View Full Version : Пристъргва на пета :(
Здравейте, имам един въпрос, и понеже не съм в София, нямам как да отида в Клубния да я проверя.
Като съм на свободна по надолнище някъде и мина на 5-та, се чува пристъргване. Това е от 2-3 дена насам. Съединителя го натискам докрай. Значи, на 4-та също се случи 1-2 пъти, но е рядко. Ако мина на четвърта, и после на пета, без да отпускам съединителя, не пристъргва.
Та въпроса ми е - какво според вас може да е това, и дали евентуално е доста сериозно, та да търся сервиз в Бургас? или мога да карам още 500-600 км и да го погледна в София? Там ще имам 2-3 свободни дена и ще мога да мина.
ПОМОЩ :)
WhitePower
13-08-2007, 19:39
синхронизатор на 5-та предавка
синхронизатор на 5-та предавка
а?
Карай бе кво ти пука. Само до 4-та :)
А и нали искаш 159 фърляй я вече тази :)
WhitePower
14-08-2007, 11:46
имаш износен синхронизатор на 5-та предавка
по-вероятно е да е малко маслото в скоростите :wink:
Чекни си маслото вътре и според мен спокойно можеш да се върнеш до Сф. при корифеите :)
по-вероятно е да е малко маслото в скоростите :wink:
Хъх как малко масло ... преди месец го сменях при "корифеите" :)
@pr_00f, малко по малко бе, като я взема, ще видим. Искам 159, ама то ако със искане ставаше ...
Някой с идея къде в Бургас мога да отида и да ми проверят маслото и тоя синхронизатор ? Не обичам така аз да карам ... като нещо не е наред и бягам веднага да оправям.
синхронизатора не могат да ти го "проверят"
маслото насъкъде
синхронизатора не могат да ти го "проверят"
маслото насъкъде
Е кво се прави тоз синхронизатор ? сменя се направо ли :shock: ми ако не е от него? А масло на скоростната кутия викаш се проверявало лесно?
зада го проверят трябва да разглобат кутията
виж си маслото
карай си и да не ти пука
Ако си имаш масло в кутията сичко си е на 6 ! Спокойно може да си караш...просто ще включваш 5а внимателно много полечка докато влезе сама и това е.
DeViL145
14-08-2007, 18:09
И аз имам същия проблем със пета и задна, сигурен съм че е синхронизатора, на едно пежо което исках дакупувам се оказа че ремонта струва около 300 лева, но като знам ценичките на Алфозите ме е страх да попитам...
по-добре провери маслото на скоростната кутия (отново) всичко се случва и карай докато се счупи (въпросното пежо бе карано 2 години със "хъркаща" трета..) :)
И аз имам същия проблем със пета и задна, сигурен съм че е синхронизатора, на едно пежо което исках дакупувам се оказа че ремонта струва около 300 лева, но като знам ценичките на Алфозите ме е страх да попитам...
по-добре провери маслото на скоростната кутия (отново) всичко се случва и карай докато се счупи (въпросното пежо бе карано 2 години със "хъркаща" трета..) :)
Абе няма да я оставя докато се счупи ... чуваш ли се :) Недопустимо. Ще звънна утре на Румен да го питам информативно ... ма ще видим де ... колата ми трябва много.
Ако си имаш масло в кутията сичко си е на 6 ! Спокойно може да си караш...просто ще включваш 5а внимателно много полечка докато влезе сама и това е.
Ми то хубу внимателно ама колкото и бавно да включвам, си пристъргва ...
Засега единствения вариант да не пристъргва е 4-та и после 5-та без отпускане на съединителя, иначе пробвах по всякакви начини, само този става.
Утре ще проверя маслото.
Въпрос ... колко литра побира скоростната кутия? Информативно? Уж знаех ма съм забравил малко :oops:
Имам някакви смътни спомени за около 2 литра. Сега обаче нямам време да потърся точното количество.
Проверих маслото, добре е нивото. Значи остава този синхронизатор :( Явно ще го проверявам като се върна в София.