.
Furious 155
14-08-2007, 11:54
ами то е до нагласата на радара... обикновено го нагласят на 20км/ч над ограничението, иначе само радар показва с колко си се движил и ако е под тази граница, само показва за момент скоростта и дотам. Ако обаче минеш над ограничението сложено на радара, си остава на дисплея и тогава идва момента на преговарянето.... защото полицая може и друго да напише за това отчтане на радара, сещате се нали :wink: !
Значи на връщане от морето на Севлиево ме спират и ми казват че съм карал с 84 при ограничение 60.
Май точно на същото място ме спряха и мен по миналата неделя. Има една бяла кабинка за полицайте. Интересното е че тогава карах със 100 и нещо, а ми казаха че съм превишил скороста с 27 км и ме посъветваха да си карам с 90, а на теб обясняват за ограничение 60. Говореха нещо за отнемане на книжката за 1 месец.
Значи на връщане от морето на Севлиево ме спират...
Миналата седмица ходих до Варна и нещо се бях замислил като минавах през Севлиево, радара показваше 105. Оказаха се много точни пичовете, писаха ми един фиш за 10лв и ме предупредиха къде да внимавам :lol:
Миналата седмица ходих до Варна и нещо се бях замислил като минавах през Севлиево, радара показваше 105. Оказаха се много точни пичовете, писаха ми един фиш за 10лв и ме предупредиха къде да внимавам :lol:
срещо какви банкноти се случи това ?
Еййй тия Севлиевски полицаи много лоши бре :lol:
Зъркайте по един телефон ако ви спрат с всичките съм роднина :lol: Или кажете им :"Аз познавам VFTI" веднага ще ви пуснат :wink: :lol:
Май няма да е зле да се пусне една нова тема,в която всеки да разкаже какви премеждия е имал с пътните полицаи :idea: Сигурно има доста интересни историйки,които да се споделят :lol: :lol: :lol:
Никакви. Младежа с палката, който ми махна се усмихна и попита "За пръв път ли минавате от тук?". Човека във фургона каза, че трябвало да ми пише нещо, за да си оправдае нарушението, но не искал да ми пише акт, за да не ми създава проблеми, понеже съм със софийски адрес, но живея във Варна, т.е. ще пада разкарване по КАТ-аджийските будки. Почна да пише фиш за 20лв и през това време обясняваше къде да карам "с повишено внимание", в последния момент каза "Е, хайде да са 10". И дума не е ставало за даване на пари.
бре бре... имало и свестни :)
Никакви. Младежа с палката, който ми махна се усмихна и попита "За пръв път ли минавате от тук?". Човека във фургона каза, че трябвало да ми пише нещо, за да си оправдае нарушението, но не искал да ми пише акт, за да не ми създава проблеми, понеже съм със софийски адрес, но живея във Варна, т.е. ще пада разкарване по КАТ-аджийските будки. Почна да пише фиш за 20лв и през това време обясняваше къде да карам "с повишено внимание", в последния момент каза "Е, хайде да са 10". И дума не е ставало за даване на пари.
Това всичкото в България ли се случва? - Явно полицаите са били пийнали :P :P :P
Това всичкото в България ли се случва? - Явно полицаите са били пийнали :P :P :P
На околовръстното, изхода на горубляне дето е караулката и винаги вардят. Минавах редовно отляво и изрязвах цялата колона от тирове ... докато не ме спряха една сутрин.
И като видяха че съм с книжка от Сливен, че имам 39точки 15 години без актове, да не съм се разкарвал за акт от 20-50лв и 3 точки за неправилно престрояване, вика да ми пише фиш - 10 кинта. И аз викам ами щтом трябва пиши ....
Ами като нямат - само "кочан" за актове. И Викам аре да оправим по бързо работата - и ходих до тоалетна отзад за 5 лв (по едно време си мислех да му дам 2 кинта)
На околовръстното, изхода на горубляне дето е караулката и винаги вардят. Минавах редовно отляво и изрязвах цялата колона от тирове ... докато не ме спряха една сутрин.
И като видяха че съм с книжка от Сливен, че имам 39точки 15 години без актове, да не съм се разкарвал за акт от 20-50лв и 3 точки за неправилно престрояване, вика да ми пише фиш - 10 кинта. И аз викам ами щтом трябва пиши ....
Ами като нямат - само "кочан" за актове. И Викам аре да оправим по бързо работата - и ходих до тоалетна отзад за 5 лв (по едно време си мислех да му дам 2 кинта)
... че имам 39точки 15 години без актовe ...
И аз бях така до миналата година ... ама тази година хич не ми върви, имам един фиш и два акта, даже успях и да катастрофирам преди няколко месеца (за щастие само с материални щети - 2 тона немска стомана отидоха за скрап). Май вече ме броят за рисков шофьор :?
... че имам 39точки 15 години без актовe ...
И аз бях така до миналата година ... ама тази година хич не ми върви, имам един фиш и два акта, даже успях и да катастрофирам преди няколко месеца (за щастие само с материални щети - 2 тона немска стомана отидоха за скрап). Май вече ме броят за рисков шофьор :?
санкцията ми е ясна вече-
100 лв акт.
за точките още не се знае. В понеделник отивам за Руски анти-радар.
Lame_0ne
26-08-2007, 14:11
Аз вече трети месец не мога да си взема синьото талонче, постоянно удължения с по един месец.
оооо моя 6 месеца идва от КН.
COBRA 9330 най-добрия приятел на алфиста. Но само с радар детектор не става трябва и да се внимава...
взех си за 35 лева - руски.още е девствен не е нисукал по предназначение.
взех си за 35 лева - руски.още е девствен не е нисукал по предназначение.
те руските само така изглеждат :)
девствени ли?ахахахах :D :D :D
днеска видях куките с радара на ТВ кулата и направих обратен завой да го пробвам.Пиши яко пущината. :tooth: :tooth: :tooth:
то руските пищят много яко, а и кофтито им е, че не могат да се намалят... :D
кофтито за нас като шофьори е, че вече в повечето големи градове и около тях радарите са тип пистолет и радара не ги хваща, а когато успее да ги хване, вече си изгорял... :evil:
то аз така или иначе съм си изгорял.
Ами по хубавите имат INSTANT ON мисля че се казваше и пазят и от пистолети ... Но нека някой по разбиращ да обясни по подробно, ако иска.
А там колко е ограничението?Ако е 40 става лощо: "4. за превишаване от 31 до 40 км/ч - с глоба 150 лв. и един месец лишаване от право да управлява моторно превозно средство;"
там е 50, и мен ме спираха, но понеже бях усмихната и ме пуснаха без акт ;)